15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#12757 leginkább fantasy de szöveges oldal kellene ahol el van magyarázva az árnyékolás meg ilyen egyéb rajzi szakelemek.
-
#12756 milyen stílus érdekel?:D
pl -
#12755 Olyan oldalt tudtok nekem ajánlani ahol lehet tanulni rajzolni?
angol nyelvű is jó.
rajztudásom nulla és kicsit szeretném fejleszteni.
-
#12754 legjobban a lime tetszik:)
a lime felirat "i" betűje nem tetszik egyedül -
#12753 No akkor megpróbálom mégegyszer... -
#12752 http://fc04.deviantart.net/fs71/i/2010/314/0/2/lime_car_by_iiidominoiii-d32jvnj.jpg -
#12751 Morcosqtya te mivel foglalkozol? -
#12750 jaja jó ötlet -
#12749 Rajzolni, festeni zenélni stb. bárki megtud tanulni tökéletesen de a lényeg, hogy művész még nem lesz tőle.
-
merdo #12748 Nagyon jó lett! -
#12747 Lehetne egy olyan heti mozgalmat indítani itt, hogy felraknánk a nagyon korai munkáinkból egyet, és mellé a mostaniakból, vagy a legjobbaknak tartottból..
Én legalább is kiváncsi lennék egy ilyen online "honnan hová" tárlatra.. :)) -
#12746 Köszi!
Már nincs meg az airbrush-omnak a tűje, maga a pisztoly itt van valahol, de a kompresszort is ki kellett dobnom, plusz az összes festéket...
Ma már nekem sem tetszenek a "szörnyes" képek.. :-) (de akkor ezen mentem éppen át)
off: Mindig változik az ember, ez leginkább akkor válik félelmetessé ha önmagadon veszed észre..
Jim, köszi! -
#12745 -
#12744 ez airbrush? wow! habár nekem most már annyira nem tetszenek az ilyen szörnyes képek, régebben tetszettek...viszont technikailag nagyon tetszik:)jók a színek, sztem egyetlen hibája hogy a felső részben a bogárkukac beleveszik a háttérbe. messzebbről nézve nem látni mi van ott. de lehet h direkt -
#12743 Nem rossz indulattal vitázom hidd el! :)
De hogy most már ON legyen tényleg bedobok egy 12 éves munkát (átdolgozás):
(igen. A feje lopás. MTG)
Első airbrush akrilképeim között volt.
-
#12742 Véletlenül sem akarok flémet de az utolsó mondatodon elég sok művész és tanár felhörrenne most...
Mit "tud megcsinálni"??
Megint ott vagyunk ahol a part szakad..
Végülis ha leülök egy trombitával, akkor ha elég sokáig fújom lehetek Miles Davis...
#12736.
-
#12741 áh. csak mondjuk én sem értem min megy a vita. mindenki rajzol/fest és boldogan élünk tovább! 4. vélemény -
merdo #12740 Őszintén remélem, hogy nem az én hozzászólásaim váltották ki ezt a kis vitát! -
#12739 Most akkor a te példáddal: Ha valaki 35 évig rajzolná ugyan azt a képet akkor fejlesztené közben magát, ergo tanulna, igaz nem más(ok)tól.
így elolvasva a mondatomat, mindkét álláspont ellen és mellett fel lehetne hozni...
Persze ezzel az egésszel em azt akarom mondani, hogy a rajzolás mint művészet egy fos, de ha valaki elegendő időt szán rá akkor meg tudja csinálni -
#12738 -Mit mond a krumpli a sivatagban?
-???
-Semmit! -
#12737 így van, teljesen más a két kép apropója, csak a technikai szint különbséget nézd! (két portrét kellett volna linkelnem) -
#12736 Azt kell belátni, hogy bizonyos szintek nem "mindenkinek" nyitottak 0 képzettséggel. És ez így van sok mindenben, nem csak a tudományokban, de a művészetekben is, és ezért tanulnak szakmát az emberek. Senki nem pottyan ki az anyaméhből azzal a képességgel, hogy el tudjon készíteni egy szakrajzot..
"Rajzolni" elég tág fogalom. Valószínűleg más aspektusban gondolsz rá itt, ezért nem érted amit mondok.
Kicsit több tapasztalattal és évvel a hátad mögött majd megérted.
Dióhéjban: van rajzolás és rajzolgatás.
A BÁRKI tud "rajzolni" rövidebb-hosszabb idő alatt meglátás a rajzolgatásra igaz. Vagy a másolásra, a mimetikus művészet alsó szintjeire. Ha komolyabban akarod másolni a természetet, formákat, tárgyakat, bármit, ahhoz gyakorolni és/vagy tanulni kell.
Ha netán valaki ezek után sem értené akkor:
#12726-ra a válasz:
Egy bizonyos szintig.
-
#12735 Az önképzettség minek számít, mondjuk úgy 20 év alatt autodidakta módon?
Azért én nem keverném a szubjektív látás és alkotás módot egy gagyi sablonos ismert figura firkával-sőt mind a kettőn lehetne javítani-ez már a harmadik vélemény... de erről napokig lehetne beszélni, de lehet fogunk is vagy inkább pingálunk (ilyen vagy olyan) valamit?:D -
#12734 Azért van egy kis különbség a rajzolás meg egy műtét között...
De szerintem nincs igazad, viszont most nincs kedvem ezen vitázni, max privátban (: -
merdo #12733 Én már annak is örülnék, ha a Bud Spenceres menne. A második kép amit linkeltél pedig valami fantasztikus! -
#12732 Hogy értsd:
"mindenki tud rajzolni csak van akinek elég pár óra hozzá, míg a kezdőnek vagy 'bénábbnak' esetleg több nap."
analógiájára:
"mindenki tud szívműtétet végezni csak van akinek elég pár óra hozzá, míg a kezdőnek vagy 'bénábbnak' esetleg több nap."
Nem. Nem tud.
Tanulni tud.
A rajz szintjétől függ.
Ilyet bárki tud, rövidebb vagy hoszabb idő alatt, előképzettségtől függetlenül
Ilyet nem tud képzettség nélkül bárki... még ha 35 évig ül a papír fölött akkor sem -
-
#12730 Nem az.
De ezek szerint nem olvastad el a hsz-eket. -
#12729 Hát szerintem meg akárki meg tud rajzolni bármit (persze itt kész dolgok "másolásáról" beszélek) csak tovább tart neki.
az már egy másik dolog, hogy kib*szottsok türelem kéne hozzá -
#12728 jaj szőrszálhasogatás -
#12727 Ez egy kicsit leegyszerűsített megfogalmazás.
Nem "mindenki tud".
Megtanulni tud mindenki.
Mást jelent a kettő. -
#12726 Én ha menet közben veszem észre, hogy nem tetszik, akkor szoktam csak kidobni, ha már kész van és akkor veszem észre, hogy szar akko' már elteszem valamerre :D
Amúgy én is azon az állásponton vagyok, hogy mindenki tud rajzolni csak van akinek elég pár óra hozzá, míg a kezdőnek vagy 'bénábbnak' esetleg több nap. -
#12725 jah és csak annyit hogy a ceruzával bátrabban:) meglátod ha egy 2b-s ceruzával elkezded a sötétebb tónusok behozását a rajzodba sokkal jobban fognak kinézni ;) -
#12724 nah igen nagyon régen én is folyton kidobáltam a nem sikerült rajzaimat. most viszont 4-5 évre visszamenőleg mindegyik megvan, és nagyon jó egyszer csak visszanézni az összeset és megnézni hogy honnan hová jutottam... -
#12723 "Tegnap megpróbáltam lerajzolni Chuck Liddellt, de annyira borzalmas lett, hogy az már a kukában van!"
Ne kerüljön oda!
Ne mutasd meg másnak, ne rakd fel ide, csak tedd el egy mappába!
Igyál egy teát, majd ülj le, és rajzold le még egyszer ugyanazt a témát!
Majd sétálj, pihenj és aznap este rajzold le még egyszer.
Csináld 3 napig, a képeket rakd a mappába, anélkül, hogy az előzőekre ránéznél.
A harmadik napon a harmadik rajzod elkészültekor nyisd ki a mappát és tedd egymás mellé a képeket!
No mit látsz?
-
merdo #12722 Sziasztok! Nem nem, Bud Spencert nem én rajzoltam. Jó lenne, ha már letudnák egy olyan képet is rajzolni, sajnos én még nagyon nagyon kezdő vagyok, de lelkesedésem az van, csak lehet ez nem elég! :) Itt van 3 kép, ezeket én csináltam. Tegnap megpróbáltam lerajzolni Chuck Liddellt, de annyira borzalmas lett, hogy az már a kukában van!
-
#12721 sztem a legfontosabb dolog hogy élvezd a rajzolást, azt csináld ami neked tetszik, persze ez nem azt jelenti hogy ne kérj segítséget:) -
#12720 na ez az amit mostanság előszeretettel hagynak a ki a fiatalok és a nulla tudás után a vászon közepére hányt magenta izét művészetnek hívják, mondván, hogy ez pop art pl.
Amúgy szerintem kétfajta művész létezik, az egyik az ösztönös ehhez is kell alap tudás de alkotás közben az érzelmei irányítják, a másik aki ésszel alkot, precízen megtervezi nem csak a képet hanem az egész pályafutását, felépíti szépen a saját karakterét kidolgozza a stílusát. -
#12719 és ha valaki kis házakból álló téglát akar felépíteni?:) -
#12718 Minden területre igaz:
A tehetség - a ráérzés képességén keresztül - gyorsítja a tanulási folyamatot, ezen túl pedig önálló gondolkodásnak ad teret.
A fantáziát nem lehet megtanulni, nagyrészt adottság, vagy van vagy nincs. Ötleteket lehet lopni, tanulmányozni, vagy egyenesen megtanulni egy stílust egy témakört, berögzíteni gyakorlással a formavilágot, majd abból próbálgatni kihozni újat. Ez elég nehéz ha nincs mögötte az ún. "tehetség".
A szakmai technikai részhez nem kell tehetség csak segg.. azaz idő, gyakorlás, még több idő és még több gyakorlás.
Sok ilyen művészt ismerek, aki csak a mimezishez ért, szakmailag perfekt, azt csinálja, de leragad, korlátai közül kilépni nem tud és nem is akar.
A tanulási folyamat elején ezért nem elvárt (és néha egyenesen tiltott) a kreativitás, a túlzott önálló gondolatiság, "kilépés" a szabályokból.
Kell egy masszív alapismeret, amit szakmai alázattal lehet elérni, majd ezután lehet/kell önálló utat keresni és építkezni.
Előbb a tégla, aztán a ház...