22335
-
raptor22 #20533 A másikért este indulok:) -
#20532 Ja thx megnyugodtam. :D -
raptor22 #20531 Mohácsig nem megyek el érte elhiheted nekem:) -
#20530 jaja leszarom nem szoktam lezárni soha...:D de nehogy kedvet kapjatok.....:D -
raptor22 #20529 Na ez pont az a bicaj, amit ha visz a bidámbidám nem kár érte, kisebb a veszteség, de így is fájó lehet:)
-
#20528 ez volt a régi bicaj. :D
KATT -
#20527 Thx, én ilyen sorrendben néztem a bicajt:
ár legyen kb 100-130k.
legyen teleszkóp legalább elől
tárcsafék
és ha megvan 3-5 példányt találtam ami igazából megfelelt volna, azután a szin-festés jött, és ez ugyanolyan kb szin-festésre, mint az az x7-es mai kiderült hogy már elfogyott, csak annyi hogy itt a szinek más formában vannak, de ugyanúgy grafit-zöld-fehér.
talán az ülés szine mintázatban eltér a többi szinte ugyanaz lett volna.
nekem már nem emlékszem mik az alkatrészek, de remélem ha nem is profi de nem a legalapabb szar minőség :)
amugy ezt nem zárom le, ezzel csak háztól házig max, kint boltba menet a régit megjavittatom 100ft-ért és azzal megyek majd. :D
azt sem kell lezárni, csak azt ott is hagyhatom akár. :D -
#20526 Várj, 130k-t fizettem, de megkaptam ezt a cangát ami listaáron 145-150 kb, vagyis egyel nagyobb változat, x7-es akartam először, amivel megelégedtem volna, ez annyival jobb hogy nem bovdenes hanem hidraulikus fék (olajjal müködik.)
320 ezer a 2 teleszkópos legolcsóbban lett volna ennél a Hugo Sport-nál, de az a 2 teleszkoposok közt a legolcsóbb, szóval ha nem 50k-t keresnék havonta, akkor vettem volna mondjuk 4-500-ért egy jobbat ami összteleszkópos, szóval ez a képen nem 320 ezer hanem 140-150 értékü canga...:D
nehogy megkavarjak a hsz-mmal valakit. :D
Nincs viszonyitási alapom a mai biciklik közt de durva, most mentem vele egy 40 km-es távot, a városba is 2-3 órát tegnap is, és brutál, nekem ez brutál, egy low+ szint a profi bicajosok szemében mondom 2 milla a legdrágább bicaj ennél a boltnál.
Szóval nem szállok el tőle, csak nekem jó érzés most ezzel menni a régi helyett. -
cobranco #20525 Sziasztok!
Tudom,hogy a nyár nem a szobában a TV előtt ücsörgés évszaka,mindenki teker,ha lehet/nagyon helyesen/,de ha valakinek akad egy üres órája,itt egy több mint két éves /”archiv”-nagyképüen/ túravideó az akkori Bükkből:
Jó szórakozást!
-
raptor22 #20524 Még ezzel a hibával nem találkoztam szerencsére a bicómon. A neten viszonylag sok vélemény van erről a bicajról, de emlékeim szerint nem említettek ilyet. Mindenesetre figyelni fogok erre:) köszi, hogy szóltál. 1 váz tört el neki vagy ebből a vázból 3? Nem egyértelmű nekem:p -
Blum #20523 Ha a hatso feknel eltorik a vaz akkor ne lepodj meg :)
Valami szeria-hiba lehet,mert haveromnal 3X eltort ugyanez a vaz,ugyanott. -
raptor22 #20522 Nekem nagyon tetszik:) használd egészséggel. A bicajt én se zárom le sehol a városba (Nyíregyháza), max akkor ha rálátok. Ha meg munkába (rendőrség) megyek beteszem ott a bicajtárolóba. Ha onnan is ellopják, akkor teljesen mindegy, hogy a város melyik pontján teszem le:):) Bár ha még ott is meglopnak, az már régen rossz:)
Na én meg ma a Shimana Deore hátsó váltóm állítottam el.... össze vissza vált, nem vált, többet vált, zörög, kerreg, csattog. A kormányon lévő állítóval játszom de nem adja ki... -
#20521 Na ezért nem veszek én ilyen drága biciklit. :D Mondjuk bánnám ha ellopnák mert költöttem rá apránként és most már új váz is van de azért 300ezer Ft-os bicikli kizárt. Persze ha neked mindened a biciklizés akkor megértem. A hobbijára mindenki sokat költ. -
#20520 Köszönöm közbe megsúgták. :D
Tyre Size
2068 -
#20519 26x2.10-es keréknél a km órába mit irjak be????
21xx mennyit? a kerék távolságra?
2m 8cm a kerülete amúgy. -
#20518 Mohács. :)
Íme a canga:
amit terveztem 320-tól indult volna 320 ezret meg azé ne....
szóval egy ilyenre futotta:
így is igaz nekem tetszik a festése de errefelé nálunk túl feltünő így, vagyis boltba menet nem megyek vele félem bárhol is lezárni.
nem azé mert ellopják elég egy öreg nyanya aki megkarcolja akár véletlen, az agyam elpattana.
-
Tsityu #20517 Hi!
Keresem a Shimano Dura-Ace ST-7800 Flight Deckes fékváltókar robbantott service ábráját. Nincs valakinek elfekvőben egy ilyen doksi? A gyári kenőanyag már nem az igazi. 2006-os modell. A segítségeteket előre is köszi!
Üdv! -
raptor22 #20516 Vásárláskor én is 100-130-et lőttem be magamnak. 200-at nem adtam volna ki a bicómért, 90-et simán:) a kötelezők azok, amiket a többiek írtak, nekem csak csengőm nincs, jah meg prizma előre....szereznem kéne végre:) merre laksz am? -
Knabb #20515 Ha van elég zsinórod szerintem nincs akadály :D -
#20514 bocs hülye vagyok nem is elég a kábel, de fasza most kötözzem rá a teleszkópra? kurvajo -
#20513 még 1 gyors kérdés, vettem gyors egy bovli km órát.
muszály előre tennem vagy jo elvezetni hátulra is?
az első teleszkóp miatt gondoltam erre, van aki hátra teszi az érzékelőt? -
#20512 ja értem.
thx neked is. -
#20511 huh thx. régi bicajomon vol 2-2 prizma azt jóéccakát. :D -
Tusy #20510 - KRESZ
- nekem csengő helyett duda van ami régebben még jó volt de most már állítólag nem -
Knabb #20509 Első-hátsó fék, előre fehér, hátra piros lámpa és prizma, kerékre legalább az elsőre borostyán színü macskaszem meg csengő. Asszem ennyi. -
#20508 grat, akkor nem kis üzletet csináltál vele. :D az enyim csak 145-150k nagyjából legalábbis listaáron.
akciókban nem tudom, de néztem 125-ért ebből az X7-est az helyett adták, mert az állítólag már elfogyott.
és amit írtál átülsz egy "alap MTB-ról, ami nekem alap idézőjelben annak más nagyon örülne, és igen...ÉG és FÖLD.
ismerősök hüledeztem 130-at adtam érte, azt mondom igaz szép a festése, de ezt nem lehet elmagyarázni olyan embernek aki biciklit azért vesz hogy a városban megtegyen 2-3 km-t a meloba meg a sarki ABC-ig.
Nem is fáradok vele hogy elmagyarázzam, megértem őket, más témában én is így vagyok, mai annyira nem érdekel hobby szinten. vagy nem vagyok járatos....
megfizethetetlen nekem az a magabiztos kezelés és müködés, amit azért a 130 ezerért kaptam, ezzel én bátran nekimennék akár pestnek is, ami 200 km-re van innen...ha lenne időm meg pénzem megállni itt ott, nézelődni akár, mert tudom hogy nem kell hozzáérnem...
a fékekhez amugy sem merek, mert nem bóvdenes, hanem olaj van benne , fingom sincs mi miképpen müködik, bár egy bovdenes tárcsát sem piszkálnék elsőre....
Szóval durva.
Figy nem vagyok hirtelen képben, mert öntörvényüen szoktam cangázni, birság megelőzéseképpen mik is KÖTELEZŐEK a bicajra?
a prizmákból 2-2 kell? mert nekem 1-1 darab van.
csengő van de minek azt nem tudom.
Meg lámpa nincs mondjuk de max veszek disznek ilyen 200ft-ost. :) -
raptor22 #20507 Nekem is a jelenlegi bicaj előtt egy tök alap MTB-m volt, amire ráfért volna már egy gyári nagyjavítás:) De meggyőztem magam arról, hogy kár a régi bicajba locsolni a pénzt, inkább vettem újat. Az érzés olyan volt, mint mikor egy Trabantból átülsz egy Lexus-ba:) Megy, megáll, kanyarodik, vált úgy ahogy kell:) Én sem értek a bicajokhoz, de ha van valami bibi jó sok kutatómunka után merek csak hozzányúlni, előbb utóbb meg kell tanulni az alap dolgokat. Most per pill a hátsó váltóm nem hajlandó leváltani, lehet eltekertem takarításnál a kormányon lévő bovdenfeszítőt, most ez után nyomozok, hogyan kell jól beállítani:)
Amúgy egy Magellan Polaris-om van. Tavaly tavasszal vettem. Ha jól tudom 2011-es vagy 2012-es modell, eredeti ára 200 ezer felett. Aztán a bicaj nagykerbe ott állhatott évekig, nem kellett senkinek. Na én elhoztam 90e-ért:):)
-
#20506 :D -
#20505 izé, szóval télleg mind1 ? -
#20504 Úgy tolnám, hogy pár gumi elkopna rajta :)
(És nem a biciklit) -
#20503 Köszönöm gyárilag 1 orát állítgatták kb bent mire elhozhattam ahol vettem, Hugo Sport pesten.
Lánchíd után kicsivel asszem.
Na mindegy, igen első fékeket nem használtam még, lehet ez a baj most kopik be vagy nem tudom, mondom egy nagyon kicsi 1 korty kola rácsöppent pont a kerék agynál rámehetett a tárcsára, de gondolom ha sáros viz-eső valami vletlen rámegy nem teszi végleg tönkre, hisz akkor nem így tervezték volna meg.
Gondolom én.
Most azt a feketeséget lepucoltam, nem voltam ma még kint a féket nagyobb távon tesztelni, de pörgetve a kereket a hang elmult, és fog erősen a fél.
És igen olajos fék, nekem egy 2001-es mondim volt utoljára nem tudom milyen a sima tárcsás fék, sőtt a gumi fékpofáim a régin még a 13 éves eredeti fékpofák voltak, és kopottak, gondolhatod a féktáv mennyi volt, faralni csak akkor tudtam ha fék tövig és a fék leszedte kb 10-15km/orára a sebessget, akkor képes volt megfogni a kereket fixen.....
Most? mentem városba forgalomban szük bicajutakon, meg sétálóutcába tömegbe, legalább 30-40-el így érzésre, mert km órám nincs még sajna, lehet most elugrok venni gyors.
És szó szerint boldog vagyok, mert félelmetesen jól lehet kezelni az ilyen bringát, magabiztosan lehet haladni-közlekedni vele, és balesetveszély elkerülése végett tudom hogy mindig számíthatok a fékre, vagy ha menni kell akkor akár másodpercek alatt begyorsul ha kell.
persze nekem nincs viszonyitásom, mondom egy 13 éves normál 21 sebességeshez nézem.
annyi hogy ez 24 sebességes, oké hogy uj, lehet gyorsabb is, sőtt szerintem biztosan gyorsabb, a réginél is az utolsó előtti legnehezebb fokozattal mentem évekig, annyira hogy a legkisebbre nem tudtam már átváltani, nem értem miért.
Na mindegy, annyi hogy nekem tul könnyen tekerhető ez a canga, még a réginél is egyenes aszfalton kevés volt az a fokozat, sőtt, most szétment az agy, mikor mentem a 40 km-es körutamra, az utolsó 2 km-en kb szétugrott, egy kibaszott 8-ast kaptam és hátul nekimegy mindig a felni a fékpofáknak, de még így is aránylag könnyü volt tekernem, pedig az ráfékez rendesen...
Szóval értem hogy egy bicikli legyen könnyű tekerni, de arra ott van 20 másik fokozat, elbirnék 3-4 nehezebbet is még....mindegy ez van.
Köszönöm neked is a tapasztalatokat, tippeket, nem értek a cangához csak így ha elmondják akkor értem kb mi a helyzet, aztán ezért kérdezek mostanában ilyeneket. :)
Remélem több gond, meglepetés nem lesz. :D
Amúgy esőbe én tuti nem fogok vele menni, vagyis ezzel nagy gond nem lesz. -
#20502 aztakurva!
nem a bicaj kéne..... -
#20501 Egyik se kéne...
-
#20500 Én most szívok az olajos fékkel, valahova eltűnik belőle az olaj csak nem tudom hogy hova, már raktam alá papírt, hogy lássam hátha kicsöpög, de csont száraz a papír mindenhol alatta, folyásnak nyoma sincs, még sincs nyomás a fékben pedig csurig lett nyomva olajjal... Tektro Augira Comp a márka ha jól emlékszem. Tudom, hogy talán az egyik legrosszabb, de ez volt gyárilag rajta. Mindenképp kicserélem valami középkategóriás olajosra, de míg összejön rá a lóvé addig is szeretném használni.
Van valami tippetek, hogy mit rontok el? Vagy hogy hogyan kéne úgy feltölteni, hogy a nyomás is meglegyen? Kocsiban cseréltem/cseréltünk már párszor fékolajat, ott nem volt sose ilyen probléma, de ez a kis szar szivat.. -
raptor22 #20499 Én is ezt javaslom, bár az én esetembe ez se segített. Lényegében beitta magába az olajat a fékpofa, csiszolgathattam én naphosszat:) lehet a kólában lévő cukor fékezésnél megolvadt kicsit és ez réteget képezhetett a fékpofán, ezért a nyikorgás. Tisztítás, kis csiszolás, fékezgetés és lehet hangtalan is lesz. A "fekete lófasz" szerintem az a fékpor lesz, ferodornak? hívják talán, nem kell amiatt aggódni. Esős napokon ha használod a bicajt, akkor is üvölteni fog fékezésnél a fék, addig még meg nem szárad. Hozzá kell szokni, de minden másban kárpótol az olajos fék.
Én is a zsír új Magellán bicajon basztam el a féket na aggódj:) nem vagy egyedül. De azóta hibátlanul működik. Nekem a jövőben csakis olajos fék jöhet számításba, mert baromi jó, megáll mindenhol, biztonságot ad. Nem egy felső kategóriás, inkább közép, de annak is az alja. Neked milyen van? -
#20498 Dat tits
-
#20497 haver igy csinál kátrány, de mondom honnan a szarbol megy oda kátrány? -
#20496 na féktárcsát töröltem valami fekete lofasz kenödött el rajta, nem olaj annyira nem hig, mintha valami gumi vagy mi ráégett volna, de most lepucoltam ablaktisztitoval
és most nem nyikorog, lehet 40-ről fékezve még igen nem tudom csak itt a szobába tezstelem kézzel pörgetve, de ahogy letöröltem megforgatva a kereket és éppen csak kicsit fékezve hogy csusztasson a pofa, nem hallok már semmit, ez megoldodott csak aggaszto mi lehetett az a lofasz feketeség
-
#20495 Mosd le a tárcsát tiszta szesszel a fékpofákat meg egy kicsit hüzkodd meg csiszolovászonnal, aztán mehet ujra egy kis fékelgetés vele.
Egyébként vanak olyan tipusok amik nyikorognak bármit is csinálsz vele,mert fékezéskor berezonálnak -
#20494 LINK