22334
-
smog15 #21894 Szerintetek lehet kapni telo nélkül kormányra lockout kapcsolót? Gondolom ki lehet cserélni a gyári lockout kapcsolót kormányról vezérelhetősre csak nem találtam róla semmit. -
#21893 Jeeee, köszi Cobranco! :) -
cobranco #21892 Sziasztok!
Az „Alpok-saga” folytatódik,ezúttal a 4000-esek birodalmát vettük célba,de létezik olyan eset,mikor az élet átírhatja a forgatókönyvet…
Szóval,hogy összejött-e amit terveztünk,vagy sem,kiderül azok számára,akik velünk tartanak.
Útvonal:
Aareschlucht-Sattenalb-Rosenlaui-Schwarzwaldalp-Grosse Scheidegg/1963m/-Grindelwald-Zweilütsignen-Lütschental-Lautenbrunnental-Lautenbrunnen-Staubachfall-Wilderswill-Interlaken-Brienzersee/Niederried-Oberried-Brienz.Brienzwiler/-Meiringen-Innertkirchen
Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view
Túrabeszámoló/7 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6259712895586876225
Jó szórakozást!
-
#21891 Nyugi, a Busch & Müller kint sem feltétlen olcsóbb.
Van egy ilyenem (a kép url-je alapján ugyanaz a lámpa), két aldis meg egy lidlis lámpát helyettesít egymaga, és jobban látok vele. Mondjuk most valami 16000 + postaköltségnek jön ki az ára... mind1
Azt azért mondom, hogy ezek a lámpatesztes képek túl vannak lihegve, szabad szemmel messze nem ennyire fényes a lámpa, de még mindig jobban látok vele, mint eddig bármilyen lámpámmal.
Meg szokni kell, hogy felfelé nincs egyáltalán szórt fénye, szóval fejlámpa mondhatni kötelező hozzá :)
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2016.05.12. 22:07:10 -
#21890 Sram váltókarok hogyan kompatibilisek a váltókkal? Így kereasgélve azt találtam, hogy a kar mozdításra 1:1-ben húzza a bowdent, nem úgy mint a shimano, így logikus lenne nekem, hogy ha azonos sebességi fokozatú a kar meg a váltó, akkor kompatibilisek. -
smog15 #21889 Igen, nem rossz lámpák azok csak közúton nem lehet őket használni rendőr még meg is büntethet ha elkap mivel elvakítod vele a szembejövőket azért nem akarok olyan típusú lámpát. Másik bajom vele, hogy nem terít eléggé legalábbis nekem. Egy lux azonos a négyzetméterenkénti egy lumen fényárammal, ezt találtam wikiben :D
Amit kinéztem lámpa az így világít csak hát kb 20.000-be van itthon...
-
#21888 Vasárnap megvolt az idei első kis balaton kör 92km. Mondhatnám ugy is, hogy nem terveztem bringázni ,de hirtelen brutálisan elkezdett kiderülni az ég :)
Nem tudom, hogy a lux és a lumen közt milyen a viszony, de én kinából rendeltem solarstormx2es 5000lumen lámpát , annak aztán van brutál fénye, még nappal is látszik a tárgyakon és néha villogtatna is a szembejövök, pedig a leggyengébb fokozaton megy. -
smog15 #21887 Hát srácok barátnőmnek vettünk a Lidlben első hátsó lámpát valami 2400 forint volt és olyan szinten világít jól, hogy ennyi pénzért hihetetlen az én 4000 forintos lámpám elbújhat mögötte! Elméletileg 40 luxot tud és 1W-os led van benne amit szerintem a valóságban is hoz de majd rakok fel képet hogyan világít. A hátsó is brutál erősen világít de se az első se a hátsó nem tud villogni mondjuk a németben gyártott lámpák többségében nincs villogó funkció ahogy néztem. Ja még az első lámpához annyit, hogy nem közvetlenül előre világít a led hanem felülről világítja meg a foncsort így kevésbé vakít szemből és szépen terít. B+M lámpákon találkoztam ilyennel csak az 15.000 plusz posta németből... Ja meg annyi baja van, hogy kicsit rázkódik az első lámpa a tartójában ezt valahogy orvosolni kéne arra gondoltam odaragasztom úgyis gyors záras felfogatása van... -
Slee #21886 Köszönöm, nincs vészes távolságra, szerintem kipróbálom :) -
#21885 Én Újpesten a Zsombók Kerékpárszervízbe szoktam vinni a cangámat. Szerintem olcsón és jól dolgozik a szaki.
1041 Budapest, Újpest, Görgey Artúr utca 87.
Ha ide mennél, akkor ki is próbálhatod a nemrég átadott Görgey infrát :) -
Slee #21884 Sziasztok !
Budapesten melyik kerékpár szervízt ajánlanátok ? Olcsó , jó és lehetőleg gyors munkát végezzenek.
Előre is köszi :) -
#21883 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
smog15 #21882 Rosebikes oldalról rendelt már valaki? Szeretnék rendelni egy lámpát ami itthon 30 fölött van az németből 20-ból itt van csak kérdés a cég mennyire megbízható. -
smog15 #21881 Régebben más nyeregcső méretek voltak vagy a most használt 2-n kívül volt még más is amit már kapni se lehet, barátnőm bringájába átakartam rakni az én régi(2012-s) bringámból a nyeregcsövet mert nagyon rövid van benne neki és nem ment bele kb 1 mm kisebb átmérőjű az övé. -
Blum #21880 Erre már én is gondoltam, hogy lehet inkább a nyeregcső nagy bele egy kicsit. Mindegy, ha nagyon akarom akkor ki lesz műtve belőle. Hegesztünk rá egy jó nagy csövet aztán kilehet tekerni. Igen, V-fékhez való karok vannak fent..teljesen jól működik és igen, acél váz..fújás előtt le lesz ápolva rendesen :) -
smog15 #21879 Király jól néz ki :) Lehet nem belevaló a nyeregcső. V fékhez való fékkarok vannak fent? Milyen őket használni országúti fékkel? Acélvázas? Mert akkor majd fújás előtt nem ártana kifújni belülről teflonos vázvédővel. -
Blum #21878 Íme, a gépsas :D
(Itt már túl voltunk egy ~40km-es poros utas erdei szakaszon szóval itt-ott koszos lett, sorry)
Az ülést és a vázat belülről megdolgoztam csiszoló papírral meg teletömtem gépzsírral de így is csak bekalapálni tudtam. Érzésre az már soha többet nem jön ki onnan szóval jó eséllyel azzal együtt lesz lefényezve a télen :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
cobranco #21877 Hello mindenkinek!
A tavalyi Alpoktúránk csúcsa következik,már ami a magasságot illeti,de talán a látványvilág tekintetében is kijár a dobogós helyezés.
Tériszonyban szenvedőknek nem ajánlott!
Útvonal:
Innertkirchen-Boden-Guttanen-Handegg-Ratterischbodensee-Grimsel Hospiz-Grimselsee-Grimselpass/2165m/-Oberaare Panoramastrasse-Aare gleccerek-Oberaaresee/2390m/-Totensee-Rhone gleccser-Ratterisch Crystalweg-Haslital-Aareschlucht
Térkép:
Túrabeszámoló/6 nap/:
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6258583933045451985
Kellemes kikapcsolódást!
-
smog15 #21876 Mindegy csak kenve legyen! :D Mondjuk a menetes agyaknál a lánc olajozását óvatosan kell mert ha sok az olaj csak pont bemossa a dzsuvát a racsnihoz, meg amúgy sem jó ha menet közben fröcsög le a láncról az olaj :D EZT akarom kipróbálni hátha kevesebb retek ragad a láncra. -
#21875 Én műszerolajozni szoktam mindent. :D Az nem jó? -
Blum #21874 Szerintem be volt ez zsírozva..úgy 15 évvel ezelőtt :D Embertelen dzsuva folyt ki a vázból amikor fejre állítottam. -
smog15 #21873 Sose értettem, hogy mért kell zsír nélkül bármit is össze rakni én a nyeregcsövet is zsírzom igaz az új gépen alapból zsírozva volt de így se a festék nem kopik le ha állítani kell se nem rohad bele mert ugye csak megy oda is kosz... Youtube-on néztem nagy túrázós faszi úgy rakja össze a bringát, hogy se a fékcsapra(V-féket rakott rá) se a bovdeneket se semmit nem zsíroz be...
A WD40-t meg Ferrari23-nak írtam :D
Havernak megérkezett a Torpado-ja :) Csak kicsit kényelmesre állította a nyereg meg a kormány magasságát :D
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.04.21. 19:59:21 -
Blum #21872 Lesz kép csak előtte lepucolom, holnap neki esek. (Tudom, ezt már mondtam :D) Be kell vásárolnom kenőanyagból meg zsírból meg minden ilyen vacakból mert semmi nem maradt az egykori sufniból :D
Ja meg észre vettem, hogy a fékbetétek bár nem kopottak de elég cudar állapotban vannak, szét vannak repedezve meg ilyesmi. Abból is kap újakat. Bowdenek és bowden házak viszont meglepően jó állapotban vannak.
Ja, győztem ám az üléscső ellen! :D Gépolaj és a TF2 dolgozott az éjjel, majdnem behugyoztam de végül sikerült kiszedni. Kalapáccsal óvatosan körbe kopogtattam aztán nekiálltam csavarni, nem húzni meg bekalapálni ahogy a zsenik mondták...nehéz szülés volt :)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.04.21. 17:19:49 -
#21871 Blum, ha lesz majd fotó a gépsárkányról oszd már meg velünk! :) -
Blum #21870 WD40 épp nincs készleten de egy fél flakon TF2-t rálocsoltam, az majd éjszaka csak megdolgozza :D -
smog15 #21869 Próbálj valami kenő anyagot pl wd40-t küldeni a nyeregpálca és a nyereg felfogatási pontjaihoz. -
Blum #21868 Lesz kép! :D
Holnap kap egy alapos mosást, valamit kezdenem kell a berohadt ülés csővel illetve van egy lassú defekt az első gumin de amúgy penge a gép. Aztán majd valamikor kap egy szép fényezést mert tragikus ahogy kinéz szegény.
Viszont full-full Shimano 500ex szett van rajta (hajtómű, agyak, váltó, fékek), Campagnolo felnik és megy mint az állat. Nem mértem le de úgy érzésre 8.5-9kg körül lehet. -
Ferrari23 #21867 Sziasztok!
A kb egy hónapos Meridám minden hajtásnál elkezdett "kattogni". Valószínűleg az ülés baxkódik, mert ha csak fél lábal tekerek (ha csak jobb lábbal akkor nincs kattogás, ha csak ballal akkor sincs, ha mindkettővel, akkor van) + ha kiállok nyeregből akkor sincs. Megoldás? Kézzel próbáltam megcsesztetni ülés, de úgy nem tapasztalok semmi hang, de amint elindulok minden tekeréskor adja, qrva idegesítő... -
#21866 majd jöhet kép :D -
Blum #21865 Na, vettem egy kb. 30 éves Bianchi országútit (sajnos valami vadbarom Puch matricákkal aggatta tele), délután megyek érte, addigra rákerül az új kormány, fékkarok, ülés meg egy normális pedál. 40k lesz a vége de megérte. Olyan nyomorult módon esetlen és szexi, hogy azonnal beleszerettem :D -
Blum #21864 Hát igen, az a baj hogy ez nagyon kicsi. :)
Tegnap este kutyafuttában kipróbáltam egy ősrégi Puch országútit, tetszett, úgyhogy szerintem az lesz. Mármint nem konkrétan ez a puch hanem valami országúti. Terepre úgyse nagyon tévedek, a Desedát már teljesen körbe aszfaltozták, úgyhogy jó lesz az. Kap egy egyenes kormányt rövid stucnival meg minden vackot leszedek róla ami nem kell aztán előre! :D Nyárra jó lesz, addigra meg lesz cash valami értelmes 29er gépre.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.04.19. 09:34:20 -
raptor22 #21863 Hát nem hagytál túl nagy mozgásteret :) Itt igazából az összeg ami kevés. Ezt találtam, ami esetleg szóba jöhet. Váltós, nem telós, városi gumival. Mérete 26-os, nem tudom, hogy mekkora vagy, de akár jó is lehet, vagy kicsi. -
Blum #21862 Jut eszembe..
Országúti tényleg használható lenne valami rövid stucnival meg egyenes kormánnyal? Vásárban hegyekben szoktak állni az ilyen gépek a Románoknál, 30k-ért az anyjukat is eladják :DD -
Blum #21861 Urak, SOS kell egy bringa viszont pénz nincs. :D
Max. 30k-t tudok rászánni de azt most és azonnal. Nézelődök már órák óta de semmi értelmeset nem találok. Nincsenek nagy igényeim, amit szeretnék
- Acél vagy alu váz, halál mindegy csak ne össztelós legyen, ne női és ne gyerek méret
- Első teleszkop EGYÁLTALÁN nem kell, egy értelmes, nem össze-vissza megcsukott, törött, összegányolt stb. merev villa bőven jó lenne.
- Nem kell csomagtartó, sárvédő, csopperkormány meg b.szott széles terep gumi meg ilyen parasztvakító dolgok.
- Fixi kizárt
- Országúti még csak-csak (rövid stucni, egyenes kormány aztán mehet :D)
- Márka nem számít
- Óriási előny ha Somogy megyén belül (konkrétan Kaposváron) van
Szóval csak egy sima, egyszerű, igénytelen vacak kéne amire kapásból 2-3k-nál (bovdenek, fékbetét) többet nem kell költeni, csak ráülök és lehet vele repeszteni és túléli a szezont (nyár vége-ősz eleje) Tényleg nem létezik ilyen ennyi pénzért vagy rossz helyen nézem? :D -
#21860 Köszi Cobranco! Holnap délutáni program meg is van. -
cobranco #21859 Üdv a kollégáknak!
Van olyan eset,amikor az időjárás belekontárkodik az eseményekbe.Ilyenkor,jobb híján jön a tartalék terv,már ha van.Nekünk nem volt,maradt a rögtönzés…
A tavalyi Alpoktúrám következő epizódját fogadjátok szeretettel:
Útvonal:
Urbachthal-Innertkirchen-gadmental-Gental-Engstelensee/1850m/-Goldern-Hasliberg-Meiringen-Aarenschlucht
Térkép:
Túrabeszámoló/4-5 nap/:
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6251678588446620801
Jó szórakozást!
-
kisbesi #21858 Így van, de próbáld fel mindenképpen! Egy kicsit kell csak nagyobbnak lennie, azért ne sokkal.
Utoljára szerkesztette: kisbesi, 2016.03.26. 20:12:21 -
Ferrari23 #21857 Sziasztok!
Venni akarok egy Shimano Click'R cipőt, sose volt még Shimano cipőm, de mindenütt azt olvasom, hogy 1 mérettel nagyobbat érdemes venni. Ez tényleg így van? 26,5 cm a lábam azaz 42-es... -
#21856 Biztos, nekem olyankor konkrétan lóg a lánc -
#21855 Persze . költöi kérdés volt, de nálam azért ha mondjuk az alsó első tányérról a hátsó alsóra akarok váltani akkor azért hallani kerregést, hogy dörzsöli a láncot a kerék.