Lineage 2 - MMORPG (OFFICIAL)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már updatel-em a SWG-t. Mindjárt jövök a rohamosztagosommal
Jockey
igen, végre eljutottunk akonkluzióhoz, legalábbis nálad már biztos😊
erröl kezdõdött a vita, rosszabb e az elf healer a többi, szvsz nem😊

ps: én sose állítottam hogy az elf healer jobb lenne bárkinél, de nem is szarabb, tádámmm😊

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Jockey
ajj leírtam: max skill szinten a sleep spell lvl szintje szvsz bõven ellensúlyozza az empower miatti bonusmatk-ját, tehát a sikeresség nagyon megkérdõjelezõdik
magyarán: elf caster véleményem szerint root-ba egyértelmûen rosszabb lesz, de sleepben biztos ez?
gördítsük tovább, ha nem biztos, akkor melyik a jobb? sleep vagy root?

Hedrox
Nexusnak igaza van. 😉
Ember jó gyógyító, ahogy írtam máshova is már -"...mindenféleképp az ember a legjobb healer, mert nem csak gyógyít, hanem sebeket kötöz, mérgezést (nem csak lvl1-2-t) tüntet el, amputál és kávét fõz."
A Dark Elfek jók a varázslók mellé csicskásnak, manát töltenek és empowert pakolnak, amit az ember nem tud.
Az Elf pedig partyarc, szépen kivarázsol bárkit a szorult helyzetekbõl a party recallal. Valamint szintén manát tölt, gyorsabban gyógyít, de nincs Greater Group Healje.
Szerintem egyiket se lehet összemérni a másikkal, mindegyikre szükség van egy jól mûködõ klánban, mindenkinek megvan a helye a csapatban.

Hedi visszatér! Hedroxiel - Elven Knight /L2free/

Jockey
így van, ezért mondtam, hogy sztem majdnem teljesen mind1 orstomná mit hazsnálsz
de mivel ostrom "jó" esetben is maximum 2 hetente lehet, ezért tünik fontosnak, hogy asima guild haborúba mondjuk mit használsz
jelenleg, sztem egy magyar sincs még azon aszinten, hogy érdemi pvp-ben lett volna része még, mert még kurva sok midnen fog változni ahogy felnõnek a maxskillszintig
jelenleg a többésg egy köztes állapot alapján itéli meg a pvp ezen részét, de a viszonyítási alapnak sztem a max (skill akár) szint közeli pvp-t kell nézni, mert elvileg ott egyensúlyozodnak ezek a dolgok.
én erre próbáltam leírni mi a véleményem😊

Aj leírtam: sokkal kisebb Matk (az elf M atkja kb 40%-a egy DE-nek az empowere miatt)(miért kell vagy 20* leírnom mindig ugyan azt, hogy végre megértsd?) -->kisebb rootolási esély.
Ha a elf-DE-t hasonlítod össze akkor miért példálóztál heavy armorral?, mert azt csak próféta tud viselni (aki HUMAN), ezért mondtam hogy az acumen megoldja a casting speedjet a humannak.

Szóval a Prophet a legjobb pvp pap.
Mert van root-ja, meg nehéz páncélzata, meg mana boost-ja, meg hp boostja, meg battle heal-je (igaz csak 40-es).
Meg nekem ez tetszik
Jockey
cast speed: én fõképp elf-de-t hasonlítottam össze, nemtom mi köze ennek ahumánhoz..
arra szintén kiváncsi vagyok, mire alapozod hogy az elf szarabbul sleepel high lvl-n mint a de rootl (van 50es elf healered?)
hangnem: ezt valamikkor majd biztos kialszod, nemtom miért példázol még mindig ezzel, stem azelmúlt kommentekbe igen normálisan folyt a vita, vagy lehet a hangemre te azt érted értsek vele egyet?😊

Hedrox
Tudom, hogy kétszer akkora a hatótávolság, de mivel ostromnál (ha én vagyok bent) mindenki befelé néz, fõleg ha van egy szép elterelõ hadmozdulat, senki nem fog figyelni egy-két kint mászkáló embert. 😊 Én most védelemrõl beszéltem, mert támadásnál úgyis teljesen mindegy, hogy sleep vagy root, az íjászok a válfalról szétszaggatnak, te meg úgyse éred el õket. 😉
Mellesleg akkor a sleephez is közel kellene menni. 😉

Látom nem tudzs normális hangnembe beszélni továbbra se...
A cast timra meg reagálztam 1000* de te nem fogtad fel utoljára: hiába kisebb a human cast speedje, kap light majd meg heavy masteryt ami novlei a cast speedet (ezeket viselbve), és igy alig lasabb a Light mint a robe, de ezt Pótolja simán a Human PAP (a cast speednel végig a humnat említettem példaként ) az acumennel, és igy mar nem gyorsabb az Elf castolasa...
A root-sleep hatásához: soxor leírtam: a DE jobban rootol mint ahoigy az elf sleepel ( és még a DE is szarul rootol , akkor mit produkál az elf?) így jó ha 3-4 bõl 1* bejön a root/sleep (ha nem sajnálja a pénzt az ellened exerre), és a root nem szakíthatómeg míg a sleep könnyedén.
A lifeleechet meg te hoztad fel elõnyként a DE-knél még jó pár hozzászólással ezelõtt és én erre reagáltam (valszeg észre se vetted miket irkálsz😊, és én erre mondtam hogy hanyagolható..

Jockey
igen, cast speedbe acument buff jónak tünik, ha embert-elfet nézzük, de egy de-elf szemszögböl már máris más a helyzet
megismétlem, mert ugylátom kezdjük elmosni honnan indult a beszélgetés: elf a legrosszabb healer, állította arachno, amire én reagáltam
itt kezdõdött az egész, ezek mellé vonultak fel fals érvek-ellenérvek, és mellémagyarázások

Jockey
😊
csak meg kell nézni azt, hogy egy hihg lvl ijjásznak milyen range van, és neked miylen ranged van, és máris nem olyan egyszerû a dolog, mint ahogy te azt leírod
egy ijjásszal senki nem veheti fel a versenyt sebzési távolságban, sztem ez tény, semmilyen caster, semmilyen tank (no comment) senki
másik dolog, hogy aki véd, annak nem kell elõrerohani, neked kell elfoglalni avárat, ijjászt nem fogja a saját védõje lõni tudotommal
elvileg nagyban is a szisztematikus ölésnek kéne érvényesülnie várostrom esetén, de erre asszem nagy eséllyem mondhatom kicsi az esély

Hedrox
A meglepetés ereje pedig mindig ott lesz... Ezek a kastélyok pedig nem hasonlíthatók egy másfél szobás lakáshoz, itt lehet bújkálni is (már ha van értelme a pl. 8vs8 klán ellen).
Castle Siege OFF

Hedrox
A cast speedrõl annyit, hogy ha egy pap kap acument, akkor úgyis teljesen mindegy, hogy melyik castol gyorsabban... Márpedig nem hinném, hogy egy csapat csak 50+-os Shillien Elderekbõl állna... 😉
Life Drainnek annyira nincs értelme, hogy én fel se vettem...
Az matk-hoz csak annyit, empower, lehetõleg greater (ha már 50+), plusz mellé egy szép könyv... Legalább egy román vajdának kell lennie az illetõnek, kilós aranylánccal a nyakában, hogy kivédje azt a támadást.

Hedrox
Én csak egy dolgot tennék hozzá:
Szép íjász, messzire és izmosat lõ, DE! ha egy támadó csapat betör a várba, akkor létezik olyan is, hogy TAKTIKA! 😊
És én szépen hátulról (mert ugye nem elõl mennek az íjászok IMHO 😉) lerootolom a drágát (v. drágákat, mert ki gondolná, hogy mondjuk én hátulról támadok...), a többiek meg szépen elszaladnak... Ha nem, akkor kénytelenek az íjászuk (íjászaik) mellett maradni, különben ketté oszlik az amúgy is csekély létszámú party. Engem meg aztán lõhet, ha már azelõtt kirohantam a látótávolságból, mielõtt rájöhetett volna, mi történt.
Nos, ha ezt a dolgot mondjuk egy szép helyen viszem véghez, amit elõre felkészítettünk a Mélyentisztelt Látogatóknak, akkor nem kell ecsetelnem, hogy mennyire mindegy, hogy rootolok vagy sleepelek. Viszont, ahogy már mondtátok is, nagy elõny, hogy hiába csapkodod a haver hátát, a rootot nem lehet megszakítani...
Ha esetleg csapdába sétált az illetõ, akkor meg nincs hova futni, míg a sleep bármilyen támadás hatására elmúlik.

Jockey
azt ne értem mire alapozod a sikerességet, van 50+os karid?
root is besülhet ugyanugy egy magas mdefû karin, ugyanugy mint egy a sleep
cast time-re se reagáltál, nemtom miért (light-robe közötti cast különbségre gondolok, amit leírtam)
ismét megmagyaráztad, hogy shilien oraclenak nincs life leeche, pedig egy szóval nem írtam stb
én el szoktam ismerni (mint el is ismertem) ha félreértel valamit, ezekre nem reagálsz direkt?
másik dolog besül e vgy sem, továbbra sem akarod megérteni amiröl irok, ezért példával kell élnem.
vagy te, meg van 1 ijjász
elkezdõdik aharc, szted mi a jobb sikertelenségtöl függetlenül a sleep vagy a root?
van 10-10 ember, közel azonos groupfelépítéssel (csak egyszerûség, és az érthetõség kedvéért), mi ajobb ha archereket casterereket(ide értve a healereket is) rootolod vagy sleepeled??
ez a gamma is elõbb utobb rájönnek páran itt is, a szisztematikus ölésrõl szol sztem (castle sieget most hagyguk figyelmen kívül), veszélyes-durva sebzésû karik likvidálása-inaktivizálása
erröl beszélek, nem másról..

Ok ok látom kezd végre alakulni a dolog akkor talán folytassuk is ebbe a (nyugodtabb)hangnembe a beszelgetést.
Pvp: a root tankok ellen nagyon jó, a sleepet (rootot) meg próbáld ki magas szinten egy (veled azonos lvl-ü) megfelelõ M defü egyén ellen (sajnos sokan abból ítélnek hogy mien könnyü rootolni/sleepelni hogy csekély M defû egyének ellen Pvp-ztek eddig, mert nme vettek eddig sokan exereket), és meglátod sokszor besül, fõleg ha vkinek kicsi az Matkja.

Nethyrrea
és amúgysincs rajta füstszûrõssapka, szóval verjük meg 😄

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Nethyrrea
ezt aláírom 😊))))

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

SDana
A DE nõcinek akkor is nagyobb a melle 😛
Ez is lehet nyomós ok 😊

GW -|- Dana Liena Me/E - Fagyasztó szemfényvesztő -|- Dana Heel Mo/Me - Gyógyászati segédeszköz La2 -|- Danaliena 55 PW - doom light sux, bw rulz :)

Jockey
ok, akor vesézgesünk:
1. 1 dolgoban igazad van, tényleg benméztem a :-otot, és tényleg te is azt írtad 20 alatt lehet jobb az elf, ez az én hibám, belátom
2. empower: az hogy igy foigalmaztam, azt csak a név miatti bizonytlanság miatt volt, nem azért mer tnem ismerem
3. vampiric: ismerem a spellt, írtam róla hoyg tudom hoyg 20 alattig van , nem értem miröl beszélsz, és azt sem tudom hol állítottam hogy ashilien oracle-k van 40es életszívása, ezt sem tudom honna vetted
4. tapasztalatbol beszélk én is, mert bármi meglepõ, nekem is van elf healerem, meg de healerem is
5. sleep: igy van, megszakítható, de látom felgoni nem fogtad hogy ennek elenére én elõrébb sorolom pvp-be (akár fgvsfg)-be, mert teljes cselekvésképteéenséget csinál, nem ugy mint a root
root dologrol is leiírtam véleményem, mivel pvp alapú a gamma, így ebböl aszemszögbõl nézem, leszarom, hogy amob-l ez mennyire jó(amit el is ismertem), pvp-be sztem szarabb
stílus: asszem a lekicsinylõ stílust nem én kezdtem, te kezdtél el engem kioktatni, én csak reagáltam
leírtam avélemény pár dologrol, ez nem tetszett neked
taiwona óta játszottam l2-l, némi közm volt hozzá
én próbáltam felvázolni sztem mi lesz 60as szinten + felette véleményem szerint, ennyi

ui: azt is leírtam, hogy de-elf kb egyforma sztem..

box lesz😊

Nethyrrea

Nagy on nem tetszik a hangnemed amellett hogy hülyxeségeket beszélsz, és igazad van TE nem tudsz olvasni: meg 1*, hátha felfogod:
-Acumen= növeli a castolási sebességet, és ez által gey picit gyorsabban is tud castolni a Human PAP mint az elf PAP
-Idézet: "meg emprovere vagy mi a szar...." (ezt te írtad: a hangnemme lekezelõ hisz annak szántad: ne játszd itt az értetlent)
-Vampiric Touch Lvl 2 -lvl 15- kapja meg a DE Mystic , ez után a Dark Wizard kap csak további életszívást (meg a human), Nem a SHILIEN ORACLE ( ha vmihez nem értesz akkor nézz utánna mielõtt írkálsz, én DE pappal vagyok szal tudom mien skilljeim vannak).
- Megintcsak nem tudsz olvasni: Idézet magamtól: "alacsony szinten a gyors cast miatt gyorsabban lehet fejlõdni az Elf mysticcel mint a DE vel " szal pont az ellenkezõjét állítottam mint amit te mondtál ( és én tapasztalatból beszélek: nem úgy mint te)
- Sleep: megszkítható, és ahhoz hogy bejöjjön nagy M atk kell, ami az elnek nincs....
-Igen ez a játék nem a lvl 1-rõl szól(amit te hoztál fel példaként...)

Szal ha irkálsz ne hülyeséget és ne aggresszívan

Nethyrrea
én ilyesmit ugyan nemírtam 😄😄😄

te írtad:
"a pvp itt várostromrol szol, nem arrol a csicskaságról, ami most zajlik "pvp" néven
oda meg tank kell, nem gagyi ijjászok😞)
amúgy épp erröl beszéltem, kell egy jo elf healer (kurva gyors cast time, magas szintû sleep spell), egy shaman vagy valami durva nukercaster (akinek van terültei sleepje), bele pár tank, és ownoltok mindkeit még "gagyi" pvp-be is
persze az ijászok mindig problémások lesznek, azokat sleep nélkül nem nagyon lehet megfogni"

castle **

Nethyrrea
siege közben sztem elég nehezen kapsz sleepet (ugyan ki kasztolná rád?), és ha mégis, akkor tuti lelõ egy õr mielõtt valaki barátilag hátbavághatna, hogy "ébresztõõõõ".....

CSak azért irtam castel siege et mert azt hoztad fel példa ként még egyszer , de ezért ne öljük egymást biztos igazad van

1v1 pvp ben viszont sleep az hent , persze ez mind szerintem tekintve még életemben nem voltam siege közelében sem de szerintem mikor ottvan 50 ember egy valki mindig van aki rácsap egyet a hátadra ha kaptál egy sleep et . btw eldernek van más jó skillje , és a 3 om felsorolt healer kaszt közül õ kap magas szinten sebzõ varázst .

Jockey
jajj bazzeg ne legyél már értelten
itt két healerröl van szó, nem wizardvs healeröl
sleep jelenleg is megvan minden healernek, csak az akérdés mekkora szintig tudja felhuzni
siege root= szintén 0, szal ebbe semmi ujdonság
másrészt ha majd normálsian pvp-ztek, akor fényderül arra, hogy mi ajobb? az hogy valaki nemtud mozogni, vagy hogy semmit nemtud csinálni
óriási a különség..

Sleep 1 ütésel megtörhetõ, mindenen mage cast megkapjaC 1 tõl és spec sorcerer ugyanaddig fejleszti mint elder , siege sleep = 0

aylakistigris
es torpik mit kapnak?
meg a jo kis piacozast is kilovik aloluk

L2 mozik: http://l2mozi.uw.hu/ - http://l2mozipvp.uw.hu/ L2 kaszt kuldik: http://www.freeweb.hu/l2quests/

Jockey
lol látom olvasni te se nagyon tanultál meg már sorry
egyrészt egy szóval nem írtam, hogy szar az empower, nemtom hol ovastad ezt ki: pont azt írtam, de healernél elõny a crit buff (ijjász+törös elõnyben)de sima tankon is durván érzõdik, az empower is elõnyként írtam, ezt se tom hol olvastad hogy hátrány, valamint el vagy abban is tévedve, hogy heavy armourbe egy proféta gyorsabban castol mint egy elf (nyugodtan testeld le amit írok).
Nyugodtan letesztelheted azt is, hogy egy robe user akármiylen healer mennyivel gyorsabban castol egy light amrouros healernél (és itt nem lvl1es healerre gondolok), mert gyorsabban castol, ha kevéssel is
szal mielõtt írsz gondolkozz
másik: ez ajáték lvl50+ról szol, nem lvl40rõl, szal 50+on igenis ki fog jönni, hogy mekkora szintû sleep spellt, hazsnálsz. 40 környékén még annyira nem is, de 50+on mindenképp
azt is irtam hogy root xphez jobb, ez is tény, ezt sem értem miért magyarázod nekem...
sõt, azt is írtam, hogy darke-l jobban fejlõdsz alacsonyabb szinten, lásd utsó sor, szal nem vágom miröl csicseregsz, talán te tudod..😊
ja és az tusó bekezdés: alacsony szinten mindeképp elõny az életszívás, és tudom hogy 20 fölött nics iylen spellje a de-k, sztem te valamit nagyon benéztél😊))
pvp-be ha berrotolsz egy tankot az ott áldogál, de berrotlsz egy ijjászt, az ugy végez ki rootba ahogy elõ van írva, én ezét mondtam, hogy talán elf jobbnak tünik pvp-ben egy darke-l, mivel õ a MAGAS szintû sleep varázslattal, tényleg ki tudja iktatni az ellenfelet, nem úgy mint egy de healer...(melleleg bármely tankna lehet ijja is, amivel hiába rooptlva van, simán tud kárt okozni rootban..)
szal akommentedröl ennyit😊

Senki se féljen minden kasztnak van/lesz valami elõnye amit csak az tud.Elderek C1 tõl kapnak resist shock -ot meg party recall-t jó két igen jó spell .Wizzek mellé jó barát az empower meg az acumen , a két kedvenc buffom a ww után amit szeretek kapni .

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

PvP-be meg ha sikerül lerootolod a tankot (ehhez perzse marha nayg Matack kell, akárcsak a sleepeleshez) az meg csak ott fog szépen álldogálni, amíg meg nem hal.

Lol Hidd el mindkettõvel voltam ( DE és elf) és partyba jobb a DE ,de a legjobb a Human , a másik meg ne lvl 1-en nézd mert a pap 20-nál kezdõdik. A human pap gyorsabban castol mint az elf ( ugye ugye lvl 2-es acumen). Az empower meg a game talan legjobb buffja wizzik számára😊)))) (+30% magikus sebzést (nem M atkot!!!) ad már lvl 1-en is és lvl 3-n szerintem duplázza a wizzi sebzését erre te meg szarnak nevezed?), a Focus/Guadiance meg ijjász/tõrös számára marha jó (és ezt se tudja az elf). Szal az elf nem jó papnak csak varázslónak.
A root/sleep meg az Matktol (is) függ, tehát a DE sokkal jobban rootol/sleepel 40-ig (utána a sleepbe lassan lemarad pesrze, de a rootba még erõssebb lesz), és a root spellt nem véletlenül használják többen: a rootolt ellen nem üt, sõt ha elõbb rootolsz mielõtt a tankot meglátná a MOB akkor bambán végignézi ahogy a tank lekaszálja õt.( Ha meg spearral rohangál a pap akkor akár õ is ütheti a rootolt MOB-ot annélkül hogy az megütné).,
Ja és abban is tévedsz: alacsony szinten a gyors cast miatt gyorsabban lehet fejlõdni az Elf mysticcel mint a DE vel (tapasztalatból tudom) de 20 után fordul a kocka ( empower).
Életszívása meg nincs DE papnak, a lvl 2-s HPszívása még mystic idõkbõl marad fenn, és lvl35-nél már egyáltalaán nem használható.

Jockey
hát tévedsz, igenis jó pvp kari a bd, csak kell neki egy jó healer😊
a pvp itt várostromrol szol, nem arrol a csicskaságról, ami most zajlik "pvp" néven
oda meg tank kell, nem gagyi ijjászok😞)
amúgy épp erröl beszéltem, kell egy jo elf healer (kurva gyors cast time, magas szintû sleep spell), egy shaman vagy valami durva nukercaster (akinek van terültei sleepje), bele pár tank, és ownoltok mindkeit még "gagyi" pvp-be is
persze az ijászok mindig problémások lesznek, azokat sleep nélkül nem nagyon lehet megfogni😛

Nethyrrea
hát mindenesetre azt már most tudom hogy leendõ BD-ként nemleszek egy hûdejó pvp kari... 😄

Jockey
hát, sztem elf healer igenis jó
attol függ mit akarsz, de sztem a gyors cast speed igenis számit, majd probálj ki egy lvl1es elf meg 1 lvl1es darkecsajt, oszt simán érzõdik milyen különbség van 2õ közt
buffokba vankis különbség, ha jol tom elfnek nics crit buffja, meg emprovere vagy mi a szar, de ennyi
elf csaj gyorsabb cast speed, gyorsab futás stb
nekem is van egy 22es, én szerettem anno
prophet meg egy teljesne különálló klassz, inkább féltank-healer, de mivel alapbol az ember magusok sztem röhejesek, ki van lõve nálam😊
eldernek és shioelen eldewrnek tök ugynaz a heal spelljie vannak tudtommal, csak aprohet van lemaradva heal spellekbõl, mivel õ inkább buffer tanker
összegezve:
darke-shielen: inkább offenzivebb, 40+-on inkább roooltni tud (xphez talán jobb)
elf: gyorst cast, gyorsabb futás, 40+on sleep varászlatokba jobb, sztem ez jobb egy healernél (ijjászok nemlövik addig se..)
proféta: klassz, bár gimp healje van, nics normális rootja ha jol emléxem, se sleepje 40 fölött, szal nem az igazi én véleményem szerint pvp-re..
kéréds mit akarsz késõbbiekben csinálni vele, és miben akarsz jeleskedni..

ui. véleményem szerint pvp-re a az elf-darke kb egyforma, de-l lifeleech+critikal+emp buff miatt, elfnel meg casttime (egy elf hamarabb befog altatni egy de csajt mint viszont..)+magas szintû sleep kb egálra hozza ki...
kétségtelen hogy lowbie szinten könnyebb egy de-l xp-ni, talán ennyi elõnyt látok..

Én védõkarakternek érzem magam, ezért elsõ a páncél.
Meg az sem utolsó, hgy ha rövid idõn belül nem változik valami a kari kinézetén sajnos uncsi lenne, a maxos D fegyver meg "kis" ideig még eltartana 😊

Az elf pap nem túl jó mert se empowerje nincs (van helyette poison resistanja ami egy vicc😊) ) se acumenje nincs és nem lehet proféta (aki heavy armorban rohangálhat), szal elsõsorban Human másodsorban DE jó papnak. ( Az elf inkább wizzinek jó -talán a legjobb varázsló- a gyors castolása miatt, healernel ez annyira nem számít)

GSXR
Elf Wizard Powa! Nagyon csíptem mikor lemnetem crumába és mindenféle reklám nélkül már hívtak is a partyba farmolni a termet😊

Nethyrrea
cromac gyere már msn-re, majd mesélek 😄

BEAST
viszont elven eldernek greater group healje sincs pedig az sem árt 😞 ...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
mind1 attol mer nem akkora táp pap mind a prophet még lehet jo 😉 majd meglátom milyen lesz

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Cromac Mac Art
ez hülyeség...elfnek legrövidebb a kasztolási ideje...
azért tartják sz@rnak csak mert nincs neki életlopása..

hát az gyík is A Prophet fasza, de az te nem lehetsz
BEAST
téleg még vmi 😄 én 1 elf hílert csináltam ... de 1esek szerint az gyik ...