22347
11330766891279474906.jpg
  • repvez
    Köszi, de akkor ha 120gbnyi amemoria nem volt elég az biztos nem 1 óra lesz :)
    Meg egy ilyen bringaturán elöre megtervezed, hogy mikor mit fogsz mondani, hogy csak elég kisebb modositás ?
    Mert nálam pont az miatt , hogy nehogy lemaradjon valami váratlan vagy szép esemény folyamtosan menne a kamera és a végén kivágom ami nem kell, de ahhoz rengeteg kártya kéne, és persze azt utolag végig is kéne nézni, hoy mi az ami kell és mi nem.

Az én görög utamnál is 1100képet készitettem, de oda elég volt egy 8gb os kártya, de igy is sok minden lemaradt, mert volt olyan helyszin ahova nem vittem a gépet magammal, ezért akarok most akció kamerával az elég kicsi ,hogy mindenhol nálam legyen(földön ,vizen, levegőben)

PErsze nem is ugy értem, hogy nem kell csinálni emlékeket vagy nem kell tárolni őket, csak addig amig nem jön el az ideje addig ,csak a helyet foglalják a napi dolgoktol és félni, hogy nehogy megsérüljön az adat tároló és elveszsen minden, a felhőben is hasonló helyzet lehet egy elfelejtett jelszó vagy egyéb miatt vezshetnek az adatok.

A digitalizálodás átka,
  • cobranco
    Majdnem ugyanennyiből.
    Szinte semmit nem vágok ki,max ha valami nagyon false-ul sikerül.Inkább csak utóigazítások vannak.
    Van vagy 12 pótaksi,persze,ha nem vadkempingeznénk koránt sem kéne annyi.
    Az évek folyamán többféle alternativ töltési módot dolgoztunk ki/napelem,akkubank,sokféle házilag tákolt okoskodás stb/.
    Csak a kész filmek vannak meg vinyón meg lemezen,a nyers törlésre kerül.
    Memóriakártya most a görög úton 120 gigányi volt velem,de nem lett elég :)

Az meg,hogy ki mit,mennyiszer néz meg utólag,mindenkinek a maga döntése,de fotók,videók,az életed epizódjai,,ami többet nem jön vissza.
    Lehet,most még úgy gondolod felesleges,de eljöhet az a kor amikor szivesen nosztalgiáznál,...de,ha nincs mit elővenni...
  • repvez
    nagyon jó az előzetes , pár ismerős helyszínnel
    lenne egy technikai jellegű kérdésem is.Eddig amit néztem utifilmeid, mind megvágva is több mint 1 órásak, ehhez mennyi nyersanyagból dolgoztál? Mennyi memória kártyát viszel egy ilyen útra magaddal illetve pótaksit? hova tudod lementeni a nyesanyagot és később is megtartod vagy csak a már megvágott kész filmet egy felhő vagy webtárhelyen?
    hogy töltöd a kamerát, ha vadkempingeztek vagy ép ott fogy ki a nafta ahol nincs hálózat?

Én is gondolkodok, hogy egy akció kamerát vennék, de ahogy a fényképeim ugy a filmek is csak a helyet foglalnák az itthoni gépen, mert pár év múlva már nem ül neki az ember ujranézni
  • Roger6
    Köszi szépen Cobranco, már indítom is! :D
  • cobranco
    Sziasztok!

Idén tavasz végén leruccantunk egy kis aktív kikapcsolódásra a mediterrán régió egyik eldugodt helyére.
    A „földi paradicsom” gyenge kifejezés arra,amit ott találtunk,már ami a látványvilágot illeti.
    Összedobtam egy „röpke” előzetest az ott forgatott útifilmből:

Útvonal:
    Nyugat-Görögország:
    Avramkani-öböl-Akarnanika-hegység-Messolongi lagunák-Rio-Antirió híd-Pelloponésos-Pátra-Kilini
    Jón-szigetek:
    Kefalonia-Ithaka-Lefkada
    Meteorák

Térkép:
    http://cobranco.hu/terkepek/gorgo.2016..html

Fogadjátok szeretettel!
  • Vadnokedli
    Tudnátok ajánlani BlackBurn Local75-höz hasonlóan jó minőségű és erős fényerejű(75lux) első lámpát? A tartókonzol sajnos letört(ez kevésbé jó minőségű).
  • smog15
    Schwalbe Marathon Racer-t szeretnék de persze egész országban nincs 28-as kerékre XD Mindig olyan dolgokat nézek ki ami alig vagy egyáltalán nincs Mo-n :D Nem baj németeknél van max rendelek onnan.
  • bardocz
    Az SMP Hell meg SMP Hybridet nézegettem, bár már ez is több, mint amit rászántam volna első körben. Bringás nadrágot nem használok, de a mostanival inkább az a baj, hogy túl puha, dörzsöléssel nem igazán van problémám.
  • MerlinW
    Nekem Selle SMP Italia van, 32k körül vettem tavaly, tényleg nagyon kényelmes.
  • MerlinW
    A 10 év korkülönbség:) Én is kontrás hajtogatható csepellel kezdtem:) Súlya is volt, könnyű volt vele farolni. A mostaniakkal én sem tudok:)
  • RAZOR27
    munkavédelmisnél néha lehet kifogni pár jó példányt, meg nem mondaná az ember hogy nem biciklihez van :D
  • bardocz
    Köszi!
    Nem olcsók, de végülis ha nem lutrira kell venni még meg is érheti. Egyszer kell megvenni.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.09.05. 17:33:04
  • mgenya911
    Sziasztok!

Már régóta keresek valami olcsó, áttetsző szemüveget a bogarak és a szél ellen, de amiket lehet kapni (decathlon, lidl) mind nagyok (keskenyfejű vagyok) ezáltal hülyén is néz ki meg be is fúj a menetszél. Kisebb méretűket csak a méregdrága oakley meg bbb nél láttam csak.

Esetleg tudtok valami ilyesmit? ebay meg laliexpressz is jó lenne csak nem tudom hogy keressem.

Köszi
  • smog15
    Bringalandba lehet tesztelni Selle nyergeket másról nem nagyon tudok én cipőt akartam próbálni de nem találtam olyan boltot ahol lenne Northwave cipő próbára.
  • bardocz
    Budapesten hol van olyan bolt, ahol sok nyereg van, amit esetleg ki is lehetne próbálni?
  • bardocz
    Azzal is mentem sokat nagyanyáméknál :) Hugom felült a csomagtartóra, és csapattuk. Az nem a félbehajthatós volt. Nekem az első bicóm valami mini gyerekbicikli volt, azt hiszem a második szülinapom előtt kaptam karácsonyra, a lakásban úgy megtanultam vele menni, hogy márciusban már kitámasztó nélkül mentem vele, pedig az a lakás minden volt, csak nagy nem. Arra emlékszek, hogy zöld volt. Aztán lett egy kék kontrás bmx-em, utána meg ez a schwinn csepel, így visszagondolva borzalom. Az első "teleszkóp" nyaka, válla és becsúszója egy darabból volt úgymond, volt egy hajlított cső, ami volt a nyak, váll becsúszó, és erre ráhegesztve egy másik becsúszó :D
  • Roger6
    Szintén, teleszkópot max. külföldi újságokban láttunk.
  • RelakS
    Gyerekkoromban a csepel leginkább a kemping kerékpár volt :) Esetleg extrával: Középen szét lehetett csavarozni a vázat, és összecsukható lett :)
  • bardocz
    Nem, egy összteleszkópos schwinn csepel csoda, v-fékekkel. Csúszós talajon tudtunk 180akat nyomni :D
  • RelakS
    Meg általánosban még kontrás volt a bringa, nem? Azzal valamennyire könnyebb farolni :)
  • bardocz
    Újabb dolog, régen még általános iskolában azt nyomtuk egész nap bicózásoknál, hogy faroltunk minden irányba, meg ki tud hosszabb csíkot húzni. Utána évekig nem mentem terepre se, meg csak első féket használtam szinte, mivel azzal lehet rövid úton megállni. Most ez anynira jól megy, hogy akár terepen is vészfékezés közben tudok elsőkeréken gurulni, ha van elég tapadás, viszont farolni teljesen elfelejtettem, és megijedek, ha megcsúszik a segge :D Ráadásul nagyobb íven fordulok úgy, ami teljesen logikátlan.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.08.28. 13:37:47
  • RelakS
    Akkor én mit mondjak, hogy a murvás talajon nem tudok rendesen megfordulni akkora íven, mint az aszfalton. Értsd kb 3-4m átmérőjű körben
  • bardocz

Felháborító a kisgyerek milyen jól nyomja :D Én meg hármashatárhegy oxigén dh nevű útvonalán tárcsát égetek, mert félek :D
  • pajti
    :D
  • CamelX
    Az alap gumi Schwalbe Smart Sam. Sajnos a bowden nekem is ledörzsölte elől pár helyen a festéket :/ előtte nem is hallottam ilyen bakiról, mert a régebbi Gepidámon (nem CRS) nem volt jellemző... de ennyi a negatívum. A kitámasztó sokkal patentebb mint a korábbi Gepidámon, fék az hamar fain volt. A festését inkább mattnak mondanám. Ezen a képen jobban látszik (nem saját fotó).
  • shaba23 #22002
    A Gepida elég bejövős, ráadásul így marad pénz egy-két dologra, amit cserélnék rajta.
    Nem tudom, alapból milyen ez a gumi ami rajta van pl.
    Amúgy a régebbi típus hibáit orvosolták rajta? Pl a bowden házak leszedik a festéket a vázról, csörög a kitámasztó, sok idő, amíg bekopik a fék...
    Ha jól látom, fényes a festése ugye?
  • CamelX
    Előttem sok jót felsoroltak, én csak a saját tapasztalatomat osztanám meg: Gepida Alboin 700 CRS

Kicsit olcsóbb is mint a többi, részben mert szerintem magyar márka, így kevésbé kell a "márkát megfizetni", mégis egy jól bevált gyártónál köthetsz ki. Ezen felül szerintem a legszebb cross-trekking bringa. Én jó fél évig vaciláltam hogy a kategóriában melyiket válasszam és egyáltalán nem bántam meg. Szintén 30 sebesség, nagyon csendes, pontos hajtással, minden megvan hozzá hogy jó városi bringa legyen, emellett lájtos terepre is bőven jó. A konkurenciájából ezen felül ennek találtam legkényelmesebbnek a gyári ülését és a kormányát. Persze ezek cserélhető dolgok, de bőven meggyőzőek tudnak lenni ha választani kell, főleg hogy nekem is a második választás a Cube Nature-re esett volna, és abba se találtam hibát ;)
  • smog15
    Hali. Szerintem a cross kategóriás bringákra gondolsz :) Én is ilyen kategóriát vettem idén mert sokat megyek aszfalton de néha befigyel egy kis földút is na meg a nagyon rossz utakon is jobb egy cross bringa mint egy országúti. Nekem Cube Nature-m van eddig 2500 km mentem vele teljesen meg vagyok vele elégedve, lehet elég haladósan menni és ha úgy gondolom lemegyek a földútra és kicsit csapatom persze azért nem egy monti :) 250-be beleférne egy Cube Nature Pro is: LINK vagy ez a Kellys sem rossz: LINK vagy KTM: LINK vagy Merida: LINK meg persze még jó pár márkát ide lehetne sorolni. Ezek közül a Merida meg a KTM "csak" 27 sebességes ez a 4 közül a Kellys meg a Cube adja a legtöbbet szerintem és nem csak azért mert azok 30 sebességesek. Ja és ezeknek a bringáknak 48-11 a legnagyobb áttételük majdnem mint az átlag országútikon.
    Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.08.17. 21:52:38
  • shaba23 #21999
    Sziasztok!

max 250-ért vennék bicajt magamnak (190cm 85kg). Most montim van, de igazából az elmúlt években 90%-ban aszfalton használtam ráadásul most be lett tervezve néhány túra, ahol szintén aszfalton lenne 2-3000 km. Szóval egy megbízható stabil bicaj kellene, amit lehet gyorsítani is. Vannak ezek az országúti/monti hibridek, ilyenben gondolkodtam, de ezeket nem ismerem, nincs tapasztalatom.
    Tudtok ajánlani valamit ezeknek a kritériumoknak megfelelően?
  • smog15
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eladó SOS-be ez a Schwinn Csepel Ranger Fully 10 km ha van benne. Új ára 66.300.- én 35.000.-ért adom postázni nem postázom helyileg Bp. 17. kerületben lehet megnézni.
  • smog15
    Ja igaz akkor megvárom a lila színt :D
  • Szabi #21996
    a sárga a szuperlágy.. azt jelzi hogy kezd slickesedni
  • smog15
    Jó lett ez a rész is köszönjük :)

Ma néztem a SmartSam gumimon hátul középen megjelentek a bütykökön sárga csíkok. Hozzáteszem elég kopott állapotban van, 2400 km körül van benne. Szerintetek mit jelöl a sárga csík, hogy ennél jobban ne koptassam el? :D

Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.08.03. 16:57:50
  • cobranco
    Sziasztok!

Kicsit megkésve bár,de annál nagyobb lelkesedéssel szeretném mindenki figyelmébe ajánlani,a tavalyi alpoktúrám utolsó epizódját:

Útvonal:
    Brunnen-Schwyz-Ibergeregg/1406m/-Oberiberg-Unteriberg-Sihlsee-Einsiedeln-Sattelegg/1190m/-Vorderthal-Innerthal-Wagitalersee-Siebnen-Relchenburg-Walensee-Flums

Térkép:
    https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/9 nap/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6261548071642856337

Aki az egész sorozatot végigszenvedte,gratulálok!...igérem,több nem lesz 
  • bardocz
    3mm első váltónál a láncvonal különbségben mennyire beállíthatatlan? Találtam egy használt váltót, ami végre 2x9-es rendszerhez való lenne.
  • bardocz
    Végül lötyit nem vettem, csak foltokat, na majd kiderül. Nem fogunk sajnos nagy távokat menni, szóval annyira nem parázok. Indulás előtt azért a lassúdefektes hátsó belsőt kicserélem, de azt csak pénteken akarom, addig még jópár üvegszilánkon átmegyek sajnos.
  • Roger6
    Na, ez már frankóbb
  • Roger6
    Úristen! Rögtön az első jelenet gyönyörű! Bárcsak egyszer eljutnék ilyen helyre fotózni.
  • smog15
    Én Conti belsőt használok elöl Slime hátul OKO defektmentesítővel eddig nem kellet megállnom defektet szerelni...
  • bardocz
    Maxxis Xenith meglepően jól bírja, elég sok üvegszilánkot kiszedtem már belőle, de egy se vitte át. Persze ettől még mindenkinek járna a kéztörés, akik buszmegállókban meg bicikliúton törnek üvegeket. Egyik reggel a blahán valaki kidobott elém egy 2 centes kis üveget. Nem találtam el, meg nem volt időm se foglalkozni vele, de nevetséges milyen emberek vannak.