Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Isten áldja a pogányokat!
A szereléksín, reddot, magnifier, gripod meg egy hasonló tus 400 dollár, cirka 100e Ft. Tekintve hogy ez airsoftra való részben kínai gagyi ezért szoroznám kettõvel. 200k-ért szerintem nem lenne rossz üzlet.
Jogos, a KGV esetében, én marha a Vanguard-ra asszociáltam, de az meg ugye korábban legyártott lövegeket kapott... :S
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Pelican szárazföldi repterekrõl üzemeltethetõ, a szárnyai külsõ harmada felhajtható, hogy a szabvány maximum 80m-es fesztávot ne haladja meg.
A Be-2500 hidroplán, tehát inkább vízrõl való felszállásra készült.
Ha a második fegyveren lévõre gondolsz, ott a redddot mögött van egy 2-3-4X-os nagyítású magnifier. Így messze puffogsz, ha leveszed közelre. Zseniális.
Nézd a jó oldalát. Rájöttek arra amit a fórumon pár hónapja irogattak, hogy így potom pénzbõl modernizálhatóak. Kérdés mennyiért. Szerintem ez az x47-es szerelék sín messze a legjobb módszer ha ak-ra kiegészítõket kell pakolni.
Vannak már elképzelések is, például a gigászi teherszállító léghajók. Viszont most ezekre nincs pénz. A légierõ az F-35-ösbe, a hadsereg az FCS-be öli a pénzét...
Szóval szeintem forradalmasítaná a légi szállítást. És van egy olyan érzésem, hogy a civil szféra is élénken érdeklõdne iránta. (Ugyebár a 250 tonna kapacitású An-225 egyetlen elkészült példánya is folyamatosan civil szállítási feladatokra van befogva.)
Mégse készül más hasonló méretû géppel, és az Antonov is csak emlegette, hogy befejezi a második példányt. Igény van rá, de akkora igény nincs, hogy megérje egy modern gigászt megépíteni. Legalábbis a legtöbb piaci szereplõ szerint...
A lényeg az un. ground effect, talán párna-hatás a magyar neve? A lényege, hogy a talajra ható légáram miatt jóval nagyobb felhajtóerõt lehet elérni. Ezt használják ki az Ekranoplanok, amirõl már korábban többször volt szó (Kaszpi-tengeri szörny, KM). Repülhetnek magasabban, de a ground effect nélkül sokkal több üzemanyagot égetnek el -> kisebb hatótávolság / kisebb hasznos terhelés...
A végsebesség föld közelben 400-450km/h egyébként.
Azt kellene tudni, hogy mennyire gyors, meg mennyire látható elõre az idõjárás tengeren, lehet-e olyan idõ intervallumot találni amikor gond nélkül röpködhet.
A gyakorlatban inkább egy új 14"-eshez. 😉
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Szerintem max minimal terheléssel tudna szárazföldi bázisokra repkedni.
Az An-225 bárhonnan bármit visz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha jól számolom húsz darab Abramst tudna elszállítani egyetlen fuvarral(a C5 csak kettõt), pár ilyen gyakorlatilag néhány óra alatt a legtöbb ország számára legyõzhetetlen harcsoportot tudna bárhová a világon elszállítani. Ugyebár ez hajóval hetekbe, hónapokba telne.
Ráadásul logisztikailag is elõnyös, mert szárazföldi kifutópályákról üzemel, így azzal se kell foglalkozni, hogy kikötõig és kikötõtõl hogyan szállítjuk a tankokat.
Szóval szeintem forradalmasítaná a légi szállítást. És van egy olyan érzésem, hogy a civil szféra is élénken érdeklõdne iránta. (Ugyebár a 250 tonna kapacitású An-225 egyetlen elkészült példánya is folyamatosan civil szállítási feladatokra van befogva.)
Amugy meg tényleg nem volt képben a csávó,mert aki hozzáértö az nem öö zik minden szó után és egy távcsöre nem mondja hogy pirospontos irányzék.Mert tudná hgy annak épp az a lényege hogy 2 szemmel lehet célozni vele és nagy a látoszöge.
Könyörgöm, legalább ha el akarják adni magukat, akkor egy olyan embert állítsanak oda, aki ért is a témához!
Amúgy a videó elsõ kommentje kb. mindent elmond. Semmi forradalmit nem láthatunk, gyakorlatilag kiskereskedelmi forgalomban megvásárolható kiegészítõkkel is felpimpelhették volna a fegyvereket (annyira gonosz nem vagyok, hogy azt feltételezzem, valóban csak egy webes katalógust csapot fel valamelyik pályázó).
Régen olvastam hogy amik akartak valami hk szállító "repülõt" a Kaszpi tengeri szörny mintájára. (REmélem érthetõ) De azóta semmi róla, pedig valami brutális kapacitással egész gyorsan repült (volna), igaz csak víz felett.
Két ilyenrõl voltak hírek, az egyik a Boeing Pelican, 1'273 tonnás hasznos terheléssel repülhet kis magasságban, de képes 6'300 méteres magasságba is felemelkedni, ám kisebb hasznos terhelés és hatótávolság mellett. A Pelicanról azonban az egykori bejelentése óta semmit sem hallani, valószínûleg a légierõ nem szán rá pénzt, a Boeing pedig nem lát benne üzleti fantáziát.
A másik az orosz "válasz", a Berijev Be-2500, amely 2'500 tonnás felszállótömeggel és hozzávetõleg 900 tonnás hasznos terheléssel bír. Ennek már túlnyomásos törzse van, és akár 10'000 méteres magasságban is repülhet, de a ground effect (párna-hatás?) nélkül õ is csak korlátozottan terhelhetõ és kisebb a hatótávolsága. A Berijev azonban nem rendelkezik a fejlesztéshez szükséges pénzmennyiséggel, támogató, megrendelõ pedig nincs a látóhatáron, tehát ez is valószínûleg terv marad csak.
Boeing Pelican
Berijev Be-2500
Mennyivel jártak volna jobban ha a városokba behúzódva próbálták volna megvívni az öböl háborút?
Azért kérdezem mert sivatagos nyilt terpepen légifedezet nélkül egy elavultabb szárazföldi erõ igen csak sebezhetõ.
-kevésbé szakmai a bácsi, gránátvetõ helyett aknavetõ, oldaladapter az infrabak helyett
-kicsit sok az öööö-zés
-de a vége a legnagyobb poén, hogy nincsenek már puha célok, Skynet már a spájzban van, a MH készül a T-800-asok elleni hadjáratra
Egy légimozgékonyságú erõ pontosan arra képes, hogy akár Afrikában, akár Ázsiában megfelelõen gyorsan megjelenjen, a szövetséges államok esetében a helyi hatalom oldalán beavatkozzon. Nem hátrány, hogy ilyenkor értelemszerûen gyengül az amerikai befolyás, és erõsödik a német, ami persze magával hozza a német vállalatok megjelenését.
Azonban a németekben még mindig ott él 1945 emléke, és csak korlátozott mértékben vetik be külföldön az erõiket. Fog ez még változni szerintem, ha már úgyis rájuk számít mindenki, hogy megmentik az Euroövezetet.
Maradhatunk abban, hogy német o. alapjáva véve még saját határait védendõ jelentõs nehéz technikát tart fent, de mivel politikusék szeretnének világ rendõrködni különféle két kibucos falvakban (mert másra ugye nincs lehetõség) ezért elkezdtek légi úton könnyebben szállítható egységekben is gondolkodni, de ezek nem az "otthoni" nehéz vasak létszámának a kárára mennének?
Régen olvastam hogy amik akartak valami hk szállító "repülõt" a Kaszpi tengeri szörny mintájára. (REmélem érthetõ) De azóta semmi róla, pedig valami brutális kapacitással egész gyorsan repült (volna), igaz csak víz felett.
A gond Husszein részérõl annyi volt, hogy ehhez meg kellett volna támadnia Szaud-Arábiát és/vagy Törökországot. Egyik sem bölcs dolog abban a helyzetben, amiben õ volt. Bár persze utólag könnyû ítélkezni e felett.
Angolban "probable error" az alkalmazott kifejezés. Ez volt két számadattal megadva (in range és in line), én ezt fordítottam szórásnak.
Ha jól értem akkor azt mondod, hogy ez csak valószínû szórás (statisztikai alapon?), és a valódi szóráskép ennél jóval nagyobb?
A G6-nál volt még olyan adat, hogy a teljes lõtáv 75%-án a "probable error" a lõtáv 0.48% hosszában illetve oldalirányban 1 mil.
Ha a légtér szárazfölddel határos csak, akkor jön a baráti országok kérdése. Az USA se tudna a közel-keleten olyan nyugodtan mûködni, ha nem lennének a Török és a Kuvaiti légibázisok 2003 elõtt illetve most már az Iraki légibázisok is. Afganisztán esetén pedig komoly problémát okoz, hogy a három északra lévõ ország Oroszország hátországa többé-kevésbé...
Ha van a környéken baráti ország, akkor tudják biztosítani ELVBEN a légi fölényt akár az európai országok is. A GYAKORLAT kérdése más tészta, pont Németország egyelõre még nem jellemzõ, hogy határain túlra telepítené a gépeit, de a Franciáknak és az Angoloknak azért ebben már van tapasztalatuk.
Én is erre gondoltam, csak a lenti példák pont nem ilyenekre vonatkoztak. Továbbá azt is feltételezted volna, hogy az orosz gépek nem lõnek a szállítógépekra és kirakodás közben sem akarja fasírttá bombázni õket.
Csendõr szerepre ténylge jó, de pl. belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha a Sivatagi Pajzs alatt Husszain úgy gonolja - még ha a gépei nagy része nyugati szemmel vacak volt - szépen elkezdi támadni az elsõ érkezõ szállítógépeket a földön és levegõben. Mondjuk a RSAF képes lett volna megvédeni a légteret valamennyira, ha már legalább AWACS van a környéken. (Nem emlékszem, hogy volt nekik akkor vagy sem.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Ócska neten lógok, nem tudok utánanézni csak ezért kérdezem.)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
1. Még mindig nem tudom elfogadni. Van "A" ország, aki otthon van, hazai pályán annak minden elõnyével. Ha "B" ország el kezd felvonulni "C" ország területén, pontosabban csak oda akar csapatokat elfogni, akkor kb 3:1-hez kell lennie a támadó/áttelepülõknek. Mert míg A vadászai otthonról röpködnek, addig B-é a világ túlfelérõl jönnek. Ez amerikának nem gond mert mindenhol van támaszpontja, meg hatalmas a technikai fölénye. De pl német o azért nézne, ha pl Dél Amerikában kellene valamit alkotni (tegyük fel a légi szállító kapacitásuk röhögve teljesíti a kihívásokat)
Vagy ez most baromság?
2.: Természetesen kell a légtérhasználat, és vonaton illetve vasúton is megindulnának az erõk, de az elsõ oda érkezõ egységek a légideszantosok lennének.
3.: Alapvetõen arra kell gondolni, hogy kell egy megfelelõ méretû és kellõen mozgékony erõ, amelyet be lehet vetni a szükséges hadszíntéren, akár a világ másik oldalán. Példa a lenti Leo2A7. Ezek inkább a városi hadviselésre, missziós küldetésekre valóak, a meglévõ Leo2A6-osok alkotják a "nehéz ütõerõt", míg a Leo2A7-eseket ki lehet küldeni Afganisztánba vagy oda, ahol kellenek...
Megint másik példa: a Pzh 2000-esek kivonását nem tervezik az AGM-ek tervezett harcrendbe állítása ellenére. Nem azok helyére érkeznek, hanem a missziós feladatokra szakosodott egységek fegyverzetébe kerülnek majd.
2, ok, kell nekik. Ha Ukrajnába átt kellene repülni, ahhoz kell a köztes államoktól légtérhasználat? Mert ha igen, akkor kb vasúton is jöhetnek, neadj isten aszfalton. Az egy nap szerintem semmit nem számít. Max Mo.-on vonulnak fel, nem Ukrajna területén.
3, Úgy értettem, hogy nem fogják az Armyt teljesen városi harcra átalakítani. Amit tudnak megtesznek hogy minél nagyobb elõnyük legyen, de pl nem vonják ki az önjáró lövegeket, csak mert Irakban nem kellenek.
Német o sem fogja kidobni a hk.-at, csak mert nem kell tömegesen bevetnie Afganisztánban.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Csak nekem furcsa hogy pont a motorteret nem védik?
Itt a cél a személyzet túlélésének a biztosítása. Aláhúzva, kiemelve, vastaggal szedve, színezve, stb...
Nyilván nem tesz jót nekik, ha a motort kilövik, de az további ~400-500kg tömeget jelent, és a német mérnökök úgy vélték, ennyit nem ér. Biztos van valami alapjuk, hogy így döntöttek. Például az, hogy a motorteret ritkán lövik RPG-vel. Most belegondolva nem is láttam olyan Abrams-t, amelynek a motorterét lõtték meg RPG-vel, ahol találat volt az pont az, a rész, amit a kiegészítõ páncélzat most már véd.
Zenty:
lassan olyan nehéz lesz, hogy a sima föld sem birja majd el 😄
A kulcs a fajlagos talajnyomás és nem a tömeg. 😊
Több ezer tonnás külszíni bányagépek elmennek simán a talajon.
A nagy tömeg inkább a hidaknál jelenthet problémát...
lassan olyan nehéz lesz, hogy a sima föld sem birja majd el 😄
Bár már láttunk ilyet.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
-Reaktív páncélzat a szoknyánál (csak a küzdõtér vonalában, a motorteret nem védi!) és a torony oldalán.
-Távirányított külsõ géppuska
-Plusz külsõ kamerák (érdekesség: a PSO-n vannak a torony oldalán is kamerák, az Eurosatory-n kiállított Leo2A7-nek ott nem voltak ilyenjei)
-Fejlesztett adatkapcsolat és tûzvezetõ rendszer
-APU (segéd-generátor, hogy a motor beindítása nélkül is mûködhessenek a fedélzeti elektronikai rendszerek) és klíma-berendezés
Leo2 PSO
Leo 2A7 az Eurosatory 2010-en
"Globális rendõrség" feladatkörben nem Oroszország vagy Kína hadseregét kell megállítani, tehát nem is egy teljes frontvonal szélességû nehéz haderõt kell prezentálni. Ám az ellenfél terveit minden valószínûség szerint már egy pár jól felszerelt légideszant zászlóalj is meg tudja zavarni annyira, hogy elgondolkodjon a jövõrõl...
Na de 3 nap alatt mennyit tudsz áthozni? Mondjuk számolj a C-5 és C-17 flotta felével. 3 nap alatt mi jön ki ebbõl? És mi még baráti és ismertebb "haveri" terület vagyunk. Ha holnap szólna az elnök, hogy mondjuk Tádzsikisztánba vagy Burmába települjön XY kontingens csak légi úton, akkor mi lenne a plafon? Lenne -e értelme? Mekkora erõnek lenne képes ellenállni és meddig?
Adott esetben Grúzia területére az USA tudott volna 24 órán belül olyan erõt szállítani (~1 dandárt), amely a felvonult orosz erõket (elsõ körben két Csecsenföldrõl és Abháziából odavezényelt dandár, majd késõbb egy harmadik) meg tudta volna állítani. De ez gyakorlatilag egy háború Oroszországgal - olyasmi, amit akkor az Amerikaiak nem vállaltak be (pedig az Oroszokkal nem túl jó viszonyban lévõ Bush ült a Fehér Házban...).
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Olyan léptékban vam értelme, hogy pl. egy 1993-as szomáliai helyzetben ottani viszonyok szerint tényleg komoly mennyiségû nehézfegyverzetet kirakhatsz. Egy Oroszországgal, de még középhatlamakkal szemben is nincsa az a kapacitás ami elég lenne, csak eszméletlenül erõs CAS mellett, de annak is van legalább 3 napos átdobási ideje. A Sivatagi Pajzs elsõ lépéseihez is ennyi kellett.
milyennek képzelik a jövõ harckocsiját reálisan?Az "új" tapasztalatok fényében,ha vannak ilyenek.
Tudom visszatérõ kérdés ez is,de több szem...