22334
11330766891279474906.jpg
  • Szabi #21974
    passz, de nekem a Marathon Plus Tour eddig nagyon bejött :D

• Roger6
    Köszönöm szépen az infót!
  • smog15
    Szerintem simán ráteheted a slick gumit csak a felni szélességet nézd meg mert az határozza meg mennyire keskeny vagy vastag gumit tehetsz rá. Szerintem jó eséllyel 19mm-s felnid van amire minimum a 28 széles megy fel biztonságosan.
  • Roger6
    Azon gondolkodám, hogy egy Trekking bringán a guminak mennyire kell rücskösnek, vagy mintázottnak lennie. Én eléggé kacérkodok egy sima felületű, vagy alig bordázott sportgumival.

Valami hasonlóra gondoltam:
  • Blum
    OFF:
    Van itt valaki Székesfehérvárról vagy környékéről? Ha igen akkor dobjon az illető egy privit plz :D
  • cobranco
    Bár a legtöbben már nyakig benne vannak az idei túrázási szezonban, én még mindig a tavalyi élményeimmel traktálom a nagyérdeműt.
    Szóval,akit érdekel,Célpont: Svájc 7-ik rész:

Útvonal:
    Innertkirchen-Gadmental/Wiler-Nessental-Triftbahn-Gadmen-Steingleccser/Sustenpass/2224m/-Meiental/Meien/-Wassen/Reuss völgye/-Silenen-Erstfeld-Altdorf-Urnersee/Flüelen-Axenstrasse-Telskap-Sisikon/

Térkép:
    https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view

Túrabeszámoló/ 8.nap/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html

Fotoalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6260818879979139537

Kellemes időtöltést!

• Blum
    Kerekeket kell könnyíteni, elsősorban a felnik és a gumik cseréjével. A gyorsíthatóságot és a fékezhetőséget a kerekek súlyával lehet legegyszerűbben fokozni. És persze az se mindegy, hogy milyen küllőkkel és technikával van befűzve az a kerék.

A másik ilyen kulcsfontosságú tényező az a hajtómű merevsége. Egy jó merev hajtómű+hozzá egy jó monoblokk sokat tud dobni rajta.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.07.04. 15:24:54
  • smog15
    Ja gumihoz visszatérve vannak olyan gumik amik középen keményebb gumiból készülnek még nem próbáltam olyant de ha minden igaz még idén elkoptatom a mostani gumikat és kipróbálok egy olyan gumit.
  • smog15
    Könnyed guruláshoz nem csak a gumi súrlódási tényezője számít hanem a súlya és a szélessége is. Én alapból kerülöm a defekttűrő gumikat mert rohadt nehezek inkább veszek egy könnyű gumit amibe rakok Slime vagy OKO defektmentesítőt ami megnöveli egy kicsit a súlyát de még mindig jóval könnyebb így is.
    Nem tudom milyen lánc van a bringádon én most raktam fel barátnőmére egy új Shminao lánot egy régi olcsó lánc helyére és olyan mintha másik bringát tekerne az ember váltásteljesítmény is javult meg érzésre is jobban/szebben megy és ha ezt egy nő észreveszi akkor már tényleg lehet valami különbség
    Annyira azért nem rossz az Acera én a helyedben nem cserélném még le, nem tudom milyen agyak vannak a bringán lehet azokat lenne érdemesebb cserélni jobbra.
  • morcosqtya
    Ahha. Na ilyen van rajta.
    Köszönöm!

Még egy kérdés:

Nekem viszonylag alap alkatrészekkel összerakott a CUBE-om (Acera van mindenből, SR Suntour teleszkóp, stb)
    Ha valamikor fejlesztek akkor azt szeretném elérni, hogy még könnyebben "lazábban" guruljon (e tekintetben nagyon nagy különbség van a régi MATRA meg a CUBE között) kérdés, hogy lehet-e még fokozni és mivel? Minek a cseréjével.
    Lehet, hogy nem tudom magam kifejezni jól, de azt keresem, hogy felülsz a biciklire és úgy suhan szinte magától, ha kicsit is hajtasz rajta. Olyan minőségi érzés.
    Vagy itt már a gumiabroncsok surlódási tényezője is számít? Nem túl bordázott defekttűrő Schwalbee van fent most, főleg városi használatra, homokos sóderes aszfalton és vizes időben kicsit megcsúszik.
    Vagy váltót kéne cserélnem? Vagy agyat?
    Ez az Acera nagyon belépőszintnek tűnik de az egész biciklit így lehetett kihozni 150 alatt sajnos.
  • smog15
    Küllő ahol csatlakozik a felnihez egy kis fényes gyűrűt kell látnod mint pl. ezen a képen:
  • morcosqtya
    Ezt a szegecselést hol kell látnom?
    Bocsánat a noob kérdésért... :)
  • smog15
    Ha jól látom szegecselt úgyhogy mindenképp a jobb kategóriába sorolható.
  • morcosqtya
    Nekem Rodi Excalibur 2 van fent. Az gagyi vagy jobb?
  • smog15
    Nyilván a minőség se mindegy, 100kg vagyok Cube saját márkás felnije van a bringa alatt 32 küllős dupla falú szegecselt 1800km van eddig benne de semmi baja pedig voltam vele párszor csomagokkal is :) Gagyi Neuzeremen is dupla falú van 36 küllős nem szegecselt többször volt már centirozva jó ha 500 km-t kibír pedig még csomagtartót se látott.
  • Blum
    Ha szarul van befűzve akkor valóban :D
  • Roger6
    Én 90-95 kg körül mozgok, 3 hónapja cseréltem duplafalúra a felnit, szegecseltre. Azóta nyíl egyenes a felni, semmi nyolcas, semmi ferdülés nincs benne, szóval nekem bevált.
  • morcosqtya
    "A dupla falú felni szart se ér" - mondta hétvégén egy bicikliszerelő akinél voltam.
    Miért, akkor tripla falú kell vagy mi? :DD
  • eksy
    Én nem tenném, keresd meg az illetékest az ügyben, abból nem lehet bajod.
  • kisbesi
    Óvatosan megpróbálhatod. ha rá tudod fogni, hogy veszélyes helyzetben van, akkor talán oké a dolog.
  • bardocz
    Pedig tényleg :D
    Úgy gondoltam, hogy amit elbontok, azt le is rakom közvetlen mellé.
  • morcosqtya
    "meg szeretek is fát vágni" :D:DAS:da:D:SA

Ezen felröhögtem.

Szerintem nem lesz baj ha elbontod, csak ne bolygasd meg a fokozottan védett kárpáti vizihód fészkét meg ilyenek :).
  • bardocz
    Gőzöm sincs hol keressem, és olyan helyeken vannak, ahova kocsival nem tudnak bemenni. Kevesebb idő lenne nekem azt a pár kisebb akadályt elbontani, mint megkeresni ki az erdész, megmutatni neki hol van, megvárni míg megcsinálják. Meg szeretek is fát vágni
  • kisbesi
    Erdész?
  • bardocz
    Kamaraerdőben szokott valaki biciklizni? Van ott egy nagyon jó lejtő, csak keresztbe rádőlt fa, és át kell bújni alatta. Vajon büntethetnek azért, ha nekiállok elpucolni a kisebbeket? Nem élő fa egyik se.
  • smog15
    Olyan bolt engem is érdekelne ahol fel lehet próbálni Northwave cipőket és nem csak megrendelésre van de nem nagyon találtam nem is értem... Talán a bringaland-ot találtam ahol van esetleg raktáron is de még nem beszéltem velük.
  • Szabi #21948
    ja egyébként igen, a dekából vettem én is, 45-ös az átlagos cipő méretem, de a 46os is szorított, úgyhogy 47-est vettem
  • Vadnokedli
    Ezzel arra célzol próbáljam fel a tiedet, csak ne szagoljak bele?
  • bardocz
    Nem tudom van-e olyan méretben, de a decathlinban elég sok cipőt fel tudsz próbálni, ha jól emlékszek shimano is van. Meg esetleg a bringabutik nevű boltra érdemes rácsörögni, hogy van-e épp náluk, én még ott vettem.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.06.27. 19:08:45
  • Szabi #21945
    passz, de az enyém 47-es és pesti vagyok :DD
  • Vadnokedli
    BTW témát látván; Van olyan hely BP-n ahol vannak felpróbálható SPD-s cipők 46-48 as méretekben?
  • smog15
    Próbáltam olyan cipőt iszonyat kényelmes csak baszott nehéz 645g így lemondtam róla, Northwave Jet Evo-t néztem most ki 263g csak találnom kell egy boltot ahol ki tudnám próbálni :D
  • bardocz
    Én SPD-t először hóban próbáltam ki, slickgumikkal. Ehhez képest csak kétszer borultam el 3 km-en :D Utána használtam egy jó ideig, majd két év kimaradás jött, és inkább visszacseréltem sima pedálra, terepre nem is akarnám még használni, mert nincsen meg a technikám hozzá, és csak esés lenne a vége. Viszont még így is, hogy túl sokáig nem használtam (2 év kb), érzem a hatását, és húznám a pedált valamennyire.
  • Szabi #21941
    tegnap vettem Shimano MT34 cipellőket, holnap remélhetőleg sikerül venni hozzá Shimano M530 pedálokat, aztán végre elkezdhetem használni a bukósisakot..
  • smog15
    Barátnőmnek felújítottam a bringáját, lesz még 1-2 szépészeti apróság de mondhatni, hogy kész :)
    Ilyen volt

Ilyen lett
  • Vadnokedli
    Laposfejű csavarhúzó, bankkártya, egyéb lapos kemény dologgal- Én körömmel szoktam.
  • bardocz
    Mondjuk én azokkal többnyire barátságban vagyok. De nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám kiszedni, ha felrakom.
  • smog15
    Mindig minden körülmények között!!!
  • morcosqtya
    Fel. Különben belefészkel a pók és attól félek.
  • bardocz
    Ti a kormányvégdugót fel szoktátok rakni? Annyira szenvedésnek tűnik, és fölöslegesnek :D