Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Fõ alakja: H. R. Giger, svájci mûvész.
Kb. Olyan figura mint a szürrealizmusnak Salvador Dali..
Anno sokat másoltam én is tõle (rip-offok átdolgozva), napi levelezõ kapcsolatban álltam a managerével New York-ban, Leslie Barany-val (igen. Bárány Lászlóról van szó. Sztármanager, mûvészeti talentumok felfedezésével menedzselésével és alapítványokkal foglalkozik. 5 évesen Magyarországról ment ki az USA-ba, már nem tud magyarul, igen viccesen leveleztünk Hunglish-ül.. 😊)). Leveleztünk Jeff Kohutka-val is amíg a kórházban voltam. Rengeteg erõt adtak nekem, hogy ne menjek el e világról.
Elég sok munkám van, ezek nem is túl profik, meg régiek is, már leálltam a biomechanikával. Retuspisztolyom is csak porosodik itt a dobozok alatt..
régebbi festmények (10 éves némelyik)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szerintem elég jól leírja a dolgot, nem szükséges külön mûvészeti irányzatokat keresni mindenre
Mert ha én rajzolok egy félig ember félig növényt, azt is, meg minden ilyet hívjanak külön irányzatnak? 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Szóval ilyesmi csak nem rajzfilmben hanem sima rajz vagy kép. Mintha egybeolvadna a két dolog.
Nem tudom értelmesebben leírni
Jelenleg kiállításon van az absztrakciók nagy része.
Katt a logómra és galéria.. 😊
Hát jah, sok munkában van jó pár rajz. Várom a linket kíváncsi vagyok szeretek másoktól meríteni(ötleteket lopni magyarul😄), az én weblapom az aláírásomban olvasható.
A Föld meg jah😊 megvannak a tervek a jövõre nézve, irány a nemzetközi piac.
www.czekoart.hu
Némelyiknek a hátterével gondolom elvoltál egy darabig.. (klasszikus tapéta, stb) :-)
Ha meg lesz a honlapom privátban dobok egy linket majd.
"helyszín: Föld" :-)
www.czekoart.hu
Enyém is rajzolt (járt is suliba)... de kissebbségi komplexusa lett "miattam", mostmár inkább fõz... 😊
www.czekoart.hu
Mi az apropója a képnek? Mire készült?
És a sötét árnyék néhol (de tényleg csak néhol) pár 8B-s kontúr elférne még. Ez rakja térbe az alakot.
Szerintem😊
www.czekoart.hu
Ne csapvizet, hanem desztillált vizet használj!
Színcserénél desztvíz, átfuvatva, "túráztatva" a pisztolyt.
A munka végén tisztító folyadékos többszöri átfúvatás erõsen javallott (pl.: Magic Color cleaning fluid).
nah de a kérdés: ha több színnel szeretnék airbrush-val dologozni, akkor azt hogy csináljam? pl beleöntöm a tartályba a sárga festéket és utána kékkel akarok dolgozni, akkor beleöntöm csak simán utána a kéket? vagy elõtte öntsek bele vizet, fújjam ki, és utána a kéket? szal aki már airbrushozott valaha azt help pls!
the world is mine
Ezért a rajzért 4000 HUF összeget kértem, de 4500-at szoktam kérni, A/4-es mért.
A bal oldali lány feje már nem olyan mint a jobboldali(persze ezzel nem azt mondom hogy rossz. félre ne értsd, mert az is jó), kicsit hiányzik belõle az élet, ami a jobb oldaliban benne van. a szeme mintha csak oda lenne téve, nincs mélysége. a másik dolog hogy a játékmacik is egy kicsit összecsapottnak tûnnek, még mindig a szõrzet kidolgozása kicsit felületes. jah nem is, ez erõs szó...nem felületes hanem stilizált. pont úgy mint az elõzõ rajzodban a macskánál(a lány aki a karjában a fekete-fehér macskát tartja). nézz utána, hátha találsz valamit interneten hogy hogyan lehet élethû szõrzetet csinálni. én már egyszer belinkeltem egy módszert, de ez közel sem az egyetlen módszer amit élethû szõrzet rajzolására lehet használni. ha esetleg nem tudnád melyik módszerrõl beszélek: -->ez<--
összességében a rajz nekem nagyon bejött! GRAT hozzá!!
Nagyvonalakban tudják, majd folyamatosan dolgozzák ki a részleteket, némelyeket elvetnek, mást beépítenek a tervbe.
A lényeg az, hogy képesek meglátni mitõl lesz egyedi a forma, ami vezeti majd a szemet, ami hatásos lesz a kép kidolgozása után. Ez az érzék egy idõ után az ember kisujjában lesz, viszont az induláshoz szükséges fantázia, képzelõerõ az egyéniség-függõ adottság.

A referencia kép szerencsére már jobb lett, mint az utóbbi 3 rajzoknál.Még 1-2 napot dolgozni szerettem volna vele, de a megrendelõ idõszûkében volt, így ez az állapot is megfelelt neki.
the world is mine
A laikus külsõ szemlélõ, aki soha nem rajzolt nem tudja ezt a kettõt elkülöníteni, csak összességében nyûgözi le a kép, de nem tudja miért.
Megmutatja, hogy a fantasy festészet nem halott, pláne ha ötvözi csipetnyi dark-kal és steampunk-kal. Észrevehetõ benne H.R.Giger formaterveinek hatása is.
Gyönyörû munkák.
a másik amit észrevettem hogy tényleg homogén a tollazat. ha szõrt/tollazatot rajzolsz, ajánlom a "karcolást", ami azt jelenti h egy tûvel amit egy rotringba fogsz belekarcolsz a lapba, persze nem úgy hogy átszakadjon, így amikor grafittal átmész felette az fehéren marad. jah és az a 2 óra nem elég😄😊 tegély még bele 2-t és már sokkal részletgazdagabb munkát adsz ki a kezedbõl.
ezekeet leszámítva tetszik a rajz!
UI: az árnyékolás, tónus sokkal de sokkal erõsebb legyen.
Nekem annyi hozzáfûzni valóm lenne, hogy figyeld meg jobban és tanulmányozd, amit épp rajzolsz. Oké, hogy képrõl rajzolsz mert az egyszerûbb meg jó gyakorlási alap, hogy kialakuljanak a megfelelõ motoros idegek és a rajzos látásmódod, de! Fontos az is, hogy a dolgok mögötti összefüggéseket észrevedd! A rajz, különösen ha tanulmányrajz 😊, minden esetben egy tanulási folyamat. Közelebb visz a világ jobb megértéséhez.
Ennél a rajzán itt most hozhatnám példának a tollazatot. Nekem úgy tûnik gépiesen oda lett rajzolva és nem hozza a kívánt effektet. Nem érzem a térbeliségét, hogy fordulna, követné a madár egyébként nagyon gömbölyû és áramvonalas testét. Két dologra gondolok: vagy nem figyelted meg kellõ részletességgel, amihez türelem kell (errõl beszéltem fentebb), vagy nincs még kialakult "rajzos szemléletmódod", hogy mindig csalni kell egy kicsit. Erre utalt morcoskutya is, de a két dolog összefügg és késõbb már automatikusan figyelsz majd a "részletekre". Így elbillen a mérleg az élvezhetõség irányába, a "hitelesség" rovására. Ezt azért tettem idézõjelbe, mert ne feledd a rajzolás majdnem minden esetben absztrakció, így a csalással akár többletjelentést is tudsz csempészni a mûvedbe. De ez már egy más kategória...
Csak így tovább!