44078
-
#42993 Azért ezt így tényleg brutál látni. :D -
#42992 Fizetésben nem bírjuk felvenni a versenyt a leggazdagabbakkal. Higuain 7,5-et kap most szezononként, azt hittem ez elég sok, Pogba 13 milliót fog keresni Manchesterben. Brutális. Állítólag órák kérdése és hivatalos, 110 millió. Azért akárhogy is nézzük vicc, hogy 20-szal több csak, mint Higuain. Mindenesetre ennyiért el kell engedni, a pótlása kérdéses. Inkább Asamoah-Lemina-akárki házon belül, mint Witsel. Amilyen jól indult ez a mercato, azért lesz itt a végére keserű szájíz, ha még ő is jön.
A bajnokság megint nem lesz valami izgalmas, az elég valószínű.
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.07.28. 16:22:02 -
#42991 ha ennyire stabilak vagytok anyagilag akkor nem biztos h a jovoben konnyen fognak vasarolni toletek -
#42990 Allegri eleve a 4-3-1-2-t preferálná, most megkapta hozza a reálisan elérhető legjobb irányítót, minden adott hozzá, nem Hernanes-szel kell bohóckodni. Más kérdés, hogy ehhez meg luxus 5 ilyen jó középhátvéd, plusz ha Pogba távozik, akkor nem jobb-e 3 középpályással felállni? Mondjuk ezek elég kellemes gondok Allegri számára.
Azt hiszem ezt a 10-es mezes hisztériát el kell lassan fogadni. Nem látom a jövőben ki lenne olyan (feltehetőleg olasz) játékos, aki sokáig itt maradna, és támadó pozícióban egyértelműen alapember lenne. Berardiról hihettük még 1-2 éve, hogy megkaphatja majd valamikor, de eléggé meglepne ha őt látnánk még egyáltalán Juve-mezben. Úgy érzem Dybala lehet Messi utódja a Barcánál 3-4 év múlva valami rekordösszegért. Feltéve ha folytatódik a fejlődése. El kéne tenni a szekrénybe a 10-es mezt egy jó időre, de úgy érzem mindig az aktuális kreatív csatárunk fogja viselni, általában pár évig. -
#42989 Jó felvetés ez a védekezés kérdés, elképzelhető tényleg, hogy a 4-3-1-2 lesz rá a megoldás. Mondjuk valószínűleg a bajnokságban elbírná a csapat, ha nem segít be egyikük sem, komolyabb BL meccseken viszont nem fér bele.
Higuain a 9-est választotta, semmi meglepő. Viszont azt rebesgetik, hogy ne nagyon vegyen senki 21-es Dybala mezt, mert ha Pogba dobbant akkor övé lesz a 10-es...Kétségtelen rá illene a legjobban, de teljesen értékét veszti az egész, ha 1-2 évenként dobálgatják ide-oda. Valószínűleg Dybala sem itt fog megöregedni.
Így néz ki most a keret. Biztos, hogy nem marad így, de azért ezt így egyben látni az nagyon kemény na:
-
#42988 #42984: a támadó meg a csatár ugyanaz, azt pedig senki nem mondta, hogy befejező csatár.
#42987: van benne valami, ha nápolyi lennék, én is rohadtul fel lennék ezen háborodva, bár legalább jó áron adták el.
Kicsit zavar, ha beáldozzuk Zazát. Ő hosszabb távon jó 3. számú csatár lehetne, Mandzukic még néhány évig lehet jó, plusz nem tudom mennyire bírja a padozást.
Még egy érdekes kérdés a védekezés. Dybalának nem nagyon ez a feladata, a másik csatár viszont Tévez óta irgalmatlan nyomás alatt tartja a védőket (igaz volt ez Moratára és Zazára is, Mandzukicra meg főleg). Pipita nem tudja ezt. Pjanic se egy De Rossi. Eléggé átalakul így a játékunk képe. Lesz min dolgoznia Allegrinek. 4-3-1-2 lesz ebből? -
#42987 De Laurentis: Higuain 1 áruló :D -
#42986 Megérkezett, hivatalos bemutató holnap 14:00-kor.
-
#42985 Valóban inkább szélső támadó, de nem hiszem, hogy gondot jelentene neki a csatár poszt. Szívem szerint én is őt hoztam volna, nyilván Marottáék is megpróbálták, meg még jópár opciót, mire eljutottak addig, hogy nincs mese, letesznek ennyit Higuainért.
#42981: Nem feltétlenül klasszikus centerre gondoltam, mert azok valóban nem működnek már a mai fociban, hanem azt hiszem most a complete forward rá éppen a menő angol kifejezés. Center, de meg tudja verni 1-1-ben az emberét, jól lő, visszalép stb. Sajnos Mandzu nem ilyen, ő klasszikus center.
Amúgy valószínűleg az lesz a forgatókönyv amit írtál, Zaza megy, Mandzukic meg marad a padra. Talán fordítva lenne az ideálisabb, mert kettőjük közül Zaza aki jobban szokott beszállni a meccsbe, Mandzukicnak kellenek a játékpercek mire belejön. De egyrészt az olaszért vannak konkrét ajánlatok, többért is lehet értékesíteni, másrészt ő már kimondottan játszani akar, egy Milanban vagy a régóta emlegetett Wolfsburgban erre meg is lenne a lehetősége.
-
#42984 Tamado, nem az a kifejezett befejezo csatar -
#42983 Akkor mi volt? -
#42982 de sanchez sose volt csatar -
#42981 Ő legalább ingyen jött. :)))
#42978: Ezen én is gondolkoztam. Két felvetés: a képességeivel nekem nincs nagy gondom, nyilván a szűk elitbe tartozik a posztján, ezt vitatni nehéz. A gond inkább az ár/érték aránnyal volt. Ha 4-5 évvel fiatalabb lenne, azt mondanám esetleg, így nagyon nem. Lehet ezzel akarjuk izgalmasabbá tenni a bajnokságot. :)
Másik: valóban ha centert akarunk, túl nagy választási lehetőség nincs, tényleg gyakorlatilag az általad említettek (mivel Pellét már elvitték a kínaiak). Kérdés, hogy kellene-e nekünk egy igazi középcsatár. Ha maradt volna a Mandzukic-Zaza kettősből az egyik, akkor máris meg lenne a lehetőség egy ilyen játékra, plusz egyre inkább abba az irányba halad a foci, hogy ezek a játékosok eltűnnek. Zárójelben jegyzem meg: most a horvát fog ülni a padon, Zazát meg eladjuk?
Nem tudom, hogy pl. Sánchez mozdítható lett volna kevesebből vagy egyáltalán (azt gondolnám igen, mivel ő nem illik abba a lúzer közegbe), de most őszintén egy Dybala-Sánchez duótól nem fosná össze magát minden védelem? Pláne, hogy nincs igazán jó széljátékunk, miért annyira fontos belülre egy jól fejelő, nagydarab csatár? Lichtsteiner nem tud beadni, Dani Alvesnek már vagy 10 éve nem kellett, mert a Barcában csak a középhátvédek tudnak fejelni. Sandro nem győzött még meg, Evra meg egy igazi szélsőhátvéd, nem ez a feladata. Pjanic meg nem a szélen fog játszani. -
#42980 Hát Allegrire is köpködtünk, majd meglássuk milesz ebből:D Csak ezek után nem fogunk tudni ugy cigánykodni a játékosok vételénél mint eddig ha igy kicsapjuk a bukszát:D -
#42979 Már csak a bejelentés hiányzik. 90 millió két részletben kifizetve, 4 éves 7,5 milliós szerződés. -
#42978 Kicsit a másik oldalról nézve a dolgot: Nagyon kicsi ám az a halmaz amiben a szóbajöhető csatárok vannak és top kategória. Pláne, ha ezt még leszűkítjük azzal, hogy mi nem egy másik Dybalát keresünk, hanem sokkal inkább egy komplett center típust. Így a Neymar,Griezmann,Sanchez,Aubameyang,Agüero vonal kiesik még akkor is ha nem is nézzük az árukat vagy hogy egyáltalán idejönnének-e. Marad kb. Suarez,Lewa,Benzema,Cavani félék, amiből az első kettő kapásból mozdíthatatlan...Nem olyan könnyű a helyzet. Biztos valakit kihagytam, meg nem is kötelező ezekből válogatni, lehet próbálkozni még nem teljesen befutott,fiatalabb emberekkel olcsóbban, de ezek talán még kockázatosabbak is eredményesség szempontjából.
Higuain 9 éve van Európában ezalatt 213 gól/ 82 assziszt, úgy hogy a Madridban finoman szólva sem volt alapember. Tavaly 36 gólt rúgott a Serie A-ban, ami a bajnokság gyengélkedése ellenére is a legnehezebb terep egy csatárnak, nem ritkák a 20 gólos gólkirályok. Úgy látszik a klubnak fontosabb, hogy szinte garantált 30-40 gólt veszünk, mint hogy gazdaságilag mennyire jó döntés. Kibaszott drága, de el tudom fogadni, ha Marottáék ennek mentén jutottak erre a kockázatos lépésre.
Utoljára szerkesztette: 9csöves9, 2016.07.26. 00:38:03 -
#42977 Ráadásul lássuk be hasonló kaliberű csatárokat lehetett volna venni olcsóbbani is. Lehetne mondani, hogy ezzel a Napolit gyengítjük, de Cavanit is tudták jól pótolni egy rakás pénzből, most ha megveszik Icardit, sokkal nincsenek hátrébb. Na meg szerintem 90 milliót el lehetne úgy is költeni, hogy mi is előrébb legyünk. Plusz mint Csöves mondja, teljesen ellentétes a dolgok eddigi menetével. -
#42976 Van benne valami, simán elképzelhető. De ha ez az összeg a rendelkezésre áll akkor miért nem kopogtattunk be vele az összes elképzelhető csatárhoz, olyanokhoz akiket az elit hajt? Miért csak ez a több oldalról nézve is erősen megkérdőjelezhető Higuain szál ment? Nagyon nem áll össze a kép... -
#42975 ez az igazolás sztem nem szólt másról mint hogy erőt demonstráljatok hogy felnőtt a klub az európai elithez gazdaságilag is mindenféle arabok meg kínaiak nélkül és a bl az egyértelmű cél
sztem még pogba is marad -
#42974 Szerintem nem nagy szám a csávó és még mellé gyökér is. Akkor inkább ne jöjjön senki. -
#42973 Witselt rebesgetik Pogba helyére. Csak az EB-n láttam játszani, maradjunk annyiban, nem győzött meg. Valszeg az is sokatmondó, hogy évek óta az orosz középszarban lötyög. Emlékeztek valakire, aki Oroszországból nyugatra igazolva topligában maradandót alkotott? Arsavin egész jól kezdett az Arsenalnál, aztán annyira gyenge volt, hogy úgy kellett kirúgdosni. Más nem is rémlik. -
#42972 azért elég rendesen szivatja az afrikaiakat az internet népe már most :D
-
#42971 Amúgy hozzá kell tegyem, én sem örülök, h Higuaint igazoltuk, pláne nem ilyen brutális összegért. De hát mind1, ez van. Bízom benne, hogy legalább meglesz az eredménye. -
#42970 Hatalmas!
-
#42969 Ezt 100%-ig adom, de azt hiszem nálunk ettől nem kell félni. A Juventus identitása teljesen stabil és világosan meghatározható akár 100 évre visszamenőleg is. Egy-egy igazolás ezen nem fog változtatni. -
#42968 ronaldo is egy szar ha bl döntőről, vagy más kulcs meccsről van szó ezt nem vitatom. suarez, bale, neymar viszont abszolút húzóembere a válogatottjának is. higuain meg kb a kerékkötője argentínának, veszi el a helyet ott is dybala elöl például. és a kora is aggasztó igen. 5 év még talán van benne aztán ennyi volt. 30 felett meg már nagyon nyomott áron lehet csak eladni ha nem válik be. -
#42967 Amúgy a gond ezzel a 90 milliós összeggel szerintem az is, hogy Higuainnak kb. 0 a marketingértéke, legalábbis a Bale-C.Ronaldo-Neymar-stb. társasághoz képest. C. Ronaldo átigazolásakor - már nem emlékszem a konkrét összegre - azon a nyáron visszahozta a vételárának egy jó részét a mezeladásokból. Egyrészt a Juve se annyira eladható, mint a Real vagy a Barca, másrészt Higuain az a tipikus semmilyen srác, aki nem jól menedzselhető. -
#42966 Azért az eddigi mutatói alapján Higany elég közel van Suarezhez. A kora miatt nem ér ennyit. Kicsit szerintem eltúlozza mindenki ezt a "hú mekkora lúzer, a nagy meccseken összeesik". Miért, hány igazán komoly nemzetközi meccset játszott? VB-döntő meg Copa America-döntők. Ennyi. Kihagyott egy hatalmas ziccert a VB-döntőben, akkor rögtön béna? Azt hiszem ezeken a meccseken Messi se talált be. Na meg Del Piero is kihagyott kett ziccert is az EB-döntőben 2000-ben, mégse lett tőle rosszabb játékos.
Sőt, ha már a kulcsmeccseken nyújtott gyenge teljesítményt hozzuk fel, akkor simán mondhatnánk, hogy Cristiano Ronaldo se ért 80 milliót. Általában totál eltűnik a BL kieséses szakaszában vagy az Atléti elleni meccseken. A kiscsapatoknak meg rúg 6-ot meccsenként. Mégse mondom, hogy nem ért anno 80 milliót (vagy amennyibe került). -
#42965 Nekem nem is azzal van a legnagyobb bajom, hogy nápolyi volt. Inkább a mentalitása, habitusa nem illik a klub filozófiájába. Remélem azért a nagy eredményhajhászás (BL-győzelem) miatt nem veszti el teljesen az identitását a klub, mert akkor inkább legyünk megint kétszer hetedikek, azt is szívesebben nézem. Én se fogom őt kifütyülgetni, csak úgy érzem ez egy (kurva drága) lépés a rossz irányba, ne legyen több. Addig jó, amíg a szurkoló azonosulni tud a csapattal, ha ez hiányzik, az egész értelmét veszti. Az egész modern topfutball pedig sajnos ebbe az irányba halad. -
#42964 Szabadok majdnem biztos Pjanicé lesznek, ő végre egy méltó utódja Pirlónak ezen a téren.
11-esek meg remélem maradnak Dybalánál. Nem hiszem, hogy ezekkel kéne törlesztenie az árát, inkább rúgni 25+ gólt szezononként. -
#42963 Ezek az árak Pogba átigazolásáig lesznek érvényesek. Utána az említett emberek kb 150 millióért lesznek mozdíthatóak. Szerintem sem ér közel sem ennyit, de ez már nagyon nem az a világ ahol a játékosok annyiért váltanak klubot mint amennyit érnek.
Attól meg nem kell félni, hogy Higuain olyan kurva magas helyen helyezkedne majd el a csapat hierarchiájában, nagyon más közegbe fog kerülni mint Nápolyban.
Én sem vagyok boldog az egésztől, de nem fogom azt csinálni, hogy örülök majd egy-egy kihagyott helyzetének vagy puffogok minden egyes labdaérintésénél, hogy "a kurva anyád te nápolyi féreg mondtam hogy csak 50-t érsz!!!" Ez van. -
#42962 ennyi pénzért az ember bale, ronaldo, neymar, suarez szintű igazolást várna el. higuain a közelükbe nincs, tök mindegy hányt gól lő. ha meg nincs ilyen elérhető klasszis a piacon nem kell az első középszar játékosra kidobni az összes pénzt. a bajnoki cím valószínüleg nélküle is meglenne, bl győzelemhez meg nem lettünk vele közelebb. dybalával meg sztem tök mindegy milyen baráti a viszonya, ha a 11-eset majd higany végzi el, és kialakul egy hierarchia. pedig dybalában sokkal több potenciál van mint higuainban. -
#42961 Hülyeség, hogy Dybala fejlődését befolyásolná. Vagyis az, hogy negatív irányban az mindenképp. Nagyon jóban vannak, Dybala alig várja az érkezését. Szerintem kifejezetten mindkettőnek az előnyére fog válni, ha csatárpárok lesznek.
Én már szoktatom magam a gondolathoz, úgy vagyok vele, hogy ha az eddig szinte tökéletesen működő vezérkar úgy gondolja, hogy ez a biznisz jó és belefér illetve Allegrinek is rá van szüksége, akkor nekem innen a fotelból nincs okom megkérdőjelezni. Hamar el fog tűnni az ellenszenv, ha itt is lepakol 30-40 gólt... -
#42960 persze, hogy nem ér ennyit. 50 milliót ha megér és akkor még mindig jó indulatú voltam. nagy lesz ez a kabát higuainra, ami dybala fejlődését is befolyásolhatja. főleg ha mindent ennek a fatökünek kell elvégeznie innentől a 11-estől kezdve a szabadig, hogy igazolja a vételárát. pjaca dealt meglátjuk. azért a horvát játékosok, és a zágrábból kikerülök nem kicsit vannak túlértékelve az utóbbi időben. leszter is megvette a horvát gólkirályt, nem játszott szinte egy percet se, halilovicot is tovább adta a barca a bundásba. -
#42959 Olvastam több helyen, hogy Higuian fedezhető lenne Pogba eladása nélkül a Zaza-Sturaro-Hernanes-Lemina (talán valahogy így) + a Morataért kapott 30 millióból. Nem tudom ez mennyire reális, valszeg senkit nem tudnánk annyiért eladni, amennyiért szeretnénk, ha tényleg jönne Higuain 90 millióért, és Pogba is maradna. Hernanest pl. 10 milliónak számolták, azért lássuk be, elég ostoba lenne valaki ennyit adni érte a mutatott teljesítménye, életkora és amellett, hogy teljesen feleslegessé vált.
Másrészről belegondolok, hogy azért ha idehozzuk ennyiért az argentínt, az mindenkinek elég durva üzenet. A kezdőnk teljesen egy szinten lesz a legjobbakkal, és adott esetben nem félünk kinyitni a pénztárcát se. Pogba helyében azért eléggé átgondolnám, hogy megyek-e.
Csöves: Én is reménykedem, hogy esetleg az Arsenal vagy akár az Atléti (ez még logikusan is hangzana) miatt volt orvosin. Nem szürrálisan hangzik az egész? 90 mllió+7,5*4 a fizetés, ami adóterhekkel együtt van vagy 15 millió évente. 150 milliós bizniszt ütne nyélbe Marotta? Emlékeztetnék mindenkit a tavalyi Draxler-ügyletre, ahol hetekig azon ment a vita, hogy 1-2 millióval többet fizessünk-e meg inkább kölcsönbe jöjjön csak olcsón, és kapjunk rá opciót. Ezek szerint Sánchezre is lenne pénz...
Még egy dolog eszembe jutott. Nem hallani, hogy más csapat közel ennyit kínált volna Higuainért, pedig voltak érdeklődők. Kérdés, hogy akkor ér ő ennyit? -
#42958 Elég nehéz lesz megbarátkozni a gondolattal...Még titkon bízok benne, hogy bedől a biznisz, esetleg az Atleti miatt volt Madridban orvosin vagy valami, de nagyon úgy néz ki hogy megtörténik. Nápolyban már most Higuain mezeket égetnek, valószínűleg ez úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe mint amikor Baggiot leigazoltuk a liláktól. Nem hittem volna, hogy az eddigi gyűlöletnél is sikerül majd nagyobbat szítani egy ilyen átigazolással.
Pogba így tuti megy, maximum abban reménykedhetünk, hogy ha ennyit ki merünk adni az argentinért akkor sikerült kibulizni a 145 millió körüli összeget érte. Próbálom úgy felfogni, hogy Pogbát elcseréltük Pjanic+Higuainra és ez eredményességben talán még jó húzás is lesz.
Ha egy ilyet meg mernek húzni Marottáék akkor ott valószínűleg több eladás is talonban lehet Zaza,Pereyra,Asamoah,Lemina,Hernanes stb. van kiből válogatni akiket nagyobb szívfájdalom nélkül eladna a klub. -
#42957 Nem semmi gól volt. Belenéztem a meccs utolsó tíz percébe kommentátor nélkül, közelről mutattak 3-4 Juve-játékost, egyiket se ismertem. Úgyhogy valószínüleg arra volt ez jó, hogy Allegri megnézze a fiatalokat. Nem mintha túl sok poszton beleszólhatnának a "nagyok" dolgába.
#42955: Ja, pont akartam írni. 90 millió+7,5 milliós fizetés évente 4 évig.Nekem nagyon nem tetszik. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ennyit fizetni érte. A fizetése is elég durva. Ezzel csak a Napoli jár jól. 60-nál többet nem adnék érte. Plusz így nem is tudom mi lesz a többiekkel. Mandzukic feleslegessé válik, Zaza meg hasonló helyzetbe kerül, mint tavaly.
Na meg ezzel Pogba tuti távozik. Különben kétlem, hogy beleférne a költségvetésbe.
Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.07.23. 17:20:46 -
#42956 lol_D
-
#42955 higuain orvosin -
#42954 Van benne valami. Bár az ember mindig reménykedik, hogy lesz egy jó, szoros hajrá.