22334
-
#22054 Jónak ígérkezik, remélem addig cobranco kiokosít videózás ügyben.
Mennyi időre, távra tervezel? -
#22053 Majdnem, délfrancia tengerpart -
#22052 Szafaritúra?:) -
#22051 Elfelejtettem; ha fél állásban használod a lock-ot az is jó- csak egy kátyúnyi rugóút legyen benne. -
szebag79 #22050 OK köszi odafigyelek rá.
Kitámasztó pedál alá rögzítve Cool Stand link -
#22049 Persze hogy normális, nem tetszik neki- nem szabad lezárni nem tükörsima úton, tönkre teszi a teleszkópot. (Illetve, bele menni kátyúkba meg ugrálni, stb nem szabad lock-olt telónál) -
#22048 az a kitámasztó a pedálba van épitve vagy csak bottal kitámasztottad? -
szebag79 #22047 Üdv mindenki!
1 hetes drágaszágom (szó szerint) a káposztaföldön:D Ismerkedési szakaszban vagyunk, de jól alakul, már túl vagyok az első defekten is:)
A kérdésem az lenne, hogy az normális mikor kisebb kátyúba belemegyek és a lezárt teló "nyikkan" egyet? Azon kívül hogy zavaró a hangja ez nem ront el benne valamit? Amúgy egy álom az előző bicómhoz képest ami 26 volt ez 29 egy tank:D Még hátulra megy egy vázvédő a lánc alá meg a kerekekre fényvisszaverő matrica. Ja és kap egy jobb markolatot ennyi.
Utoljára szerkesztette: szebag79, 2016.11.02. 19:26:13 -
#22046 és melyik video szerkesztő és milyen nevű plugin hozzá? Decemberbe mennék turázni és lehet csinálnék ilyen kis videot belőle kis térképes utmutatóval közbe. -
cobranco #22045 A videószerkesztőhöz van egy plug-in,azzal csak úgy berajzoltam :) -
#22044 A végén azt a térképen animált utvonalas dolgot hogy csináltad? Kell hozzá a vényleges gps utvonal vagy be lehet kézzel is jelölni? -
#22043 -
cobranco #22042 Sziasztok!
A nyári élményeim egyikét szeretném mindenki szives figyelmébe ajánlani.
Helyszin: a Jón-szigetvilág,az itteni kalandozásainkról készített „roadmovie”-t fogadjátok szeretettel:
Bár ez az első rész még a szárazföldi szakasz,egyfajta bevezetőnek szánva,de már a túra szerves része,remélem tetszeni fog.
Útvonal:
Vonitsa-Avramkani öböl-Mistikas-Astakos-Achelos delta-Etoliko szigeterőd-Missolonghi lagunák-Tourlida-Kato Vasoliki
Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo1.2016..html
Kellemes időtöltést!
-
#22041 Köszönjük szépen, ma egész biztos terítékre kerül a videó! -
gyorgyigabor #22040 Sziasztok !
Idén eljött az ideje, hogy valóra válthattam egy bakancslistás célom és az Egyesült Államokban, előbb a Sziklás-hegységben, majd Hawaii szigetén tett, össz 2 hetes túrám végén feltekertem túrabringámmal a világ legnehezebb emelkedőjén (2 ilyen adatbázis szerint is ez az.
Készítettem róla egy szűk 10 perces előzetest; lesz később 50 perc körüli is erről a hegyről.
És egy kis szöveges bemutatás róla:
Mauna Kea Közép-Európához képest éppen a Föld túlsó oldalán található ám mégis több emelkedő-megszállott bringásnak szerepel a bakancslistáján, mivel a salite-.ch és a climbbybike.com szerint is a Hiloból a csúcsra vezető oldali kaptatója a világ legnehezebb emelkedője. A nehézségi értékeket tekintve másfélszer nehezebb, mint az Alpok legnehezebbje, a brutális Grosser Oscheniksee kaptatója (2394 m) és csaknem kétszer olyan nehéz, mint a Monte Zoncolan Ovaro felőli emelkedője.
69 km-re csaknem 4200 m szintemelkedés jut, az utolsó kilométereken már érződik az oxigénhiány (szükséges is az akklimatizáció), ráadásul az utolsó 20 km-re jut 2000 m szintemelkedés, ebből 7 km-en át - időnként jócskán süppedős földúton, salakos-homokos úton - ami miatt – annak, aki ugyanazzal a kerékpárral teker végig az ócdeántól a csúcsig – még a 28-asnál is szélesebb kereket javasolnak (én 32 mm széles Schwalbe Marathont használtam).
A fentieken túl még mindig van egy dolog, ami további nehézséget jelent: az óceánparti indulást követően legközelebb a 2800m-en található Visitor Centernél lehet vizet tölteni, kaját venni, így nem véletlen hogy a feljutók közül többen is az új próbálkozóknak a support segítségét javasolják. Aki anélkül vág neki – kb. minimum 4-5 liter folyadékkal, elégséges ennivalóval, meleg ruhával kell, hogy nekivágjon a kaptatónak.
Mauna Kea-t a Föld legmagasabb hegyének is mondják, mert az aljától számolva nagyobb a szintkülönbsége, mint a Mount Everest. A vulkán Hawaii Big island szigetén található, a Mauna Loa szomszédságában, amely napjainkban is lávát ont magából. Az emelkedő kiinduló városa Hilo a Föld legcsapadékosabb helyei közé tartozik. A csúcson sok csillagvizsgáló található; azt mondják, hogy a Földön innen láthatóak legtisztábban a bolygók. Esténként naplemente előtt több tucat, sőt több, mint száz autó is felmegy naplementét nézni.
A hegyre két emelkedő vezet, egyik a sziget napos oldaláról, a konai tengerparttól indul, ez hosszabb út, a másik Hiloból vezet fel 69 km alatt: ez pedig a világ legnehezebb emelkedője.
Mauna Kea csúcsára feltekerés során az időjárás és a növényzet is változatos, hiszen alul az óceán közelében, NY –i oldalon lávasivatagon át indul az emelkedő, míg Hilo felől dús, buja növényzet csodás virágok, hatalmas fák kísérik az utat, majd középtájt a kerekes gyakran felhőben teker, végül legfelül sikerül a felhők fölé tekerni. Hawaii időjárása miatt napsütésben 2000-3000 méteren sincs hideg, de legfelül, este hamar lehűl a levegő…
Végül egy szubjektív vélemény: miért valóban a Hilo - Mauna Kea út a világ legnehezebb emelkedője ?
A Visitor Centerig feljutva (2800 m szint) még csak kicsit fáradt el az ember (ha edzett), ám onnantól a lassan, fokozatosan fogyó oxigén és a süppedős, meredek út fokozatosan őröli fel az embert. Aszfaltra érve még több, mint 600 m szintemelkedés van, néhol 12-14%-os, ami bizony már 18% körüli nehézségnek érződik az oxigénhiány miatt, ha pedig ellenszelet is kap az ember (én kaptam), akkor nagy-nagy küzdelem és küzdelem......
Jó szórakozást hozzá ! :) -
#22039 Én inkább a váztöréstől félek mondjuk. De majd a lehető legalacsonyabbra rakom. Sárvédő se kell majd :)
Nem értek én néhány embert, ma délután mentem haza, téli kabát, nadrág, rajta térdmelegítő, bukó alatt vékony sapka, nyakra is sálszerűség, télikesztyű, és hát semmit sem hagytam volna ki ezek közül, egy kamásli még kéne is, hogy fogja a bokámnál a szelet. Kisasszony meg jön szembe, szoknya, harisnya, meg valami kabát azért. Nekem egy ilyen kör után kikészülne a térdem pár napra. Fejem fáj is, leszigszalagoztam most a bukón a nyílásokat, hogy ne szellőzön előről. Hipszter gyerek meg este, méghidegebbe nyomja mindenféle fejfedő nélkül. Nem értem hogy bírják. -
#22038 Nekem b+ alpine nyeregcsöre rögzithető csomagtartóm van, hasonló kialakitás és én egy nagy hátizsákkal szoktam használni,már vagy 5 éve semmi gondom nincs vele, elég jol rögzul , bőven birja a 10 kg os csomagot is.
Gumipokkal van a táska rögzitve. -
#22037 Én még csak webshopokat túrom, de van a közelben pár kifejezetten szimpatikus bringabolt, megérné szétnézni. Hiába van reggel hatkor még viszonylag hideg, leizzad a hátam a táska alatt, melóban meg örülhetek ha megszárad nap végére. -
#22036 Leballagtam a majdnem alattunk lévő bringaszervizbe, és szóltam, hogy szükségem van olyan csomagtartóra, amit szükség esetén el tudok távolítani gyorsan. Ekkor ajánlották nekem azt, ami most van, 3.490-ért. A csavarokat erősebbre cseréltem, mert gyárilag nagyon gagyikat adtak hozzá, de azóta gond nélkül szolgál engem. -
#22035 Hol vetted annyiért? Az mégjobban tetszene :D -
#22034 Nekem sima 3 rongyos van, ugyanilyen felszerelhető, fényképezőgépet, vizet, szerszámokat simán elbírta a 100+ km-es túrákon is gond nélkül. Nem beszélve a kényelemről :) -
#22033 Ilyesmi csomagtartóval van valakinek tapasztalata? Táska alatt már nagyon beizzadok, csak kaját vinnék benne, meg szerszámokat, mármint a rajta lévő táskán. -
cobranco #22032 A túráimról készült filmek 90%-a,/leszámítva talán a hazaiakat/nekem is új helyeken készül,ráadásul a műfaj korlátai miatt,mármint,hogy tekerés,akció közben megy a felvétel,nincs lehetőség és főleg idő ismétlésre,tehát,Ti gyakorlatilag a vágatlan verziót látjátok/egy-két utólagos finomíttástól eltekintve/.Ha rossz a kamerapozició,vagy mellébeszélek,belebakizom,akkor azt bebuktam.És persze mindezt tekerés közben,az esetek legnagyobb részében félkézzel,legtöbbször hegyvidéken csomaggal.Nem a legkönnyebb műfaj ez,nem véletlen,hogy kevesen csinálják.
A tartalmi részről annyit,hogy mint már az előzőekben is emlitettem,nekem is újdonság,ami ott vár, persze valamennyire tisztában vagyok,hol vagyunk,de leginkább rögtönzések láncolata az egész.
A görög-túra valóban nem egy óra lesz :) néhány hét múlva publikálok majd a full verzióból is. -
#22031 Dropper seat post a neve, nyomsz egy gombot a kormányon, ráülsz, és visszacsúszik. Elvileg dh-hoz jó, én próbáltam már olyat, hogy lejtős részen leengedtem az ülést, de valahogy nekem nem fekszik, állva nem tudok úgy menni. Elég drága amúgy, és még nehéz is. -
#22030 Egy kérdés (ezt már tegnap megnéztem ) de hogy változtatja az ülés magasságát menet közben? -
#22029 -
smog15 #22028 Sziasztok. Használ valaki Tacx videó lejátszót? Kaptam a görgőhöz dvd-t letöltöttem a Tacx lejátszót és egyszerűen nem tudom hogyan kéne lejátszani mert automatikusan nem jelenik meg a film a lejátszóban és hozzá adási lehetőség nincs.
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.10.10. 20:18:56 -
#22027 Köszi, de akkor ha 120gbnyi amemoria nem volt elég az biztos nem 1 óra lesz :)
Meg egy ilyen bringaturán elöre megtervezed, hogy mikor mit fogsz mondani, hogy csak elég kisebb modositás ?
Mert nálam pont az miatt , hogy nehogy lemaradjon valami váratlan vagy szép esemény folyamtosan menne a kamera és a végén kivágom ami nem kell, de ahhoz rengeteg kártya kéne, és persze azt utolag végig is kéne nézni, hoy mi az ami kell és mi nem.
Az én görög utamnál is 1100képet készitettem, de oda elég volt egy 8gb os kártya, de igy is sok minden lemaradt, mert volt olyan helyszin ahova nem vittem a gépet magammal, ezért akarok most akció kamerával az elég kicsi ,hogy mindenhol nálam legyen(földön ,vizen, levegőben)
PErsze nem is ugy értem, hogy nem kell csinálni emlékeket vagy nem kell tárolni őket, csak addig amig nem jön el az ideje addig ,csak a helyet foglalják a napi dolgoktol és félni, hogy nehogy megsérüljön az adat tároló és elveszsen minden, a felhőben is hasonló helyzet lehet egy elfelejtett jelszó vagy egyéb miatt vezshetnek az adatok.
A digitalizálodás átka, -
cobranco #22026 Majdnem ugyanennyiből.
Szinte semmit nem vágok ki,max ha valami nagyon false-ul sikerül.Inkább csak utóigazítások vannak.
Van vagy 12 pótaksi,persze,ha nem vadkempingeznénk koránt sem kéne annyi.
Az évek folyamán többféle alternativ töltési módot dolgoztunk ki/napelem,akkubank,sokféle házilag tákolt okoskodás stb/.
Csak a kész filmek vannak meg vinyón meg lemezen,a nyers törlésre kerül.
Memóriakártya most a görög úton 120 gigányi volt velem,de nem lett elég :)
Az meg,hogy ki mit,mennyiszer néz meg utólag,mindenkinek a maga döntése,de fotók,videók,az életed epizódjai,,ami többet nem jön vissza.
Lehet,most még úgy gondolod felesleges,de eljöhet az a kor amikor szivesen nosztalgiáznál,...de,ha nincs mit elővenni... -
#22025 nagyon jó az előzetes , pár ismerős helyszínnel
lenne egy technikai jellegű kérdésem is.Eddig amit néztem utifilmeid, mind megvágva is több mint 1 órásak, ehhez mennyi nyersanyagból dolgoztál? Mennyi memória kártyát viszel egy ilyen útra magaddal illetve pótaksit? hova tudod lementeni a nyesanyagot és később is megtartod vagy csak a már megvágott kész filmet egy felhő vagy webtárhelyen?
hogy töltöd a kamerát, ha vadkempingeztek vagy ép ott fogy ki a nafta ahol nincs hálózat?
Én is gondolkodok, hogy egy akció kamerát vennék, de ahogy a fényképeim ugy a filmek is csak a helyet foglalnák az itthoni gépen, mert pár év múlva már nem ül neki az ember ujranézni -
#22024 Köszi szépen Cobranco, már indítom is! :D -
cobranco #22023 Sziasztok!
Idén tavasz végén leruccantunk egy kis aktív kikapcsolódásra a mediterrán régió egyik eldugodt helyére.
A „földi paradicsom” gyenge kifejezés arra,amit ott találtunk,már ami a látványvilágot illeti.
Összedobtam egy „röpke” előzetest az ott forgatott útifilmből:
Útvonal:
Nyugat-Görögország:
Avramkani-öböl-Akarnanika-hegység-Messolongi lagunák-Rio-Antirió híd-Pelloponésos-Pátra-Kilini
Jón-szigetek:
Kefalonia-Ithaka-Lefkada
Meteorák
Térkép:
http://cobranco.hu/terkepek/gorgo.2016..html
Fogadjátok szeretettel!
-
#22022 Tudnátok ajánlani BlackBurn Local75-höz hasonlóan jó minőségű és erős fényerejű(75lux) első lámpát? A tartókonzol sajnos letört(ez kevésbé jó minőségű). -
smog15 #22021 Schwalbe Marathon Racer-t szeretnék de persze egész országban nincs 28-as kerékre XD Mindig olyan dolgokat nézek ki ami alig vagy egyáltalán nincs Mo-n :D Nem baj németeknél van max rendelek onnan. -
#22020 Az SMP Hell meg SMP Hybridet nézegettem, bár már ez is több, mint amit rászántam volna első körben. Bringás nadrágot nem használok, de a mostanival inkább az a baj, hogy túl puha, dörzsöléssel nem igazán van problémám. -
#22019 Nekem Selle SMP Italia van, 32k körül vettem tavaly, tényleg nagyon kényelmes. -
#22018 A 10 év korkülönbség:) Én is kontrás hajtogatható csepellel kezdtem:) Súlya is volt, könnyű volt vele farolni. A mostaniakkal én sem tudok:) -
#22017 munkavédelmisnél néha lehet kifogni pár jó példányt, meg nem mondaná az ember hogy nem biciklihez van :D -
#22016 Köszi!
Nem olcsók, de végülis ha nem lutrira kell venni még meg is érheti. Egyszer kell megvenni.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.09.05. 17:33:04 -
#22015 Sziasztok!
Már régóta keresek valami olcsó, áttetsző szemüveget a bogarak és a szél ellen, de amiket lehet kapni (decathlon, lidl) mind nagyok (keskenyfejű vagyok) ezáltal hülyén is néz ki meg be is fúj a menetszél. Kisebb méretűket csak a méregdrága oakley meg bbb nél láttam csak.
Esetleg tudtok valami ilyesmit? ebay meg laliexpressz is jó lenne csak nem tudom hogy keressem.
Köszi