21038
a tema adott:)
-
Mein Kampf #10148 Szép kívánság :D Azt én is megnézném ha lenne, de ugyse lesz ... -
speedyboy2 #10147 Szép napot mindenkinek! Nem tudna valaki nekem adni valami tippet arra, hogy merre találok valami videó féleséget.Club Speedről-ből.A múlt béli emlékek felkavarása céljából szívesen megnéznék egy vidit. Előre is köcke a segítséget!A Flash legyen veletek!!!!! :-) -
Sütifutár #10146 Mageska!
Mode club meg pecsa....hmmm:-)) havonta én is mindíg oda jártam.
Szép tini emlékek:-))
More Than A Party......kibaszott nagy zene volt:-)))
-
Mein Kampf #10145 Ha game, akkor csak a cod2 jöhet szóba nállam(fps). :D
-
guriga30 #10144 Csáó olvastam az írásod,írtad benne hogy hatalmas játékos vagy,xbox360-ra játékok vannak neked? ha van tudsz feltenni a fiókodba? -
#10143 Ez már biztos volt, sebaj:
FAXE - I wanna f*ck
Nagy kedvenc volt anno. :)
-
#10142 Amikor a Deep Dish még istenkirály volt - top 5:
Elastic Reality - Casa De X (Deep Dish Does X Mix)
Watergate - Lonely winter (Dubfire's Luv Dub)
Brian Transeau - Relativity (Carl Craig's Urban Affair Dub)
Brian Transeau - Relativity (Deep Dish Remix)
Deep Dish pres Prana - The Dream
-
high life #10141 Emléxem ennek a klipnek a forgtása az E-playben volt ott is voltunk mivel az egyik tözshelyünk volt a mai napig megvan az eredeti klubtagsági kártya
-
high life #10140 Ne felejtsük el megemliteni a legkomolyabb open air helyeket se Frankhegy,Etyeki katlan,Hármas határhegy (illegal partyk) Halásztelek,Érd alagut,És persze a kimaradhatatlan erdös bulik Garfildékkal Mindmind alaphelyszinek voltak nyáron késöbb sajna ezek is ugymond elkurvultak és varázsukat vesztették -
mageska #10139 És a Júdeai Nemzeti Front :D:D?
-
mageska #10138 - Figyeljetek! Senki nem kövez meg senkit, míg meg nem fújom ezt a sípot világos? Még, ha - és ezt véssétek mélyen az agyatokba - még, ha azt is mondja, hogy JEHOVA! -
mageska #10137 Ricardo Te DJ vagy? Nem ismersz véletlenül egy olyan számot a 95-96 os esztendő környékéről amit előszeretettel játszott Tommyboy vagy Budai és az általam látogatott helyeken mindenki úgy ismerte azt a számot hogy: mééértzőőőőld vagy kéééékzőőőld mert úgy hangzott mintha azt énekelnék benne?? -
mono7806 #10136 Jaja, az Excalibur volt Érden, a "pincében" :) - nem tudom, igaz-e, de hallottam olyat, hogy XV. századbeli. -
high life #10135 Itt senki nem dob addig követ mig azt nem mondom "jehova" szép kis életut -
mageska #10134 Rosszul tudod :) Dm az Apja, a Kraftwerk az Öregapja! :D -
mageska #10133 ÁÁÁ és High Life ba is jártam atyaég :D Meg Excaliburba is az volt Érden ugye? -
mageska #10132 Bakker a 10105 ös hozzászólás volt az utolsó amikor elkezdtem írni és most fejeztem be :D:D:D Nagyon sok közös pontot véltem felfedezni sokak történetében. Vannak olyan emberkék itt akikkel majdnem ugyanazokra a helyekre jártunk :D Lehet hogy ismerjük is egymást? Még a végén kiderül :D:D:D Mekkora lenne... -
high life #10131 sebaj Lehel ,Rajmi,és a többiek anno a Starlight hatalmas kezdeményezés volt kár h lenyulták ismerem a sztorit és most ZENE!
-
Luzon #10130 Nagyon jó ötlet, ez a ki, mikor, miként. Nekem kemény agytorna, de kellemes és elég röhejes emlékek is eszembe jutnak. -
mageska #10129 Hát engem biztosan meg fogtok kövezni a történetem miatt de sebaj :)
87 környékén 11 éves koromban hallottam meg életemben először Egy Depeche Mode számot, máig nem felejtem el a (More Than A Party című szám volt az) és rögtön éreztem, hogy ez a zene meghatározza a további zenei ízlésemet. A középiskolába már fekete bomberdzseki betétes Martens bakancs Levis 501 felnyírt "Dave haj" kombóban jártam, és Kraftwerk,Front242,Nitzer Ebb, és persze Mode zenék mentek a walkmenemben. Nem is volt sok barátom :D Egy két hasonló izléstelenségű emberrel barátkoztam csak, szerencsére az egyik osztálytársam is Mode őrült volt így, másolgattuk a kazettákat friss szerzeményeket egymásnak amiket a Metronóm-ban szereztük be a zsebpénzünkből. Természetesen Mode klubba és hasonló helyekre is jártunk. A középiskola elvégzése után az első munkahelyemen fertőzött meg a "technoval" az egyik munkatársam, behozta hallgatni Ramirez akkori lemezét amin olyan "slágerek" voltak mint a Terapia, El Gallinero,(ezen a klippen most speciel beszartam a röhögéstől) a Orgasmico. Akkor kedveltem meg ezt a stílust és kezdtem el partykra járni és tartott mindez 1998-ig amikor megundorodtam a sok drogos, dealer, gengszter faszfejtől, csalódtam az akkori "barátaimban" akik egy fél Ex-ért eladtak volna, és inkább békésebb vizekre eveztem (vissza). Természetesen nem fordítottam teljesen hátat a technonak, csak annak az életstílusnak. Érdekes módon elkezdtem hallgatni Bonanza illetve akkorra már Ákossá fogyó zenéket amiket addig ki nem állhattam, mert véleményem szerint Ákos egész életében a Depeche Mode-ot utánozta (és ez a mai napig így van) és egész életében ellenkezett az ellen ha összehasonlították őket. Igaz mára már kialakított egy Ákos stílust ami egyedi, csak rá jellemző, véleményem szerint az egyetlen olyan IGÉNYES MAGYAR ZENE ami külföldön is megállná(ja) a helyét.
Mivel hatalmas geek vagyok iszonyat sokat játszok játékokkal, és emiatt figyeltem fel egy zenekarra a Quake című játék zenéjét írta Trent Reznor aki a Nine Inch Nails nevű együttes alapítója, énekese, producere egyszóval Ő a NIN. Azóta a DM és a NIN hol felváltva hol együtt hol egy kis Ákossal fűszerezve édesítik az életem. És persze a feledhetetlen Techno korszakom zenéi. Amiket bőszen keresek a "bányában" több kevesebb sikerrel.
De visszakanyarodva a témához a helyek ahová jártam, (nem időrendben): Eplay [Bp] (a nagy szerelem nyitástól addig amíg Budai-Tommyboy rezidentkedett, ma már valami retro geci van a helyén de volt már az Total Car, U2, Bank meg a Jóisten tudja még mi) Speed [Szigetszentmiklós] ( a "futópálya" mindenki körbe körbe futkosott a sok speedtől:D), Club Acid [Bp] (a gyárépület a sok basszus hatására majdnem mindig kieső üvegtáblájával), Bankok Hilton [Bp] (volt Kék golyó meg Rács is ma egy CIB bank áll a helyén) , Dark Side [Bp] sok narkós cigány gengszter lelőhelye, Hysteria [Kecso] (Az első nagy helyek egyike), Fortuna [Bp] (3csíkos adidas, síp úristen :)), Colosseum felső kisterem [Bp] (TÉNYLEG kisterem annyi embernek) Patex (6 EX), Bedrock [Bp] (es-o-es muhaha, gyémántkéz sterby, sylvi , andrew j) Supersonic Technikum [Bp] (pince gyertyákkal és táncolhatatlan drum&bass teremmel) , Dance Tuning Disco (Kiskunhalas) Korona (Kecel) (Afterafterafterpartyk) és jááj még Küklopszba is jártam szégyenszemre szintén Miklóson :D Aztec [Bp] (Dj Levivel állandóan hullarészegség a tripla Jim Beam+Redbull-tól Dj Jován hullafosfunkyszettjeimindigugyanazokkalazenékkel)Underground Café [BP] (kertészet) Calypso [Bp] (ring) és végezetül Wild West [Mende] Ami néha tényleg vadnyugattá változott... -
Sys32 #10128 Régi kedvenc!:)
-
#10127 Nem tom miért nem látogattam ez ta topikot, pedig az én kedvenc zenéimmel foglalkozik. 89-től egészen 2004-ig (mivel idáig voltak még számora igazán hangzatos house és techno zenék)
Nekem 97-ből ez az örök favorit Techno zeném! Számomra párja nincs, abszolút no. 1. zene. Kár hogy ettől az előadótól csak ez az egy szám van :(
-
mono7806 #10126 Ja, lehet, hogy félreolvastalak azzal a "csével". Szerintem egyre gondolunk, de nem bennem találtad meg őt :) - igazából utoljára akkor hallottam felőle, mikor találkozott a hatos villamossal, az meg nem most volt... -
mono7806 #10125 Nem, nem én. Ismertem a Starlightról egy "Lehel"-t, csak az épp' nem "Cs" volt, hanem "L" :)
-
high life #10124 naháát -lehel cs nem te vagy az -
Ricardo Snip #10123 az én írományomból kiderül mennyi vagyok 91 be kezdtem az általánost, tehát még 25 de nemsokára 26 leszek.
80as évekből, Europe - Final Countdown, Black - Wonderful Life, Depeche jópár zenéje nekem is -
mono7806 #10122 Hopsz, tényleg, igazad van, még meg is hallgattam a "People art people"-t, sorry :)
-
rigoletto #10121 na mára ennyi, megyek dögleni. -
rigoletto #10120 A disco-ba járásról teljesen igazad van, teljesen fos a mostani zenei felhozatal, amit ott játszanak, a sok hülyegyerek meg ugrál, oszt azt se tudja, mi az. Ezt erőszakolják rájuk, öcsém ezt hallgasd, mert ez a menő, közbe meg nem ér semmit se, semmi fílingjük nincsen. Ezért is nem megyek én dizsibe, mert komolyan mondom rosszul érezném magam, pedig már elég volna a zenén változtatni, hogy az ember tudjon szórakozni... -
rigoletto #10119 Nálam szerepelt a 80-as évek felvetései közt Depeche zene a 10082-es hozzászólásban. Nem mertem, csak a people are people-t belinkelni, pedig én is naon szeretem a régi zenéiket pl.: Enjoy the silence, question of time, personal jesus, photographic, strange love... -
Ricardo Snip #10118 én meg ha most lennék fiatal aki elmegy szórakozni akkor sima discoba el se mennék sztem, mert olyan szarokat (gagyikat) nyomnak mindenhol hogy az nem igaz. egy normális disco zenét nem lehet hallani egy helyen se, pedig vannak most is jó disco számok, csak a nép teljesen le van butítva szűkítve a BÁRÁNY és HAMVAI által képviselt stílusra és mást meg se képesek hallgatni.
Ha el is megyek discoba akkor nem azért megyek hogy éppen a sztárvendéget hallgassam hogy milye zenéket játszik mert szinte mindenki már ezt a modern tánczenét játsza. de nem is azért hogy ellötyögjek rá, hanem azért hogy elkisérjem a kollégámat aki éppen szolgáltatja a zenét.
Mai napig vannak olyan bulijaim ahol nem vetem meg az eurodance-t és a magyar slágereket, hisz ebbe nőttem fel, mért is ne kedvelném most is.
de ezeket a Fedde Le Grand, Sebastian Ingrosso (két perc alatt kész zenéket) úgy utálom hogy nem igaz és nem is szivesen játszom őket.
De persze a house és techno a fő vonal most is :) -
mono7806 #10117 Nagyon jó felvetés, érdemes lenne még ugyan kiegészíteni annyival, hogy ki mikor született, szerintem az is nagyon sokat számít ebben.
Próbálom összeszedni gondolataimat, de elég sok minden összefolyik már, pedig annyira nem vagyok idős, mint a nick nevemből is kiderülhet, 78-ban születtem.
Szüleim, mint szerintem a legtöbbünk szülei, a "szokásos" zenéket szerették, így nem tartom nagyon befolyásoló tényezőnek. Illés, Omega, Abba, Zorán, stb...
Általános iskola felső tagozata óta érdekelt az elektronika (kezdetben még zseblámpa izzók, lapos elemek, villanykapcsolók, csengők, ... :) ), majd később, '90 tájékán már a számítástechnika, annak is a hardveres oldala. Vidéken nőttem fel, fővárostól 30km-re. Akkoriban a Commodore64 volt az elterjedt, hétköznapinak számító számítógép. Szakkörökön, cimboráknál találkoztam velük, nekem '91-ben lett először számítógépem, az már PC volt. Akkortájt ezek elég lepusztult audio és vizuális jellemzőkkel bírtak, így elég sok időt töltöttem még a Commodore-os ismerősöknél. Ott láttam először "tracker"-t, amiben pár cimborám próbált saját zenéket írni, illetve volt pár meglévő is. Akkoriban fogott meg igazán az a fajta elektronikus zene hanzás, ami azokból a gépekből kijött. Ezzel párhuzamosan, amikor valamit bütyköltem odahaza, sokat hallgattam a rádiót. Queen - Radio gaga, Enya - Orinoco Flow, a Beverly Hills-i zsaru filmzenéje, az "Axelf", stb. Erre jött még rá később, szélesebb körben - amin meg is lepődtem, hogy annyira nem említette meg senki - Depeche Mode, illetve Jean Michel Jarre.
Időközben elindult a szakközépiskola is, az már a fővárosban, '92-ben. Lett egy-két osztálytársam, akitől viszonylag könnyen, sokféle zenét tudtam kezdeni kazettákon gyűjtögetni, hasonló zenei ízlésük volt. Akkor kezdett bejönni a rave őrület, néhány hónap után, még elsőben elkezdtünk iskolabulikat "csinálni", 3-4-en összeállva megvolt egy "korrekt" fény- és hangtechnika. Építettünk keverőpultokat, stroboszkópokat, nagyokat, füstgépeket, ablatörlő mechanikával pásztázókat, fordulasztám szabályzósra alakítottuk az "pultos" AIWA deckeket, stb :)
Ekkortájt már kezdtem túlesni az eddig leginkább 2Unlimited, Scooter, ICE-MC, stb. "korszakomon" és a "house"-osabb irányba terelődni.
Emlékeim szerint '94-ben jutottam el a PECSA-ba, valami Rave partyra, feledhetetlen élmény volt számomra az a rendezvény.
'97-ben ott voltam Jean Michel Jarre Sportcsarnokban rendezett koncertjén, ez szintén nagyon nagy hatással volt rám.
Egyre inkább érdekelt a diszkók hang- és fénytechnikája, így viszonylag hamar, nyári szönetben, majd később iskola mellett/helyett dolgozgattam ilyen-olyan cégeknél. Az egyik céggel szereltünk fel, építettünk át néhány diszkót is, nem kellett sok, hogy az akkori egyik legnagyobb vágyam teljesülhessen: technikusként dolgozhassak diszkóban. Itt is leginkább a szerencse az, ami terelgetett, mindkét helyen elég "jó zenék" mentek, páran már talán tudjátok, Érden az Excaliburban, majd később Kispesten a Bedrockban. Volt egy-két beugrás az "első Bank-ba", E-play-be, "mi csináltuk" a Starlight party sorozatot a PECSA-ban, stb., stb. Én úgy érzem, benne "éltem" akkor azokban a zenékben, így nekem ezen idők zenéi leginkább "a zenék".
2000 év elején azonban már annyira kiégettnek éreztem magam, hogy nagyot fordítottam a világomon. Ekkor már negyedik éve volt, hogy minden hétvégén két napot éjszakáztam, ebből egyet, vagy kettőt átdolgzotam (~este 6 körül már ott voltam, zárásig), másik napon pedig haverokkal mentünk szórakozni valahova, hogy úgy éreztem, nem bírom már tovább, fizikailag voltam kikészülve. Emellett persze hétköznap iskolába jártam, majd dolgoztam, szóval pihenés, mint olyan leginkább a hétköznapokon történtek. Akkor úgy döntöttem, befejezem ezt a fajta életet.
Azóta leginkább informatikával foglalkozom, de továbbra is megmaradt a technikai érdeklődés, 1-2 diszkót még felszereltünk utána, részemől amolyan nosztalgikus, alkalmi munka keretében, de ennyi. Azok a zenék továbbra is nagyon tetszenek, úgy vélem, az egy nagyon meghatározó, soha vissza nem térő és sokszor "visszasírt" korszak számomra, melyet szeretnék úgymond "learchiválni". Azaz minél több, abban az időben készült zenét, mixet megszerezni, mert így tíz év távlatából úgy látom, nekem egy életre azok lesznek "a zenék". 2000 után készült zene rám Paul Kalkbrenner kivételével nem nagyon számít zenének (persze fenntartom, hogy talán nem is keresgélek a mai zenék között nagyon és emiatt is lehet ez).
Zárszóként még annyit, hogy óriási hatással voltak rám mindig is az ilyen partikon, nagyobb szórakozóhelyeken használatos zöld argonlézerek, akkoriban iszonyatos árakon is mozogtak. Ez a fajta érdeklődés és egy egyfajta birtoklási vágy, valamint az eltelt idő tette lehetővé, hogy most már sajátom is legyen, nemrégiben került birtokomba egy. Bár nem egyszerű az üzemeltetése, nem is feltétlen akarom (3 fázisú "ipari áramot", folyamatos vízhűtést igényel), de jól mutat a polc tetején :) (Táppal együtt kb. 80 kg a súlya). Emellett ma már divatosabb, kisebb, könnyebb diódás lézerek vannak, ilyeneket hobbi szinten építgetek, melyek teljesítménye közel akkorák, mint az akkori gázlézerek. Van saját szkennerem is, ami a sugarat téríti el X-Y irányba, gyorsabb is, mint amik akkor működtek. Cél az, hogy egy három színű (RGB) lézer projektort építsek belőle, ami egy 2-3 ezres férőhelyű helyen is megállná a helyét.
Hát ebbe vegyült kicsit más is, mint a zenei ízlés alakulása, sorry, remélem nagyon nem untattalak titeket.
-
#10116 Kedvenc -
Sütifutár #10115 nálam a szülők dire straits,queen, jimmy hendrix...
Én meg bevallom amai napig fanatikus depeche mode -os vagyok 1989óta
Ehhez érkezett aztán 1998körül az elektronikus zene.
Szokták bár mondani ,hogy a depeche az elektronikus zene öregapja..30éve a pályán -
rigoletto #10114 anyám mondta, hogy amikor még csak a hasában voltam, annyira bennem volt a ritmus már akkor is, hogy ütemre rugdaltam a pocakját... -
Ricardo Snip #10113 4 évesen hogyne szeretné az ember verni :) bennem volt akkor is már az ütem -
rigoletto #10112 Látom, jó kis témát vetettem fel. Egy kis vérfrissítés nem árt, mert lassan már átment "zenebelinkelgetősbe" a fórum. -
Ricardo Snip #10111 igyekeztem a valóságot leírni :) -
rigoletto #10110 "Szerettem nagyon verni fakanállal a szemeteskukának a tetejét, mint valami zenekarba a dobos" Ez kurva nagy duma, barátom!! -
Mein Kampf #10109 Nagyon nagy az eleje a történetnek : ) kurvaj ó ez a téma emberek.