Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
A térbeliséget javítja a dinamikusabb ceruzahasználat.
Tudatosan keresd azokat a helyeket ahová erõsebben odanyomod a plajbászt, ahol viszont nem szükséges a kihangsúlyozás, ott finomabban vidd csak fel a vonalakat.
A távolabbi részek általában véve halványabbak és homályosabbak lehetnek (de a vonalak ne legyenek bizonytalanok, maradjanak a helyükön). Ami közel van az hangsúlyosabb, és a tónuskontrasztok is itt a legerõsebbek.
Ennél a képnél kihangsúlyozandó a szem és a csõr laterális része.
A szembogárban a befénylést ne kontrasztold körberajzolással, mert nagyon mûvi. Ehelyett radírral nyúlj bele a végén és tedd fel a fényt.

A tollazat textúrája túl homogén, így a madár szügye nem ugrik ki a térben, nincs mélysége. A minták úgymond "unalmasak".
Vonalvezetésbe (tollazat) vigyél egy kis szokszínûséget, mintha egyszerre több stílusod is lenne.. kezdetnek képzeld el, hogy nem egy ember dolgozik a papír elõtt, hanem mintegy 3-4 grafikust személyesítesz meg, eltérõ stílussal, technikával..
Még akkor is, ha az eredeti képen a tollazat ennyire egysíkú.
Néha kicsit "csalni kell", mert a fotóval szemben a rajznak több kritikus pontja van, amin változtatni kell, hogy hatásos és életteljes legyen a mûvünk.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Aquir
azért nem rossz, tetszik 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

OCN

Rajzom.Kb 1,5-2 órán át rajzoltam képrõl.
Ez volt az elsõ olyan rajzom amihez tényleg odatettem magam.
Tudom hogy nem tökéletes,ezért kérném a véleményetek,elrajzolás,térérzet stb.

Köszi!

morcosqtya
Viszonylag ritkán fordul elõ velem mostanában, hogy hirtelenjében égetnivaló szükségét lássam egy elefántos ecsetnek... 😊))

Mondjuk úgy megyek a büfébe és eszembejut, hogy ubazzeee <#falbav> megint nincs nálam egy se.

morcosqtya
a kacsás tán jobb? 😄

Tempest
elefántos ecset <#wink>

Looooser
Hálám a sírig... 😉

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Lyukasbogrács
rákattintasz kétszer... vagy behúzod õket a photoshop ablakába

Gurren
na még egyszer

Gurren

Looooser
valaki el tudná mondani hogy hogy kell PS CS2-ben fel ismertetni a programmal az ecset pack-okat? mert bemásoltam a .abr fájlokat az ecsetek közé de a program nem ismeri fel :S

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
asszem megtaláltam a maygar megfelelõjét: mûvészkarton. nah majd megyek boltba azt megveszem, kösz minden segítséget!

Aquir
õ is azt mondja hogy vannak különbözõ felületû változatok, vagyis a rajzoláshoz adhat egy kis textúrát, ha nem sima hanem göröngyös pl.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tempest
Valami címet kellet neki adni kicsit lehet hogy béna.A fényszórónál is vannak gondok tényleg,mondjuk nagyon oda kellet figyelni hogy ne merüljek bele részletekbe s így lehetõleg csak nagy ecsettel maszatolgatni.Meg azt is szerettem volna ha nem lehet beazonosítani a verdát,és inkább a fényeken van a hangsúly.
Köszi örültem <#vigyor4>

lightjack
helyesbítek: nem olvastam hanem láttam. de itt a két vidi: 1.vidi Matt Busch itt 5:50nél beszél róla és a 2.vidi

Aquir
mittudomén van e más magyar neve, de felületet ad a rajzoláshoz, egyébként meg belinkelheted mit olvastál

lightjack
igen, én is láttam a képeket, de (lehet h értetlen vagyok) még mindig nem tudom hogy tulajdonképpen ez egy karton féleség, szal 100%ban papír, vagy van alatta fa és arra van egy vékonyabb papír(pl bristol) vagy hogyan? mert azt olvastam h ennek az az elõnye hogy sokkal jobban viseli a vizes bázisú festékeket mint a sima rajzpapírok. tehát akkor pontosan mi is ez?? és mi a magyar neve ha van neki? mert rajztábla az nem az, vagyis neten mást ad ki. sima fa rétegelt lemezt.

Aquir

lightjack
vagy ez vmi olyan h gyárilag van valamiféle tábla, ami fából v mûanyagból v nemtom mibõl készült, és rá van buherálva teljesen egy papírlap? szal ez nem egy vastag papír hanem egy ilyen hibrid vmi?

Aquir
Mert különbözõ felületûek lehetnek, kristálysima, durvább, göröngyös stb. kézbe tudod fogni, befogod a papírt, azt vele együtt elteheted

lightjack
mi? de ha a fatáblára ráteszem a papírt az miben más mintha asztalra tenném? ezen nem rajzolni kell? kell re egy másik papír és a papíron rajzolni? jah és tudsz mutatni egy boltot ahol lehet ilyet kapni?

Aquir
igen, rá kell tenni a papírt, és nem, nem feltétlenül fából van a minõségi termék

lightjack
értem de a rajztábla az nem fából van?? szal azon rajzolunk nem pedig arra. már pedig matt busch arra rajzol. majd megyek hnap megkérdezem mûvész boltban, azt majd kiderül.

Aquir
A definíció szerint: rajztábla
a felülete változó tulajdonságú lehet

lightjack
váááááááááá. pedig reméltem h tudod. de m1. hát nemtom h mi a franc lehet ez...

morcosqtya
Kritika: bal oldalon a hûtõrácsba ne lógjon bele a fényszóróból jobbra terjedõ bizonytalan alakú tört fény. Ha igen akkor pedig bõvítsd ki felfelé és lefelé is a kiterjedését, úgy természetesebb lesz, így kicsit zavaró artifactnak vagy mellényúlásnak tûnik.

Minden más tekintetben ragyogó munka, színvilág eltalált, minden szempontból rendben van, gratulálok, tehetséges vagy.

morcosqtya
Õszinte leszek: fogalmam nincs.. 😊)

Azért nem is válaszoltam mert ez számomra is ismeretlen valami..
(lehet, hogy ehhez meg már túl öreg vagyok.. 😊) )

lightjack
tetszik, de hajnalhoz nekem picit világos. am télleg jó.

de vki pls mondja már meg h mi az az illustration board!!!! bárki aki tudja. talán morcosqtya, ha tudod pls írd le, neked elég sok van már a hátad mögött a rajz/festészet terén, hátha rajzoltál!festettél ilyenen.ez mi a?!!

Tempest
lightjack
jah és még az h árulják egyáltalán ezt maygarországon? és ha igen mi a magyar neve?

lightjack
lenne egy kérdésem: mi is pontosan az az illustration board??? mert láttam másnál, külföldi videókban, és a víz bázisú festékek nem gyûrik fel, nem rongyolják össze mint a sima bristol papírt. mert már próbáltam bristol papírra festeni de folyton összerongyosította az egészet:/ szal pontosan mi is ez? és kb mennyibe kerül?

Zocsi
Autóbaleset. 😞

Tempest
Hát azért szerintem a nem lényeg az volt jó hosszú legyen,aztán dragunov lett amire hasonított.Egyébként nem állna meg a vállán a távcsõ (vagy mi az)miatt ha csak nincs rajta hátizsák.Meg a két keze is rendellenesen áll de így adta ki a "keresztet".

theone91
Nemán. A fegyver amit elõször rajzoltál mérföldekkel faszább.

Tempest
Így készült Sniper J.

morcosqtya
R.I.P. 😞(
A Boros - Szikszai páros mellett a legjobb magyar fantasy-grafikus mûvész volt Õ.
Nyugodjon békében!

theone91
Rip. Mi történt? 😮

Zocsi
Neeeee! Meghalt a Mester?

Számomra minden idõk egyik legmeghatározóbb fantasy mûvésze, a magyarok közül meg keresve se találtam jobbat. Hihetetlenül karakteres munkái vannak.

Nyugodjék békében!

tenyleg jok nagyon

the world is mine

Tempest
Rajzok
Nagyon jól rajzolt .

Looooser
akkor egy nagy kés kéne a kezébe vagyis a keze helyére 😄

theone91
Engem sokkal inkább a Prototype-ra emlékeztet. 😊 <#eljen>

Tempest
Köszi tényleg olyan de nem baj.Bár játékot nem szerettem egy hetet adtam neki kb. pedig a világ tetszett.

lightjack
nem is kicsit! télleg mintha stalketbõl ugrott volna elõ. am jól néz ki!

Wow!
Kicsit olyan Stalker hatása van.
Nagyon hangulatos, szép munka!
Tempest

Sniper Jesus
ez még friss

lightjack
nemrossz, kicsit erõsebb tónust belrakhatnál.

Tegnap rajzoltam 10 perc alatt ezt a szovjet katonát.A sisak nem teljesen valósághû,az arcot is kicsit rajzfilmfigurásra vettem.

gecijo

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Tempest
Gecc' brutálisak köszi.