235
unalmassá váltak a mai gyönyörű játékok
-
Vers #70 az a gond hogy a pc-s játékok már csak a grafikára mennek, az ember nem gyözi venni az ujabbnál ujabb grafkártyákat procikat, a játékötletek is kimerülöben vannak már nem nagyon van mit kitalálni, bár akad 1-2 kivétel pl ICO
lassan elérkezünk oda hogy a játékok valoságszerüek lesznek , CG minöségben, csak játékötlet nem lesz, marad a régiek tupirozása
szerintem a játékok szerepét át fogják venni a reality filmek, showk
ahol folyamatosan egy másik világban lehetünk csak rá kell kapcsolodni a starwars univerzumra, gyürük urára, harry potterre stb...
bárki beléphet ezekbe a filmekbe (vagy másik valoságba?) a server kioszt neki egy karaktert és azzal játszik(él) vagy csak nézi a történéseket , magyarul ez lesz a virtuális valoság
-
#69 Sztem a legutóbbi jó játék az az X2, de lehet, hogy csak azért mondom, mert csúszik az IG3 és hiányérzetem van :) -
#68 szerencséd van, mindig meg akartam szerezni, de csak a demóig jutottam :( -
#67 Milyen emlékek:
Scorched Earth (hosszú napokig), asszem még itthon is megvan valahol,
Golden Axe (minimum 20-szor),
Stunts, Lemmings, Cool Spot, Settlers, C&C és még sorolhatná az ember.
-
#66 Igen,ez így van legtöbbünk szintén így gondolja.Az én filmízlésem(remélem nem leszek megvetésetek alanya)kizárólag a HollyWoody produkciókra korlátozódik;nagyon kevés nem amerikai filmre tudnám azt mondani,hogy jó
Nem tudom biztosan,de talán a tigris és sárkány hong-kongi,és nagyon tetszik-ha nem az bocs -
Cat #65 akko ide is bekopizom amit egy másik topicba már irtam:
© Cat 2004. jan. 19. 19:22 | Privát | Válasz | #4
ez nemcsak a játékiparban, hanem a filmeknél is igy van, most olvastam erről origon egy jó cikket
Hollywood kontra európai és ázsiai filmművészet - ez jelképezte eddig a filmkészítés két pólusát, melynek egyik végén az iparszerű termelés zajlott, másik végén pedig kísérletezés és önkifejezés. A két irányzat közül végül Hollywood tűnt életképesebbnek, és ez nemcsak azt a hatást váltotta ki, hogy az európai film kénytelen volt alkalmazkodni a fogyasztói igényekhez, hanem azt is, hogy Hollywood egyre vérmesebben vállalja a saját magával folytatott küzdelmet.
Mire számítunk, amikor jegyet váltunk egy hollywoodi filmre? Ismert arcokra (kedvenceinkre), kalandos történetre (bármely műfajban), felfokozott érzelmekre (a vásznon és a bensőnkben), lenyűgöző látványra és hanghatásokra. Tökéletes illúzióra. Arra, hogy másfél-két órára (lassan egyre több időre) eltávolodjunk attól, ahonnan a moziba érkeztünk: a hétköznapjainktól.
Hollywood pedig arra vállalkozott, hogy ezt az igényt garantáltan kielégíti. Ehhez ugyan egyre több pénzt kell fektetnie a produkciókba (hiszen önmagát kell újra és újra felülmúlnia), de cserébe egyre nagyobb nyereség csalogatja. A növekvő tét azonban magával vont egy, az alkotás szempontjából végzetes tulajdonságot: a kockázattól való félelmet. A bukástól való rettegés megbénít és korlátok közé szorít minden alkotó folyamatot - és a filmkészítés végtére is az, bármilyen ipari méretek között űzik is.
Hollywood nagy filmstúdiói (a Columbia, a Paramount, a Warner Bros, a 20th Century Fox, a Universal, a Dreamworks, a Sony és a Disney) ma már csak tutira mennek: 100 millió dolláros költségvetés alatt szinte nem gyártanak filmet, ebből azonban évente csak 10-12-t vállalnak - a korábbi 20-25-tel szemben. Hogy az év végi mérleg mindenképp nyereséget mutasson, a produkciókat százszorosan bebiztosítják. Óvintézkedések egész sora őrködik afelett, hogy a vállalkozás legalább nullszaldón végezze.
http://www.origo.hu/filmklub/20040116hollywood.html
-
#64 Incubation? Hallottam róla, de még nem láttam sehol. Valami startégia? (Persze lehet, hogy mellé lőttem :)) -
#63 Igen, az is marha jó, ha látom lehet meg is veszem. Van egy másik ilyen jó a Big Scale Racing. Mind kettőnek letöltöttem a demóját, és már csak azzal napokat el tudtunk játszani. -
#62 [matat a szekrénynél]
[egyre dühösebb]
[repülnek a cd-k, könyvek]
[kisvártatva boldogan felüvölt]
Igen! Megvan INCUBATION I. és WILDERNESS mission pack. Levagyok kötve :) -
#61 Nekem egy örök kedvenc: Incubation -
#60 SZVSZ kevés ellenfél volt. -
#59 Trackmania??? -
#58 PoP-ben voltak jó ötletek,de az egész nagyon vontatott volt sztem -
#57 Stunts mai napig a top1 szimulator, underground es egyeb "csoda" ide vagy oda. Azt a versenyt amit lenyomtunk annakidejen haverokkal - mindenki offline otthon majd hozni a screenshotokat es megnezni kinek az eredmenye a legjobb az aktualis szerkesztett palyan - nem hozza vissza szamomra semmi sem. Hogy miert, azt nemtom. Szebbek, jobb a fizikajuk, onlineak, de valahogy neha megis azon veszem eszre magam, hogy a stunts XY palyajan probalok xxx perc ala menni, csak azert mert annakidejen emlexem hogy sikerult ;] -
#56 Érdekes ezekkel még nem is találkoztam, pedig anno, sőt még ma is megvannak a pincében a lemezek, kb 60db tele játékkal. DS DD Azt tudom, hogy volt Knight Rider 2-m, na az nagyon májer volt. -
#55 17 leszek.
Ami igazán megfogod.. ezek mind ps2-nél: fhuu hát a gta 3 aminnél éreztem egy olyan bizsergést. Aztén a gta:vc-nél.
De ezek abból fakadóan jöhetek, hogy gta2 nagyon sokat nyomtam ps-en.
De ami konkrétan a szivemhez nőtt. Gondolom olyat vársz.. Hááátt itt gondba vagyok. Az egyszer biztos, hogy ps2 tájékán lesz. De, hogy melyik az, azt most nem tudom neked hirtelen megmondani. Mostanában például a POP nagyon tetszet. Most így belegondolok és azt kell, hogy mondjam, hogy a gta sorozatok nálam a favoritok. Azokkal tudtam 18 órákat simán lehúzzni...Vmikor csak órákig kocsikáztam stb. :) -
#54 NOLF király! Nekem is nagyon bejön, a folytatás már itt is lehangoló, de akkor is jó. -
#53 Bár a második része nekem jobban bejött (több benne a lehetőség). -
#52 elite -
#51 A legnagyobbak közé tartozik még a c64-es időkből: Pirates!, Defender of the crown meg az Elite (emlékeztek még rá? gyakorlatilag nem nem volt grafikája csak néhány vonal, és mégis heteket, de lehet hónapokat játszottam vele) -
#50 Hi! :)
Most nem írom le, amit ti is leírtatok már, lényeg, hogy ugyanigy gondolom. Épp ma történt meg velem, hogy sms-warezen megláttam 1 gamet, contact jack . Azt írták, ugyanaz, mint máig is a kedvenc játékom, a No One Lives Forever, csak éppen mai köntösben, és az ellenfél odaláról nézve. Na gyorsan SMS beküld, játék letölt. És mit látok ? **** :( . A játék 1 szimpla hentelős **** a NOLF világában:( Egyébként a legjobb megoldás szvsz erre a problémára, hogy igenis elővesszük a régi a kedvenceket, és nyomjuk velük :) Az én konkrét esetemben pl. hála ennek a trágyának, fel is rakom a nolfot :) Ja egyébként grat a topic létrehozójának, jo 5let :) Na joccakát -
#49 Én is most dobtam ki a lomtalanításnál a 286-osomat, amitől vérző szívvel váltam meg, de sajnos felrobbant a monitora, mai meg már ügye nem megy bele. Pedig azon is mennyi jó kis dolog volt. Civilization, Commander Keen sorozat, Stunts, Stunt Car, Rail Road Tycoon meg miegymás. Én is akarok venni egy P1-est, vagy valami hasonlót, vagy valamit, ami DOS alatt meghajtja a Sound Blaster Live!-ot. Bár most szorítok a DosBox-nak, hogy fejlődjön szépen, ígéretes dolognak tűnik nagyon. -
#48 money=monkey, sierre=sierra - faradt vagyok hiaba no -
#47 Meg van még egy dolog, hallot már valaki a SimCity, Doom, Duke Nukem 3D, Wacky Wheels, Lost Vikings, Ski or Die patch-ekről. Egyet mondok: odafigyelés. Mert engem az sem érdekel, ha mondjuk ATi kártyán nem megy, de miből tart megnézni kérdem én? Aztán ráírjuk a dobozra, és ennek tudatában eldöntöm, hogy megveszem-e? Ha meg nem, akkor átmegyek a haveromhoz, és játszok vele ott, ha annyira akarok.
Attól meg, hogy a HL2-t megváltoztatnák, attól aztán nem félek. Aki meg akarja venni a játékot, az így is meg fogja, aki meg nem, annak tök mindegy, hogy melyik verziót töri fel két nappal a megjelenés előtt. -
#46 Igen, nem jöhet ki minden nap egy ujabb kultgame. De azt máig nem értem, a lucas pl miért állt le anno a kalandjatekaival? A monkey sorozat, samnmax, maniac masion(meg c64en is a zakkal egyutt) es a dott, indijánosok, stbstb hatalmas siker volt. Es kellett jo par evet varni a folytatasra, ami egyedul az indi es money eseteben valosult meg. Aztan most meg jonnek csostol - samnmax2, larry(igaz ez sierre, de vegyuk egy kalap ala) stb, es mit ad isten, 3D. Mert egy szoveges kalandjatek milyen legyen egy jol megrajzolt poenokkal teletuzdelt rajzfilmanimacio helyett, mint renderelt szaros 3D eheh... Najo, Larry talan kivetel lesz.
Es akkor a csaladom es a kollegak neha hulyenek neznek, miert porosodik a polcon barmikor bevetheto allapotban a c64 es miert vettem egy kiselejtezett, "kutyanak nem kell" kategoriaju p1et a regi dosos jatekaimnak. ;] -
#45 ? éves is vagy?
Mi volt az első játék,amit igazán felfogtál,mert gondolom az az egyik kedvenced? -
#44 tetszik ahogy megfogalmazod:nem lehet naponta kultuszjátékokat szülni, és nem is válhatnak játékok kultuszjátékká naponta. Aki mohón habzsol, az elcsapja a gyomrát-teljesen egyetértek,csakhogy ma már egyre kevesebben törődnek a színvonallal
Azért mennek rá a grafikára,mert akkor kapnak csak támogatást az nvidia-tól,ha a legújabb GeForceFx-el megy csak hibátlanul,igaz ott basszintják el ennek a logikáját,hogy így tizede annyi ember veszi meg,mint amennyi a hardware gyártónak megéri igazán-legalábbis sztem -
#43 Én csak azt sajnálom, hogy ezekből kimaradtam. Akkor még nem igazán fogtam, felhogy mivel játszok.. -
#42 Nem tudom, én annak idején például megismertem az Imperium Galactica-t, persze sokan szapultak miatta, hogy azt a szart maximum azért szerethetem, mert magyar, de nekem nagyon tetszett. Alig vártam, hogy kijöjjön a második része, és. amikor megláttam, hogy milyen jól néz ki, akkor leesett az állam. Ez nem is olyan nagyon régen volt, mint a Doom sorozat, vagy mondjuk a Carmageddon nevezetű könnyed kis állatság 320x200-ban. De például ezek mellett ott van a Scorched Earth, amikkel napokat tudtunk eljátszani. (Nem tudom a Scorched Earth-öt ki ismeri, de például azt ki adná most ki, mert magszimum az "Ezt se vedd meg" díszdobozban jelenhetne meg a mai polcokon).
Persze nem lehet naponta kultuszjátékokat szülni, és nem is válhatnak játékok kultuszjátékká naponta. Aki mohón habzsol, az elcsapja a gyomrát. Szar a világ annak, aki nem látja a jót. -
#41 De ez a gáz. Hogy a sok hülyegyerek feltöri vagy csak egyszerűen vmelyik fasz felteszi az internetre a game-t. Mondjuk xy versioját alpha, beta vagy fasz tudja és akkor a kiadó meghuzza vonja a kiadást, hogy most ezzér megváltoztatja a game-t. Esetleg egy sokkal unalmasabb játékmenetre. Szörnyű. -
#40 Nekem is a 2.rész teccett a legjobban.A half liferól mindig az jut az eszembe,hogy akkoriban az Unreal volt a menő,visszagondolva nem volt igazán hangulata,de nyomtam mint az állat.Egyik nap átmentem egy barátomhoz(progmatos),nyomtunk egy kis Fifa World Cup-ot(98),és mondja,hogy jár neki a Chip magazin,amin van egy tök jó demó,na ez volt a half life,akkor legalább hatszor végignyomtuk mind a ketten...
versenyeztünk egymással,ki mennyit sebződik,hány lövést enged el a játék során stb.,ugye a demo rövidsége lehetőséget adott rá.Aztán jött maga a game,és másról sem beszéltünk,mint hogy pl: mekkorát ugrik Gordon,ha rajta van az a valami(már nem emlékszem a nevére.Na mind1...
Ilyen már nem lesz valószínűleg,és bizosan nem azért,mert 6 évvel idősebb vagyok és pl. házas
Remélem nem bántott senkit,ahogy itt elmorfondíroztam -
#39 Ismerem az elso reszt (sid fele Pirates!-t veve alapul ez jart a legkozelebb a nagy elodhoz), a filmet is lattam(ritka, de ketszer is megneztuk moziban). Csak kivancsi lettem volna hogy mi az a "konzol klon" az o olvasataban, de ezt mar tisztaztuk.
Film kontra jatek kapcsan pedig nagyon sok cikk jelent meg, nagy csatat levagott a disney es a bethesda, de vegulis mint mindig, a penz megoldotta a dolgokat, es a jatek behodolt (megha nem is konkretan a film alapjaul szolgalo tortenetre alapozva) a filmesek keresenek. -
#38 Nekem se akarodzik bejönni ez az NFSU.. Egy ideig jó aztán egy unalom. Nekem az NFS:HP2 jön be. -
#37 Az Alienről jut eszembe, annak is a 2 része volt a legjobb, a többi már csak vérről és bélről szólt :)
HL2,D3,Stalker,WoW,Duke: nyugi, majd ezeket is el fogják cseszni. Ahhoz mindig van tehetség. Anno a hl1 mekkora gáme volt, néha még ma is előveszem, de a 2 körüli hercehurca már elvette a kedvemet tőle. -
#36 Ja,látom szerintetek is elkeserítő a helyzet...
Én leszedek minden gamét a fizetős ftp-ről,mert mindig van valami haver,akinek kell,de hiába írom ki magamnak is,a szeptembertől decemberig tartó kiadás hullámból max 5 játékot tettem fel,valahogy már türelmem sincs,nemtom...
Talán kanderuxnak van igaza,felnőttünk,no meg a játékok sem az igaziak.
Milyen jó volt anno,mikor jött a doom2,majd kiugrottam a bőrömből,amíg megszereztem,de vannak más ilyen játékok is.Most pedig várom a Half-life 2,Doom3,Stalker,WoW,Duke játékokat,de közel sem akkora bennem az izgalom mint akkor volt
A filmekkel kapcsolatban sztem sem nagyon tudnak újat kitalálni,leginkább a technikai fejlődés miatt lesznek egyre jobbak,vagy csúpán látványosabbak.Nem idevaló,de nem hiszem hogy a Gyűrűk Ura trilógiával a Star Wars-on kívűl bármi is felveszi a versenyt(biztos vannak Star Trek,Alien stb rajongók,akik nem értenek ezzel egyet) -
#35 Nem azt mondom, hogy nincs, én is tudnám tucat számra sorolni, a jó filmeket, de a szarokat ügye tovább lehetne sorolni. A gond az, hogy mindegyik az ember keze-ügyébe kerül, csak tudni kell szelektálni. Régebben annak volt pénze filmet gyártani, aki értett hozzá, ha meg nem, akkor nem volt kiadó, aki adja hozzá a nevét.
Nem mi öregedtünk ki a játékokból, hanem azok, akik ezeket a maszlagokat írják.
De egyébként tényleg sok vaj van a kiadók füle mögött is, nem is beszélve ezekről a PC-s magazinokról. Szököévente félszer eljut egy a kezembe, és elolvasom mit írnak a kedvenc játékaimról, és felfordul a gyomrom. Nem tudom, hogyha azt mondom, hogy Ray Man, hány ember rohan a boltokba, hogy "Jujj, tényleg ezt még meg sem vettem", pedig eny nagyon jó játék. Persze nincs olyan jó híre, mint a NFS: Underground-nak, de ha NFS-re vágyom berakom az első részt, az a legjobb, és azt is annyi idő alatt unom meg, mint ezt a konzol grafikai köntösbe bújtatott csilli-villi kreálmányt.
Akartam még valamit mondani, de most nem jut az eszembe (francba, hogy ilyen lassan gépelek, elfelejtem mit akarok mondani) -
#34 :)))) lusta voltam átállítani. Meg azt hiszem volt vmi kis bibi még. Lehet, hogy akadt.. :) már nem tom. -
#33 Igazából a Sea Dogs game-re épül vagy mi azaz a folytatásának tudják be, 3. részként ha jól tudom. De van ilyen film is. Nem merültem bele a történetbe mint lentebb ecseteltem ezzér nem tom, hogy a film szálai mennyire folyásolták be a game történet. -
#32 szerintem a #6 a nyerő. -
#31 "Szar volt a gomb felosztás és idegbeteg lettem. "
:DDDDD