Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"de amikor volt egy-egy ertelmes fekszettem akkor soha nem ereztem hatranyat -mar ami a fekhatast illeti."

Itt termeszetesen a bowdenes tarcsafekhez hasonlitottam. Mybad..

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Attol fugg mennyit hasznalod a bringat es azt milyen "szinvonalon".
Ha alkalmi bringas vagy,akkor semmi ertelme megvenni,egy jol beallitott ertelmes V-fek tokeletes a celra.
Tarcsafeknek (amennyiben hidraulikusrol beszelunk) sokkal erosebb fekhatasa van,jobban turi a sarat,havat,retket.

Karbantartas ugyileg nem sokkal koltsegesebb,mint egy V-fek,egyszer kell megvenni egy jot es az egy darabig fek lesz. Fekbetet ugyanannyi bele,mint egy jofele V-fekhez valo fekbetet,az olaj meg eleg egy darabig,tehat az meg osszesegeben a bowdennel van egy arban.

Viszont akarmilyen bringara nem lehet rarakni.
Ha egy erosebb feket veszel,akkor ahhoz fel kell kesziteni a kerekpart. Ertem ezalatt az elso agyat,kulloket,teleszkopot. Hatul olyan borzasztoan nagy hatasok nincsenek,maximum a vazat tudja megtekerni (plane ha valami tepsi meretu fektarcsa van felszerelve).

Nekem vilag eletemben V-fekeim voltak,Shimanotol kezdve az Avidon at egeszen a Noname darabokig,de amikor volt egy-egy ertelmes fekszettem akkor soha nem ereztem hatranyat -mar ami a fekhatast illeti. Dagonyas turakon viszont sirt a szam..😄

Aquir
a tárcsaféknek mi a elõny/ár aránya a normálishoz képest?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nekem a sima Deore volt, M575. Nagyon jól fogott, jobban mint a Hayes Nine, gondolom a puha betét miatt. Karbantartása is egyszerû volt, semmi célszerszám nem kellett a légtelenítéshez / olajcseréhez, nem úgy, mint Hayes / Avid-nál.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Hi!

Ilyet vegyel. Az olajcseret viszont mindekepp bizd szakemberre,vagy olyanra aki mar csinalt ilyet es van megfelelo szerszama.

Fekpofakbol a BBB termekeit ismerem,azok minden ismerosomnek bevaltak.

Ha minden igaz,akkor EZ kompatibilis is a te fekeddel.

Udv!

Inkabb Avidot vagy Hayest vegyel!

Hecker007
Üdv!
Tektro Augiracomp hidraulikus tárcsafék van a biciklimen és azt szeretném kérdezni hogy ebbe milyen olajat kell önteni és hol lehet ilyet beszerezni, mert ahol vettem a biciklit ott nem tudtak ebben segíteni :S Jah és a fékbetétek, azok is cserére érettek, de azt se tudtak adni :S

jaszy
Sziasztok. Tárcsafékre szeretném cserélni a biciklimen a V féket, milyet ajánlotok? Deore LX-et néztem ki, jó fék? Hol kapható viszonylag korrekt áron?

pajti

pajti
the OWL 360 200dodó
Az ötlet tetszik, de kérdés mennyit bír az akku.. Illetve a tûzõ napon szerintem semmit nem látni az LCD-n.

mennyi egy ilyen vagy hasonló rendszer?

pajti

köszi

Ez esetben ezt vedd.

Amugy letezik meg teleszkopzsir,muanyag- vagy gumialkatrészekre valo,rugostagokra,becsuszoperselyekre,stb...

Csapágyakra
Hova kell más típus?

pxxl
Jó az zsírban is. Fõleg ha egy szép adag husiból sült ki nemrég 😄 😛

All hail the double x!

greg benz
Azt inkább olajban szokás, nem?😊
Amúgy jogos Blum kérdése, mert hiába léteznek "univerzális" zsírok, nem jó egy fajta zsír minden helyre..

pxxl
hát nem rántottát sütni :-D

All hail the double x!

Attol fugg mire kell <#whatever>

Melyik zsírt ajánljátok? (weldtite-ra hiába várok már 2 hete)

SS

(Single Speed...meg mielott rosszra gondolnal 😄)

pxxl
miapöcs kontrás bicaj? 😄

All hail the double x!

greg benz
😄D

Nem rossz,egy ilyet elfogadnék!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg a biciklit is <#hehe>

A bütyköléssel általában nincsen gond, szerintem bármit megcsinálok magam is, igaz, hogy hiányzik egy két célszerszámom, ahhoz mondjuk segítség kell majd. Leginkább alkatrészekre lenne szükségem és azért kérdeztem, hogy ti honnan szoktatok válogatni meg ilyesmi, ha nem webshopról van szó. Felnibõl egy MACH1 Roadrunnerre esett a választásom, de agyban kéne egy-két ötlet. SS-re szeretném építeni a dolgot és városban döcögnék vele, szóval ilyen témában kéne nekem egy olcsó de használható kompromisszum, ha megkérhetlek titeket rá, hogy osszatok egy kis infót <#rolleyes>

Positive Mental Attitude

greg benz
<#hawaii>

jól rád futottak...
1050 Budapest V. kerület, Kálmán Imre utca 23.
nem mondom hogy olcsó de úgy megcsinálják ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
SrAta
van, Titán bevonatú az arany😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Tudnátok ajánlani, egy jó boltot Budapesten, ahol jók az árak és a választék? Sajna nemvagyok híve a webshopokból való rendelésnek.

Positive Mental Attitude

pxxl

All hail the double x!

gordon 24
Nagyjából😊) Mert mindig van jobb és jobb cucc amire cserélsz, plusz használódik is, tehát jaja😊)

Downhill!!

S2000
Létezik, többféle: link1 link2 link3
De hogy jók-e, azt nem nagyon tudom, de a windcuttert pl. nem dicsérték nagyon

Az alkatrészek nagyrésze már megvan.
Azt hiszem egy 2005-ös Marzocchi T-Junior teló,MTX/Mavic felnik,BTS agyak,gumik,kormány,komplett hajtás,váltás.

Fékek,meg pár "apróság" kell és tulajdonképpen kész.
Igaz ez? 😄>Igaz ez? 😄>

Aquir
hát igen úgy, hogy elölre nagyobb, hátul meg többtételes. oks majd lemérem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gordon 24
Mindenképpen!

A Freddy az egy belépõ bringa a Commencal, meg egy vérbeli gép.

20 centi rugóút meg minden finiség amit el tudsz képzelni..

Csak ahhoz kell jó villa, tehát dupla vállas bla bla. Sok pénz jól megcsinálni..

Downhill!!

Köszi szépen!

2010 elõttiek fejcsöve gyakran törött,azóta orvosolták. (legalábbis ezt olvasom)
Jól néz ki ez a tárcsa -szvsz- majd továbbítom! <#worship>

Amúgy ez a Commancal váz nagy elõrelépés lenne egy UMF Freddy 1 Teamhez képest? Haverom lehet letudna csapni egy ilyen vázra szinte bagóért úgy,hogy a Freddyt beszámítják. Még nagy a kavarás,de hátha összejön...

Mark007
Mármint mi és hol?
Ha gyorsabban szeretnél menni, akkor neked kisebb fogaskerék kell hátul, elõl meg nagyobb.
Hátul asszem 11 a legkisebb, elõl meg outin 52 környékén asszem.

gordon 24
Ilyen a tárcsa nekem is ez van a kerón_😊

Downhill!!

gordon 24
Ismerem a vázat, szerintem baromi jó. Tartósságról nem tudok nyilatkozni, mert nem használtam ilyet. Azt tudom, hogy jól mozog és tetszetõs..

De keress rá, ha képek között látsz sok töröttet elgondolkoztató, de ez sem mérvadó, mert bármit szét lehet törni..

Downhill!!

Köszi!

Még valami. Commencal vázakról úgy általánosságban mi a vélemény? Pontosabban egy Supreme DH-ról lenne szó. (2011)

gordon 24
Olyan van aminek a bele fekete, de a futó felület krom.

Shimano Xt, vagy saint.

Downhill!!

Srácok,létezik fekete vagy arany színû féktárcsa?
Haveromnak kellene az új projekthez,de nem talál õ sem.

Aquir
váltónál vannak nagyobb méretû fogaskerekek is, vagy csak nagyjából ugyanolyanok? csak mert úgy érzem ezen a régi bicajomon, hogy van amikor feljebb váltanék amikor gyorsabban megyek, csak nem lehet 😊

Aquir
hát igen, a központi eleme a bicikli hajtásának 😊

Mark007
Pölö:
Genesis Impact 17.5"
Trek 8700 carbon
Trek 3500
Ez utóbbinál nincs alkatrész lista, szóval az passz, de a Trek nem rossz márka, ha szabad ilyet mondani.

Szóval, ezt most 2 perc alatt találtam😊 Bõven van még.
Ez ezek közül bármelyikkel 10szer jobban jársz, mint az elõször említett kétkerekû aluminium hulladékkal😄

Ha újat akarsz akkor olyan 60-70 körül már lehet venni használható biciklit.
Én a helyedben inkább valamilyen cross bicót,vagy mtb-t néznék,nem pedig fullyt.
Pl ha terepre nem nagyon mész,vagy csak kemény földutakon akkor én valami ilyesmit vennék inkább...
vagy használt...

használtat kerülném :\
ennyiért sehol se lehet venni normális bicajt? nem kell hogy a világot megváltsa... 😄
Mark007
Nézegess vmi használ montit.
50 körül már vannak egészen jók, fõleg ha mázlid van.

hát értem.... 😄

és miért szar? 😄
Üdv!

Ez a kerékpárnak nevezett ótvar hulladék SEMMIRE! nem jó. Maximum kutyát dobálni.

NE VEDD MEG! Nem tudom mennyiért tudnád megvenni ezt a biciklinek csúfolt sz*rt,de javaslom,hogy inkább a használt piacon nézelõdj.