15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Zsil #9157 +nem mindig sikeres-kell rutin is -
#9156 jah azt kifelejtettem tényleg -
Zsil #9155 +mielőtt akvarell papírt feszítesz,vizes kell h legyen-rakd a zuhany alá.... -
#9154 Az aquarell nem egészen ilyen egyszerű hogy így vagy úgy kell e
igazából úgy csinálod ahogy akarod, próbálgatni kell sokat mire rájössz, hogy a te habitusodnak mi a legmegfelelőbb.
Az aquarellcerka alapból igen így működik, hogy rajzólsz tónusozól és vízes ecsettel elmosod.
pár fontos dolog:
- a lapot ragaszd körbe a táblához feszesen, hogy ne hullámosodjon
- mindíg a világos tónusokkal kezdj és haladj a sötétek felé
- ha valamit elrontasz tiszta vízzel tudsz javítani (tökéletes nem lesz)
-
#9153 monopol radírral óvatosan ki lehet szedni és cerkával visszajavítani.
tökéletes nem lesz mert ott hibás a lap és megakad a ceruza -
#9152 helló!
dolgozik\dolgozott vki akvarellel? Szeretnék pár tanácsot kérni tőle, mivel most fedeztem fel egy derwent watercolor színes ceruza szet rejtett tulajdonságait, s nagy segítségre lenne a későbbi tanulmányaim során, ha fel tudnám használni persze.
elég csak kiszínezni a cuccost aztán áthúzom vizes ecsettel, vagy esetleg nem ennyire egyszerű. Papírom van elileg ilyen 400gos akvarell, sztem csak jó lesz vmire. -
#9151 Végignéztem kb, én nem igazán értek egyet vele.
Nem vagyok hive az ilyen c+p rajzolásnak, sose törekedtem, hogy tökéletesen lemásoljam az alanyt.
Én előbb meghúzom a vonalakat, aztán árnyékolok, és nekem jó igy.
Más: néha a grafit hagy pontot a lapon, és általában a legrosszabb helyeken, igy teljesen elrontja az összképet.
Satirozásnál szokott előfordulni, rendkivűl bosszantó jelenség.
Mi a megoldás?
-
#9150 Nemtudom, hogy kik ezek az EAA, de nagyon tudnak az biztos. Olyan képeket láttam, hogy majdnem elsírtam magam xD -
#9149 Ennek a tutornak valamelyik részében mutat néhány technikát amit kérdezel. De amúgy jó az egész sorozat -
#9148 Értem, talán holnapra befejezem a mostanit, aztán ki is próbálom, mire jutok a mérésekkel. Köszi. -
#9147 segédvonal kell és mérj távolságokat, mindíg viszonyíts valamihez tegyük fel szemből van a figura, rajzolsz egy vonalat arra egy szemet a szem szélessége a két szem közötti távolság máris fel tudod rajzolni a másik szemet. két szem közé egy függőleges vonalat rajzolsz, megnézed milyen szöget zár be az orr a szemmel és meg is van a szem és az orr távolsága a szemöldök orr távolság kiadja a homlok és az orr-áll távolságát, az orr alja a fül alja stb-stb nah de nem írom le az egészet szerintem érted már, hogy miről is van szó.
Legyen egy kiindulási pontod amihez viszonyítod a többi távolságot és dőlésszöget ehez segédvonalak kellenek és mérni sokat mi mekkora, ezt ceruzáddal könnyen elvégezheted -
#9146 Általában ha portrét rajzolok valami hirességről, akkor általános hibám, hogy az szem, orr, száj, arc, fül közti távolságokat elrontom, persze csak miliméterekről van szó, de igy akkor se áll rendesen össze a kép, ahogy én azt szeretném.
Segédvonalakat nem használok sose, nem is értek hozzá.
Ti hogy rajzoltok portrét valakiről, hogy a pontos távolságok meglegyenek ezáltal ne legyen torz. -
#9145 2.
a hajban lévő árnyék tónus hiányzik még máshonnan, pl az áll alatt -
#9144 xD
Ja és amúgy megint matek órai termés... -
#9143 hát valamit elronthattál neki mert csúnyán néz rád :| -
#9142 Ja és amúgy milyen? xD Valami nem tetszik rajta, csak nem látom, hogy mi:/ -
Mirk #9141 2 -
#9140 2. -
#9139 V2:) sztem:P -
#9138 Itt meg még PS elött... (: -
#9137 Melyik lett jobb? :/
ver01
ver02 -
#9136 aranyos:) -
#9135 ehez min 45:) -
#9134 meg olyan ártatlan képet vág:) -
#9133 Amúgy meg nézzétek meg a vonalak kifinomultságát, a tojás tökéletes szimetriáját a majdnem élethű árnyékolást, a vonalkód tökéletes realisztikáját, és az ötletes háttér megoldását ami csak mégjobban a képre vonzza a tekinteteket. Ja és a képen lévő írásokról ne is beszéljek...
xD -
#9132 -
#9131 loálmár :d -
#9130 ">.< -
#9129 kinder magos :DDDD lol
-
#9128 -
#9127 xD -
#9126 Ezt meg csak poénból:
(: -
#9125 Ezt a fénylős dolgot arra értetted, hogy rajta, vagy úgy mintha az alatta lévő földön tükröződjön? Amúgy az egész direkt ilyen matt mert egy matricáról lestem (: -
#9124 az = a -
#9123 Jófajta, ehhez a stílushoz jól passzol az vastag kontúr, vagy a glossy/cukorka effekt. Én a helyedben még kísérletezgetnék :) -
#9122 ?
-
#9121 19 vagyok, mert? -
#9120 Hány éves vagy? -
#9119 Nem is rossz:) a haja és az árnyékolása nagyon jó lett. -
#9118 ez az első igazi rajzom, amit nem másoltam, szerintetek milyen? tudom, fejlődni kell még, de elsőre ez jött még csak..