Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok, szeretnék érdeklõdni hogy szerintetek egy átlagos biciklisnek (kis túra, munkába menés) ez jó lenne? :Csepel conga

Több pénzt nem akarok 1 biciklire áldozni, tudom, hogy nem a legjobb, még csak nem is jó, vagy belépõ szintnek sem felel meg (ezt azt olvastam), de hát ha egyszer sajnálok kiadni 100-200ezer ft-ot egy bicikliért. Munkába és laza túrához biztos elég (pláne hogy fogyni is szeretnék 😄)

láttam itt lent hogy mennyibe kerül 1 teló... hát majdnem ennyi a bicaj... Tehát látszik hogy "annyit is ér", mégis valahogy megtetszett.
Nem vagyok profi, nem is leszek az, nem akarok tripla szaltókat csinálni, még a lépcsõrõl is inkább kézzel viszem le.

Még annó a keravillban vettünk 20ezerért 1 mtb-ot. még mindig megvan, igaz már kicsi, meg rozsdás, de mûködött X évig.

Azért teszkóba nem szeretnék nagyon menni bicajt venni 😊

Tehát hobbibicajozáshoz, ha lehet így mondani, megfelel?

Köszi 😊
Tyler Durden
Teljesen jó kis teló, feljövõben vannak a suntourok. Ennek a villának a TAD-os változatát ár/teljesítményben a legjobbnak hozta ki a what mountain bike magazin. Imho nem lõsz vele mellé..

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

<#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mi a véleményetek errõl a telóról? XC re kellene, semmi ugratás vagy durvulás, de olyat szeretnék, ami nem megy szét 2 év használat után. Azt mondták , hogy ez már jobb fajta teleszkóp.
(Azért ez , mert kedvezõbb áron tudok hozzájutni)

Muttley
ottan van nekije ülés e, ottan fent e 😄

Just do it :)

De várjál,ezen hova teszed a segged? 😄

Muttley
Andrássyn ezzel szívesen megküldeném 😊

Just do it :)

Aquir
Köszönöm a tanácsokat, azt még megemlíteném hogy ezek a (közel-)jövõbeli elképzeléseim nekem, szerintem esetleg augusztus-szeptember körül lesz aktualitása, addig meg nézegetek 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Akkor irány a használt piac! 😊

TestBike bolha
Bikemag apró

Ez a két oldal van,ami direkt erre van kitalálva. (legalábbis tudtommal) De expressz.hu-n vagy vaterán is rengeteg hirdetés van.

Ha lesz egy kis idõm,akkor majd szétnézek neked,de addig te is böngéssz aztán ha találsz valamit ami megtetszik,akkor linkeld és mi majd megmondjuk a tutit! 😊

Amúgy a vásárlás elõtt a helyedben elmennék pár bicajboltba. Nem elsõsorban vásárolni,hanem azért hogy mindkét fajta bringára ráülhess és esetleg kipróbáld melyik tetszik jobban. (trekking vagy 29er)

Aquir
Kösz. Nem vagyok túlságosan otthon ilyen téren, pl. régebben nem is tudtam a cipõbe mélyedõ pedálokról (tehát nincs is tapasztalatom ilyenekrõl), csak azért kérdeztem.
Másik dolog, hogy nekem olyan elképzelésem van a fejemben, hogy tulajdonképpen olcsóbb , de használható bicajt vennék (40-80E) amihez nem félnék hozzányúlni miközben megtanulom, hogyan kell rendesen szerelni és karbantartani a dolgokat rajta (karbantartani a láncot, kiszedni majd visszarakni alkatrészeket stb.), vagy kinnt hagyni esõben ha mennem kéne valahova, és mivel nem lenne drága, nem is aggódnék annyira a lopásoktól. Tehát amit nem kéne különösen "óvni" miközben rendszeresen használja az ember.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ha fõleg betonon használod a gépet,akkor egy merevvilla is jó választás lehet. A teleszkóp ebben a felhasználási körben lehet elõny és hátrány is. Jól jöhet pl. városban padkázáskor vagy rossz minõségû aszfalt utakon,ahova egy jóféle,kis rugóutas elsõ teló tökéletesen megfelel. Na most ebben az a rizikó,hogy tényleg jó minõségû,valamit is érõ elsõ teló kifejezetten erre a célra viszonylag kevés van. Vagy nem mozog semmit,vagy idõ elõtt tönkre megy és akkor plusz teher is. A jobb féle cuccok pedig ritkák és irreálisan drágák.
Ezenkívül egy elsõ teló értelemszerûen jóval nehezebb,mint egy merevvilla,aminek 0 karbantartás igénye van,könnyebb és egyszerûségébõl fakadóan megbízhatóbb is.
Volt már RST teleszkópom és egy idõ után átment RST merevvillába,ami ugyan egyedi de nem olyan vicces. :|

A helyedben az ún. "29-er"-ek közül választanék. Elég komoly tempót lehet velük tartani,egyszerû,megbízható konstrukció. Csomagtartótól kezdve szinte bármit meglehet találni hozzá bõségesen és aszfalton mindenféleképp elõnyt jelent egy 26"-os paripához képest. Ha úgy hozza a sors -vagyis az út- akkor egy kis erdei túrától sem kell megijedni vele...sõt.

A másik opció a trekking. Ez is nagyobb kerékkel rendelkezik,mint a közönséges monti,viszont az üléspozíciójánál fogva olyan jól nem lehet vele haladni. Hosszú túrákon baromi kényelmes,de nem száguldozásra találták ki. (Személy szerint soha nem vennék ilyet). Többnyire kis rugóutas RST/Suntour elsõ telóval (amik rendszerint nem érnek szart se) vagy merevvillával kínálják õket. Rengeteg rögzítési lehetõség van rajtuk,agyba-fõbe pakolhatóak.

Ha bármi kérdésed van,akkor azt nyugodtan tedd fel itt. Azt,hogy pontosan milyen kivitelezésû alkatrészt vegyél a bringára szerintem teljesen felesleges leírni egy tutorialba mert az,hogy kinek mi a jó/kényelmes/"felhasználóbarát" baromira szubjketív.

Aquir
Ha esetleg majd kerékpárt választanék, ha nem megyek le nagyon betonról milyen szempontokat érdemes megnézni? Például a teleszkóppal szoktak lenni egyáltalán problémák? Meg a betonra való "városi" kerékpárok ugye csak rövidebb távra alkalmasak, de akkor inkább mountain bike/kirándulókerékpár közül válasszak, aztán késõbb úgyis minden fajtát el lehet látni hátsó csomagtartóval, oldaltáskával?

Meg nem akarok mindent itt megkérdezni, szóval ha valaki végigfutott már jó leírásokon (kerékpár-alkatrészek pl. pedálfajták, szerelés, stb.) azt szívesen fogadom.

pxxl
tolódik a saját kétkerekû project 😊

másikat vettem... 😊

All hail the double x!

Tyler Durden
Igényes videó, jó környezet, gratulálok!

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

gordon 24
Váltós vagy nem?

Downhill!!

Hello, 112 szemes láncból kéne kiszednem egy pár szemet, mennyire kell feszülni a láncnak van erre valami szabály amire oda kéne figyelnem?

http://www.bicyclewebshop.com/?kerekpar-merettablazat,87
húha, szóval én csak 1 méretet látok pl 1 bicajon, akkor az most melyik lenne? 😊

nem vagyok profi 😄
fecska
vázból meg 19"

fecska
26"

Sziasztok, szeretnék venni 1 mtb-ot, munkába menethet, kisebb kirándulásokhoz, csak a mérettel vagyok gondba. testmagasságom 185cm, milyen bicó kellene hozzám? 20" vagy 24" ?

elõre is köszi 😊
Lesz Alpoktúra,Francia-svájci rész,genfi-tó,stb...de,elõtte egy Balkán-kör bemelegitésnek.

http://cobranco.hu/

No én megvettem a legelsõnek linkelt Favoritot, elég penge a kicsike 😛 vagyis hát elég nagy 😄. Nyeregbõl leszállva pont pihen a zacsi rajta, de nem rossz😄. Rozsda nincsen sehol, viszont kell külsõket szerválnom rá, meg megcsinálni a hátsó belsõt, mert váláhogy szökik a zokszigén. Kis sallangmentesítés volt, ledobáltam róla, ami nemkell, itt ott megtörölgettem, meghúzogattam, most pöpecül egyben van (:
(csak a csengõ csörög mint a fene... tényleg olyan rohadtul kötelezõ az rá?!) Ö kérdés: ha most egy 32-622-es külsõ van rajta, akkor rámegy-e egy 28-622-es még biztonságosan? Ahogy észreveszem nekem kicsit a 32es vastag de sansz hogy már a 28a szememnek is barátibb lenne .

Positive Mental Attitude

küldtem egy privátot!

greg benz
Errõl van szó😊

Mark007
Én is nyugodtan használom Városban a 23-as gumit..
Járdára meg minek mennék fel? Nem vagyok gyalogos. Ha meg muszáj, akkor is fellehet menni vele, csak nem úgy mint egy montival😄

greg benz
Meg mondjuk ha spd pedálod van az nagy segítség ebben 😊))

greg benz
Fel lehet amúgy menni finoman a padkán anélkül, hogy leszállnál a bringáról, csak meg kell tanulni

Országutival patkázni kegyetlen az tény,de ha nem hajtasz fel járdára,hanem végig forgalomban mész akkor érezhetõ az elõny szerintem

greg benz
Meg kell tanulni közlekedni. Ha ismered az utakat, tudod mik azok az útvonalak, úthibák amiket érdemes kerülni akkor nincs gáz. Valóban szarak a magyar utak de annyira azért nem, hogy ne lehessen országútival közlekedni a városban. Sõt ami fura, hogy én pont a városi veretésben vagyok "jobb", hosszabb túrákon jobban elvérzek, nem tudom miért.

Máté94
Nem vagy ember. Engem legalábbis nagyon zavar, ha szinte nincs semmilyen tompítás. Vagyis, hogy pont én vagyok a csillapítás. 😄
greg benz
Én nagyrészt városban használom a Cubeot, ilyenkor mi van? 😊

Aquir
az oldalra találtam rá véletlenül, nem itt volt az a bicaj, azt csak a decathlonban láttam 😊 mondjuk nem tudom, ilyen átalakítások olcsóbbik bicajon mennyiben tudnak megtérülni 😊 más nyereg tényleg sokkal kényelmesebb tud lenni egy csere után?

Máté94
Ha csak nem akarod, hogy kirázza belõled a lelket is. Egy trekking megfelelõbb erre a célra. 😊
Aquir
nekem egy még iskolában kapott régebbi bicajom van, most egyetem után visszatérve azt néztem hogy jó -e még. mostanában ezt az oldalt olvasgatom néha, csak ráakadtam véletlenül

Máté94
Városban, városi, amolyan mindenes használatra alkalmatlan. Csak akkor lenne létjogosultsága, ha olyan tükörsima kerékpárutak lennének itthon, mint mondjuk az USA-ban.
Aquir
mostanában nézegettem bicajokat, a nagyon vékony kerekû "versenykerékpár"-nak nagy elõnye hogy könnyebb? miben jobb/rosszabb mint a többi?

Aquir
jé, egyik volt osztálytársam a filmben (én is gyõri vagyok) 😊

pajti
<#eljen> Klassz volt.
---
Idén is lesz Alpok túra nyáron? <#smile>

Ha valaki akar videózni ebben a nem túl fasza idõben,egy lightos túra Bükkböl:

http://cobranco.hu/

greg benz
Igen, karbon kerekek😊 Nekem is tetszenek, sokat dobnak rajta, ahogy a legtöbb országútin nagyon sokat tudnak dobni ezek a magas falú karbon felnik

Igazából ezek a karbon(?) felnik tetszenek a legjobban,de az áruk miatt nekem csak álom kategória,meg olyan vasam sincs alá,amihez való lenne 😄D

greg benz
<#worship>

Hát ez piszok komolyan néz ki

greg benz
Köszi<#smile>

Baromi jó ez a gép! <#eljen><#worship>

greg benz
Sziasztok!

Változott pár dolog ismét a bringán, pár új kép is készült 😊

Cube

Attól függ mennyire drága az ízlésed