22334
-
#21854 Mert mi megoldanivaló van rajta? A 8-9-10-11 sem ugrik le, és elvileg közel azonos szélességűek a koszorúk, ezért kell az egyre vékonyabb lánc.
Az én 3x9-es rendszeremnél akkora kitérése van a legkisebb fokozaton a láncnak, hogy ha elég nagy lenne a láncfeszítő, simán végigváltogathatnék a teljes fogaskoszorún. Ennek ellenére a lánc nem esik le ebben a fokozatban sem, pedig nem ér a láncterelőhöz.
Amúgy meg elhiszed nekem, hogyha lepotyogna a lánc, akkor visszazavarták volna a mérnököket a tervezőasztalhoz? :)
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2016.03.25. 21:12:36 -
#21853 Egyrészről teljesen jó ötlet, mert én sem nagyon szoktam használni az első váltómat , max akkor van állítva mikor valaki elkéri kipróbálni és valami megmagyarázhatatlan okból egyből elkezdenek váltogatni , mintha még nem ültek volna váltós biciklin és az eredeti állapotot már nem tudják visszaállítani, az már meghaladja az agyi képességüket.
Másrészről mi a helyzet a keresztbe váltással? Hogy oldják meg, hogy ne okozzon gondot, hogy ne ugorjon le a helyéről vagy ne kerregjen miatta a lánc? -
#21852 Új SRAM, 1x12-es rendszer
Annyiba kerül, amiért más bringát vesz, de lehet, hogy jó :) -
kisbesi #21851 Nekem is CST van( ez ), de esőben és kavicsos úton nem lehet rájuk számítani. Az ember azt hinné, hogy simán fog tapadni, de akkorákat zakóztam már ezekkel a gumikkal, hogy inkább leveszem, mert elég volt belőlük.
Még száraz időben is, csak ha már egy kicsit is porosabb az út, nem is kell kavics sem, képes rettentően csúszkálni.
Lehet aztán várok tőle túl sokat, nem tudom, de óvatosan ezekkel a gumikkal... -
smog15 #21850 Ez a CST szerintem elég kopásálló ezt találtam róla: - Összetétel: Dual compound – a futófelület kialakításkor két anyagot használnak: így egy keményebb, ellenállóbb középső részt és egy puhább, jobban tapadó külső váll-részt alakítanak ki.
Hogy esőben mennyire jó azt nem tudom, sokáig használtam Rubena V58 Cobra-t azzal nem volt bajom vizes úton csak annyi, hogy nagyon felverte :D Sáron kívül voltam vele minden talajon egyedül a folyós homok nem tetszett neki. 26x1.9 méretben használtam. Szerintem ez a gumi csak jobb lehet attól a 2000 forintos gumitól :) Képen a Rubena van
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.03.25. 18:06:33 -
#21849 Nekem van slickgumim, és esőben aszfalton jobban tapad mint a mintás. 1,5" széles. Inkább az ilyen csúszós taknyok a veszélyesek, azokra kell figyelni. -
#21848 ez esőben mennyire tapad vagy mennyire fog kopni? jó kérdés mi?
Kis kavicsos földutas mutatványoknál mennyire lenne jó. Általában én is aszfalton használom, de néha lehet hogy bejátszana a bakonyba kis ösvény is. -
smog15 #21847 Megnéztem az oldalukat ez a gumi tetszetős és boltban 5000 körül mozog.
-
#21846 Nekem cst terepgumim van, és nem volt vele gondom még, főleg azért az árért. -
smog15 #21845 Közben rájöttem mitől lehet az, hogy a slick gumira rosszabb gördülési ellenállást írnak mint a mintásra vagy akár a bütykös SmartSam-ra amiben nincs defektvédelem. Ami K-Guard-os vagy Puncture-Gurad-os az valamiért rosszabbul gurul még ugyan azon a mintán is mint ha Race-Guard defektvédelem lenne benne. Gyakorlatban ez nem tudom mennyire szembetűnő de inkább a Litle Big Ben-t venném persze ha találok. Bringaboltba meg a faszi azt mondja vegyek CST gumit mert, hogy az mennyire jó hát nem tudom. -
#21844 kerékpár szimulátor kicsiknek, home made version :D -
smog15 #21843 Most nézem a gyári oldalon, hogy a Little Big Ben jobban gurul elméletileg mint a Spicer ami elég érdekes szerintem mondjuk az igaz, hogy könnyebb a Little Big Ben csak ilyent meg nem találok feketében Mo-n :D
-
smog15 #21842 Nekem most a gyári SmartSam van fent 3.5-6 bar között lehet használni elöl 4 bar hátul 4.5 de fel fogom fújni 4.5/5-re 100 kg vagyok. De a gyártó oldalán meg tudod nézni milyen nyomásértékek között lehet használni. -
#21841 Igen, 4.2 szerintem okés, és igen, normális, hogy ennyi hónap alatt ennyit "ereszt". Én 97 kg vagyok, és ugyanígy 4 bar-ra fújom, két havonta korrigálom a nyomást. -
#21840 Tavaly októberben vettem az új bicajt és most éreztem, hogy a kerekek nyomása kicsi. Elmentem benzínkútra és lemértem, 1,3-1,7 bar közt volt (ha jó a mérő).
Régebben az volt a néphit, hogy ezekbe 2-2,5 bar kell, most úgy tudom az újakba ami nem speckó 4-4,2 bar szükséges, persze vannak 7-8 baros gumik (versenybringaszerű vékony gumik) is haver szerint.
Na most én felnyomtam 4,2-re, az úgy okés?
Elég kemény lett.
Normális az hogy tavaly október óta gyári állapotról leeresztett idén márciusra 1,7 barra??
Én 110 kiló vagyok szóval nem épp pehelysúly. -
#21839 De rohadt jól néz ki!!!! -
smog15 #21838 Vélemény a Schwalbe Spicer gumiról? Napi edzéshez használnám meg hétvégi túrázgatásra 99.9% aszfalton. 35-622 vagy 40-622 métereken gondolkodom. -
#21837 -
#21836 Végre itt a jó idő :D lehet túrázgatni..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
smog15 #21835 Na megnéztem 44x622, 28" 1.65, 700x42c ez van ráírva a gumira -
#21834 28" x (1.75)
De a 700 az nem a 29-es? -
smog15 #21833 Köszi neked is!
Nem tudja valaki a 700x44 gumiméret kerületét? Tudom létezik a tologatós módszer de jobb lenne teljesen pontosat tudni :) -
Ferrari23 #21832 Az első dolog ami repülni fog róla az a pedál.... Ennyi pénzért egy gagyi műanyag pedált adni a biciklihez no comment :) -
Ferrari23 #21831 Na engem se hagyott nyugodni ez a 8as dolog, a "kötegelő" teszt nem volt jó :) Leszedtem a felniről a gumit, felnit visszatettem a keróba olyan nyílegyenesen pörög, ahogy kell. Szóval mégiscsak a a gumi a ludas, nem volt még szerencsém ilyenhez okoz ez bármi gondot?
Grat a keróhoz! Sok km-t kívánok! :) Itt az én bicóm...
-
smog15 #21830 Új bringám Cube Nature 2015-s modell még egy utolsót pont megcsíptem :) Elmentem ma vele 20 km-t még nincs 8-as a felniben Elég sokan szidják a Viper ülést eddig nekem kényelmes volt persze majd kiderül 80-100 km túra után milyen :) Gumik (Schwalbe SmartSam) kicsit hangosak 30 fölött de érzésre jól gurul.
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.03.18. 16:21:40 -
Ferrari23 #21829 A felniben van, leteszteltem. Nekem tárcsafékem van így fékpofához nem tudtam nézni, de a kötegelő trükk megcsináltam. Hát sejtettem, hogy ezen a jó magyar utakon előbb utóbb úgyis 8-as lesz a kerékben, de azért nem számítottam rá, hogy zsír új kerónál 15 perc használat után már meg is lesz :D -
#21828 az enyémen is látszik egy kicsi,de az sztem a gumiban van és nem a felniben. A másik dolog,hogy nálam van amikor kanyarban hozzáér a fékpofákhoz a felni, ennyire csavarodna a felnim egy lájtos tekerésnél is?
Gyári bonteger felni van 9mm es gyorsszárral, lehet a gyors szár hajlik? -
#21827 minimális mindig lesz benne. -
Ferrari23 #21826 Szerintetek az normális, hogy az új kerómmal eddig összesen 6!!! km kerekeztem városban (1 teszt kör - rossz idő miatt nem tudtam bicózni) nyugis 18-20 km/h-s tempóba kerülgetve a kátyúkat, erre ma eljött az egyik haver meglesni az új kerót megpörgette a kerekeket és az első kerékben kis nyolcas van.... Hogy az istenbe? Vagy már gyárilag az volt benne, csak hát ki nézte? -
Ferrari23 #21825 Sziasztok!
Egy Merida Crossway 20 MD - 2016 tulaja lettem. Minden zsír, bár nagyon nem tudtam még kipróbálni, viszont a kormány csavarral nem boldogulok. Alapból 0 fokba van állítva a kormány, de szeretném kicsit nagyobb fokra állítani, de az istennek nem bírom megmozdítani a csavart :D Mi a halálnak kell azt úgy belehúzni? Már 2 db imbuszkulcsom baxott szét, a csavar meg 1 mm nem mozdult... -
Blum #21824 Szinte biztos, hogy jobban fog viselkedni esőben mint az "offroad" gumi. :)
Gondolj csak egy versenyautóra. Arra se bütykös gumit raknak esőben hanem olyat aminek a futófelületén vannak vízelvezetők. Ezen a Schwalbe-on pedig vannak :) -
#21823 jaja, az én bringám is nehéz.. ééésháátt én se vagyok épp túl vékonyka... :)
az eső még passz, mivel nem túl mélyek a barázdák, így biztos nem lesz olyan jó esőben mint az offroad gumim, úgyhogy jobban kell majd vigyázni esőben, de ha tényleg nem lesz több tüskés defektem akkor bőven megéri :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.03.13. 21:39:05 -
#21822 Annyit írtak róla negatívumnak, hogy nehéz (nekem ez annyira nem gond) és, hogy csúszik, főleg vizes aszfalton.
A csúszást én is észrevettem, de nem volt túl sok gumi még alattam (második bicajom ez a CUBE Curve Cross country váz) és amíg el nem vágódok vele addig ok. :) -
#21821 két hete van ilyen 26-os kerekem, a defektállósága és a sok netes dicséret miatt választottam, túl sok tapasztalatom még nincs vele, majd fél év múlva lesz értékelhetőbb véleményem róla, de eddig tetszik :DD -
#21820 Valaki rendelt már ChainreactionCycles-ről? kerékszettet meg 1 villát rendelnék. (itthon nincs választék..) -
Blum #21819 Konkrétan egyikkel sincs tapasztalatom de a név alapján mindkettő rendben van. :) -
#21818 Schwalbe MARATHON plus Tour pontosan.
28-as kerék. -
#21817 Gumi (külső): Schwalbe Plus Tour (vagy mifene) került fel, az rendben van?
Felni: Rodi Excalibur 2, ez milyen, mennyire mennyire megbízható tanyaföldre, rétre s városba?
Ma nyüstöltem őket, kutyával mentünk 10 km-t mindenféle úton. -
#21816 -
cobranco #21815 Ha esetleg valaki a hosszú hétvégére nem/csak/ szabadtéri programot tervez,egy filmes programot ajánlanék kikapcsolódásnak,a tavalyi alpoktúrám most következő része egyértelmüen a közelgő nyarat idézi:
Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view
Túrabeszámoló/2-3 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6249696902389093201
További videók,képek,túrabeszámolók itt:
http://cobranco.atw.hu/
Fogadjátok szeretettel!