Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CodeRed
<#eljen>

az enyém egy aubisque, épp ma készült el. Ha valakinek van tapasztalata és tudja hol lehetne jó minõségû peugeot matricát venni rá azt megköszönném.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Mark007
hát ha most építenék, tuti lecsapnék rá. Gyönyörû😄

RelakS
van valakinek hátsó ajtóra szerelendõ bringaszállítója? Esetleg még képe is róla?
Én ma vettem egyet a Norautónál, de a leírás alapján felszerelve elég kreténül néz ki...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

greg benz
Sziasztok!

Hátha valakit érdekel: Peugeot vázszett eladó

Mighty
Hiányolom a magyar vonatkozású képe(ke)t. Elvileg bringa boom van nálunk 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

pajti
jaszy
Minden megvan húzva, azt már megnéztem. Lötyögést nem érzek, csak mint írtam hang volt most meg a bal pedálnál olyat mint ha a csapágy kattanna. Érdekes hogy egy majdnem 200E-es bicikli ilyen 😞
Bemegyek a szervizbe valamelyik nap, csak nem szeretném hetekre otthagyni, most aktív használatba van 😊 A bükkben jókat lehet tekerni 😊))

Elso kilometerek utan javasolt tobbszor is megnezni,hogy a hajtomu es a pedal rendesen megvan-e huzva. Ha lotyog,kattog,recseg tekereskor,akkor az hosszabb tavon kart is okozhat.

Mielobb gurulj be vele egy szervizbe es nezesd meg.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

jaszy
310 Km van az úl kellys biciklimben, kicsit furcsa a monoblokk mostanában. Elõször kicsit kattogott, most hangja nincs csak a tekeréskor 3-4 kilométerig kicsit furcsa, a pedálon érezni valamit, mint ha nem futna rendesen. Szerintetek ez garis? 3 hónapos a bicikli.

Kicsit azért kényelmesebb, ha egyenesen fogom, de szerintem be kell állítani a nyereg magasságot, meg a kormányfej magasságot. Ilyen a bullhorn kormány, nemtudom másnak mennyire kényelmes. Muszáj volt vágni a kormányból, mert nekem a koskormány használhatatlan, ha ott lent fogom a fékkarnál.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Aquir
az a kormányfogás jóval kényelmesebb hosszú távon? (csak mert hogy ha városban közlekedsz, inkább úgy kell tartanod a kezed hogy fékezni tudj) csak mert még nem tapasztaltam, egyenes kormányom van 😊 egyébként ilyen drágább bicajra váltáskor Leginkább mi változik élményben? könnyebb a váz, kevésbé megerõltetõ a tekerés?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Vettem egy Csepel Sas-t. Ilyen volt, ilyen lett. Nem túl profi, de legalább nem féltem kint hagyni az utcán, és haladni is lehet vele 😄 Már csak egy fixi agy kellene.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Szabi84
én is úgy gondolom, de még utánajárok

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Siman meger ennyit

Szabi84
ja meg a fékek is újak Avid Jucie 3as olajos

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
Szevasztok!

Egy 2004-es Specialized Stumpjumper megér 250.000Ft, ha a következõ dolgok újak rajta:

-Rock Shox Tora villa
-Mavic felnik
-Mavic agyak
-Fox (nemtudom milyen típusú rugós tag) Lock-olható
-Shimano XTR váltó Deore valtókarok
-Truvativ Hussefelt kormány és hajtás

Ilyesmi:

köszi mindenkinek, aki segített vagy segíteni próbált
sikerült használható állapotba hoznom a bringám

SrAta
CC Novatec agyakkal four cross-dirtöztem és semmi baja...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Felkerültek a hivatalos Specialized Maraton 2012 pályafotók.

(Egyelõre csak a közép-, és hosszútávról.)

hefi
pxxl
na szereztem 2 csavart. a baloldaliba gond nélkül bement de a jobb oldalon elnyírták a menetet -.-
cserés az egész vagy még meg lehet menteni? nem látom hogy csak az elejét zúzták e szét vagy beljebb is.

de aztán ez még ott is kotyog elég rendesen ahol váz meg hátsó villa össze van fogatva. szval van baja...

All hail the double x!

pajti
örök élet.. 😄

greg benz

😄DD

Én is abban gondolkozok, mert abból több fajta van olcsón 😄D Amiket kinéztem, azok közül van Sturmey, Novatech, Acor, csakhát nemtudom melyik lenne jó 😛. Novatechrõl hallottam jót is rosszat is, hogy gyengék a menetei és könnyen nyalódnak... Acort sokan használnak de nemtudok róla igazából sokat, Sturmeyról meg szinte semmit 😄

Positive Mental Attitude

ha most újrakezdhetném az ss-em építését,biztos,hogy flipflop agyban gondolkoznék

Azt olvastam róluk, hogy az idõjárást nem bírják. Nemmintha célom lenne zuhogó esõbe meg hóviharba mászkálni 😄D

Positive Mental Attitude

Mark007
Bár személyes tapasztalatom nincs, Fixiken is pálya agyak vannak, mégis bírják rendesen😊

Gyorskérdés... ss verzsön, pálya agyak, napi gurulgatás utcán. Hogy bírják?
Ugyebár az utca az mégse pálya, sokat szopkodnék velük vagy túlélhetõ?

Positive Mental Attitude

pxxl
+bónusz 8as az elsõben 😊

All hail the double x!

pxxl
jah <#nemtudom>

és még postázhatom is le pécsre 😄

All hail the double x!

Mark007
Acél, merevváz többet rugózik😄

Igenis bonyolult, komoly szerkezet!

Positive Mental Attitude

Ezert penz adott? <#pardon1>

pxxl
Köszi!

jah jólvan nem nagy tétel 😊 akkor "elgurulok" egy szerelõ felé itt van nem messze. így nem akarok szenvedni vele hazáig. toljam ki a hévhez, 5km. leszállok aztán megint tolhatom 5km-t 😄 jobb lenne tekerni 😊

vagy valaki esetleg a 14kerben stefánia út közelében hozhat 2 csavart (meg szerszámot) öccázé' 😄DD

All hail the double x!

Itt a lista. Elvileg a 2. tutira jó.

pxxl
#18517 ilyen csavarok kellenek bele.

ezt vette meg amúgy

All hail the double x!

ráálltam a villáskulcsra és már lejött

amatõr kérdésre egy amatõrtõl való válasz:
sztem a képen látható csavarok kellenének

Nem tudom milyen rendszerû. Ilyenre gondolsz?

pxxl
háj!

gyors amatõr kérdés 😄

haver vett egy bicajt, én vettem át, de az eladó elfelejtette említeni, hogy nincs bennt a hajtómû tengely csavar. grat...na mind1 😄

a kérdés az hogy ez egy sima 8as(?) csavar csak? mert le kéne küldenem a bicajt vidékre, és legalább addig legyen összerakva 😄

bár ahogy látom nem nagy tételrõl van szó amúgy.

All hail the double x!

Üdv!

Segítségeteket kérném. Vásárlás elõtt vagyok, cross/treking kategóriában olyan 300.000 tetõvel.

Mit ajánlanátok? A bükkbe lakok, 90%ban aszfalton mennék. kb 172 magas 72 nehéz...😊

köszönöm
Monoblokkomat szedném le (már pár napja sikerült és vissza is tettem, de kiderült, h új kéne). Cartridge rendszerû, a meghajtás oldali nem mozdul. rátettem a kihajtót és egy villáskulccsal próbálkozom. Tudnátok vmi tippet adni, amitõl talán megmozdulna? (bal kéz szab szerint tekerem)

jaszy
Nézegettem, árban kicsit drágább. Nem hiszem hogy kihasználnám, aszfaltra vagy minimális hegyi célra kellene. Esetleg tudtok jó forrást ahol beszerezhetõk jó áron?

Sziasztok!

Van egy Katarga Milwaukee kerékpárom, ilyen:
http://static.testbike.hu/images/prpic/Katarga-Milwaukee-200..
Csak az enyém fekete. Kicsit fapadosnak érzem már a sok cruiser meg többszázezres mountain bike között, szeretném kicsit feldobni, hogy jobban nézzek ki. Tudtok tippeket adni? Pl valami új kereket és egy másik gumit is akarok rá, ami nem ez a terep vagy nem tudom miylen fajta, hanem a sima felületû, sajnos nem tudom hogy nevezik 😊 Olyan 20-30 ezer forintig kéne max alkatrész.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Sziasztok Guruk!Kaptam egy favorit márkáju bicajt.Szeretném kicserélni pár alkatrészét modernebbre.Gondolok itt fõleg a hajtásra.Az elsõ tengelyem erõsebb terheléskor recseg.Az elsõ lánckerekek sem futnak egyenesen.Tetszik ez a bicaj,szívesen fektetnék bele.Köszönöm szépen elõre is.
greg benz
brekibrekidáun

Sziasztok!

Na akkor egy másik kérdés 😊
A kazettás agyakba be van építve a racsni már?Tehát nem a fogaskoszorún van a racsni mint a meneteseknél?
Ugyanis ha vennék egy ilyen agyat,akkor erre pl csak simán rá tudok tenni egy ilyen fogaskereket? És akkor ez már így racsnis lenne? Persze hézagolóval gondoltam,mert csak egy fogaskereket akarok rárakni...
Köszi!

Egy masik magyar forum ekkove..😊 Specialized Crux Expert cyclocross vaz,meg par finomsag...

Sziasztok!

Pedál között van valami ideális távolság?vagy mindenkinek más jó?Mert van egy egysebis hajtómûvem,és szeretnék monoblokkot venni hozzá,viszont nem tudom hogy milyen tengelyhosszút kellene venni hozzá.Vagy egyszerûen szemre nézzem meg hogy kb hol kéne lennie a pedálnak és kész?
Köszi!

Hecker007
köszi, olajcsere nem gond, meg tudom oldani, fékbetétre meg ránézek valamelyik boltban, még jó hogy BBB-t lehet kapni nagy választékban nálunk is 😄

Aquir
thx

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n