235
unalmassá váltak a mai gyönyörű játékok
  • PiszkosFred
    Rövidségre csak annyit, hogy család és munka mellett bizony nem olyan rövid egy játék sem, persze ha a kezdési napot és a befejezési napot nézem, és nem a tényleges játékórát. Csak kell találni egyet, ami leköt, tetszik, és esetleg ha másnap is leülsz elé, akkor is tetszeni fog - és nem a vodka hatása volt az előző nap...

Egyébként télleg igyvan, ellustultunk, ami nem tetszik töröljük 10 perc alatt, mert ott a sorban a következő 20 game, van választék. Régebben ennyi volt egész évre...

Node sebaj, túléli ezt is valahogy a világ...
  • dikki*yysw
    HL2 elvileg 40-45 óra játékidős lesz. De ha másban a képünkbe hazudtak, lehet ebben is, szal lehet 5 óra lesz :)
  • dikki*yysw
    Persze, kitűnik. Csak letöltöd fizetős ftp-ről, amint kijön, aztán ha nem tetszik már törlöd is le.
    Lehet, hogy ha játszanál még vele pár órát már megtetszene, vagy akármi.
    Erre a legjobb példa én vagyok, legtöbb játékra annyi időt sem szánok, hogy az Optionsben beállítsam a controlst. Ha nem tetszik 3 perc alatt meg, akkor del.

Viszont épp ezért nem zavar, hogy nem veszek meg egy játékot, mert nem is játszom velük.
    Azért amivel játszik az ember meg kéne venni. Ez meg a másik, hogy akik a warezon nőnek fel, még hülyének nézik aki megvesz egy játékot. És ez a szomorú.
  • Seth
    Pont ezt akartam írni én is. Rohadtul rövidek. A Half Life 2, Doom3 meg a többi is ilyen lesz, mert olyan addiktívek, hogy nem hagyod abba míg végig nem tolod(tehát kb 1 hétvége, max 1 hét)
  • lwb
    Azért egy-két jó játék ma is kitűnik a tömegből: pl. Morrowind, KOTOR vagy agyzsibbasztónak az NFSU. De általánosságban sajnos igazad van ... :(

De a gáz nemcsak bennünk van, hanem a mostani játékokban is. Nagyrészük egyszerű, mint a raklap, semmi ötlet nincs bennük és pofátlanul rövidek. EZEKRE sajnálnám a pénzt kiadni.
  • Chaos Mad
    igen ez szerintem is igy van. emléxem régen mikor még 486-osom volt, a Warcraft volt az ász!!!! 8 floppy volt!
  • dikki*yysw
    Felgyorsult ez az egész. Régen haverral másoltattam 800 ft/db áron egy játékot, ha olvastam a PC-Xben, hogy megjekent, és jó.
    Ma meg megjelenés előtt X nappal feltűnik egy játék az nforce-on, fél óra múlva már tölti mindenki a broadband netjével.

Régen elvoltunk a havi 1-2 játékkal, mert ha esetleg szar is volt a játék, kiadtuk rá a pénzt, játszottunk. Most már nem becsüli meg senki a játékot, mert ingyen van.

Elkényelmesedtünk, elnagyképűsödtünk...
  • Chaos Mad
    szerintem pár hét alatt meglehet unni egy játékot. legalábbis én néha meg tudom öket unni. csak olyan MMORPG-k vannak amik fizetösek? nincsenek ingyenesek?
  • aabyssx
    C64 fiatalkora óta játszok, de ez 5-6 éve engem is elért. Akkor befejeztem a játékokat.
    Kb. 3 éve a videojátékok hoztak vissza, de akkora lángal, hogy még ma is ugyanúgy ég (pécével már nem játszom).
    (Ja, és filmeket sem nézek.)
  • Vez
    2004-ben BF Vietnam. És szigorúan csak neten.
  • ricsi1
    milyen fizetős?
  • ricsi1
    ja! akkor bocs!
  • Gregorius
    Nem sok nem fizetős játék van, majdnem mindegyikért fizetni kell, amikor megveszi őket az ember.
  • rezsofiz
    annyi:)
  • BaLeeX
    100?
  • rezsofiz
    mindjárt 100
  • Tom3 #98
    fizetos gamek csak nem uncsik
  • [HUN]PAStheLoD
    én nem unom őket mert ha esetleg unnám valamelyiket ott a SoF II ;]
  • PiszkosFred
    Felreertetted. A sims tobb mint "jatek" <- igy ertettem..
  • PiszkosFred
    Nemtom, de remiszto neve van ;]
  • Gregorius
    Na, ahogy így elnézem, azért szép számmal fel tudunk sorolni olyan játékokat is, amik tetszenek. Lehet egyszerűen csak az a baj, hogy olyan sokat kapunk, és olyan változatos az ízlésünk, hogy nincs kivel megosztani az élményeket?
    Mert régen ügye kijött egy játék rávetettük magunkat és azt csócsáltuk 10-en egy gép előtt. Tudjuk, közösségi élet. Ma meg megveszed a játékot, mindenki lefikázza, de neked tetszik és kész.
  • ricsi1
    há dehogynem!időelba*ásra megfelel!
  • PiszkosFred
    A sims az egesz mas kategoria, az nem jatek ;]
  • ricsi1
    majd a 2-t!
  • Rincewind
    Ja és ne üssetek nagyon, de mostanában kóstolgatom a Sims-et és eddig úgy néz ki, hogy nagyon be fog jönni... ;)
  • ricsi1
    nekem is nagyon kevés játék tetszik(nyár óta Vice city,COD amivel sokat játszottam)

vki vmi jókis FPS gamet nem tud?
  • Rincewind
    Az utóbbi években engem is nagyon kevés játék köt le. És tök mind1, hogy konzolon vagy PC-n (értelmetlen vita beszűkült embereknek!), egyikre sincs olyan, ami tényleg igazán odaszegezne a képernyő elé, mint régen.
    Utoljára ilyen a GTA Vice City volt PC-n, azt nagyon sokat toltam, meg hébe hóba Dark Age of Camelot-oztam. PS2-őn meg a Kingdom Hearts és az NBA street Vol. 2. volt ilyen, aztán ezzel ki is fújt az igazán jó játékok listája az elmúlt évben mindkét platformon. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy rendeteg jó játék jelenik meg, amit ki se próbálok, mert egyszerűen nem érdekel, pedig tudom, hogy nagyon jók (BGaE, KOTOR, stb.)
    A jövő azért bíztató: elsősorban a World of Warcraft miatt, ha az be fog jönni, akkor egy évre meg lesz oldva, hogy mivel játszak. De a Doom3 is nagyon érdekel. PS2-re a Star Craft - Ghost (egyáltalán jön ez PS2-re?), meg a Kingdom Hearts 2, ami érdekel ha még idén megjelenik. Ja meg nemrég rendeltem egy Primal-t, az ugyan nem mostani játék, de nagyon sokat várok tőle...

Na kb. ennyi. Engem szvsz azért kötnek le egyre kevésbé a játékok, mert öregszem, nem pedig azért, mert olyan szarok lennének. :) Voltaképpen csak az MMO RPG-k, amik hosszútávon is élvezetesek maradnak számomra, minden más rövid időn belül megy a levesbe. :)
  • PiszkosFred
    Istenem, ez mekkora kozhely ehehe.. Gratulalok ;]
  • Csacsi
    Ez ellen egy megoldás van. Ha untatnak a játékok, akkor ne játsz.

Olvass, menj el kocsmázni, kirándulni, bulizni, ne pedig a gép előtt akarj ülni, hogy játszál vmivel. Sokkal jobb dolgok is vannak az életben, mint a játék.

És hidd el, egy idő után, már nem is fog hiányozni az, hogy játsz. Játszol heti 4-5 órát, annyi bőven elég.

• Dynamic
    Ehhez még pár szó:
    Csak gondoljátok végig miért emlékezetesebb a Doom, a Quake, a Lemmings, A Warcraft, a C&C, az Incubation stb. annak ellenére, hogy ezeknél már sokkal jobb játékok léteznek manapság az adott stíluson belül is.
  • Gregorius
    Igen, csak az a baj, hogy mostanában kevesen csinálnak jó játékot. Itt mindig a patch-eket kell, hogy említsem. Mert persze egy szar játékot sok embernek van kedve megpróbálni felülmúlni. De régebben, amikor egy játékhoz kiadtak egy javítást, akkor legyintettem egyet és azt mondtam, hogy kész, ezek lejáratták magukat a szememben. Most meg teljesen mindennapos dolog (tisztelet a kivételnek). Egyre jobban szaporodik az igénytelenség (lásd növekvő gépigények).
  • Dynamic
    Szerintem meg arról van szó, hogy egy gamernek már nem lehet évek múlva újat mutatni.Új játékstílust senki sem fog kitalálni, maximum az eddigieket finomítani extra fícsöröket hozzáadni stb.De a lényeg mindig ugyanaz marad.Ezen sem egy konzol sem egy pc nem fog változtatni.
  • Dynamic
    Ezzel nem értek egyet.Elég egyoldalúan írod a véleményedet.Leírod, hogy kevés az autós és sok az FPS játék.Miből gondolod, hogy a topiknyitónak is ezért nem jön be a pc?Ha valaki kezdi unni a játékokat, nem hiszem, hogy a konzolos játékok meg varázsütésre rabul ejtik.
    (a "mi értelme van egy fps-nek?" meg elég lol kérdés, főleg annak tudatában, hogy ezt bármelyik játékra kivetíthetnénk)
  • Gregorius
    Nem tudom, emgem már eddig is idegesítettek, de ettől még vígan játszom, na persze nem velük. De nem csak belőlük áll a világ. Egyébként nekem is van egy haverom, akinek szintén csak a Frozen Throne van fenn a gépén. Összesen két játék van meg neki eredetiben, mind a kettőt lerippelte Nero image drive-ba, az eredeti lemez vissza a dobozba, fel a polc egy kiemelt pontjára nehogy megsérüljön, vagy ilyesmi. Tippeld meg mi a másik, anyit segítek, hogy még csak a 10.000-es kérdésnél járunk.
    Egyébként minden tiszteletem az övé, mert azt nyomja éjjel-nappal, de legalább tartalmasan szórakozik, mert azzal játszik, amivel szeret. Én, ha unatkozom, benyomom az 1nsane-t, most már 4. éve, és lenyomok rajta egy kört. Jöhet nekem NFS: Underground, Colin McRae, F1 meg akármi, nem tud újat mutatni, nem veszem meg.
  • RangeR
    A korral jár. 6-7 évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy valamikor majd nem fognak érdekelni a játékok. Mostanában 1 játék van a gépemen : Warcraft 3-Frozen Throne. De már csak a tájak és a zene miatt nyomom, amúgy meghagyom a hülye kölköknek az egyéb élvezeteket. Ne csodálkozz, előbb-utóbb ki lehet nőni ebből a pc-game világból. Egy idő után a kis pöcsök is idegesítenek majd a neten és már szerverre sem lépsz majd fel, mert hosszú lesz a lista amin azok szerepelnek,akiknek gurigáznál a fejével,ha életben eléd kerülnének. Aztán végűl marad a single, majd az se!
  • Gear
    Azért a mostanság kijövő progiknál ez mintha kezdene javulni.PL.:BG&E,XIII,PoP Sands of Time .... Ezekbe szép (egyedi)a grafika de azért a játékélmény sem gyenge.Nekem a PoP nagyon bejött(és asszem mégegyszer végigtolom)mert régen imádtam a platform progikat de viszont kellett a jó graf is (ha már egyszer kidobáltam pár százezret gépre).Az eddigi progik tényleg vagy nagyon szépek és ostobák(vagy kezelhetetlenek) voltak, vagy qrva csúnyák,de tavaly ez(szvsz) elkezdett változni.Tetszik a stilusok összeolvadása is , mert másképp nemigen lehetne újdobnságot hozni a gamákba. Én szerintem nem vélnak unalmassá a mai gyönyörű játékok .. egyébként a topikokat olvasgatva azt látom,hogy nagyon sok olyan negatív arc irogat akinek semmi nem jó, agyonkritizál mindent. Ha egy gama szép mint állat és játékélménybe is jó akkor túl színes/csicsás , meg túl nagy a gépigénye! Ha viszont nincsenek 1 progiba szép effektek akkor meg "jó-jó de mé ilyen sivár a graf". Ezek szerintem kiégett arcok és nekik unalmassá is vált minden. Persze a mai - meg a majd +jelenő - progik nagyrésze szart sem ér de vannak gyöngyszemek és ahogy nézem egyre több.
  • KeKKSZike
    Akkor játszál a kukiddal...
  • Hacker
    Én nem unom a játékokat. Sőt! Mostanában az Anarchy Online-al játszom. Na jó ez egy online játék, ami ugye megunhatatlan, dehát épp ez a jó.
    A NFS Underground az amivel még eljátszogatok, de most is olyan hibába ütköztem, ami elvehi a kedven a gametől (Elkezdi betölteni a pályát aztán meg kilép)

Olvasgattam vissza is egy kicsit, és ehhez a grafikai témához csak annyi, hogy manapság tényleg a grafikára mennnek, nem a játékélményre. Nézz csak meg egy régi klasszikust, meg egy új "össszedobott sz*rt". Én például iszonyatosan csalódtam az unreal tournament 2003-ban. Egy ideig jó meg minden, aztán két nap után ráunsz. Míg az 1. rész olyan jó lett hogy még most is szívesen játszok vele. Remélem a 2004 jobb lesz.
  • Blasta
    Luc besson simán elkurvult az 5. elem óta.
    Mióta producerként működik közre, csak silány produkciókat köszönhetünk neki.
    Lásd:
    Taxi2, 3
    A szállító
    Wasabi

Ezek mind mind silány filmek. A taxi 1 még kivételt képez, de az is csak egy picivel van a mérce felett...

Bocs az offért, nem filmes topik tudom.
  • PiszkosFred
    OFF
    Kár, de ez is egy stílus, "ízlések pofonok ugyebár..." Azért luc besson féle francia vonulat filmjeiből biztos láttál pár darabot, és nem hiszem hogy a rossz filmek közé sorolnád őket.

Cat féle cikk két ponton bukik meg. Ha nem pénzbevetél és a darab szám alapján nézné az ember a filmgyártást europa kontra holywood kapcsán. Mert lehet hogy egy-egy francia vagy lengyel film annyit sem hoz összesen a konyhára mint egy-egy amcsi film főszereplőjének 1 heti! fizetése. Viszont ha leülsz, és egy picit olyan történetre vágysz, ami talán veled is megtörténhet, nem robban fel a fél világ, nem lőnek le minden harmadik statisztát a filmben, akkor az europai (és keleti) filmipar is lehet nyerő. Keleten egy-egy JackieChan film a mai napig nagyobb nézettséget produkál mint bármelyik holywoodi szuperprodukcio, igaz ez a népességgel is összefüggésben van keményen. (az összebevétel ezzel ellentétben elenyésző százaléka a holywoodinak, ezérti s pakolt össze JC anno es indult el amcsiba). Egyszóval az kétségtelen, hogy az amerikaik jól csinálják és ha csinálnak egy filmet, azt úgy megcsinálják, hogy kifelé a moziból még mindig az égnek áll a hajunk a hang és vizuális hatásoktól. Ezzel kevés europai gyártó tudja felvenni a versenyt. Így ők a történetre, és a hétköznapi emberre fektetik a hangsúlyt, amit ha megnézel, lehet hogy nem áll égnek a hajad, de széles mosollyal vonulsz ki a teremből és az az érzésed, hogy ez veled is megtörténhetet volna.

Ez az én szubjektiv véleményem, nem akarok senkit sem meggyőzni, mert mindenki saját maga tudja mi a jó neki. Természetesen mindkét oldalon vannak kivételek - van jópár számomra nagyon tetszetős amcsi szuperprodukcó, és bűnrossz europai film (igaz ezek legtöbbször elkövették azt a hibát hogy felvették a holywoodi stílust - amihez ők nem értenek, csak az ameriakaik ez kétségtelen)

....de ez télleg nem ez a topik témája..
    ON