Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha hegesztesnel repedt meg akkor nincs gaz.
Ha nagyon vekony alu vaz akkor viszont lehet maceras a dolog.

Amugy melyik reszen repedt el?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Narxis
Üdv skacok!

A biciklim váza megrepedt az egyik hegesztésnél. Lehet azzal valamit kezdeni vagy selejt? Mondjuk lakatoshoz vinni vagy mittomén. 😄 Szóval menthetõ?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Ott szárad az jobb ódalt 😄😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

pxxl
nem mindegy? lánc nélkül amúgy se meg messzire 😄

All hail the double x!

Direkt van úgy. Egyszerûen máshogy kényelmetlen, egyedül így tudok rajta normálisan ülni. Tudom, hogy idétlenül néz ki 😄

repvez
Hervisbe néztem kilimanjaro nadrágokat,de nem tudtam eldönteni,hogy bringázáshoz mennyire jó,mert turázásnál nem biztos ,hogy annyi vizet kapok vagy annyira kimelegszem mint kerékpározáskor.Volt egy amit elég kicsire össze lehetett hajtani és végig cipzáros volt oldalt a könnyebb felvételhez,de eléggé nejlonnak nézett ki és suhogos is volt.
az a nyereg tuti frankó úgy? ránézésre a vízszinttõl kicsit messze van
Nah készen áll végre teljesen az én kecském is a szezonra (új gumik, lánc, fékbetétek, bowdenek).
Nyomtam is vele ma egy 25km-es próbautat, fasza minden. Csak az a fránya szembeszél <#vigyor2>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Barnabyka
10percnél.. sírok szerencsétlenen 😄

<#eljen><#eljen><#eljen>

Jaj de jó, hogy nem lakok Pesten.

greg benz

sz4bolcs
vagyis milyen zenék mennek alatta...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Mi ez a zene alatta? Tök hangulatos lett.

Barnabyka
Quechua márkájú cuccokat próbáltad már? Ez a Decathlon saját márkája, így a minõség mellett, remek áron is vannak. Nekem van pár quechua cuccom és eléggé beváltak.

repvez
tud valaki ajánlani nekem valami esõ védõ nadrágot amit akár egy másik fölé is könnyen fel lehet venni,de magában is horható?
És nem olyan mintha nejlon zacskót huznék fel.
Mert eddig ami softsell nacikat néztem azok vastagnak tüntek nyári idõhöz és majd 20k volt. lehetõleg minél olcsóbb,de minõségi szellüzü,de mégis vizálló hosszu nadrág kéne.
repvez
Ja azon nincs gumi, viszont van a szeleptüske amin viszont rugó van és az is lehet gyenge és nem zárja vissza rendesen, de általában az egész tüskét cserélni szokták vagy a rugót egy kicsit megnyujtani, hogy jobban rányomja lezáró részt.
DE egy márkásabb belsõ sem annyival drágább mag 2-3k és akkor biztos nem ereszt, nálam most majd fél évig nem volt használva és 1-2 bar ment el a gumikból(4re szoktam fujatni).
Bátyám videója. 😊 Ha tetszett, akkor itt még több videót láthattok hamarosan. 😊

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

shaba23
Autószelepes még nem szedtem szét, abban is van gumi?
Van valami megbízható márka, amivel nincs ilyen gond?
repvez
Vagy rövid a szelepgumi és nem zár rendesen, vagy tul porózus anyagu a belsõ kialakitása és felfujva szökik belöle a levegõ , azon nem tudsz segiteni ,de az elöbbin igen
Legalább is én ezeket tapasztaltam ha ok nélkül eresztett a gumim
shaba23
Lehet hülye kérdés, de mi a fenéért ereszt le a bicajom kereke tök új belsõvel is? A cserénél tüzetesen átnéztem a külsõt, nincs-e benne tüske és nem találtam. A leengedés sebessége is eltérõ, van hogy 3 nap, van hogy reggel már fújni kell. ~1000 Ft-os belsõ van benne, lehet ez a baj?
Köszi,jó volt,jöhet a 3. rész 😊

Roger6
- Te Pisti! Hányadszor eszel ma?
- 8-adszor!

Nagyon helyes, fõleg ha ilyen távokat tesztek meg. Õ csinálja jól.

És gratulálok a videóhoz!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sziasztok!

Akinek van kedve videózni az Alpok Dosszié folytatása/Dolomitok 1.rész/ megtekinthetõ:

Útvonal:
Innichen/San Candido/-Sexten/Sesto/-Kreuzbergpass/Passo di Monte Groce di Comelico/1636m/-Stefano di Cadore-Piave-völgye-Campolongo-Frison canyon-Forcella Lavardet-Sella di Razzo/1800m/-Lago di Sauris-Lumiei szurdok-Ampezzo

Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz2.2013..html

Az aktuális részhez tartozó túrabeszámoló elérhetõ:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_13.html
ha, valaki kihívásokkal küzd az olvasás terén,annak vannak képek is szépszámban.

Kellemes idõtöltést!

http://cobranco.hu/

Nekem 28széles sportcontactom van elõl, simán megy bele a 7-8bar. De nemhinném, hogy kevésbé rázós lenne a ballonosabb outi kerék.

Positive Mental Attitude

Belso gumitol is fugg,de 4-5bar belemegy. Nem kell annyira felfujni,mint a vekonyabbakat mert ez sokkal ballonosabb.

Hány bart bírnak az ilyenek? Én 8-9en használom a gumijaimat.

Szerintem egy Continental City Contact meg felmenne,az mar kellemesen vastag de lehet vele haladni.

Help pliz! Adott egy SS bringa, jelenleg 23-622 gumikkal szerelve. Mi a legvastagabb, ami erre felmegy? Ugyanis a lelket kirázza az emberbõl az itthoni utakon 😄

greg benz
Kúúrvajó rész volt!<#eljen>

RelakS

Tigris, Tigris, ritkán mosdasz,
Inkább piszkos bundát hordasz 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sziasztok.
Készítettünk egy új kerékpáros oldalt Facebook-on illetve Youtube-on arra célra, hogy közelebb hozzuk ezt a sportot mindazok számára, akik eddig nem foglalkoztak vele komolyabban, nem az erõsségük a biciklizés, segítségre van szükségük, útmutatásra, vagy éppen mostanában gondolkodnak, hogy több idõt kéne rászánni.
Facebook oldalunkat hírekkel és újdonságokkal, útmutatókkal, minden olyan információval szeretnénk gazdagítani, ami minden biciklistának segítségére lehet.
Youtube csatornánkra pedig olyan videókat készítünk, amik régi, új kerékpárokat mutatnak be, kiegészítõket, alkatrészeket, túra videókat, útvonalakat, kerékpározáshoz hasznos tanácsokat.
Ehhez szeretnénk segítségeteket kérni, hogy akinek van egy kis szabadideje, párszor megosztaná az oldalunkat, esetleg a csatornánkra feliratkozna, nagyon hálásak lennénk és elõre is hatalmas köszönet mindenkinek!

Facebook oldal: Link
Youtube csatorna: Link

Még egyszer köszönjük! 😊

Itt Kaposvaron is ugyanez a helyzet. Van egy kb. 3 kilometeres rendesen megepitett bringaut a varoson belul es kesz.
Bar most rengeteg helyen ugy oldottak meg,hogy biciklis savot festettek fel az utakra de ahogy elnezem ez az autosokat kulonosebben nem erdekli.

Egyetlen ertekelheto hosszusagu bringaut a Zaranyi lakoteleptol egeszen a Desedaig tarto bringaut volt (7-8km lehet),de 10 ev alatt az is ugy lepusztult,hogy nem igaz. Az mar csak hab a tortan,hogy aki nyaron gyalog megy ki a Desedara az ugyanugy a bringautat kenytelen hasznalni es rohadt nagy elmeny egy 1m szeles uton kerulgetni a gyalogosokat,kutyakat,miegymast mikozben te haladnal. De varosban is ugyanez a helyzet,a sok gyoker ott setaltatja a kutyat vagy tolja a babakocsit vagy rendez spontan nyugdijas talalkozot. Az ut melle telepitett akacfa/tuskes bokor pedig mar tenyleg a vicc kategoria.

Sokat segítene, ha lenne mondjuk normális bicajút hálózat. Én az egyik legnépesebb megyeszékhelyen élek, de katasztrófa az utak meg a járdák állapota legtöbbször. Nem egyszer állított meg már rendõr, hogy miért az úton biciklizek? Mondom oda adom a biciklit próbáljon meg vele a járdán menni egy kilométert. Persze nem kötelezõ vékony kerékkel járni, de azért amikor a bicikliúton olyan repedések meg gödrök vannak, hogy slick gumival szívesebben megyek néha a füvön meg a homokban mellette, az azért érdekes. A szemétrõl nem beszélve, egy hónap alatt két defektet kaptam ugyan azon a szakaszon már mert mindenki oda hajigálja hétvégenként a piás üvegeit meg poharait, és basznak eltakarítani rendesen.

benőmenő
Szerintem nem túl jó kép, mivel az alján van bezsúfolbva a lényeg: "Azonos út, azonos szabályok, azonos jogok."
Tehát én megadom a 1,5 métert, mint autós, de akkor ne a biciklivel behajtani tilos úton tekerjen, ami mellett még van is külön út a bringásoknak. Fõleg, amikor nekem záróvonal és erõs szembeforgalom van. És ezt az idõs bácsi a tanyabájkkal és a hûde biciklis fullszerkós hülyegyerekek is csinálják. Még dudálni sem mer az ember, mert kinek hiányzik, hogy megijedjen és alám boruljon.
Ugyan akkor kerékpáron én is elvárnám, hogy hagyjanak helyet és ne b@sszon el a perui indián a zöldséges mercijével, amikor keresztezi a bicikli út a rendes utat és jelölve van, hogy nekem van elsõbbségem...persze csak, ha megadják.
Aztán ott vannak a gyalogosok is, akik elõszeretettel mennek a bicikli + gyalogos út akadálymentesített részén a lépcsõ helyett, nehogy elférj a bringával. Fordított esetben, meg akkor nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor nekem, mint gyalogosnak kell félreugrálni, mert a két biciklis egymás mellett megy (egy irányba).
Remélem, ha már benntartják napköziben a felsõsöket is általános iskolában, akkor pl. a KRESZ-t ebben a plusz idõben kötelezõen tanítanák, mert eegyszerûen hihetetlen, amit tapasztalok az utakon ebben a másfél évben mióta jogsim van és figyelek az ilyenekre.
Egy ilyet én is kirakhatnék, tegnap 200 méterre mentem el kajáért a másik utcába, és közben majdnem elütöttek háromszor, három egymás mellett levõ keresztezõdésben. Úgy ráfordulnak az emberre hogy majdnem neki mentem a padkának, ha felborulok kb beesek a kocsi alá. Nagyon sok a faszfej az utakon.

Boconadi
Az az igazsag, hogy nem regi a bringa, ugyhogy megcsak baratkozunk (en föleg az araval<#miaz>), meg szokni kell, finomitgatni, mit tud, mit mar nem. Eddig kapott hideget meleget.

Akkor hogy tovabb csorgasd a nyalad, mutatok meg par kepet, mert annyira szeretem, meg olyan szep! <#smile>

ilyen volt tegnap, es most
ilyen lett.

<#vigyor5>
pajti

pajti
<#worship>

<#eljen> Az igen!

Most megint itt a tavasz,nekem pedig 3 eve nincs bringam es bizony elkezd ilyenkor termelodni a nyalam a bringas kepeket nezegetve. 😞
Jovo honapban megmutik a szakadt keresztszalagomat es akkor nyarra befektetek egy 29er-be "rehabilitacio" celjabol...vagy ha nyaron nem,jovo tavasszal mindenkepp. 😄

Csak kapjam meg a karteritest,amiert a balfaszok nem vettek eszre egy szakadt szalagot 5 honapon at...

Boconadi
Spitzingsee Nemetorszag, azon belül a Rosskopf volt a cel, de nemtudtunk felmenni a csucsra, 1300-1400m fölött, meg jocskan 30-50 centi ho van, ugyhogy atmentünk a Schliersee-hez, azon belül Schliersberg, Rohnberg, naposabb fekvesü, ugyhogy mar csak elvetve volt ho. Egyedül az nyugtatott minket, hogy nem csak mi voltunk olyan idiotak akik felmentek, vagy felmentek volna, mert masok is probalkoztak 😄
Udv!

wow,fasza kis gep! Merre voltatok?

Sajnos a topik (csakugy mint maga az egesz SG) forgalma az elmult 1-2 evben rendesen megfogyatkozott 😞

Boconadi
Sziasztok!

Örülök, hogy van ilyen topik is SG-n, el sem hiszem, hogy eddig nem kerestem, vagy talaltam meg. Vegre valami, ami itt ujbol igazan erdekelhet... : )

Megmutatom en is a bringamat, hatha valakit erdekel 😊

Eppen tegnap voltunk egy kicsit kiruccanni, ha erdekelnek valakit a kepek, itt van par:

Haverom csinált egy rövid videót a bringámról. Mit gondoltok a géprõl?

greg benz

<#wink>

Roger6
Úúúúúú, ez az! Ilyenre gondoltam, köszönöm szépen!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sz4bolcs
Ezek annyira jók 😄

Valami jofele kormanytaska kene neked. Ahhoz gyorsan hozzafersz,tagas es nem zavar bringazas kozben. Meg meg viszonylag vedett helyen is van,hatizsakban mindig feltem torekeny dolgokat tartani bringazas kozben.

Drasztikus esetben egy csomagtarto+arra valo taska is megfelelne a celra (en azt hasznaltam hosszab turakon) bar az talan mar kicsit tulzas lenne ilyen celra.

Valami ilyesmire gondolok,pillanat alatt leszeded a geprol is viszed magaddal az egeszet ahova akarod. Persze a lehetosegek hatartalanok.