Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Positive Mental Attitude
Ha csuklóval támaszkodom a kormányon most ugy kényelmes és igy nem a tenyerem van a kormányban
En a helyedben esetleg egy meredekebb stucnit es nagyobb ivu es szelesebb vagy epp keskeneyebb kormanyt probalnek ki.
Pl. amikor megvettem anno a Polarisomat akkor a gyari stucni-kormany kombo jonak tunt,de amikor raraktam egy allithato stucnit es szelesebb kormanyt,mindjart mas volt. Es abban csak 85-os telo volt.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ÉS ugye a mostani 120as villám is ha ráülök 4-5 cm-et beül hacsak ráülök és egy komolyabb fékezésnél a maradék ut is benyomodik és igy már át is lendülök a kormányon annyira megbólint a bringa elöre.
Már 2x estem 20as tempónál emiatt , hogy fékezéskor benyomodott a teló és átlendültem a kormányon.
Amugy minden másba kényelmes a bringa , egy balatonkört minden gond nélkül lehet vele menni ,hogy nem fájdul meg semmim
En pl. gyuloltem a Merida vazakat,mert bar tartosak es jok voltak de kenyelmetlenek es esetlennek ereztem magam. Magellannal (Polaris,Serpens) es Gepidakkal (Asgard,Sirmium,Karaton) nem volt semmi bajom.
De amugy ebben kozrejatszik az is,hogy ki mit szeret. Pl. 2-3 haveromnak mindigis csak Merida vazai voltak es nekik bejott.
Valamiért most is olyan ha mozgatom a kormányt akkor beremeg az egész, egyáltalán nem stabil.
Nem tudom miért van ez, én arra gyanakodom, hogy tul puha a villa és még talán a felni vagy a tengely is csavarodik.
Ilyet még soha nem éreztem egy bringán , egyszerre stabil és instabil.
Nullakézzel nem lehet vele menni egyenes uton, de kis ivben sem lehet nagyon fordulni vele.
Valahogy magasan érzem a sulypontját a bringának és kifelé akar dölni a kanyarban .
Ha mar beragodott akkor csere.
Kormanycsapagyra/vazra nincs karos hatassal,sot...
Elvileg minnel kisebb villa van a vazban annal jobban kimeli azt. Ezert van az,hogy okostojas megveszi a 10k-s szetkurt Hardy vazat meg a 160mm-es huzott Manitou telot es szitkozodik,amikor 3 ugras utan a vaz megnyekken. 😊
egy XCM vagy XCR mindig keverem 120as lockos teló van most benne, de valami olajos vagy levegösre szeretném cserélni amivel normálisan be tudom állitani a súlyomhoz megfelelõ rugózást,de 100asba talán több fajtát és olcsóbbat kapnék mint 120asból.
DE ha valaki tud akkor ugy 50-60 ezer maxból szeretném lecserélni esetleg a régi beszámitásával az árba.V-fék felfogatás legyen rajta ,mert tárcsára cserélni egyszerre nem lenne keret
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
de nem ártana tudni mekkora méretû bringára vanszüksége.
Nekem az elsõ outi-m egy épített magellán vázas kerékpár volt, shimano rx100-as kiegészítõkkel, belekóstolni tökéletes volt. 😊
Positive Mental Attitude
En anno amikor megvettem egy kisebb vagyonert valami DT hatso agyat minden tobbi vacakkal egyutt,akkor kapasbol lehetett is szetszedni,mert a hatso fogsor nyolcasokat irt le...hezagolo gyarilag ferden volt belerakva,ami azert vicces egy +20k-s agynal.
Nem a lánc ugrik (szóval a fogaskerék is forog vele), és van, hogy kattan egyet, a hang pedig minden esetben hátulról jön. A racsni pedig cserélve lett az új szettel együtt. Tegnap esõ után otthon leguggoltam a bringa mellé, és elkezdtem tekerni a pedált. Volt, hogy majdnem 180 fokot forgattam a pedálokon, mire beakadt.
Blum: köszönöm a tippet, utánanézek a dolgoknak. Amúgy a gond az, hogy a legtöbb ember, akit kérdeztem (barátok akik évek óta bringákat építenek, jártam szervizben is vele), egybõl racsnit mondott. De hát azt most cseréltem mondom full új, na és kész, itt megállt a tudomány, más nem is lehet rossz. Jó, én nem értek hozzá, de fura, hogy a 10 éve ezzel foglalkozó szervizes is csak fogta a fejét, hogy hát akkó nem tuggya mi van. <#miaz>#miaz> Én meg tegnap edzés után hazafele a frankó hideg esõben kétszer is majdnem eldobtam a gépet, mert hát ugye akkor hagy ki a hajtás, amikor nagyon nem kéne. Meg persze 100 ember elõtt, hogy ha esek, legalább le legyek fotózva. <#vigyor5>#vigyor5>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ha a lánc nem szalajt, akkor én lehet inkább a racsnira gyanakodnék
Positive Mental Attitude
Ha monoblokk hiba akkor csak egy uj ipari csapagy kell bele (felteve,hogy meg nem ragta szet a kulso reszt is),az par szaz forintbol megvan.
Vidd el egy normalis szervizbe,ott kideritik honnan ered a baj.
Nem tudom mennyit számít, de szobában tartott, télen max. edzõterem + haza használom (kb. 10 perc).
Szóval mi lehet a gond?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az országúti bringázást is, mivel lassan már csak aszfalton tekerek és oda sok egy AM bringa ami most van.
Sajnos nem nagyon értek az outikhoz ezért szeretnék segítséget kérni tõletek. Mire kell odafigyelni a vásárlásnál?
Illetve már van 2 kiszemelt, de nem tudom, hogy ezek jók-e.
Torpado T2000
Genesis Corsa Comp
A Torpado mellett szólnak a carbon kiegészítõk valamint az ára is, a Genesis pedig keveset futott, de én inkább a Torpado felé hajlok.
Szerintetek jó választás lenne? Nem versenyezni akarok vele, csak belekóstolni a országúti bringázásba.
Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Baum
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
apro.bikemag.hu-->MTB váz
Ezek nyilván használtak,új vázak inkább 25k-tól indulnak.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Alboin
Ha volt kolléga nem rendelt volna, akkor én sem tudnám 😊
Azóta ellopták neki pincébõl <#gonosz3>#gonosz3>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Azt a DHS akarmit viszont messzire elkerulnem. Arra 2 even belul rakoltesz megint 30k-t es akkor mar pont a Gepida aranal vagy ami az akkut problemakon kivul nem igazan igenyel torodest.
Errõl a Gepidáról már sok jót hallottam de ott meg ez a legolcsóbb: Link
Félek, hogy ellopják, azért nem merek drága biciklit venni. Csak az olcsó meg hamar széthullik. :S
Varosba minek osszetelo? 😄
10-15k-ert mar amugy lehet kapni franko Magellan/Gepida merevvazakat,azok alapvetoen jobban birjak a varosi strapat is.
Komoly gep amugy vagy valami egyszeru?