Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Nekem a bontrager jones ami most van , anyagra nagyon bejön,mert 5 éves és nyoma sincs olyan repedéseknek mint alul a képeken.Csak épp már elkopott a közepe és olyan traktor ,hogy ráz.
LAnd crouser vagy bontrager H2 vagy H4be gondolkodom lecserélni, kinek mi a véleménye ezekrõl? aszfalt és kitaposott hegyi ut 80/20 arányba.
hétközbe melóba járni hétvégente meg egy kicsit ki a szabadba.
pedobear
Pedig van olyan gumim ami 10 éves legalább és van ami 20 évet kibírt (Semperit, régi Rubena)

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

pxxl
képzeld el ha 10 évig bírná, kb senki nem venné, tönkremenne a cég = nem lenne gumid 10. év után 😊

All hail the double x!

n+1 tenyezetol fugg. Hasznalat modja,milyen texturan kozlekedsz,mintazat,keverek,suly,apolas,hol es hogy tartod a bringat,stb...

Amugy lehet kapni ilyen autokhoz is hasznalhato gumi apolo szert. Ha azzal levan kenve parszor egy evben a gumi oldalfala akkor sokat lehet sporolni.
En mondjuk soha nem hasznaltam,mert mire kirepedezett volna az oldalfal addigra mar maga a futofelulet fogyott el 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mindig mondtam,hogy a Continental egy FOS. 😄 En 2 tipust is kiprobaltam anno,mindegyik ment vissza ahonnan jott.

pedobear
Ahogy olvasgatom ezek a maiak 3 évig bírják kb átlagos használat mellett és vehetsz újat. Nekem is van Continental (új) és elég gyorsan kopik pedig nem is használtam szinte.

Roger6
Amúgy már akartam kérdezni, hogy egy közepes minõségû guminak (trekking bringa, aszfalt) mennyi az élettartama? Kb. hány km?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

pedobear

pedobear
Schwalbe Marathon Supremes

Continental Touring Plus

pedobear
Ilyenek ezek a mai gumik (nem valami tartósak)?

1800 mérföld után

tutuhawer
meg lehet tippelni, mekkora volt a kocsi sebessége az ütközéskor ezen a videón?

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

tutuhawer
oldalról ütött el engem is egy autó , de az csak 30-cal jött, úgy is nagyot szálltam, és megúsztam agyrázkódással. Hihetetlen, hogy kis tempónál is mekkorát lehet szállni, én kb 2-3 méterrel odébb estem le. Szarrá ment a bringám, úgyhogy bevitettem magam a munkahelyemre, haza meg gyalogoltam, aztán a lezárt bringát a vállamon még hazáig vittem. Megtanultam a leckét, ez a srác is, remélem, megúszta

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

A piros az tilos 😄

Positive Mental Attitude

greg benz
A video címe epic 😄

A szíjban ott látom a nehézséget, hogy nemsok helyen kapni, amúgy tuticucc 😄

Positive Mental Attitude

Szerintem joval egyszerubb lehet a javitasa,mint a lancnak. Egy szijjat siman osszehajtasz es belerakod a zsakodba. Elkepzelni nem tudom,hogy eltudna szakadni egy ilyen de ha megis akkor gyerekjatek a csere.
Viszont az az agyvalto mar mas kerdes,mert ha az szarodik el akkor szivhatod a fogad az arokparton ulve. Alapvetoen az is egy tuti megoldas (en meg soha nem szereltem szet olyat,pedig par tucatot abbol is eladtunk) de van egy olyan sejtesem,hogy nem egyszeru szerelni.

Szerintem király dolog a szíjhajtás. Egyetlen baja, hogy még nem valami elterjedt, meg nehéz javítani, akár menet közben, akár máshogy, mert a boltok még nemnagyon foglalkoznak vele szerintem. De amúgy jócucc

Positive Mental Attitude

repvez
Kinek mi a véleménye errõl a rendszerrõl csak elméleti szinten nem szándékozom megvenni,de az elgondolás akát jó is lehet. Fõleg a 18 sebesség és hogy kicsi a difi az áttételek között és nem lesz koszos használat közbe
adam46
Azt, hogy már minden marhaságra ráadják az okos jelzõt. Hihetetlen, próbálják mindenrõl lehúzni az újabbnál újabb rókabõröket.
Elsõ, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik, tizedik.

Ezek a legjobbak, vagy legtûrhetõbbek ebben az árkategóriában. Az utolsó a legjobb amúgy. 😄 Õt csak a weboldal miatt érdemes megnézni, mert nagyon jó kerékpárokat forgalmaznak, elsõ osztályú. 😊 Az elsõ linkes oldalt is ajánlom. Nekem van egy X-factom, amit a Hervisbe vettem, de ha rám hallgatsz, akkor kerékpár kereskedõnél veszel biciklit. Õk tényleg értenek hozzá. Nem rég anyum vett egy Scirocco-t ott és ha nem nézem át újra a bringát, és állítok utána, akkor lehet összetöri magát. Tudatlan pojácák. A döntés a te kezedben van. 😄 (Y)

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Szerintem baromsag.
Viragzik a kiberbunozes,megjelenes utan 2 nappal mar toltheto a hack amivel barki kitudja nyitni akarmelyik okoslakatot. Aztan megjelenes utan 1 honappal elkezdik perelni a gyartot -mert megse olyan biztonsagos- ami a nagy nyomas hatasara becsodol es eltunik a fold felszinerol,nem lesz tobb support es az okoslakatodat teheted a polcra.

Oszinten szolva nekem mar a tokom televan a mindenfele okos lof.szokkal. Plane ugy,hogy nem is olyan okosak es folyamatosan recskazni kell a biztonsagi hibakkal. Konzervativ pocs vagyok,na.

repvez
Csak addig mig a telefonod le nem merül vagy el nem lopják, mert onnantól még haza sem tudsz menni . meg elég ha szétkurja az elektrinikai részt rajta és már neked sem nyilik majd.

Én már a kulcsossal is jártam majdnem igy.Szétfeszegették a zárfej részét és alig birtam a saját kulcsomat beledugni és elforditani, hogy kinyissam
Narxis
wow ez tök jó

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Barnabyka
Mit szóltok az okoslakathoz?

RelakS
ne szennyezd a vizet!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

bardocz
Vagy vízbe<#idiota>
greg benz
Csírájában kellene elfojtani...

RelakS

Kis pisis milyen agresszív

Muttley
eldöntöttem, döntök 😄 😄

Just do it :)

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

shaba23
Helló!

Vennék egy bicajt, talán trekkingnek lehet nevezni(országúti MTB?😊 )
Néztem ma a Hervisben a KTM-et és a saját márkás Kilimanjaro-t.
A KTM a Life Road volt szerintem (nem néztem) a Kilimanjaro-t nem tudom, nem találtam neten hasonlót. XT hátsó váltója volt meg deore elsõ, ennyi maradt meg bennem.
A lényeg, hogy ott mindkét bicaj 200 körül mozgott, és kb ez az az ár, amit adnék érte. Napi használatra kell (~40km/nap melóba járás+a többi), a magyar útviszonyokra. valami tapasztalat ezekkel kapcsolatban, vagy ilyesmi áron vmi jó gépet tudtok ajánlani? És igen, számít a kinézet <#miaz>
vagyis az SG-t kell szidni
Roger6
Nem a YT szar, te nem cserélted le a videó alap linkjét. Nem kell a yt-t szidni a saját hibád miatt.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Töröljétek elõzõt, szar yt.

III. Vértes Maraton 2014, pályabejárás. 1. rész

Hunter of Deer
ehh mar faradt vagyok 😊 szoval nekem is aranylag puha a teleszkop, es hidraulikus tarcsafekem van 😊

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hunter of Deer
azt vhogy nem vagom hogy lehet fejreallni normal terepen fekezes kozben 😊 soha nem szabad satuzni elso fekkel. lehet azt erzessel is huzni es megallni rovid tavon belul. en is fekeztem mar durvat de fejre meg nem sikerult allnom, csak nagyon regen merev villas bicoval + Vfek komboval.
nekem is aranylag a MArzo 33 LO ez is beesik szepen fekezesnel de a hifros tarcsa szepen mukodik es egy ujjal lazan huzom ugy hogy megalljon szepen.
lehet neked is inkabb csak egy tarcsafek kellene mint uj telo 😊

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

MajczMilena
20 év után vennék valami "komolyabb" bringát, újonnan, 200-220 ezer lenne a max rá.
mountain bike. az árgép.hu-n listáztam ki õket ár szerint, a Cube volt ebben a kategóriában, de még nem akarom elsietni.

javaslatok?

Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

repvez
DE még van egy alternativa, az egyik ismerõs ajánlotta, hogy probáljak tuningolni a mostani sountur scr telomon, hogy a rugó fölé tegyek be egy távtartót igy alapból lesz egy kicsivel nagyobb elõfeszitése és talán igy keményebb é válik és nem esek orra töle.
A hétvégén ha lesz rá idõm kipróbálom.Remélem , nem lesz töle baja,mert akkor halaszthatatlan lesz a csere.
Az elõfeszités állitó tekerõ kupak birni fogja vajon az erõsebb rugóterhelést,mert muanyag a menet ? Remélem nem nyirja le és lõvi ki egy kritikus helyzetbe.
repvez
Most V fékem van és ha villát cserélek akkor egyszerre nem lenne keret tárcsára is váltani, de késõbb az is tervbe van véve, igy ezért nézek olyat amin van mindkettõ. Persze ha találnék olyat ami megálna 60ból tárcsával együtt akkor lemondanék a V fékrõl.

ÉS én a 100assal is ellennék,mert egyáltalán nem hasznáûlom durva terepen ,egész egyszerüen azért gondolkodom a 120asba, mert gyárilag is ezzel szerelték és igy gondolom a geometriának és a bringa viselkedései is igy lenne megfelelõ.

Mint korábban irtam , attól, hogy a kormányszáron kihézagolom a 2cm hiányt , attól még a váz elöre fog bukni 2cm-el , amivel rövidebb a teló.
Legalább is én igy gondolom.
Ha bator vagy akkor lehet azon huzni 10-20mm-t. Alapvetoen nem ajanlott es nem egeszeges de anno amikor a Marzo DirtJumperek divatba jottek akkor mar beszereles elott kertek,hogy huzzuk ki oket es nem volt veluk gond.

Egyik legjobb RS teló a középkategóriába, de talán már bele lóg a felsõbe is. Nem lehet feljebb állítani. A 120-as telók már magasabb árfekvésûek. V fékhez vagy tárcsafékhez nézel telót?

repvez
Köszi, elég jó áraik vannak.
Valaki esetleg tud a rocksocks XC32 TK solo air teleszkópról infót?
Mert ahogy a képeken és a leirásokban nézem, megfelelne nekem, mert van V és tárcsafék felfogatása és levegõs,de csak 100as , van esetleg 120as verziója vagy feljebb lehet állitani?
RelakS
Kivéve, ha más nem kell attól a beszállítótól hetekig.
Én egy csomagtartót akartam, de szerintem ma megrendelem a bike-discount-tól, ott azt írják, azonnal szállítható...

Tesóm nem rég vett ilyen Rox 6.0-át 99€-ért (29.990,-) ami nálunk az ebike-on, (ami szerintem nem drága webshop) ugyanez már 48 ezer pénz.
Gyorsak is, és emailben mindig tájékoztatnak hol tart éppen a csomagod. Házhoz szállítás díja pedig 8€ volt neki.

Pistike 007
Dejó, nem is ismertem. Köszi! 😄

bardocz
Ezt jó tudni, akkor majd ha a fullface sisakom lezúzom, tõlük lehet bell drop-ot venni, és nem kell ebayrõl<#eljen>
Rosebikes nagyon korrekt. Német cég, de van magyar webshopjuk, a házhoszállítás pedig 1000 és 3000 foritn közé eshet, de van olyan teló is
ami nálunk majd 60 ezer, itt pedig 130€.

Rosebikes, Ebike, de úgy is csinálhatod, hogy neten kinézed mi kéne, és bemész a kerékpár boltba, hogy õ tud-e ilyet szerezni. Én így vettem a RockShox telómat. 😊