44078

ibogldrc.jpg

• Breki33
    Ha az eredeti 3 hónapos eltiltása marad Conténak, tegnap már ő ülhetett volna a padon.

Nem véletlen ítélték el, vele az ilyen meg a dán meccseket simán hoztuk volna

Carrera még meg tudta nagyjából a tavalyi szintet közelíteni, legalábbis eredményességben
    de Alessió olyan Ferrara utánérzés, tulajdonképpen volt egy jól összerakott csapatunk saját játékával aki bárki ellen esélyes volt most meg ilyen Nakatomo szórakozik velünk.

Még egy hónapot kell kibírnunk csak pont ebben a hónapban lesznek nagyon fontos meccseink.
  • Zsolti9014
    Moratti:

"Amikor láttam a visszajátszáson a leshelyzetet, arra gondoltam, hogy csupán visszatértünk a szokásos történethez. A játékosok azonban nagyon jól reagálták le a dolgokat és szépen válaszoltak az igazságtalanságra."

Hát a kvannyát!!!
  • Zsolti9014
    Tudom. Amikor a videobíró-téma előkerül, mindig az jut eszembe, hogy már régen lenne előrelépés, ha nem lenne valakinek ellenérdeke.
  • bakkerman
    videóbíró egy jó darabig nem lesz,maximum akkor,ha az egész európai futballt irányitó maffiózók eléggé megszedik magukat,és sikerül elérniük minden célkitűzést. Videóbíró bevezetésével nem lenne több lesgól,kamu büntető,les címén elvett szabályos gól stb..,tehát olyan elemek távoznának a futballpályákról,amik létfontosságúak az eredmények manipulálásához,bajnokságok megvételéhez estébé...
  • 9csöves9
    a lefújás után percekig tapsolták a srácokat, Bonu el is sírta magát...
  • Zsolti9014
    Gratulálok az Internek.

A bíráskodás mindkét csapat szemszögéből nézve egy kalap fos volt, hihetetlen.

Talán ha nem adják meg a lesgólunkat, akkor felpaprikázódtak volna a srácok annyira, hogy megnyerik a meccset, de így...
    A tizenegyes az nevetséges volt, ilyenért 10-ből 1-szer ha adnak...

A másik dolog: minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer, és talán tényleg teher volt már a játékosoknak. Meg igazából én úgy éreztem, hogy már érlelődött ez az utóbbi hetekben.

DE: egy ilyen meccsen végképp kiütközik Conte hiánya. Amikor mutatták Stramaccionit, akkor mindig eszembe jutott, hogy ez a fanatizmus most tőlünk hiányzik. Carrerában talán jobban megvolt, mint Alessióban.
    Szóval ezért az illetékeseknek köszönet jár, hiába, valakinek fájt, hogy jó a Juve!

Videobíróra: én mindig amellett érveltem, hogy nem kell, mert a játékban benne volt mindig a tévedés, és ez így van rendjén.
    Csakhogy: tényleg egyre rosszabb a helyzet, siralmasabb a játékvezetés, több a lesgól, meg nem adott szabályos gól, fantomgól, színészkedés és megtorlatlan szabálytalanság is.

Megoldásként egy olyan dolgot tudnék még elképzelni, hogy kialakítanak egy olyan kamerarendszert, amely le tudja képezni a játékot valami 3D-s (vagy akár 2D-s) animációra, valós időben, és egy bizottság ezt figyeli, így azonnal meg tudják hozni a döntéseket, amit a bíróval tudnak közölni valamilyen rádiókapcsolaton.
    Persze ez sem 100%-os, mert egyrészt nem tudom, hogy ilyen technológia kivitelezhető-e (szerintem azért valahogy biztos), illetve nagyon drága is lenne. Nem minden csapat engedhetné meg magának. Mobil eszközökkel meg körülményes lenne.
    Plusz ha bizottság, vagyis élő emberek figyelnék, akkor benne maradna a manipuláció lehetősége.

De ugyanezt a rendszert lehetne automatizálni is, hogy számítógép értékeli ki az egészet. Gondolok itt arra, hogy magát az egész meccset leképeznék egy 3D-s, vagy akár felülnézetes képre, a kiértékelés meg működhetne egy pc-játék mintájára, és lesnél a bíró fülében jelezne a szerkezet.

A 2D-s lesre alkalmas lenne, de a szabálytalanságokhoz már nem tudom elképzelni az automatizálást, mert ott képet kellene forgatni, kiértékelni. Az meg, hogy a játékosokat szereljük fel milliónyi érzékelővel, egyszerűen hülyeség és utópisztikus. Meg rengeteg meghibásodás lehetőségét tartogatná.

Persze, nem mondom, hogy ez marha egyszerű, de szerintem valahogy kivitelezhető lenne.

Mindenesetre valami olyan megoldás kellene, amihez nem kell megszakítani a játékot, mert az se lenne jó, ha élvezhetetlenül szétdarabolnák az egészet. A 3 challenge meg nem annyira jó, mert ugyebár korlátozott, és azon kívül még mindig ott lesz a hiba lehetősége.
  • Breki33
    http://tessitorewilliam.blog.nepsport.hu/archives/2012/11/03/kikaptunk/

• Fabio Capello
    Alulmaradtunk, de igazándiból egy kicsit meg is érdemeljük, illett volna kihasználni az első félidő helyzeteit, és nem elaludni a másodikra. A játékvezetést felesleges kommentálnom, már megtették előttem, mindkét csapat részére voltak olyan elnézések, hibák, amit még a nyolcvanéves öreganyám is jól ítél meg. nevetséges ami per pillanat Olaszországban bírói tevékenység címén fut...
  • limperatore
    jó a milan elleni meccs vicc lesz.... milan az alsóházat képviseli
  • Trunks
    Ja, csak kb. mindenkivel otthon játszottunk, aki számít. Egyedül Udinében és Firenzében játszottunk, a Milannal és a Lazióval pedig nem találkoztunk. Úgyhogy a szezon 2. fele nehezebbnek ígérkezik, ettől függetlenül Conte visszatértével nem lehet gond.
  • 9csöves9
    hát ezt kurvára megérdemeltük, meg az Inter is a győzelmet. ez van, talán tényleg egyetlen pozitívum, hogy pont jókor jön egy ilyen nagy pofon. amúgy az Inter nem csinált semmi extrát, hozták az utóbbi hetek stabil játékát meg a jó kontráikat és ez a leült fos játékunk ellen pont elég volt.miért nem lehetett azt csinálni mint a Roma ellen, amikor 3-0-nál azt kiabálta Marchisio, hogy ne álljunk le?

az eddigi 3 pontok ellenére a játékunk köszönőviszonyban sincs a tavalyival. nyilván ebben Conte hiánya is nagy szerepet játszik, de benne van egy jó nagy adag jóllakottság is ami elfogadhatatlan.

nagy gond nincs, a nehéz meccseink nagy részét letudtuk és vezetjük a tabellát...
  • Trunks
    Plusz nem mindegy melyik kalapba kerülünk jövőre/2 év múlva. Meg hogy mikor szerzi vissza az olasz foci a 4. BL-helyet.
  • IXEMGabeo
    én meg remélem a Juve bejut a 16 közé azért az mégiscsak bevétel
  • Csacsi
    Ennyit tesz egy agilis edző hiánya. Strama azt képviseli, amit Conte. Idén Conte nélkül 1 meccsre sem nagyon emlékszem, amikor előnyben nem álltunk vissza. Contéval ez sosem fordult elő.

A játékvezetés "parádés" volt mindkét oldal kárára, és előnyére.

Szóval szerintem jókor jött ez a vereség. Remélem kihullunk a BL-ből, és aztán Conte építkezhet tovább. Idén még egy bajnoki cím kell, és nyáron muszáj lesz költekezni.Plussz ugyebár nagy előny lesz igazolásoknál, hogy nem egy olyan csapatba kell igazolni, akinek nincs edzője (mert akkor még nem lehetett tudni mi lesz Contéval)

Jah, és be kell rúgni a helyzeteket. Ha a félidőben simán 3:0-al fordulunk, akkor ez nem történik meg.
  • Trunks
    Igen, Breki, nyugodj meg! Már a múlt héten is kiderült, hogy Militóhoz ha hozzáérnek a 16-oson belül, az axióma szerint 11-es! Mit beszélsz itt kamutiziről?!
  • wright
    Itt nem bírózni kell....Ma abszolút megérdemelte az inter a győzelmet.Úgy léptek pályára ahogy mi szoktunk,azzal a mentalitással.Ennyi.Legalább ez a teher lemegy a nyakukról,hogy veretlenség....Conte levonja nekik a konzekvenciát(leüvölti pár ember fejét) aztán mehet a verseny az interrel.
  • Trunks
    Hát ennyi volt.

Ennél rosszabb bíráskodást a többezer meccs közül egyedül a 2002-es VB-n láttam, igaz ott két alkalommal is.

Kár sorolni a dolgokat, alig volt jó ítélete Tagliaventónak, ami kulcsmomentumban vagy szabálytalanságnál történt. A dolog pikantériája, hogy valszeg mi szívtuk meg azzal, hogy az első gólt megadták. Onnan egyrészt visszaálltunk, másrészt a bíró a várakozásoknak megfelelően kompenzált, de csak elég későn, így fél órára zsugorodott a játékidő.

Inter belőtte a helyzeteit, így megnyert egy kiegyenlített meccset. Ez van, menni kell tovább, a keretünk erősebb, a bajnokságot így is könnyedén nyerni kéne. Előbb-utóbb nekik is jön a hullámvölgy.
  • Laccy06
    Egyetértek amúgy. Engem az bosszant, hogy a második félidőben egyszerűen nem találtuk a játékunkat. Nekem nem tetszett amit játszottunk... De azért grat, majd otthon kaptok:):D
  • gercse
    Legalább egy teherrel kevesebb, szerintem egy idő után ez a veretlenség már nagy teher a játékosok nyakán.
    Viszont a tabella első helye megvan, és nem kell görcsölni a veretlenség megtartásán.
  • Hunor88
    Lehet épp ez volt a Juve veszte, hogy az 1. percben lőttek egyet...
  • WuFraZselic
    nyilván örül minden Inter-drukker, de ez a meccs az inkompetens játékvezetés miatt alakult úgy, ahogy... biztos vagyok benne, hogy mi sem keressük a labdát az első 15-20 percben, amikor lőhettetek volna 2-3gólt, de lehet később betaláltok 3x. ugyanez igaz, ha leküldik Liechsteinert a 35. percben, stb
  • Grove4
    Na ha a bíró nem is, de az élet igazságot szolgáltatott. Jobb ez így mindenkinek bár előre látom egy két hegytroll faszkalap így is azzal fog jönni, hogy nem fizettünk eleget, meg hogy úgy sem sikerült nyerni, hogy megvettük a bírót, meg satöbbi.

Én azt mondom, hogy ha ezt a vereséget (ha az lesz) jól kezeli a társaság akkor még jól is jöhet, mert lekerül egy kis teher a vállról.
  • Breki33
    egyértelmű piros
  • WuFraZselic
    ez a belépő sárgát ért volna, pirosat még ennél a bírónál sem, te sem gondolod komolyan
    Liechsteinernek viszont a 2. sárga jött volna...
  • Csacsi
    Ez a bíró nem következetes, ha az 11-es volt, akkor Giovinco is, itt meg ami Vidallal történt, szintén semmi.
  • Trunks
    Ez már travikomédia. Két teljesen szabálytalan gól, két meg nem adott piros lap.
  • Trunks
    Várható volt, hogy kompenzálni fog a bíró. Chiellini sárgája se volt semmi, de ez annyira semmi nem volt, hogy Militónak járt volna lap. Úgy látszik az argentín ezt minden héten eljátsza.
  • Breki33
    újabb milito kamu 11-es :)
  • WuFraZselic
    tudom, hogy nem csöves intézi a bíróküldést, szóval felesleges a Juve-drukkereket gyűlölni...
  • Grove4
    Valahogy meg kéne oldani (21 században nem igaz, hogy nincs valamilyen technológia), na de látod, hogy te sem tudsz rá megoldást, tehát a bírói hiba benne van a játékban (engem is bosszant, hogy ennyi), de ha téved í bíró, akkor nem a csapat a hibás. Jó nyilván nem rád gondolok, te nem mondtál ilyet. Vagy akkor legyen 4 partjelző félpályánként 2-2 (jó mondjuk ez lehet hülyeség mert kavarodás lenne belőle ... nem tudom :/)
  • WuFraZselic
    tegyük fel az 1. félidőben mind a három challange-ét elhasználta volna most az Inter, és mi lenne így a 2.-ban?

túl gyors a játék, hogy elég legyen a 3. ha pedig nincs korlátozva (márpedig nem szabadna), akkor szinte minden támadás végén (a jelenlegi kollektív olasz játékvezetést nézve) megkéne állítani a meccset

• Trunks
    Juhár is tragédia volt. De ez a Somos-Puzsér-Kokó hármas mindent überel. Somos Chiellini és néha Vucsinics helyett is Marchisiót mond, Puzsér pedig élőben nézi a meccset vagy mi? Folyamatosan elnézi a szituációkat, lásd Asamoah felpattant beadása: "rossz beadás lesz veszélyes". Köszönjük.

#37232: ezt nem tudom ki találta ki, de azóta mindenki ezt szajkózza. Miért állna órákat? Mindenkinek lenne mondjuk 3 challenge-e, mint a teniszben, 1 perc alatt meglenne a döntés mindennel együtt. Igen, 5-10 perccel tovább tartana egy meccs. Hűha. Tényleg sokkal szarabb lenne, mint ha nem lenne egy meccsen 5 totál nevetséges ítélet.

#37228: 100%, hogy les volt, kb. 1 méterrel, ami rengeteg. Nekem első látásra is bőven annak tűnt, tényleg teljesen nevetséges ez így. Ebben legalább igaza van Puzsérnak, még ha nem is kéne 5 percenként felhoznia.
  • gercse
    Meg aztán simán lehetne minden meccsre egy "bizottság", aki ugyanígy mint mi, rögtön visszanézi a szituációt videón, és szimplán bemondja, hogy les volt vagy sem, viszont így a partjelző sosem húzhatná be szinte a lest, csak ha nagyon egyértelmű...
  • Grove4
    A lesekkel több a probléma, meg lehetne úgy oldani, hogy lenne partjelző is és videóbíró is és meghatározott számú visszajátszást lehet igénybe venni. Valamit akkor is kell tenni, mert ez nem állapot, próbálgassák, hogy mi a legjobb megoldás, ha reklámfilmekre meg gólbíróra van pénz, akkor erre is legyen!
  • WuFraZselic
    videóbíró szinte biztos, hogy nem lesz (bár ez elmúlt hetek felerősítik a szükségletét), a folyamatos reklamálások miatt órákat állna a játék 90 perc alatt

gólvonaltechnológiát fogják tesztelni a téli klub VB-n
  • Grove4
    Puzsérnak a Juve nyalása már engem is idegesít! Ott volt a Digin pl. Juhár, na ő jó volt. Puzsérnak is megvan a lexikális tudása, csak az előadásmódja olyan tenyérbemászó, hogy ... meg állandóan ajnározza a játékosokat. A videóbírót meg be kell vezetni! Erről nem tudtok valami infót, hogy napirenden van-e egyáltalán?
  • WuFraZselic
    ilyen emberektől mit vársz?!
    ennyire nem ismerik a két csapatot és a bajnokságot, hogy nincs miről beszélniük
  • Grove4
    Lesz olyan Juve (-Inter) meccs, ahol nem említik meg a Calciopolit? A kommentátorok is kurvára hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen szar a viszony a két tábor között.
  • Grove4
    Amúgy én nem mondanám 100%-ba, hogy les volt (csak igen valószínű, hogy az volt), mivel nem volt vonalban a kamera.
  • Trunks
    Na Tagliavento hivatalosan is a zsebünkben van...