Forza Juve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
A focilistán erre a komment:

„Többször is láttunk olyan esetet, amikor a büntetõt rúgó játékos nekifut a labdának, ám amikor odaér, megtorpan, és emiatt a kapus elindul az egyik irányba. Ekkor a tizenegyest lövõ játékosnak már könnyû a dolga. Ez teljesen sportszerûtlen" – indokolta a döntést Patrick Nelson, az IFAB tagja.

Szerintem nem lenne sportszerutlen, hogyha a kapus ugyanakkor kijohetne 😊
Ha meg szabalyszintre emelnenk azt a mar most is elo gyakorlatot, hogy van, ami szabaly szerint bunteto, de megsem fujjak be, mert nem volt "akkora" szabalytalansag, meg lehetne valositani a tizenegyes alapfilozofiajat, hogy a szabalytalansaggal elvett helyzet helyett kapjon egy masikat a tamado csapat.
Grove4
világbajnokság elõtt három héttel jelentõs változást vezet be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete (IFA😎. Ezentúl a tizenegyesek elõtt megtorpanó futballisták hiába találnak a kapuba, góljukat érvénytelenítik a játékvezetõk.

„Többször is láttunk olyan esetet, amikor a büntetõt rúgó játékos nekifut a labdának, ám amikor odaér, megtorpan, és emiatt a kapus elindul az egyik irányba. Ekkor a tizenegyest lövõ játékosnak már könnyû a dolga. Ez teljesen sportszerûtlen" – indokolta a döntést Patrick Nelson, az IFAB tagja.

Jérome Valcke, a FIFA fõtitkára elismerte: „Az új szabály eléggé nagy változás lesz, de a 2010-es világbajnokság jó fõpróbája lehet ennek az elõírásnak."

Abban az esetben, ha egy futballista elköveti ezt a hibát, a játékvezetõ sárga lapos figyelmeztetésben köteles részesíteni õt, és természetesen a gólt is érvénytelenítenie kell. Azt ellenben továbbra is elnézik, ha futás közben torpan meg a büntetõt végrehajtó labdarúgó (tehát nem közvetlenül az elrúgás elõtt áll meg).

A brazil bajnokságban már-már szokássá vált, hogy a lövés elõtt megáll a tizenegyest elvégzõ játékos (portugálul csak paradinhának, azaz kicsi megállásnál nevezik az így elvégzett büntetõket). A IFAB emiatt is látta elérkezettnek az idõt arra, hogy lépéseket tegyen a kapusok kiszolgáltatottsága ellen.

Forrás

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Zsolti9014
be is b.na ha visszajönne... 😞

Hajrá Magyarország!

Fabio Capello
Egyre gyanúsabb Ibra távozása a Barcától, mert több forrásból is lehet hallani, hogy 42 millióért megegyeztek Villával, akár pénteken be is mutathatják. Mivel a Barca jelenlegi taktikájában csak egy igazi csatárnak van hely, nyilvánvaló hogy õ nem marad ott padozni, 90% hogy el fogják adni.

Lehet rettegni...

Zsolti9014
és az auszik ellen az jogos büntetõ volt, mert a földön fekvõ/ülõ játékos mozdult Grosso lába irányába a felsõtestével...

és tényleg megérdemelt gyõzelem volt 😄
a címvédésre kevés esélyt látok, de hátha.

Hajrá Magyarország!

Breki33
Szerintem jól játszott azon a tornán
volt 2 kiemelkedõ meccse, meg egy tizenegyese.

Tulajdonképpen azóta abból él neki a válogatottban általában jobban megy 😛

Elõtte talán Palermoban volt egy jó idénye, meg lehet még a Perugia-ban 😛

De látom van akinek még mindig fáj, hogy négy éve az olasz válogatott megérdemelten megnyerte a VB-t. <#love12>
Oziris666
Vb 2010: otthon maradhat a 2006-os torna szinésze, Fabio Grosso is
Inkább így helyes<#ravasz1>

forzajuve5
ez vicces lesz. micsoda védelem 😄

Zsolti9014
Pár embernek meg simán a vébén lenne a helye. Bár kevesebben vannak, mint azok, akik maradhatnának az USA-ban

Hajrá Magyarország!

Breki33
Juventus: Gianluigi Buffon marad a csapatnál ügynöke szerint

Ügynöke, Silvano Martina szerint a Juventus labdarúgócsapatánál marad Gianluigi Buffon, a „zebrák" kapusa.

„Arra szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy Buffonnak szerzõdése van a Juvéval, ezt tiszteletben tartja, és a következõ idényben is marad. Amikor arról beszélt, hogy szívesen játszana Angliában, csak hipotetikusan beszélt, semmi alapja nincs a híreszteléseknek. Nem állította azt, hogy eligazolna, rosszul értelmezték a szavait" – mondta a játékosügynök.
9csöves9
ezzel a kerettel megyünk haknizni az államokba.páran ott is maradhatnának

Manninger,De Ceglie,Grosso,Grygera,Legro,Zebina,Candreva,Brazzo,Diego,Alex,Amauri,Trez,Belcastro,Paolucci,Marrone

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Grove4
Na úgy néz ki Buffon, Sissokko (meg Chiellini) biztos maradónak tekinthetõ.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

forzajuve5
el is dõlt közben. Candreva és Grosso is mehet az amerikai haknira a csapattal, mert a VB ugrott nekik

Breki33
Vb 2010: otthon maradhat a 2006-os torna hõse, Fabio Grosso is

Olasz lapértesülések szerint valószínûleg nem utazik el a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra Fabio Grosso, mert a 2006-os torna egyik hõse gyenge formája miatt nem kerül be Marcello Lippi szûkített keretébe.

A Sky Italia úgy tudja, Grosso helyett a Genoa több poszton bevethetõ játékosa, Salvatore Bocchetti utazhat. A 2006-os vb-döntõ gyõztes tizenegyesét belövõ Grosso mellett a Juventus játékosai közül Antonio Candreva is kimaradhat a következõ szûkítésnél, csakúgy, mint a keret egyetlen légiósa, a Villarrealban játszó Giuseppe Rossi.

Lippi elõször 27-esre szûkíti keretét, majd június 1-jéig le kell adnia a végleges, 23 nevet tartalmazó listát a FIFA-nak.
Breki33
Itt a Tuttosportos cikkre hivatkoznak 😊

A 4-4-2 -t amirõl szó van játszatta a Chievo-val is zónavédekezéssel, amikor újoncként meglepetésre ragyogóan játszva vezették a bajnokságot.
gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
Itt mondják? 😛

gabber_saviola
Azt mondják, hogy az érkezõ Del Neri reménykedik abban, hogy Buffon nem távozik.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Zsolti9014
Én a védelemmel kapcsolatban még mindig azt tudom mondani, hogy vissza kellene szerezni Criscitót, bár nem biztos, hogy egyáltalán vissza akarna jönni. Másrészt a Palermóban vígan szaladgál Balzaretti, aki mindkét szélen bevethetõ a védelemben és a középpályán sem mozog idegenként, õt is hiba volt elengedni, fõleg hogy nincs értelmes szélsõhátvédünk. Ha már a Rosanerinél tartunk, akkor ott lenne még Kjaer, de úgyis elviszik majd jó nagy pénzért jövõre vagy azután, ha mi nem szerezzük meg idén. Annak idején Barzaglival is csak tárgyalgattunk, pedig benne is nagyobb potenciál volt - igaz, azért német bajnok lett. Zaccardo dettó.
Középpályásaink közül a Capello által nem favorizált Tacchinardinak még lett volna 2-3 jó éve nálunk, és nem kellett volna ilyen Tiagókat, Poulseneket, meg Melókat vásárolgatni. Bár ha Melo távozik, le merném fogadni, hogy feltámad a következõ állomáshelyén.
Annak idején határozottan emlékszem, hogy bizonyos brazil Grafite-ról is szóltak a hírek, de végül nem itt kötött ki. Én nem állítom, hogy nálunk bejött volna, de azért a Wolfsburgban nem olyan rosszul tolja, Amaurival felvenné a versenyt.

Hajrá Magyarország!

Mor3llo
<#eljen>

1 hiba azért van: vajon😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Breki33
Hol vagy Juventusom?

Hol van az én Juventusom?
Kérdezem magamtól meccs nézés közben, hiszen nincs mese... unatkozom...
A Juventusom, melynek játékától ámúlt a világ,
és rettegett tõle minden "brigád".
Melynek lábai elõtt hevert Milánó, Manchester vagy éppen Róma,
és rajtuk kívül talán még fél Európa...
Ahol Alex, Trez és Nedved játékától szem nem maradt szárazon,
Eljõ még egy ilyen idõszak? mert én várom már...nagyon.
Hiszen a mai helyzet siralmas,
minden meccs amit megnézek unalmas...
Valyon létezik valaki, aki rendet tud a fejekben rakni?
mert valjuk be: ettõl a kerettõl semmit nem fogunk már kapni...
Nem tudok mit tenni...csak ülök és várok.
És reménykedem, hogy a szívem hölgye feltámad,
és megadja a kérdésemre a választ:
Hol van az én Juventusom?

Breki33
Jó lesz ! <#eljen><#wink>

Breki33
Egyébként Thuram-ot Arséne Wenger fedezte fel.

Volt is vitájuk egymással mert ugye csatár akart lenni Wenger találta ki, hogy védõt farag belõle
Breki33
Ennyi pedig ez akkor csúcsnak számított

"36,5 millió euró THURAM Parma-Juventus (2001)"

De ittis írják
http://juventushungary.hu/index.php/toertenelem/juve-legek

Viszont a Juve igazából mindig a jó olasz védõkrõl volt híres. Illetve arról is.
Most meg kölcsönadjuk õket, meg felesbe.
9csöves9
szerintem az sok,20-25 maximum,de teljesen lényegtelen.épp azért hoztam fel Maicon meg Evra esetét,mert nem voltak nagy nevûek,válogatottak stb kerültek kb 5-10 millióba,most meg a világ legjobbjai a posztjukon.ilyen igazolásokat hiányolok már évek óta.erre meg hozunk 1-2 szezonos játékosokat 25 millióért

Breki33
35 millió , de megérte, bár az elején nem ment még neki, de aztán a világ legjobb védelme állt össze az akkori Juve-ban
forzajuve5
talán Caseres ilyen lesz, de még korai megmondani. elszántsága megvan, viszont védekezésben sokat kell még javulnia

9csöves9
Thuram már a Parmaban és a 98as vébén is klasszis volt,nem véletlenül került 20 millió körüli összegbe.nem ilyenre gondoltam

Breki33
Azért volt itt valami Thuram a Parma-ból 2001-ben <#wink><#vigyor2>
Õ a szélen vált igazán nagy klasszissá míg aztán Capello beljebb rakta. 😛

forzajuve5
ha valaki össze tudja úgy hozni, hogy a kp két szélén támadó játékos legyen akkor áldásom rá. szerintem a mai fociba nem fér bele, hogy 3 támadó szellemû játékos van csak a pályán.
egy beton védelemmel és egy jó szürõvel kp közepén(Melo és Sissoko váltogatná egymást) megvalósítható. de ehhez tényleg tökös edzõ kell 😊

9csöves9
egyetértek.passzolni és védekezni tudó kp-k kellenek hozzá és normális szélsõhátvédek kellenek hozzá(mi miért nem tudunk sohasem Maiconokat meg Evrákat kukázni?nem vágom mennyiért vették õket anno de simán 10 millió alá teszem)

Zsolti9014
A 4-3-1-2-t sem feltétlen kell elfelejteni, ha egy új edzõ új játékosokkal és tartalommal tudja megtölteni. Idén szerintem akármilyen taktikával játszottunk volna, ugyanezt kaptuk volna.

Hajrá Magyarország!

9csöves9
UFFICIALE: Luigi Delneri lascia la Sampdoria

forzajuve5
valóban érdekes lesz Diego helyzete. az nyílvánvaló, hogy ez a tulajdonképpen rá épülõ 4-3-1-2 hadrend nem mûködött, ezt el kell felejteni. klasszikus 4-4-2 esetén nehézkes lenne neki helyet találni.
esetleg 4-2-3-1, de akkor meg a klasszis csatárainkkal mit kezdünk...
nem lennék Del Neri helyében amikor ezt ki kell okoskodni

9csöves9
érdekes egy mercato lesz.Diego elég bizonytalan a jövõjével kapcsolatban,ügynöke azonban azt mondta hogy maradni fog és a Chiellini-Diego párosra fog épülni a jövõ Juventusa

forzajuve5
akkor ez a része eldõlt. Marotta a napokban megdumálja Agnellivel az átigazolásokat. meglátjuk mit tudnak összehozni. abban azért reménykedem, hogy fõként olasz játékosokra fognak építkezni

9csöves9
nyilatkozott a Samp elnöke is,Del Neri jön.holnap lesz a sajtótájékoztató

amúgy van egy lista amin szerepel hogy bizonyos személyek az olasz futball körében kinek szurkolnak.Del Nerinél a Juventus szerepelt

9csöves9
Marotta azt nyilatkozta,hogy Del Neri készen áll a Juve padjára...továbbra sem tartom jó ötletnek,de arra jó lesz,hogy a bl helyek valamelyikére vigyen be minket.nekem most ez az egyetlen elvárásom,nagy változásokat és a csapat felemelkedését én úgy is késõbbre teszem.pontosan Alex visszavonulása utánra.nem õt tartom hibásnak azért ami most van,de szerintem csak utána lesznek itt forradalmi dolgok.valószínûleg ez pont egybe fog esni az új stadionnal is,el lehet kezdeni felépíteni egy új,erõs Juventust ami elszakad a múltba való temetkezéstõl és a régi nagy bajnokaink mögé meneküléstõl

Csacsi
Neki örülök...Del Nerinek már kevésbé.

Bár mellette szól, hogy meg tudott fegyelmezni egy Cassanot, ami azért nem kis szó 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Grove4

Breki33
"Vajon, hogyan fog szerepelni a squadra azurra a világbajnokságon? Errõl szól rövid esélylatolgatásunk, bemutatva a dél-afrikai világbajnokság csapatait, többet között a 8 Juve játékost a keretben tudó olaszokat. Ha érdekel valakit, bátran vetõdjön rá!
Szép napot!"

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/2306/kozeleg_a_2010-es_vilagbajnoksag-gorcso_alatt_a_favoritok_ii_res/

forzajuve5
állítólag nem csak Secco és az a másik fószer távozik, hanem Agnelli kivágta Blanc-ot is. az amerikai túránk után fog távozni. a cikkben szerepelt még Bettega esetleges kirúgása is

Csacsi
Ez egy "tökéletes" szezonzárás volt. Remélem jövõre, aki kell marad, aki nem, az elmegy, és jönnek még minõségi játékosok. De mindenekelõtt egy olyan edzõ, aki képes motiválni, és felkészíteni a játékosokat, hogy mind erõnlétileg, mind pedig akaratilag a maximumomat nyújtsák minden meccsen.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

forzajuve5
végre vége ennek a rohadt szezonnak. remélem sikerül mindenkinek felébredni a rémálomból.
én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy ha már holnap kezdõdne az új szezon ezzel a kerettel akkor is ugyanúgy tudnék szurkolni nekik mint ahogy azt eddig tettem. persze ezért ne ezzel a kerettel induljunk neki a jövõ évnek, és pláne ne Del Nerivel.

#29556: én is simán ráteszem a karomat annak ellenére, hogy tegnap esti nyilatkozata szerint még õ sem tudja mi lesz.

és LIPPIT AKAROM látni a padon legalább két évig!!!! 😊 õ tudna egy stabil alapot építeni, plusz maradásra bírná azokat akiknek maradni kell. egyetlen baj ezzel, hogy nagyon kevés ideje lenne összeszedni a keretet az El selejtezõhöz. ugyanez a gond Capello esetében is. na de mivel Blanc kezeli a kasszát semmi esélyünk drága edzõ szerzõdtetésére.

Zsolti9014
Én nem láttam a meccset, ma terveztem megnézni a tévében. Nem tudom...mazochista legyek? Ez ami itt folyik...én még soha nem láttam ilyen gyenge Juventust. Ami itt folyik, nem méltó a csapat történetéhez.

És az a baj, hogy egy rossz szavunk nem lehetne, ha a legjobbjaink úgy döntenének, nekik itt volt elegük. Gigi, Chiello, Camo, Trez, mind-mind itt voltak a B-ben, de remélem nem jutnak el oda, hogy megállapítsák, hogy elment azóta 3 szezon, igazán nem volt esélyünk semmit nyerni, így itt a vége.
Alexet azért nem említettem, mert nekem evidens, hogy õ innen vonul vissza, bár én már semmit nem veszek biztosra, amíg ilyen emberek vannak kulcspozíciókban, mint most nálunk.
Legkényesebb talán Gigi, Chiellini, Marchisio, és Giovinco helyzete. Õk még aránylag fiatalok (Gigi 32, de kapusnál az nem számít), sok lehetõség van még elõttük. És azért egy Buffon BL gyõzelem nélkül vonulna vissza? Giovinco meg eleve alig játszott...
Nem is tudom. Bízom bennük, mert igaz Juventinók. De rengeteg lehetõségük lesz a váltásra is.

Végre vége a szezonnak, de most ami nagyon fontos: minél hamarabb új edzõ, hogy aztán az õ szája íze szerint alakuljon a játékosállomány és legyen idõ felkészíteni a srácokat.
Meg kell szabadulni a feleslegtõl (Zebina, Grygera, Poulsen, Melo, Amauri ...). Az értük kapott pénzt (ha valaki ad) hozzácsapni az átigazolási kerethez, és igazolni:
kell egy utód Cannának a védelem közepére, kell egy klasszis jobbhátvéd, és egy minõségi csere arra a posztra, kellene balbekk is (Molinaro sem volt sokkal rosszabb az idei Grossónál, de ha Fabio magára talál, OK). Széleket kellene erõsíteni, meg kellene csatár is, fõleg ha Trez elmegy.

Hajrá Magyarország!

sajnálom😞

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

VéLacc
nah, eljött az idõ, hogy minden nap félve kel fel az ember, hogy "ma kitõl búcsúzunk?" 😞
illetve, lehet félni (valahogy nem vagyok nyugodt az új edzõ kilétét illetõen :S) hogy ki lesz az új edzõ... remek. de ma boldogság van, vééége a szezonnak hála a jó istennek. nagyon hosszú volt 😞

(G)io vinco

Fabio Capello
Hát ez no comment gyerekek. Jövõre komoly változások kellenek, vagy óriási balhék várhatóak... :/

9csöves9
Chiellini marad 10000%.én Gigi maradására is nagy összeget tennék,vagy minimum az egyik karomat

szucsy89
azért lehet választékosan is írni