Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Positive Mental Attitude
most van 1-2 extra kiadás, meglátjuk. remélem meglesz még 1 ideig *-*
All hail the double x!
Ezek csak észrevételek...
Ha kérhetek annyit, ha netán valaki böngészés közben talál valami érdekeset, azt megosztaná velem?
Positive Mental Attitude
na meg kell fûzni a sárkányomat is a témáról... 😄
All hail the double x!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Azok a Deore XT fékek .....<#szeret>#szeret>
All hail the double x!
Positive Mental Attitude
meg egy ilyen
Mondjuk eddig csak az expresszt böngésztem. Sajnos leginkább csak ilyen árfekvés elérhetõ a számomra :\
Positive Mental Attitude
Meg persze ne csak rám hallgass😄
Roszdás, meg mûanyag hajtókar ne legyen😊 A kereket azért mondom, mert ha régi, akkor a küllõk már lehet rozsdásak eléggé, azt szerintem mindenképp ajánlott cserélni, ha az agyak normálisak, akkor maradhatnak, a felni meg attól függ, hogy közlekedsz. Ha sokat padkázol, rossz úton jársz, akkor ajánlott a duplafalú felni.
Positive Mental Attitude
Az Acélváz általában sokat kibír, ha normális, nem mûanyag alkatrészek vannak rajta, akkor azok is. Egyedül a kerékkel lehet gáz, ha szimplafalú, vagy szimplán régi.
Szóval szerintem ha mázlid van, kifoghatsz jót, jóáron😊
Positive Mental Attitude
Itt egy fokkal jobb minõségû kép az elülsõ lánctányérokról.
Akkor maradok a racsnisnál. Shimano MF-TZ21 7s-t rendelek.
Az egész onnan indult, h régebben voltam egy szervizesnél, mivel erõteljes nyomásra a lánc átugrott fokokat és képtelen voltam nagy nyomatékot leadni. Õ meg a láncon meg is mutatta a nyúlásmérõvel, h az nem okés és azt mondta, h az összes lánckereket is cserélni kell. Amire akkor nem akartam költeni.
Az elsõ lánctányérokkal kapcsolatban: ezek sokat bírnak, nem is biztos hogy csere érettek nálad. Ezek ún. "cápafogassá" kopnak, azaz sokkal élesebb profilt vesznek fel a gyárihoz képest. A képeid alapján nem mondanám kifejezetten csere érettnek a tányérokat, de az is igaz, hogy nem túl jól látszanak rajta. Valamint három ilyen tányér ára nem is olyan kevés, lehet, hogy egy komplett hajtáscserével is jobban jönnél ki, érdemes számolgatni, mi a legjobb megoldás.
Ez értsem úgy, h illik újat venni, de ha különösebb baja nincsen a menetes agynak és mivel hobbi MTB, ezért nem okoz majd gondot?
Köszi szépen, akkor a fékpofa és a lánc letudva.
A helyzet a következõ: régi ékes rendszert átcseréltem 4szögtengelyes monoblokkra,legkisebb monoblokkot raktam bele 106mm<103 a legkisebb,de itt 3mm nem segít semmit...>103 a legkisebb,de itt 3mm nem segít semmit...> vettem egy truvativ SS hajtást,mivel ss-t építek. Hátra 17es racsni és a legkisebb monoblokkal és ezzel a racsnival,ha felrakom a hajtást elég nagy a láncvonalon az eltérés,szemmel észrevehetõ. Ha a hátso kereket arréb rakom nincs fék tehát az sem játszik. Olyan hajtás nem igen hiszem,hogy van ami jobban betolja a lánctányért... Valakinek ötlete?
Az avid betéteket hanyagolnám. Fékerejük nem rossz, de kopásuk elég gyors, inkább ezt ajánlom, feketében, jó fékerõ, és jó élettartam, igaz kicsit drágább, de bõven megéri.
Fogaskoszorúból MF-TZ07 kopott el (amit most olvasgatom, h racsnis és csak egyben lehet cserélni). Ezt cserélném le lehetõleg kazettásra, h ha kopik, akkor elég legyen csak új lánckereket venni hozzá és ne kompletten cseréljem. De nem tudom, h akkor új agyat is venni kell-e hozzá?
Láncomra egy "Z" van ráírva és hogy narrow, KMO. Úgy olvasgatom, h ez vmi olcsó lánc. Mondjuk az a Shimano lánc, amit linkeltem drágább, de nem írnak semmit, h mire fel, így nem sokat segítenek a választásban. Mivel különösebb bajom nem volt vele eddig, akkor veszek helyére egy KMC Z50-et.
Elsõ 3 lánckerékbõl csak a 2 kisebbet cserélném le (4 karosok, 64 és 104mm). Ezekre semmi nincsen rá írva (legalábbis én nem láttam), ahogyan a hajtómûre sem, így lövésem nincsen mifélék (bal | jobb). Pedig a hajtómû lánckerekeknél úgy látom azt is odaírják, h milyen hajtómûhöz, így meg elég nehéz választanom bármit is. Lehet, h új hajtómûvet kellene vegyek?
Alhonga V-fékem van 63mm imbuszos pofával, abból is veszek újat. Ebike-on nincsen Alhonga, ezért Avid 20R performance-ra gondoltam.
A hátsó váltónál feltûnt vmi:
így áll alapállapotban, aztán ha hátrahúzok rajta egyet (nem bovdennel), akkor így és nem ugrik vissza. Ez okés, csak eddig nekem nem tûnt fel?
CS-HG50 fogaskoszorúra és CN-HG40 8s vagy HG50-es láncra gondoltam (de nem tom, h most a HG50-es koszorúhoz kell a hg50-es lánc vagy jó lesz a 40-es is)
Remélem tudtam segíteni😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Akkor veszek hozzá hajtókar leszedõt, a két kazettaleszedõ szerszámot, TF2 teflonos sprayt és bringa zsírt.
De akkor 1 megrendeléssel elintézném az új láncot és fogaskoszorút is. Meg gondolom lánckerékbõl is új kéne, szal azt is.
Azt hogyan tudom megállapítani, h a kis fogaskerekekbõl is új kéne? Vagy ha már a lánc el kopott, akkor minden ilyen fogas tárcsát célszerû lecserélni?
Az újak kiválasztásában is kérnék segítséget, mert már ott elakadtam, h a láncnál írják, h 6-11 sebességes. Én annyit tok, h elõl 3 lánckerék van hátul meg 7 tárcsás fogaskoszorú és ilyenkor azt mondják, h 3x7=21 sebességes. De ezzel nem vagyok elõrébb, h mibõl mit kéne válasszak.
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
A bikemag fórumát török hackerek feltörték???
Google-be beiír: Látni & látszani (eme topikot keresvén).
Bikemag oldala Katt a fórum linkre.
És ez jön be:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A régebbi Marzocchik még nagyon jók voltak,haverom vett múltkor az UMF Freddyjébe egy '04-es modellt (vadonat új!) és az baromi jó cucc. Szóval ha találsz valahol egy megkímélt darabot,akkor azt is érdemes fontolóra venni.
Esetleg mást tudsz ajánlani?ez a 110mm-160-180 jönne be igazán mindenképp ugye az állíthatóság mert merev vázba lesz és nem tudom mit bír ki mert csak 100mm es villa volt benne.
Sektor Rl U-turn-t választanám.
Levegõset ütni-vágni nem vennék (solo Air),a Duroluxot nem ismerem,az új Marzokat pedig el kell felejteni.
Sajnálatos módon megadta magát szeretett RockShox Argyle 318 teleszkópom..Megrepedt a szár merevítõnél nem nagyon,csak a felsõ részén de úgy döntöttem cserélem.
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy milyen villát vegyek.Árkategória 100-130ezer forint.Kinéztem párat belinkelem mondjatok véleményt melyiket ajánlanátok.
Durolux
RockShox Sektor RL Soloair
RockShox Sektor Rl U-turn
Marzo 55RV
Felhasználási kör😄H,Street.
Esetleg Tudtok megbízhatóbbat dobjatok linket.
Köszi elõre is!
Ha én 20-622-es méretû országúti külsõ gumit akarok rakni a kerékpáromra, akkor ahoz milyen méretû belsõ kell?Milyen szélességû? Mert a nagysága gondolom 28 vagy 622. Vagy ennek a szélességnek nincs is sok köze? Úgyértem rárakhatok egy szélesebb méretût is keskenyebb külsõ gumihoz?Vagy az túl nagy lesz bele?
Köszi
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
TF2-bõl ha jól értem alapvetõen kéne a mûszerolaj a csapágyakhoz, az olaj vagy a teflonos spray meg a lánchoz, bovdenhez... A dry olaj kevésbé folyik majd el a melegben, mint a spray?
Elvileg egyik ismerõs, aki jobban ért a bringákhoz majd besegít, ha nem menne az összeszerelés. Csak a város másik felén lakik és nem nagyon találkozok vele, szal nem tom állandóan mindennel zaklatni.
eladó a bringám ha esetleg valakit érdekel korrekt dirt/street bringa.
:3
A keresett hajtókar leszedõbõl ilyen kell neked, meg hozzá egy dugókulcs amivel tudod hajtani. Kazettából jó lenne tudni konkrétan milyen van neked,de egyébként ezzel és ezzel tudod leszedni. Az agyhoz pedig kónuszkulcsra lesz szükséged, értelemszerûen akkorára amilyen az agyadhoz kell. TF2-bõl mit szeretnél, olajat vagy spray-t?
A lánc és a fogaskoszorú csere nem nagy történet, de szerintem csak akkor fogj neki egymagad, ha értesz hozzá legalább annyira, hogy biztosan jól meg tudod csinálni.
segítségetek kérném abban, h szétszedjem a bringámat
a hajtómûnél addig jutottam, h ezt látom a tárcsák felõl illetve ezt a túloldalról
Most kéne spec szerszám tudtommal. Hajtókar leszedõ és hajtómû leszedõ, ha jól tudom. Léci linket adjatok rá, h melyik kéne megvegyem (Bp). A kazettákat is leszedném meg a kerékagyakat is szétszedném, ezekhez milyen spec szerszám kéne? Ha tudtok olcsóbban TF2-t vmelyik boltból azt is ajánlhatnátok.
Kopás miatt cserélni kéne a láncot és a tárcsákat. Sztetek az menne, h bemegyek a boltba és veszek láncot és tárcsákat, majd itthon felszerelem vagy inkább hagyjam ott a bringát és cseréltessem ki?
</a>
Menj be egy értelmes,nagy kínálattal rendelkezõ bicajboltba,ott is lehet kapni már 70k-ért is akár egy elfogadható gépet. És az vadi új.
mennyibe fájna ezt összedobni kb? ne 50ezres villával, és társaival számoljunk ha lehet xDD
All hail the double x!
Eléggé szétpüfölt,elhanyagolt gép de a váz még menthetõ.