235
unalmassá váltak a mai gyönyörű játékok
-
#155 "tomor legyen es utos."
Igen, de hogyha valaki nem lopja, hanem megveszi a játékait, akkor azért nem árt, ha 10 óránál némileg tovább leköt.
"mint honapokig ugyanazt jatszani, annyit nem tud nyujtani semmi.."
MMO RPG-t próbáltál már? Egy jobb fizetőset, nem ezeket a gagyi ingyeneseket. Meglepődnél... -
#154 Én most éppen Zelda: Majora's Mask-ozok (tuti game) -
#153 Ja és aki olyan játékot akar ami garantáltan odabsz és nem lehet letenni az töltsön le egy N64 emulátort és a Zelda: Ocarine of Time-ot. Konzol topicban van link emuhoz meg gammához is. -
#152 Már ne is haragudj ,de szerintem egy játékot mindíg úgy kell fogadni ,hogy úgy egész ahogy azt kitalálták. A Kotorban férfit irányítok mert mégiscsak az lennék:D
De a BGE-ben én már el se tudnék képzelni fickó karaktert és annyira megszerettem a főszereplőt ,hogy szinte rosszul érzem magam egy-két szomorú jelenetnél. És ha ez megvan én akkor mondom azt ,hogy tökéletes a játék. -
#151 Egyetértek, megunhatatlan, de ez köszönhető annak is, hogy már a megjelenés napján mellékeltek szerkesztőt hozzá, egy teljes cdnyi "forrassal", igy aztan ez a nepszeruseg nem csak a teljesen szabad es nyitott jatekmenetnek koszonheto, hanem annak is hogy egyre s masra jonnek a jobbnal jobb modok es pluginok. Nem beszelve a 2 kiegeszitorol, melybol a bloodmoon jopar forumon az ev kiegeszito lemeze lett. Es akkor a teljes total converziokrol, amelyek lassan elkeszulnek meg szot sem ejtettunk - szinten garantalt jopar jatekora. Nwn is azert nepszeru mai napig is servereken, mert mindig van hozza egy uj pw, egy uj modul amely a jatek motorjan nem, de az jatek elmenyen nagyot tud dobni. Csakhat nem minden ceg engedheti azt meg maganak, hogy szinte teljesen "onallo eletre" keltse a kiadott jatekat. -
#150 Éljenek a jólinformált emberek:D A Blizzard North egy gramm CGI-t nem csinált. A Blizz North a Dio1-2-t csinálta. Blizz animokat egy külsös cég készíti. -
#149 maga nemében szinte etalon! -
#148 bg&e nagyon király! mondjuk nekem kb 25 óra volt eltököltem evvel a gyöngyszemmel! -
#147 Én jobban szeretem, ha egy játék sokáig leköt és változatos. Ezért játszok a megjelenése óta a mai napig a Morrowinddel. Azt nehéz megunni. -
#146 Ha ennyire jó a BGE, akkor megnézem... Kicsit elriasztott, hogy spiné a főszereplő, de ezek szerint nem gáz a játék. -
Zsoltee_a_bator #145 ja csak nem mindenkinek van ideje egesz nap jatszani..
napi fel-egy oras jatekkal mondjuk heti 3-4x eltart egy darabig egy jatek.
es addig jo esellyel jon megfelelo utanpotlas. nekem jobban bejon a valtozatossag mint honapokig ugyanazt jatszani, annyit nem tud nyujtani semmi.. tomor legyen es utos. -
#144 én is unom őket
mutkó má a vice cityt vettem elő, mer enm volt kedvem semmihez
mostanába semmit nem jáccom/tvzek
szal csak net :D -
#143 Nah. Mivel én nekem az utóbbi időben csak pozitívumok jöttek ezért nem tudom igazán átérezni az itt jelenlévők hatalmas pesszimizmusát. Persze énis játszottam nagyon jó játékokkal.(Monkey sorozat, BROKEN SWORD 1-2, Elite, Pirates stb.)Ezek tényleg nagyon jó játékok voltak és a mai napig megállják a helyüket. Ezzel szemben most a következőket vittem végig. (Broken Sword 3,Kotor,XIII,Beyond Good@Evil) És a Kotor kivételével mindenek 10-15órás játékideje volt. DE megvagyok elégedve velük. Annyira ötletes és érdekes játékkal mint a BGE még sose találkoztam ,pedig én aztán mindent végigviszek. Ha valakinek elment a kedve a játékoktól vigye végig és merüljön el benne mert ez az a játék amiben érdemes. És ez bizony tud adni 50+óra fölött is ha az embert megfogja a világ.Sok szemét jön ki. Ez tény. Ezen nem lehet változtatni. Ellenben azon lehet ,hogyha megnéz valaki egy játékot ne 10perc után ítéljen(Kivéve ha a mai tendencia szerint ennyi idő alatt már végig is vitte) hanem próbáljon eljutni egy olyan pontig ahol biztosan megmondhatja ,hogy szerinte ez szar. Manapság a gamék erre mennek rá ,ahogy dikki is mondta. Valami új ,de röviden tálalva nehogy olyan nyujtott legyen mint a rétestészta. Én azt mondom így ,hogy mindenki rohan elegendő a 10órás játékidő ,ha abban minden bennevan. Egy Kotornál kellett az 50óra ,de ha a Pop-ot tovább húzzák ,hány ember fikázná.
Szóval a játékokkal gond van!! És ezt csak az elővigyázatos válogatással lehet kompenzálni.
Ui:Ha bárki az álltalam fölsorolt játékok közül végigvisz egyet és ordenáré módon nem tetszik neki vendégem egy sörre. -
#142 A WC3 is ízlések és pofonok. Ha nem leloptad netről, hanem megvetted, és játszogatod bneten, nagyon is jo. -
#141 Azért egy picit a játékok is hibásak. Régen egy Elite vagy egy Sierra/Lucasarts kaland akkor is egy hétig lekötött, ha mást nem is csináltál mellette. Ma egy Max Payne 2-őt egy délután alatt végig lehet vinni, de egy Freelancer sem tart tovább 1-2 napnál. Ha kicsit kalandozgatsz a főstory után, akkor max. 3 nap.
Nem érdekük a gyártóknak az időtálló, sokáig élvezhető játékok kiadása. Inkább valami szép, csícsás konzol-remake-et adnak ki, amit aztán végignyomsz/megunsz két nap alatt és már veheted is az újabbat. -
#140 FPS: nem frame per sec. hanem first person shooter. -
#139 megmondom a frankót!RARE. most kezdtem a banjo tooie-vel játszani,ennek aztán van hangulata! nagyok király!!! pedig sokan a dedós játékok közé sorolják.összes RARE játék jó,persze platform kategóriában. -
antijedi #137 hát anyira nem grancia, nézd csak meg wc3at... :PPP -
#136 Viszont a Blizzard North ! mind a mai napig a trónon van és megingattatlanul uralja CGI movie -at. Persze az nem játék. -
#135 Az a bizonyos Blizzard a Diablo I és a Star(War)craft óta már nem létezik. -
#134 Naja, csakhogy aza bizonyos blizzard sincs mar, csak valami limlom maradek a vivendi egisze alatt... -
#133 Azért ma is van 1-2 jó cég... Pl. véleményem szerint a Blizzard név garancia. Starcraft Warcraft1-2-3 dio1-2 azért lássuk be, régen is istenek voltak, és most is. Szal nem annyira kétségbeejtő a helyzet azért... Mondjuk azt tudom, hogy tegnap 3 gamet töltöttem le, amiböl 3 nem tetszik :\ -
#132 úgy látom itt mindenki erről beszét;) -
#131 Erről beszéltem lentebb.
Pl. konkrétan emlékszem a legelső RTS-ek által nyújtott élményre(Dune,WC) egy jópárat végignyomtam, majd egy idő után "besokkoltam" és rengeteg nagy névvel nem is játszottam(C&C Generals), annak ellenére, hogy technikailag és grafikailag 100-szor jobbak készültek/készülnek azóta is.
A kulcsszó egyértelműen az újdonság varázsa, ami egy idő után elmúlik és nem arról van szó, hogy a régi játékok jobbak voltak.Rakjunk csak valaki olyan fiatal elé, aki még nem játszott szg-es játékkal mondjuk egy Doom-ot és egy mai középkategóriásnak számító gagyi FPS-t.Egyértelmű,hogy pár perc próba után a másodikra fog szavazni. -
#130 Hát én is ezt mondtam lényegében. Túl sok mindent láttunk, és csak az eredeti ötletek jönnek be ma már.
A másik, hogy felnőttünk :( -
#129 Igen, csak akkori nagy jatekot keszito nepek (system3, ssi, microprose, stb) mara vagy megszunt, vagy szethullott, vagy atalakult, de nagyon keves az ami fennmaradt. SSI anno egy az egyben megalapozta a crpgt a krynn sorozat es tarsaival, akar akarta, akar nem. A microprose es sid jatekainak klonjaival vagy folytatasaival meg maig jaccik a nep.
De az az igazsag, hogy olvasva Shep kommentjeben a "tul sok mindent lattunk" reszt, most jottem ra hogy telleg, lehet nem a gyartokban a hiba, hanem bennem... Illetve nem tipikus "hiba" ez, de a fancsali kepekert amiket vagok egy-egy uj game lattan, nem feltetlenul csak a fejleszto a ludas. -
#128 Szep volt ;] -
#127 Én akkor egy szót sem szólók, én majdnem mindenevő vagyok, ha valami tetszik az álatálban megvan és végig is viszem, egy baj van csak, hogy túl sok minden tetszik és most is itt áll vagy 10 játék amit még nem vittem végig, mert hát ugye nem lehet éjjel nappal játszani, dógozni is kell. -
#126 Amúgy lehet, hogy nem a játékok lettek sokkal unalmasabbak, hanem mi, játékosok öregedtünk egy cseppet... Emléxem anno a Curse Of The Azure Bonds (és a többi SSI rpg, ha ezek a nevek mondanak valakinek valamit) hetekre lekötöttek C64-en, de úgy, hogy suli után csak ezzel nyomultam és nem érdekelt semmi más. Akkor még volt úgy, hogy játék közben vettem észre, hogy "mallik a pitty", vagyis pitymallik. :)
Ma már ilyen nincs... Pedig nagyon sok jó játék jön ki manapság, de nincs idő mindet végignyúzni... Ha ma is 16-17 éves lennék, biztos nem így lenne.
Legutóbbi olyan játékok, amik több mint 42 percre lekötöttek: Morrowind, Final Fantasy X, WWE Smackdown HCTP, Gran Turismo 3... + ilyesmik... (99%-ban PS2 - über alles!) Bár vagy 4-5 napja semmivel sem játszottam... -
#125 Ja a kollega ól beszél, nem mindíg azok között a játékok között kell keresgélni melyeket hülyére rekléámoznak, mert sokszor a kisnevű játékok között jobbak vannak, mint a ... -
#124 No comment... -
#123 Nem feltétlenűl a játékok váltak unalmassá, a 80as évek végétől a 90-es évek közepig letetették a mai játékok alapjait kaland, RPG, FPS, stb., és akkoriban mindez az újszerűség erejével hatott és azért tett mindegyik olyan nagy benyomást ránk, hogy még ma is felidézzük hogy milyen jó is volt a DOOM a Day of the Tentacle /pár hónapja nyomtam végig újból/stb., holott ha megnézzük pl a DOOM mai szemmel nézve elég gyermeteg a wolf3d ről nem is beszélve, és ha jobban megnézzük sokkal unalmasabb is volt mint a mai FPS-ek töbsége, mert mi volt mentél lőttél kapcsoltál és ennyi, a pályák nem nagyon hasonlítottak semmihez, ma meg azért a játékok többsége valós helyeken játszódik, olyan mintha tényleg egy vársoban lennél vagy egy házban vagy akárhol, a fegyverek is élethűbbek van tárazás meg miegymás.
Szóval összegezve, nem biztos, hogy a játékok unalmasak, hanem mi láttunk már túl sok mindent és mindíg egyre többet akarunk, /ez az emberi telhetetlenség/ és ezért érezzük, azt hogy ez a játék nincs olyan jó mint a régiek, pedig van legalább ugyanolyan vagy még jobb is csak mivel láttunk vmi hasonlót nem értékeljük hogy milyen jó is az amivel éppen játszunk. Ugyanez van a filmekkel is azokra is azt mondjuk hogy mind egy kaptafára megy, de hát azért mert már nem igazán lehet újat kitalálni, jó példa erre a sokak álltal istenített Gyűrűk ura, ami már egy majd fél évszázaddal ezeleőtt megírt trilógiából készült, és azóta sokak szerint nem igazán sikerült senkinek ettől jobbat írnia /persze ízlések és pofonok, szerintem pl van jobb/, az meg egy másik dolog, hogy a film meg közel nincs olyan jó mint a könyv.
Szóval aki úgy érzi, hogy a mai játékok unalmasak az akkor szedje elő a régi nagy neveket és játszon azokkal, mert egy a lényeg, hogy amíg játszol addig jól szórakozol és a mindennapi gondokról eltereli a figyelmed, és ugyanez vonatkozik a filmekre is, amíg azt az 1.5-2 órát egy kicsit is élvezed, szórakoztatónak találod amíg a filmet nézed, még ha az nem is olyan mint a régi nagy filmek, addíg semmi gond nincs, ha viszont már ezeket nem élvezed akkor bizony más szórakozás után kell nézned. -
#122 Ja és azért kezdtem el ezt a hozzászólást írni, mert azt akartam kihozni belőle, hogy a Planetside-hoz hasonló játékélményem még soha nem volt.
Ha lenne egy év az életemben, amíg nem kell semmit tanulnom, dolgoznom, akkor éjjel-nappal Planetside-oznék. Fantasztikus. -
#121 Hát igen. Én már két éve úgy vagyok, ahogy a topicindító, meg Kandurex érez. Csak olyannal vagyok képes játszani, ami újat mutat.
Ezért kattantam rá a közelmúlt Ubisoft játékaira. De a Robin Hood Defender of the Crown, akármennyire is barom játék, szintén lekötött vagy 5 órára egyhuzamban :)
Persze aztán azt sem indítottam el többször. De a Beyond G&E-t, a XIII-at, PoP:SoT -t végig fogom vinni. 2003-ban összesen két játékot vittem végig (Enter the Matrix, Call of Duty) most meg egy héten belül 3-at :)
Szóval lehet egy játék akármennyire is kis név, noname vállalkozás, ha van benne vmi új, akkor le tud kötni.
Ballerburg. Játszott vele vki? :) Kurva jó volt. -
#120 Az MMORPG-k lehetnek a megoldás. De azok meg rohadt drágák egyelőre. Legalábbis a magyar pénztárcákhoz. -
#119 Jajaja. Tényleg. -
#118 Egyébként a tendencia is más. Régen egy HL, vagy egy bármilyen RTS volt 40-80 óra játékidő.
Vegyük az Ubisoftos játékokat, mert tényleg állati amit november-december közepén letettek az asztalra.
Olyan franchise-okat, ötleteket, színhelyeket vonultatnak fel, amely egyedi, vagy régi. Teljesen eredeti játékok, mint a Beyond Good@Evil. Olyan ötletek, mint a XIII. Olyan régi játékok, mint a Prince of Persia következő része.
És nem 40-80 órát, hanem 10-12 órát adnak nekünk, de akkor az ötletekkel teli, fantáziadús, újat mutató játékok. Efelé halad a világ, a DOOM^3 is lesz max. 15 óra, de akkor adott valamit. -
#117 A túl gyorsan kiadott, félkész játékok listájáról nem maradhat le a Temple of Elmental Evil sem. Amíg nem jött ki a hivatalos patch gyakorlatilag játszhatatlan volt. -
#116 Ja, és a legszomorúbb. Sokan mondták, és igazuk van: a konkurrencia miatt nincs idő finomra polírozni a játékokat.
Ez igaz, és ez a legnagyobb baj. Olyan játékokat basznak el a kiadók miatt, mint az Enter the Matrix, Deus Ex 2. 50%-osan adják ki őket, mert határidő van. Vagy Street Legal.
És ehhez hozzájön az, ami miatt én mindig káromkodok egy sort: a hiperigénytelen, évről-évre nulla újítást felvonultató, kaptafa EA játékok meg a legsikeresebb játékok mindenhol.
Egy FIFA200x, NBA, NHL, Madden, F1 meg minden; kb. annyi az éves fejlesztésük, hogy egy programozócsapat leül és megduplázza a játékigényt; a másik csinál egy új intrót; a harmadik meg kicsit átszabja a grafikát, és frissíti a játékosok adatait.
És mégis ezek a játékok a legsikeresebbek, mert a sok faszláma megveszi őket. Meg a Battlefield nyócadik kiegészítője, a 9. Need for Speed, a hatodik mohaa...
...szerencsére az Ubisoft mostanában nagyon belenyúlt a jóba, és tényleg csak mesteri munkákat ad ki a kezei közül. -
#115 Én nem törlök semmit. Ha másra nem is, dc-ben megosztani jó lesz, hely meg van bőven.
Inkább jól meggondolom, hogy mit is töltök le. Ha a képekből/nforce-os kommentekből látszik, hogy gagyi az egész, akkor nem is terhelem vele a sávszélességet.
Én régen gyáriban vettem meg a BG-t és az icewind dale-t és a mai napig nem sajnálom a rá kiadott pénzt. Mert azok a játékok hónapokig elszórakoztattak. Ma már nem adnak ki ilyeneket ...