22334
11330766891279474906.jpg
  • smog15
    Bringalandba lehet tesztelni Selle nyergeket másról nem nagyon tudok én cipőt akartam próbálni de nem találtam olyan boltot ahol lenne Northwave cipő próbára.
  • bardocz
    Budapesten hol van olyan bolt, ahol sok nyereg van, amit esetleg ki is lehetne próbálni?
  • bardocz
    Azzal is mentem sokat nagyanyáméknál :) Hugom felült a csomagtartóra, és csapattuk. Az nem a félbehajthatós volt. Nekem az első bicóm valami mini gyerekbicikli volt, azt hiszem a második szülinapom előtt kaptam karácsonyra, a lakásban úgy megtanultam vele menni, hogy márciusban már kitámasztó nélkül mentem vele, pedig az a lakás minden volt, csak nagy nem. Arra emlékszek, hogy zöld volt. Aztán lett egy kék kontrás bmx-em, utána meg ez a schwinn csepel, így visszagondolva borzalom. Az első "teleszkóp" nyaka, válla és becsúszója egy darabból volt úgymond, volt egy hajlított cső, ami volt a nyak, váll becsúszó, és erre ráhegesztve egy másik becsúszó :D
  • Roger6
    Szintén, teleszkópot max. külföldi újságokban láttunk.
  • RelakS
    Gyerekkoromban a csepel leginkább a kemping kerékpár volt :) Esetleg extrával: Középen szét lehetett csavarozni a vázat, és összecsukható lett :)
  • bardocz
    Nem, egy összteleszkópos schwinn csepel csoda, v-fékekkel. Csúszós talajon tudtunk 180akat nyomni :D
  • RelakS
    Meg általánosban még kontrás volt a bringa, nem? Azzal valamennyire könnyebb farolni :)
  • bardocz
    Újabb dolog, régen még általános iskolában azt nyomtuk egész nap bicózásoknál, hogy faroltunk minden irányba, meg ki tud hosszabb csíkot húzni. Utána évekig nem mentem terepre se, meg csak első féket használtam szinte, mivel azzal lehet rövid úton megállni. Most ez anynira jól megy, hogy akár terepen is vészfékezés közben tudok elsőkeréken gurulni, ha van elég tapadás, viszont farolni teljesen elfelejtettem, és megijedek, ha megcsúszik a segge :D Ráadásul nagyobb íven fordulok úgy, ami teljesen logikátlan.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.08.28. 13:37:47
  • RelakS
    Akkor én mit mondjak, hogy a murvás talajon nem tudok rendesen megfordulni akkora íven, mint az aszfalton. Értsd kb 3-4m átmérőjű körben
  • bardocz

Felháborító a kisgyerek milyen jól nyomja :D Én meg hármashatárhegy oxigén dh nevű útvonalán tárcsát égetek, mert félek :D
  • pajti
    :D
  • CamelX
    Az alap gumi Schwalbe Smart Sam. Sajnos a bowden nekem is ledörzsölte elől pár helyen a festéket :/ előtte nem is hallottam ilyen bakiról, mert a régebbi Gepidámon (nem CRS) nem volt jellemző... de ennyi a negatívum. A kitámasztó sokkal patentebb mint a korábbi Gepidámon, fék az hamar fain volt. A festését inkább mattnak mondanám. Ezen a képen jobban látszik (nem saját fotó).
  • shaba23 #22002
    A Gepida elég bejövős, ráadásul így marad pénz egy-két dologra, amit cserélnék rajta.
    Nem tudom, alapból milyen ez a gumi ami rajta van pl.
    Amúgy a régebbi típus hibáit orvosolták rajta? Pl a bowden házak leszedik a festéket a vázról, csörög a kitámasztó, sok idő, amíg bekopik a fék...
    Ha jól látom, fényes a festése ugye?
  • CamelX
    Előttem sok jót felsoroltak, én csak a saját tapasztalatomat osztanám meg: Gepida Alboin 700 CRS

Kicsit olcsóbb is mint a többi, részben mert szerintem magyar márka, így kevésbé kell a "márkát megfizetni", mégis egy jól bevált gyártónál köthetsz ki. Ezen felül szerintem a legszebb cross-trekking bringa. Én jó fél évig vaciláltam hogy a kategóriában melyiket válasszam és egyáltalán nem bántam meg. Szintén 30 sebesség, nagyon csendes, pontos hajtással, minden megvan hozzá hogy jó városi bringa legyen, emellett lájtos terepre is bőven jó. A konkurenciájából ezen felül ennek találtam legkényelmesebbnek a gyári ülését és a kormányát. Persze ezek cserélhető dolgok, de bőven meggyőzőek tudnak lenni ha választani kell, főleg hogy nekem is a második választás a Cube Nature-re esett volna, és abba se találtam hibát ;)
  • smog15
    Hali. Szerintem a cross kategóriás bringákra gondolsz :) Én is ilyen kategóriát vettem idén mert sokat megyek aszfalton de néha befigyel egy kis földút is na meg a nagyon rossz utakon is jobb egy cross bringa mint egy országúti. Nekem Cube Nature-m van eddig 2500 km mentem vele teljesen meg vagyok vele elégedve, lehet elég haladósan menni és ha úgy gondolom lemegyek a földútra és kicsit csapatom persze azért nem egy monti :) 250-be beleférne egy Cube Nature Pro is: LINK vagy ez a Kellys sem rossz: LINK vagy KTM: LINK vagy Merida: LINK meg persze még jó pár márkát ide lehetne sorolni. Ezek közül a Merida meg a KTM "csak" 27 sebességes ez a 4 közül a Kellys meg a Cube adja a legtöbbet szerintem és nem csak azért mert azok 30 sebességesek. Ja és ezeknek a bringáknak 48-11 a legnagyobb áttételük majdnem mint az átlag országútikon.
    Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.08.17. 21:52:38
  • shaba23 #21999
    Sziasztok!

max 250-ért vennék bicajt magamnak (190cm 85kg). Most montim van, de igazából az elmúlt években 90%-ban aszfalton használtam ráadásul most be lett tervezve néhány túra, ahol szintén aszfalton lenne 2-3000 km. Szóval egy megbízható stabil bicaj kellene, amit lehet gyorsítani is. Vannak ezek az országúti/monti hibridek, ilyenben gondolkodtam, de ezeket nem ismerem, nincs tapasztalatom.
    Tudtok ajánlani valamit ezeknek a kritériumoknak megfelelően?
  • smog15
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eladó SOS-be ez a Schwinn Csepel Ranger Fully 10 km ha van benne. Új ára 66.300.- én 35.000.-ért adom postázni nem postázom helyileg Bp. 17. kerületben lehet megnézni.
  • smog15
    Ja igaz akkor megvárom a lila színt :D
  • Szabi #21996
    a sárga a szuperlágy.. azt jelzi hogy kezd slickesedni
  • smog15
    Jó lett ez a rész is köszönjük :)

Ma néztem a SmartSam gumimon hátul középen megjelentek a bütykökön sárga csíkok. Hozzáteszem elég kopott állapotban van, 2400 km körül van benne. Szerintetek mit jelöl a sárga csík, hogy ennél jobban ne koptassam el? :D

Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.08.03. 16:57:50
  • cobranco
    Sziasztok!

Kicsit megkésve bár,de annál nagyobb lelkesedéssel szeretném mindenki figyelmébe ajánlani,a tavalyi alpoktúrám utolsó epizódját:

Útvonal:
    Brunnen-Schwyz-Ibergeregg/1406m/-Oberiberg-Unteriberg-Sihlsee-Einsiedeln-Sattelegg/1190m/-Vorderthal-Innerthal-Wagitalersee-Siebnen-Relchenburg-Walensee-Flums

Térkép:
    https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/9 nap/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6261548071642856337

Aki az egész sorozatot végigszenvedte,gratulálok!...igérem,több nem lesz 
  • bardocz
    3mm első váltónál a láncvonal különbségben mennyire beállíthatatlan? Találtam egy használt váltót, ami végre 2x9-es rendszerhez való lenne.
  • bardocz
    Végül lötyit nem vettem, csak foltokat, na majd kiderül. Nem fogunk sajnos nagy távokat menni, szóval annyira nem parázok. Indulás előtt azért a lassúdefektes hátsó belsőt kicserélem, de azt csak pénteken akarom, addig még jópár üvegszilánkon átmegyek sajnos.
  • Roger6
    Na, ez már frankóbb
  • Roger6
    Úristen! Rögtön az első jelenet gyönyörű! Bárcsak egyszer eljutnék ilyen helyre fotózni.
  • smog15
    Én Conti belsőt használok elöl Slime hátul OKO defektmentesítővel eddig nem kellet megállnom defektet szerelni...
  • bardocz
    Maxxis Xenith meglepően jól bírja, elég sok üvegszilánkot kiszedtem már belőle, de egy se vitte át. Persze ettől még mindenkinek járna a kéztörés, akik buszmegállókban meg bicikliúton törnek üvegeket. Egyik reggel a blahán valaki kidobott elém egy 2 centes kis üveget. Nem találtam el, meg nem volt időm se foglalkozni vele, de nevetséges milyen emberek vannak.
  • Szabi #21987
    belső szinte mindegy, trutyi viszont hasznos lehet, de elég kéne legyen egy jó külső is :)

jé, most nézem, hogy a #21974-be rossz képet szúrtam be :D

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.07.18. 21:10:20
  • eksy
    Kösz, kihagyom.

"Vannak ilyen emberek, ezért sajnos kénytelen vagyok.... : Üzenet annak a gyáva, sunyi, magát nem vállaló alaknak (vagy neki és haverjának), aki némely videómra – rosszindulatból – dob 3-4 dislike-ot (előfordult, hogy megjelenés után perceken belül): Önmagadról állítasz ki szegénységi és jellemtelenségi bizonyítványt, hogy ez tesz boldoggá, másrészt valóban sokkal könnyebb dislike-ot nyomni, mint pl. teljesíteni a Transvulcania ultramarathont (vagy Mátra 115 TT 127 km + 6550 m szintes távját), feltekerni az Alpok, Pireneusok, Kanári szigetek összes 2000 m fölé vezető hágójára, hegyi útjára és pl. több tucat aszfaltos utat bemutatni a kerekesek számára az ott készített első bringás videóval, nem említve pl. az ultra bringás kihívásokat. Én eddig is az utóbbiakat választottam, nem az én szintem a hasonló gyávaságok, gerinctelenségek elkövetése, míg Téged / Titeket ezek szerint ezek a jellemtelenségek tesznek boldoggá. Minden alkalommal mikor ezt műveled / művelitek, bebizonyítod / bebizonyítjátok, hogy csak ennyire vagy(tok) képes(ek), hiszen jóval nagyobb kihívás a fentiek elérése, de Te / Ti mégis inkább ezt választjátok. Szánalmas…… Én haladok tovább az eddigi utamon. (A honlapomra, ill. máshová felkerülő élménybeszámolókat, egyéb tartalmakat nem tudjátok dislike-olni;   ) De mint írtam a dislike-kal sem mész / mentek semmire, mert attól még én a teljesítő(k) közt vagyok…. Márai Sándortól egy idézet: „Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz. Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem. Ezért soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz.”

Amíg ilyen szellemi nyomorék vagy, nem érdekel a fizikai teljesítményed, ha olimpikon lennél, akkor is semmibe néznélek.
    Az aláfestő zenék nekem túl műveltek, amikor meg dumálsz, általában csak magadat fényezed, királylány.
    (Pedig király is lehettél volna)
  • bardocz
    Köszi. Általában nem szokott gondom lenni a defektekkel, mondjuk most a hátsóban pont van egy lassú, de inkább rápumpálok néha. Defektjavító készlet valamiért eszembe se jutott:)
  • eksy
    Szerintem nem és nem, de nem.
    Vegyél egy defektjavító készletet, ha baj lenne, a Balatonba meg meg tudod nézni, hol a lyuk.
    Jó túrázást, hátszeles, napos, defektmentest.
  • bardocz
    Continental belső megéri a felárat a CST-vel szemben?
    Illetve van értelme valami defektgátló folyadékot rakni a belsőbe? Ha igen milyet? Jövőhéten balaton környékén túrázgatunk, és nem akarok defekttel szenvedni.
  • gyorgyigabor
    Sziasztok !

La Palma (la isla bonita - ként is hívják, azaz gyönyörű sziget ) a világ legmeredekebb szigete, csúcsára (2426 m) aszfaltút vezet az óceánpartról. Mindkét oldaláról feltekertünk rá, ezen napokon - a felhők felett - filmezett GoPro felvételekből csináltam egy rövidebb változatot. A szokásostól eltérően inkább a Transvulcania miatt vett kézi stabilizátort a kezemben tartva filmeztem, mert így lehetett bármilyen zötyögős az út, hibátlan maradt a felvétel :)
    Készül majd hosszabb is, illetve Teneriféről is bőven...
    Mindkét sziget csodás, ám la Palmán nincs tömeg, csak a túrázó és a természet :)

Remélem tetszik :)

Gábor
    Utoljára szerkesztette: gyorgyigabor, 2016.07.16. 21:47:24
  • smog15
    Shimano középcsapágy(négyszögtengelyes) 2000 km után kattog :) Pedig nem is voltam vele az alpokban Persze tudom négyszögtengelyes nem is vártam tőle csodát csak mondjuk még egyszer ennyi km-t :D De kap majd valami octalink vagy Hollowtech II hajtóművet csak amíg garis addig cserélgessék csak a négyszögtengelyest.
  • Blum
    Ősrégi, ugyanmár...az enyém még csak 1-2 hónapja van meg de most jutott el addig a kapcsolatunk, hogy már nyugodtan merem tegezni. Emberi évben számolva jövőre lesz kereken 30 éves a lelkem (bár nem tudom, hogy pontosan mikori szóval lehet, hogy már a 40-et karcolja alulról) de biztos, hogy bringáknál van valami szorzó..úgy mint a kutyáknál :)

Ja, amúgy még működik a vas! Kapott új gumikat, láncot, kormánycsapágyat meg ülést. Télen kap hajtóműt meg kerekeket aztán rendben lesz egy újabb 20 évig :D
  • Roger6
    Pár kép a hétvégéről, meg az ősrégi paripáról: Gönyü album
  • kisbesi
    Hááááát, az nem túl egészséges dolog.
    De enyém is kicsit színes, szerintem belefér, használd, aztán meglátod. ha nem vetemedett meg, akkor szerintem nem lesz vele gond.
  • bardocz
    Ha egyszer megégett a féktárcsa, az mennyire para? Hazafele útra már a szép színes réteg lejött róla többnyire.
  • bardocz
    Slick gumit használok városba, 1,5", egyedül annyi hátránya van, hogy kényelmetlenebb a szélesebb gumihoz képest, minden más szempontból jobb.

Busz sávba biciklizve ugye ha a busznak zöld, de az autóknak még piros, akkor lehet menni kresz szerint? Ez a legbiztonságosabb meg logikus nekem.
  • Roger6
    Pont az ilyet akarom cserélni simára :) 90%-ban aszfaltra halál felesleges nekem ez a fajta gumi.