Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SMGBAS
NA valami hasonlóra gondoltam 😄
Köszi

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
milyen pasztel ceruzákat tudnátok ajánlani aminek jó az ár-érték aránya?? láttam már van-gogh, faber castell és derwent termékeket is, eddig a derwent mellett vagyok mert az talán a legolcsóbb, 24 db 5000ft, ami nem egy olyan huhdenagyon vészes, és ebbõl a 24 bõl elég sokat ki lehet hozni keveréssel. szal ha vki rajzolt már pasztel ceruzával, akkor mit ajánl és mennyibe kerülne egy kb 24 db os szett?

morcosqtya

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
grafikákból meg kisezer volt...

morcosqtya
Biomechanika
Fõ alakja: H. R. Giger, svájci mûvész.
Kb. Olyan figura mint a szürrealizmusnak Salvador Dali..

Anno sokat másoltam én is tõle (rip-offok átdolgozva), napi levelezõ kapcsolatban álltam a managerével New York-ban, Leslie Barany-val (igen. Bárány Lászlóról van szó. Sztármanager, mûvészeti talentumok felfedezésével menedzselésével és alapítványokkal foglalkozik. 5 évesen Magyarországról ment ki az USA-ba, már nem tud magyarul, igen viccesen leveleztünk Hunglish-ül.. 😊)). Leveleztünk Jeff Kohutka-val is amíg a kórházban voltam. Rengeteg erõt adtak nekem, hogy ne menjek el e világról.

Elég sok munkám van, ezek nem is túl profik, meg régiek is, már leálltam a biomechanikával. Retuspisztolyom is csak porosodik itt a dobozok alatt..

régebbi festmények (10 éves némelyik)

Tempest
ez persze alap

Aquir
ez tetkókra jellemzõ elég jól

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tempest
Biomechanikus

Aquir
"A kiborg biológiai és gépi elemek együttmûködését jelenti."
Szerintem elég jól leírja a dolgot, nem szükséges külön mûvészeti irányzatokat keresni mindenre
Mert ha én rajzolok egy félig ember félig növényt, azt is, meg minden ilyet hívjanak külön irányzatnak? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

SMGBAS
A kiborgok általában emberi kinézetûek. Ezért nem ezzel kezdtem az egészet, mert így bekavar a dolog. Inkább ilyen "daganat" féleség és abból mondjuk kijön pár robot kar vagy egy monitor esetleg valami lény.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Aquir
ez egy kifejezés: kiborg

SMGBAS
Nem találtam másfajta képet róla
Szóval ilyesmi csak nem rajzfilmben hanem sima rajz vagy kép. Mintha egybeolvadna a két dolog.
Nem tudom értelmesebben leírni

lightjack
mi?? nemértem.

SMGBAS
Van valami neve annak a stílusnak amikor a fém és a szövet(hús, izom bõr etc) keveredik egymással? (ilyen cyberpunk féleség)

Kovács legény
szerverszolgáltató cseszekedett, már mükszik csak a levelezés nem még:/

www.czekoart.hu

morcosqtya
Honlapod átalakítás alatt van, úgy tûnik..

morcosqtya
Köszi! 😊
Jelenleg kiállításon van az absztrakciók nagy része.

Kovács legény
már átnéztem és jófélék!😊

www.czekoart.hu

morcosqtya
Lophatsz.
Katt a logómra és galéria.. 😊

Kovács legény
Köszi szépen!
Hát jah, sok munkában van jó pár rajz. Várom a linket kíváncsi vagyok szeretek másoktól meríteni(ötleteket lopni magyarul😄), az én weblapom az aláírásomban olvasható.
A Föld meg jah😊 megvannak a tervek a jövõre nézve, irány a nemzetközi piac.

www.czekoart.hu

morcosqtya
Nem, nem arckönyvezünk, de megnéztem a munkáitokat, a monokróm portrék nagyon jók, gratula!
Némelyiknek a hátterével gondolom elvoltál egy darabig.. (klasszikus tapéta, stb) :-)

Ha meg lesz a honlapom privátban dobok egy linket majd.

"helyszín: Föld" :-)

Kovács legény
Jah az FB bejelölhetnétek minket ha fent vagytok😊 FB link

www.czekoart.hu

morcosqtya
😊
Enyém is rajzolt (járt is suliba)... de kissebbségi komplexusa lett "miattam", mostmár inkább fõz... 😊

Kovács legény
megrendelésre készült, mellékállásban portrékat rajzolok asszonnyal(ez volt a reklám helye😊)

www.czekoart.hu

morcosqtya
<#eljen>
Mi az apropója a képnek? Mire készült?

Kovács legény
Ez nemrég lett készen:

www.czekoart.hu

Kovács legény
Grat a jobb oldali csajszi valóban frankó a baloldalival kapcsolatban meg úgy amúgy, csalni kell folyamatosan szépíteni, ennél a kislánynál ha raktál volna plusz hajat ami takarná kicsit a homloka két oldalát nem lenne vízfejû. A háttérnél meg mögéjük több sötétet kellett volna rakni és a szõke haj egybõl élne. Ez a maszatolós egytónusú háttér nem szerencsés, vagy fényárnyékos legyen vagy valami konkrét. a maciknál meg hiányzik egy középhosszú sötétebb szõr ami vastagságot ad a bundának.
És a sötét árnyék néhol (de tényleg csak néhol) pár 8B-s kontúr elférne még. Ez rakja térbe az alakot.
Szerintem😊

www.czekoart.hu

morcosqtya
Nem vagy ezzel egyedül.

Tempest
Hát az elég sokat számít hogy egész nap ezt csinálják,úgy azért megjön az ihlet is ha ráérsz olvasgatni,filmeket,játékokat nézegetni.Ha még a munkatársaid is ezzel foglalkoznak az még jobb.Hát nekem kb szombat délelõtt van pár órám rajzolgatásra,az hogy ebbõl megéljek az teljesen a sci-fi világába tartozik.Kénytelen vagyok olyan munkahelyen dolgozni amit utálok hogy valamilyen minimál szinten megéljek.Ez szép lassan kiöl minden motivációt belõlem.Bocs ez már nem a rajzok témába tartozik😊

lightjack
oks ty

morcosqtya
250 ml-vel én elvoltam 1 évig.

125 ml

1000 ml, ez jó ideig elég lesz...

lightjack
oks, a desztillált víz az kb semmi pénz, de az a tisztító folyadék mennyibe fáj?? jah és kösz a tanácsokat, megfogadom😊

morcosqtya
Mindenképpen öblíts!
Ne csapvizet, hanem desztillált vizet használj!

Színcserénél desztvíz, átfuvatva, "túráztatva" a pisztolyt.

A munka végén tisztító folyadékos többszöri átfúvatás erõsen javallott (pl.: Magic Color cleaning fluid).

lightjack
nah sikerült beszerezni egy ismerõstõl airbrush szórópisztolyt, és egy autó kompresszort(vagy minek hívják azt a kompresszort ami fújja az autó gumijait) és összeeszkábáltam egy csövet(slag😄), amivel sikerül elvezetni a levegõ nyomását a pisztolyba. habár nyomásszabályzó nincs rajta, a csövön lévõ apróbb lukak megteszik. szal ez egészen házbi barkács, de mivel most kezdek neki csak az airbrushnak, nincs szükségem profi felszerelésre.

nah de a kérdés: ha több színnel szeretnék airbrush-val dologozni, akkor azt hogy csináljam? pl beleöntöm a tartályba a sárga festéket és utána kékkel akarok dolgozni, akkor beleöntöm csak simán utána a kéket? vagy elõtte öntsek bele vizet, fújjam ki, és utána a kéket? szal aki már airbrushozott valaha azt help pls!

Kb erre gondoltam en is 😊

the world is mine

lightjack
értem.

morcosqtya
reális.

Köszi a véleményt, amivel egyet is értek.😊
Ezért a rajzért 4000 HUF összeget kértem, de 4500-at szoktam kérni, A/4-es mért.
lightjack
jah és a másik kérdés hogy mennyi pénzt kérsz az ilyen rajzokért?

lightjack
õõõ... a jobb oldali kiscsaj feje:FANTASZTIKUS! komolyan gratulálok, a lány arca és a haja egyszerûen ÉLETHÛ! GRATULÁLOK.

A bal oldali lány feje már nem olyan mint a jobboldali(persze ezzel nem azt mondom hogy rossz. félre ne értsd, mert az is jó), kicsit hiányzik belõle az élet, ami a jobb oldaliban benne van. a szeme mintha csak oda lenne téve, nincs mélysége. a másik dolog hogy a játékmacik is egy kicsit összecsapottnak tûnnek, még mindig a szõrzet kidolgozása kicsit felületes. jah nem is, ez erõs szó...nem felületes hanem stilizált. pont úgy mint az elõzõ rajzodban a macskánál(a lány aki a karjában a fekete-fehér macskát tartja). nézz utána, hátha találsz valamit interneten hogy hogyan lehet élethû szõrzetet csinálni. én már egyszer belinkeltem egy módszert, de ez közel sem az egyetlen módszer amit élethû szõrzet rajzolására lehet használni. ha esetleg nem tudnád melyik módszerrõl beszélek: -->ez<--

összességében a rajz nekem nagyon bejött! GRAT hozzá!!

morcosqtya
Természetesen nem úgy ülnek neki, hogy a fejükben ott a teljes kép, de a hangulat többnyire igen (én is így dolgozom).
Nagyvonalakban tudják, majd folyamatosan dolgozzák ki a részleteket, némelyeket elvetnek, mást beépítenek a tervbe.

A lényeg az, hogy képesek meglátni mitõl lesz egyedi a forma, ami vezeti majd a szemet, ami hatásos lesz a kép kidolgozása után. Ez az érzék egy idõ után az ember kisujjában lesz, viszont az induláshoz szükséges fantázia, képzelõerõ az egyéniség-függõ adottság.

...bocsi a rossz bb miatt.
Egy kis kihagyás után újra itt.
A referencia kép szerencsére már jobb lett, mint az utóbbi 3 rajzoknál.Még 1-2 napot dolgozni szerettem volna vele, de a megrendelõ idõszûkében volt, így ez az állapot is megfelelt neki.
DE ok egesz nap ezt csinaljak 😊 Ez a ficko is az ncsosft vezeto designere. Es a legtobben ahogy en neztem igazabol mikor dolgoznak csak nagyvonalakban tudjak hogy mit akarnak aztan ugy haladnak a reszletek fele utkozben alakul ki.

the world is mine

morcosqtya
Ezen a szinten a kép kidolgozásánál (már a kisujjában van) sokkal fontosabb az alapötlet, a formaterv. Egyedit kell alkotnia, csakúgy mint egy designer-nek (akár ruhát tervez, akár egy koncepció-autót), ehhez pedig fantázia kell, amit nem nagyon lehet tanulni, az általában vagy van vagy nincs. Ezért mondjuk rájuk, hogy zseniális. A kivitelezést már meg lehet tanulni rövidebb-hosszabb idõ alatt.
A laikus külsõ szemlélõ, aki soha nem rajzolt nem tudja ezt a kettõt elkülöníteni, csak összességében nyûgözi le a kép, de nem tudja miért.

morcosqtya
Õ profi.
Megmutatja, hogy a fantasy festészet nem halott, pláne ha ötvözi csipetnyi dark-kal és steampunk-kal. Észrevehetõ benne H.R.Giger formaterveinek hatása is.
Gyönyörû munkák.

Tempest
Tempest
link1
link2

Daniel Dociu

nem semmi képek <#worship>

lightjack
huha én ilyen szakszerû leírást nem tudok adni, viszont a józan paraszti eszemmel gondolkodva nekem is kicsit feltûnt a szemben az hogy a csillogást kontúroztad. a másik jótanács hogy szerintem ne csak egyféle ceruzát használj hanem 4h-tól egészen 7-8 b ig, persze ez nem azt jelenti hogy minden közötte lévõ szintet vegyél meg. mondok egy példát, nekem van 4h,b,4b,7b ceruzám, Derwent, ezekkel egész jól le lehet rajzolni minden színmélységet, persze ez nem azt jelenti hogy neked is pont ilyeneket kell venni, én csak ilyeneket használok.

a másik amit észrevettem hogy tényleg homogén a tollazat. ha szõrt/tollazatot rajzolsz, ajánlom a "karcolást", ami azt jelenti h egy tûvel amit egy rotringba fogsz belekarcolsz a lapba, persze nem úgy hogy átszakadjon, így amikor grafittal átmész felette az fehéren marad. jah és az a 2 óra nem elég😄😊 tegély még bele 2-t és már sokkal részletgazdagabb munkát adsz ki a kezedbõl.

ezekeet leszámítva tetszik a rajz!

UI: az árnyékolás, tónus sokkal de sokkal erõsebb legyen.

Zocsi
Nem rossz rajz ez, még csiszolni kell a technikádon de jó úton jársz. Jegyezd meg morcoskutya szavait, mert hasznos tanácsokat mond! 😊

Nekem annyi hozzáfûzni valóm lenne, hogy figyeld meg jobban és tanulmányozd, amit épp rajzolsz. Oké, hogy képrõl rajzolsz mert az egyszerûbb meg jó gyakorlási alap, hogy kialakuljanak a megfelelõ motoros idegek és a rajzos látásmódod, de! Fontos az is, hogy a dolgok mögötti összefüggéseket észrevedd! A rajz, különösen ha tanulmányrajz 😊, minden esetben egy tanulási folyamat. Közelebb visz a világ jobb megértéséhez.
Ennél a rajzán itt most hozhatnám példának a tollazatot. Nekem úgy tûnik gépiesen oda lett rajzolva és nem hozza a kívánt effektet. Nem érzem a térbeliségét, hogy fordulna, követné a madár egyébként nagyon gömbölyû és áramvonalas testét. Két dologra gondolok: vagy nem figyelted meg kellõ részletességgel, amihez türelem kell (errõl beszéltem fentebb), vagy nincs még kialakult "rajzos szemléletmódod", hogy mindig csalni kell egy kicsit. Erre utalt morcoskutya is, de a két dolog összefügg és késõbb már automatikusan figyelsz majd a "részletekre". Így elbillen a mérleg az élvezhetõség irányába, a "hitelesség" rovására. Ezt azért tettem idézõjelbe, mert ne feledd a rajzolás majdnem minden esetben absztrakció, így a csalással akár többletjelentést is tudsz csempészni a mûvedbe. De ez már egy más kategória...

Csak így tovább!