22352
-
Végül lötyit nem vettem, csak foltokat, na majd kiderül. Nem fogunk sajnos nagy távokat menni, szóval annyira nem parázok. Indulás előtt azért a lassúdefektes hátsó belsőt kicserélem, de azt csak pénteken akarom, addig még jópár üvegszilánkon átmegyek sajnos. -
Na, ez már frankóbb
-
Úristen! Rögtön az első jelenet gyönyörű! Bárcsak egyszer eljutnék ilyen helyre fotózni.
-
smog15 #21989 Én Conti belsőt használok elöl Slime hátul OKO defektmentesítővel eddig nem kellet megállnom defektet szerelni... -
Maxxis Xenith meglepően jól bírja, elég sok üvegszilánkot kiszedtem már belőle, de egy se vitte át. Persze ettől még mindenkinek járna a kéztörés, akik buszmegállókban meg bicikliúton törnek üvegeket. Egyik reggel a blahán valaki kidobott elém egy 2 centes kis üveget. Nem találtam el, meg nem volt időm se foglalkozni vele, de nevetséges milyen emberek vannak. -
belső szinte mindegy, trutyi viszont hasznos lehet, de elég kéne legyen egy jó külső is :)
jé, most nézem, hogy a #21974-be rossz képet szúrtam be :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.07.18. 21:10:20 -
Kösz, kihagyom.
"Vannak ilyen emberek, ezért sajnos kénytelen vagyok.... : Üzenet annak a gyáva, sunyi, magát nem vállaló alaknak (vagy neki és haverjának), aki némely videómra – rosszindulatból – dob 3-4 dislike-ot (előfordult, hogy megjelenés után perceken belül): Önmagadról állítasz ki szegénységi és jellemtelenségi bizonyítványt, hogy ez tesz boldoggá, másrészt valóban sokkal könnyebb dislike-ot nyomni, mint pl. teljesíteni a Transvulcania ultramarathont (vagy Mátra 115 TT 127 km + 6550 m szintes távját), feltekerni az Alpok, Pireneusok, Kanári szigetek összes 2000 m fölé vezető hágójára, hegyi útjára és pl. több tucat aszfaltos utat bemutatni a kerekesek számára az ott készített első bringás videóval, nem említve pl. az ultra bringás kihívásokat. Én eddig is az utóbbiakat választottam, nem az én szintem a hasonló gyávaságok, gerinctelenségek elkövetése, míg Téged / Titeket ezek szerint ezek a jellemtelenségek tesznek boldoggá. Minden alkalommal mikor ezt műveled / művelitek, bebizonyítod / bebizonyítjátok, hogy csak ennyire vagy(tok) képes(ek), hiszen jóval nagyobb kihívás a fentiek elérése, de Te / Ti mégis inkább ezt választjátok. Szánalmas…… Én haladok tovább az eddigi utamon. (A honlapomra, ill. máshová felkerülő élménybeszámolókat, egyéb tartalmakat nem tudjátok dislike-olni; ) De mint írtam a dislike-kal sem mész / mentek semmire, mert attól még én a teljesítő(k) közt vagyok…. Márai Sándortól egy idézet: „Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz. Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem. Ezért soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz.”
Amíg ilyen szellemi nyomorék vagy, nem érdekel a fizikai teljesítményed, ha olimpikon lennél, akkor is semmibe néznélek.
Az aláfestő zenék nekem túl műveltek, amikor meg dumálsz, általában csak magadat fényezed, királylány.
(Pedig király is lehettél volna) -
Köszi. Általában nem szokott gondom lenni a defektekkel, mondjuk most a hátsóban pont van egy lassú, de inkább rápumpálok néha. Defektjavító készlet valamiért eszembe se jutott:) -
Szerintem nem és nem, de nem.
Vegyél egy defektjavító készletet, ha baj lenne, a Balatonba meg meg tudod nézni, hol a lyuk.
Jó túrázást, hátszeles, napos, defektmentest. -
Continental belső megéri a felárat a CST-vel szemben?
Illetve van értelme valami defektgátló folyadékot rakni a belsőbe? Ha igen milyet? Jövőhéten balaton környékén túrázgatunk, és nem akarok defekttel szenvedni. -
gyorgyigabor #21982 Sziasztok !
La Palma (la isla bonita - ként is hívják, azaz gyönyörű sziget ) a világ legmeredekebb szigete, csúcsára (2426 m) aszfaltút vezet az óceánpartról. Mindkét oldaláról feltekertünk rá, ezen napokon - a felhők felett - filmezett GoPro felvételekből csináltam egy rövidebb változatot. A szokásostól eltérően inkább a Transvulcania miatt vett kézi stabilizátort a kezemben tartva filmeztem, mert így lehetett bármilyen zötyögős az út, hibátlan maradt a felvétel :)
Készül majd hosszabb is, illetve Teneriféről is bőven...
Mindkét sziget csodás, ám la Palmán nincs tömeg, csak a túrázó és a természet :)
Remélem tetszik :)
Gábor
Utoljára szerkesztette: gyorgyigabor, 2016.07.16. 21:47:24 -
smog15 #21981 Shimano középcsapágy(négyszögtengelyes) 2000 km után kattog :) Pedig nem is voltam vele az alpokban
Persze tudom négyszögtengelyes nem is vártam tőle csodát csak mondjuk még egyszer ennyi km-t :D De kap majd valami octalink vagy Hollowtech II hajtóművet csak amíg garis addig cserélgessék csak a négyszögtengelyest.
-
Blum #21980 Ősrégi, ugyanmár...az enyém még csak 1-2 hónapja van meg de most jutott el addig a kapcsolatunk, hogy már nyugodtan merem tegezni. Emberi évben számolva jövőre lesz kereken 30 éves a lelkem (bár nem tudom, hogy pontosan mikori szóval lehet, hogy már a 40-et karcolja alulról) de biztos, hogy bringáknál van valami szorzó..úgy mint a kutyáknál :)
Ja, amúgy még működik a vas! Kapott új gumikat, láncot, kormánycsapágyat meg ülést. Télen kap hajtóműt meg kerekeket aztán rendben lesz egy újabb 20 évig :D -
Pár kép a hétvégéről, meg az ősrégi paripáról: Gönyü album -
kisbesi #21978 Hááááát, az nem túl egészséges dolog.
De enyém is kicsit színes, szerintem belefér, használd, aztán meglátod. ha nem vetemedett meg, akkor szerintem nem lesz vele gond. -
Ha egyszer megégett a féktárcsa, az mennyire para? Hazafele útra már a szép színes réteg lejött róla többnyire. -
Slick gumit használok városba, 1,5", egyedül annyi hátránya van, hogy kényelmetlenebb a szélesebb gumihoz képest, minden más szempontból jobb.
Busz sávba biciklizve ugye ha a busznak zöld, de az autóknak még piros, akkor lehet menni kresz szerint? Ez a legbiztonságosabb meg logikus nekem. -
Pont az ilyet akarom cserélni simára :) 90%-ban aszfaltra halál felesleges nekem ez a fajta gumi. -
passz, de nekem a Marathon Plus Tour eddig nagyon bejött :D
-
Köszönöm szépen az infót! -
smog15 #21972 Szerintem simán ráteheted a slick gumit csak a felni szélességet nézd meg mert az határozza meg mennyire keskeny vagy vastag gumit tehetsz rá. Szerintem jó eséllyel 19mm-s felnid van amire minimum a 28 széles megy fel biztonságosan. -
Azon gondolkodám, hogy egy Trekking bringán a guminak mennyire kell rücskösnek, vagy mintázottnak lennie. Én eléggé kacérkodok egy sima felületű, vagy alig bordázott sportgumival.
Valami hasonlóra gondoltam:
-
Blum #21970 OFF:
Van itt valaki Székesfehérvárról vagy környékéről? Ha igen akkor dobjon az illető egy privit plz :D -
cobranco #21969 Bár a legtöbben már nyakig benne vannak az idei túrázási szezonban, én még mindig a tavalyi élményeimmel traktálom a nagyérdeműt.
Szóval,akit érdekel,Célpont: Svájc 7-ik rész:
Útvonal:
Innertkirchen-Gadmental/Wiler-Nessental-Triftbahn-Gadmen-Steingleccser/Sustenpass/2224m/-Meiental/Meien/-Wassen/Reuss völgye/-Silenen-Erstfeld-Altdorf-Urnersee/Flüelen-Axenstrasse-Telskap-Sisikon/
Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view
Túrabeszámoló/ 8.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6260818879979139537
Kellemes időtöltést!
-
Blum #21968 Kerekeket kell könnyíteni, elsősorban a felnik és a gumik cseréjével. A gyorsíthatóságot és a fékezhetőséget a kerekek súlyával lehet legegyszerűbben fokozni. És persze az se mindegy, hogy milyen küllőkkel és technikával van befűzve az a kerék.
A másik ilyen kulcsfontosságú tényező az a hajtómű merevsége. Egy jó merev hajtómű+hozzá egy jó monoblokk sokat tud dobni rajta.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.07.04. 15:24:54 -
smog15 #21967 Ja gumihoz visszatérve vannak olyan gumik amik középen keményebb gumiból készülnek még nem próbáltam olyant de ha minden igaz még idén elkoptatom a mostani gumikat és kipróbálok egy olyan gumit. -
smog15 #21966 Könnyed guruláshoz nem csak a gumi súrlódási tényezője számít hanem a súlya és a szélessége is. Én alapból kerülöm a defekttűrő gumikat mert rohadt nehezek inkább veszek egy könnyű gumit amibe rakok Slime vagy OKO defektmentesítőt ami megnöveli egy kicsit a súlyát de még mindig jóval könnyebb így is.
Nem tudom milyen lánc van a bringádon én most raktam fel barátnőmére egy új Shminao lánot egy régi olcsó lánc helyére és olyan mintha másik bringát tekerne az ember váltásteljesítmény is javult meg érzésre is jobban/szebben megy és ha ezt egy nő észreveszi akkor már tényleg lehet valami különbség
Annyira azért nem rossz az Acera én a helyedben nem cserélném még le, nem tudom milyen agyak vannak a bringán lehet azokat lenne érdemesebb cserélni jobbra. -
Ahha. Na ilyen van rajta.
Köszönöm!
Még egy kérdés:
Nekem viszonylag alap alkatrészekkel összerakott a CUBE-om (Acera van mindenből, SR Suntour teleszkóp, stb)
Ha valamikor fejlesztek akkor azt szeretném elérni, hogy még könnyebben "lazábban" guruljon (e tekintetben nagyon nagy különbség van a régi MATRA meg a CUBE között) kérdés, hogy lehet-e még fokozni és mivel? Minek a cseréjével.
Lehet, hogy nem tudom magam kifejezni jól, de azt keresem, hogy felülsz a biciklire és úgy suhan szinte magától, ha kicsit is hajtasz rajta. Olyan minőségi érzés.
Vagy itt már a gumiabroncsok surlódási tényezője is számít? Nem túl bordázott defekttűrő Schwalbee van fent most, főleg városi használatra, homokos sóderes aszfalton és vizes időben kicsit megcsúszik.
Vagy váltót kéne cserélnem? Vagy agyat?
Ez az Acera nagyon belépőszintnek tűnik de az egész biciklit így lehetett kihozni 150 alatt sajnos. -
smog15 #21964 Küllő ahol csatlakozik a felnihez egy kis fényes gyűrűt kell látnod mint pl. ezen a képen:
-
Ezt a szegecselést hol kell látnom?
Bocsánat a noob kérdésért... :) -
smog15 #21962 Ha jól látom szegecselt úgyhogy mindenképp a jobb kategóriába sorolható. -
Nekem Rodi Excalibur 2 van fent. Az gagyi vagy jobb? -
smog15 #21960 Nyilván a minőség se mindegy, 100kg vagyok Cube saját márkás felnije van a bringa alatt 32 küllős dupla falú szegecselt 1800km van eddig benne de semmi baja pedig voltam vele párszor csomagokkal is :) Gagyi Neuzeremen is dupla falú van 36 küllős nem szegecselt többször volt már centirozva jó ha 500 km-t kibír pedig még csomagtartót se látott. -
Blum #21959 Ha szarul van befűzve akkor valóban :D -
Én 90-95 kg körül mozgok, 3 hónapja cseréltem duplafalúra a felnit, szegecseltre. Azóta nyíl egyenes a felni, semmi nyolcas, semmi ferdülés nincs benne, szóval nekem bevált. -
"A dupla falú felni szart se ér" - mondta hétvégén egy bicikliszerelő akinél voltam.
Miért, akkor tripla falú kell vagy mi? :DD -
Én nem tenném, keresd meg az illetékest az ügyben, abból nem lehet bajod. -
kisbesi #21955 Óvatosan megpróbálhatod. ha rá tudod fogni, hogy veszélyes helyzetben van, akkor talán oké a dolog. -
Pedig tényleg :D
Úgy gondoltam, hogy amit elbontok, azt le is rakom közvetlen mellé. -
"meg szeretek is fát vágni" :D:DAS:da:D:SA
Ezen felröhögtem.
Szerintem nem lesz baj ha elbontod, csak ne bolygasd meg a fokozottan védett kárpáti vizihód fészkét meg ilyenek :).