986
garancia?
-
steweee #26 mi az a kód? -
#25 csak szólok, hogy amíg beszéltek róla, addig nincs gond, de linkelés ne legyen jó? meg proginevek felemlegetése... ha valaki nagyon akar úgyis tud magának keresni -
#24 A nokiák nagy részéhez meg nem is kell kábel, a simlock feloldásához, csak egy kódot kell bepötyögni. :)
A progit meg egy tucatnyi helyről le lehet tölteni... :) -
steweee #23 aki függetlenít az csal, aki csak az lop ! csalni, lopni csúnya dolog ! -
#22 Ja. Nekem van több tízféle kábelem, csak nem használom :) DCT4hez meg.. -
#21 Pontosan. Ergo a hálózatból nem tudják lekérdezni, hogy te függetlenítetted-e a telefonod. Ezt mondom. -
Cat #20 ugy beszéltek erről a függetlenítésről, mintha hatalmas nagy dolog lenne
rádugod a telot a gépre, betölt a progi, EGY KATT (egy pipát ki kell venni) és kész. Kb. 1 perc alatt bárki megcsinálhatja otthon is, netről leszedhető szinte minden telefonhoz progi (a legujabbak kivételével) -
#19 Na gyerekek, én meg azt mondom, hogy a 7210-esemet gyárilag kártyafüggetlenül vettem 64 ezerért, Nokia boltban 80 volt, Pannonnál meg 70. Szóval törvénysértést sem követtem el és még olcsóbb is volt. Nem teljesen idevágott ez, csak elmondtam. -
#18 a sim-lock is magától visszaáll. ez tapasztalatból mondod ???
mert nállam még nem állt vissza 1ik telefonom sem, mokor frissítettem, valamit elront6tam biztos -
Dzenu #17 ???
A telefonból szervízkábelen állapítható meg az, hogy független-e, vagy egyetlen operátorral működik-e kizárólagosan. -
#16 Davos80: lásd 5. hozzászólás. -
#15 Eh, válaszolok én: sehogy. Hihi. -
#14 És hálózaton keresztül hogyan kérded le? -
davos80 #13 Függetlenítés = szabálysértés
IMEI szám átírása bűncselekmény -
#12 elkérdezhető=lekérdezhető
Amúgy meg minden szervízelés alkalmával automatikusan frissítik a szoftwert is a legfrissebbre, szal tutira kiderül a dolog. -
#11 visszarakják, és nem jelentenek fel :) -
#10 Biztos hogy elkérdezhető, sőt ha frissítik a software-ért, akkor a sim-lock is magától visszaáll. -
#9 Kérdés, hogy lekérdezik-e a szervízben. -
#8 A SIM-lock lekérdezhető funkció. -
#7 Telefon nem tudja magáról, hogy független-e, így nem hiszem hogy le tudják nyomozni. Ha mégis, sem foglalkoznak vele. -
#6 persze további kérdés, hogy ezt hogy követik le, de onnantól jobb nem céges szervizbe vinni a telefont -
#5 pl. Westelnél ez így van leírva:
Tudomásul veszem, hogy amennyiben a csomag készüléket is tartalmaz, az kizárólag a Westel hálózatának igénybevételét biztosító Westel Előfizetői Kártyával használható. Aki a készülékbe programozott SIM-lock kódot módosítja, illetve abban közreműködik, szoftverbűncselekményt követ el, amely a Büntetőtörvénykönyv 300/C $ (1-2) rendelkezései alapján 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
ezt (vagy ennek valamilyen formáját) minden előfizetői/kártyás szerződés tartalmazza -
#4 Köszi a segítséget. -
#3 Igen, elveszik a garancia. -
#2 minden szoftveres (és hardveres) módosítás a garancia elvesztésével jár, és ha előfizud van hűségszerződéssel vagy ilyesmi, akkor törvénybe ütköző is. -
#1 Helo!
Az érdekelne, hogyha kifügetlenítem a vodafone-os mobilom akkor elveszik-e a garancia? És hogy 6100-t csak adatkábellel lehet függetleníteni?