Forza Juve
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
A labdarúgás egyre népszerûbb Itáliában. Az olaszok 52.2 százaléka szorít egy konkrét csapatért, s annak mérkõzéseit rendszeresen követi. A közvélemény-kutató Demos és a La Repubblica napilap felmérése azt mutatja, hogy a foci iránti szenvedély 2005 óta tíz százalékponttal nõtt. A sportág szeretete (a megkérdezettek az amore kifejezést használták) az olasz társadalom minden rétegét áthatja, kor, nem, politikai meggyõzõdés és pozíció közötti különbségek nélkül. Itália az az ország, ahol a gyerekektõl a nagymamákig, a buszvezetõtõl a politikusig és a bíborosig mindenki szurkol.
A kutatás azt is kimutatta, hogy az utóbbi öt évben emelkedett a magukat „militáns" szurkolóknak nevezõ ultrák aránya. Válaszaikban a labdarúgás iránti szenvedélyük fokát az adható legmagasabb 9-10 ponttal értékelték. 2005-ben az ultrák aránya 15 százalék volt, jelenleg meghaladja a 22 százalékot. Nem számít újdonságnak, hogy tíz nõbõl négy vallja magát tifosónak. Az ultrákhoz azonban kevés nõ csatlakozik.
A futball iránti rajongás erõsödéséhez a felmérés szerint a politikában, a szakszervezetekben és az egyházban való csalódás vezetett. A szurkolók között fokozatosan emelkedik a munkanélküliek száma, akik így keresik önmegvalósításukat és a máshol elvesztett társadalmi elismertséget. A klub számukra viszonyítási pont: ha csapatuk gyõz, õk is sikeresnek érzik magukat.
Ez magyarázza a továbbra is a kedvenc csapat címét birtokló Juventus elsõ helyezését a népszerûségi rangsorban. A szurkolók 29 százaléka Juventus-drukkernek mondja magát. A torinói együttes ezt az elnyert trófeák számának köszönheti, de annak is, hogy a Juvét még ma is a (dél-olasz) északra vándorlók, a vidékiek csapatának tekintik. Az igazi torinóiak ugyanis a Torónak (Torino) szurkolnak. A Juventus támogatottságát a 2006-os bundabotrány, a Serie B, valamint az azóta sem túl fényes szereplés sem csökkentette (öt évvel ezelõtthöz képest négy százalékpontot sem veszített). A második kedvenc – jelentõs hátránnyal – az Inter (17%), majd a a Milan (14%), a Napoli (9.2%) és a Roma (7.4%) következik a sorban.
A mai szurkolók azonban nem járnak ki a stadionba. Az elõfizetéses sportcsatornákon nézik a meccseket a nappali díványán, a sarki presszóban vagy a csapatklubokban. A drukkerek 42.4 százalékának nemcsak saját kedvenc csapatuk, hanem ellenségük is van (2005-ben az arány 51 százalék volt). A leggyûlöltebb jelenleg az Inter (az öt évvel ezelõtti 6.4-rõl 16.1 százalékra ugrott az iránta érzett utálat), amely átvette a Juventus helyét (utóbbi indexe az öt esztendõvel ezelõtti 24.4 százalékról 13.4-re esett vissza).
Ami pedig a szurkolók politikai beállítottságát illeti, a felmérés azt mutatja, hogy a foci nem kis mértékben befolyásolja a szavazási preferenciákat. A miniszterelnök Silvio Berlusconi birtokolta Milan híveinek 40 százaléka a kormánypártra szavaz. A Milan ellen szurkolók fele az ellenzékkel szimpatizál. A Roma rajongóinak többsége balközép szavazónak vallja magát, a Lazio szurkolói jobbközépre hajlanak. Az Inter-drukkerek a bevándorlásellenes Északi Ligát választják, pedig egy szinte csakis idegenlégiósokra épülõ csapatért szorítanak.
(ADP portal)
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Jó elõjelek csütörtökre 😞
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Azon gondolkozom, hogy a mostani bal oldala effektek nélkül maradna
jobb oldalra keresnék ilyen videót, elég egy jó minõségû youtube-s videó és pontos idõpont ahol látható
abból majd megcsinálom ilyenre aztán megpróbálom flash-ba
Hajrá Magyarország!
A meccset nem láttam, de a gólok megint elég viccesre sikerültek. A 11-es pedig nem is lehetett volna ennél egyértelmûbb, ráadásul 0-1-nél... Storari pedig a gólokban eléggé benne volt, úgy érzem Buffon ezekbõl kettõt könnyedén hárított volna.
Ezért mondtam, hogy az Udinese elleni meccs után még kár volt örömtüzeket gyújtani, hogy mennyire jók vagyunk, mert sajnos nem vagyunk azok.
Amici di nessuno...
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Három hónappal azt követõen, hogy felállt az olasz válogatott kispadjáról, a világbajnok mester Marcello Lippi úgy érzi, készen áll a visszatérésre.
"Jót tett nekem ez a kis pihenõ" - kezdte a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát a 62 esztendõs mester, majd hozzátette: "Ha kapok egy olyan ajánlatot, amely megfelelõ a számomra, akkor vissza fogok térni az edzõsködéshez."
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Hajrá Magyarország!
érdekes év elé nézünk ismét
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
És imádom Del Pierót, de beadhatná más a szögleteket, mert egy sem jön be középre...mindig kifejelik.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Amúgy www.myp2p.eu oldalon van rengeteg link.
A nápolyi bíróság a FIGC elrendelésére újabb vizsgálatokat indított a calciopoli per kapcsán, de az Inter elnöke szkeptikus az üggyel kapcsolatban és kijelentette, hogy az Internek ítélt bajnoki cím teljesen jogos döntés alapján született.
„Láttam, hogy nagyon jókedvûek voltak a megbeszélés után. – utalt Moratti Giancarlo Abete és Andrea Agnelli találkozójára. Ez biztos azt jelenti, hogy közös állásponton vannak. Mindazonáltal én nem fogok találkozni Abete-vel. A scudettot méltán vonták meg, a következmények pedig teljesen normálisak voltak. Kitartok a véleményem mellett és nem azért, mert Inter szurkoló vagyok ” – nyilatkozta Moratti a Sky Sport Italiának.
A Juventus elnöke Andrea Agnelli nem sokat várt a válasszal:
„Úgy látszik Moratti elnök úr ideges. Ami minket illet, teljesen nyugodtak vagyunk semmi okunk idegeskedni. Az Inter ugyanígy érez? Nem tudom. Én csak arra akarok összpontosítani, ami a Juventussal történik. Nyugodtak vagyunk. Tudjuk mit tartalmaznak a bizonyítékok, a szövetség szintén tudja, így már csak az ítéletre várunk. A tények ismertek. Az Inter szintén kapcsolatban állt bizonyos tisztviselõkkel, mégis odaadták nekik a scudettot.”
Nah derüljön ki az igazság, és jöjjön vissza Moggi nyáron.
Én csak ennyit kérek.
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Amici di nessuno...
Gratuláció nekik!
az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...
Ismét megszólaltátták, nevezetesen a Studio Stadio:
"A Cesena-ban szereplõ Schelotto játéka nyûgözött le a legjobban idáig. Õ egy igazi bajnok, gyorsan le kellene igazolnia a Juventus-nak."
Kitért a torinóiak tegnapi diadalára is:
"Végre egy jó kis gyõzelem, mely nagyon kellett már, hogy magabiztosságot adjon. Krasic ismét megmutatta, hogy õ a legjobb igazolás, még akkor is ha nem egy különbséget tevõ bajnok."
"Október 3-án, az Inter elleni meccsen látjuk majd meg a Juve valós értékét, jelenleg csak egy negyedik helyre jó csapat."
"Amikor Diego érkezett, maradtam, hogy kijátszam kártyáim."
"Hat meccset játszottam Ferrara kezei alatt, ezek során néhány kiváló eredményt értünk el, melyeket követõen többet nem játszhattam, nem értem miért."
Az Atom Anti becenévre hallgató játékos az olasz média szerint hamarosan a válogatottba is behívást nyer , azt követõen, hogy Prandelli kijelentette, új "arcokra" is számít majd az elkövezkezendõ EB selejtezõk során
és akkor még találni kéne valami jó Juvés dolgot amire könyököl :-)
csak most nincs ott ps-em meg már fáradt is vagyok hozzá, de ha esetleg másnak is bejön az ötlet egy próbát megér, bár lehet inkább háttérkép lesz belõle 😛
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
csak azért, mert szoktunk itt lenni sokkal többen, több szem meg többet lát 😊