Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valójában a 45 db su-34el járnánk csak rosszul igazán. Mennyiségileg se kell fele ennyi sem, ráadásul az orosz gépek minõsége igencsak alsókategóriás. Mellesleg a sz-34bõl eddig kemény 12 darab készült, szóval még erõsen kezdetleges. Amúgy is elõször az orosz légierõt töltik fel vele, nem nekünk fogják eladni. Na nem mintha országunk megengedhetne magának egy ilyen drága és drágán üzemeltethetõ kéthajtómûves típust.
Magyarországnak valójában az F-16 kategória volt az egyetlen lehetõség, ebben a kategóriában pedig lehetett választani az F-16 és a Gripen között. Az pedig, hogy még ebbõl a kategóriából is csak 14 darabra telt, és azt is csak lízingeljük, és ebbe is majd egy évtizedre belerokkant a honvédelmi költségvetésünk, jól szemlélteti az ország lehetõségeit.
Mellesleg bár azon lehet vitatkozni, hogy a Gripen kiválasztása jó döntés volt e az F-16 ellenében, de az tény, hogy a magyarországon szolgáló Gripen változat világszínvonalú. Szóval minõségi problémák nincsenek vele. (amik ugyebár ey orosz gép vásárlása esetén biztosan lettek volna, nem mintha az oroszoknak lenne olyan, olcsón üzemeltethetõ, egyhajtómûves típusuk ami a mi igényeinknek megfelelt volna)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mit értesz teljesítémny alatt? Met a MiG-25 max. sebességé és dinamikus és szolgálati csúcsmagassága az lehet, hogyx egyedi, de minden 4. generációs vadász simán legyorsulja és lefordulózza. Ezek is teljesítményt jelentenek, az angol ezekre összefoglalóan a "performance" szót szokta használni.
A Szu-34 manõverezõ képessége és tolóerõ tömeg aránya elmarad a Szu-27 család többi tagjától és amennyire emlékszem nem tolóerõ vektorált hajtómûve van. A Szu-35 - nem a '97-es verzió, amit annak hívtak néha, hanem a mostani gép - hamarosan gyárott verziójának sárkánya emlékeim szerint könnyített az eredeti õsrégi Szu-27-hez képest, de erõsebb hajtómû duruzsol benne. Amit írtál szintént nem pontos, de inkább nem igaz.
Magyarországra is kb 35-45 db Su-34-est vennék.
Apró gond, hogy a Szu-34 exporttilalom alatt van, nem adájk el senkinek. További gond, hogy összzesen nem készült eddig ennyi belõle. Ennyi gép bármibõl felesleges lenne, még olcsóbb gépbõl sincs realitása egy ekkora flottának. Továbba a gép nem teljesen mutirole, mert erõsen a csapásmérés felé orientálták, a légiharc képességek inkább önvédelmi jelleget öltenek.
Nem ismerem a Gripen minden jellemzõjét, de ha jól emlékszem a "minimal beugró" verzót vettük (béreljük) nemebár???
Hát nem éppen... Ezt most nem fejtem ki bõvebben, majd Cifu vagy más megteszi.
A SuperHornet úgy tudom egy ipari hulladék lett. Ezer sebbõl vérzik (bár ez 2 éves infóm) az USA-ban egész jók a mérnökök, gondolom meoldották..
Az SH-nál a legkomolyabb gond egy elszúrt aerodnimikai tervezés és emiatt a fegyverartók a szárnyak alatt kifele állnak. Így az alap F/A-18A/B/C/D gépekhez képest a tervezett hatótávolság növekedés elveszett a nagyobb légellenállás általt.
Az ipari hulladék kifejezés meg erõsen sértõ napjaink talán legkorszerûbb elektronikájával bíró gépre. Konkrétan ezekben került elõször AESA radar. Vagy 5-6 éve azzal repkednek már.
Nem sértésnek szánom, de nagyjából semmi sem stimmel abból, amit írtál.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Érdekes, hogy a MIG-35-ös hajtómûvét gyengének találták. A mai felfogásban az elektronika kiüti a nyeregbõl a teljesítményt. Kétlem, hogy van mostanában rendszerben gép ami a MIG-25 teljesítményét vagy a Su-34 manõverezõképeességét felül tudná múlni. Tudom az indiaiak bes/*zopták a Szuhojokkal, de szerintem az az üzemeltetés miatt volt.
Magyarországra is kb 35-45 db Su-34-est vennék. Nem ismerem a Gripen minden jellemzõjét, de ha jól emlékszem a "minimal beugró" verzót vettük (béreljük) nemebár???
A SuperHornet úgy tudom egy ipari hulladék lett. Ezer sebbõl vérzik (bár ez 2 éves infóm) az USA-ban egész jók a mérnökök, gondolom meoldották.<#nevetes1>#nevetes1><#smile>#smile><#smile>#smile>.
Mindegy my favorite:
itt egy jobb kép URL-je:

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Chris Ryans Elite World Cops S01E03 Kazakhstan PDTV XviD
Chris Ryans Elite World Cops S01E04 Poland PDTV XviD
Wikipedia a sorozatról. Sokat ezekbõl se fogsz megtudni, de ezek a szolgálatok már csak ilyen titkolódzók.
- kazah SUNKAR
- lengyel BOA
Remélem lesz aki megsegít 😛 😊
Elõre is köszönöm.
India az elsõ hírek szerint az MMRCA tenderen (126db vadászgép beszerzése, a legnagyobb ilyen a fegyverpiacon az elmúlt 10 évben) az Eurofighter és a Rafale között fog dönteni. Az amerikai gépek ellen a politika szól leginkább, a MiG-35-ösnél a hajtómûvet találták gyengének, a Gripen esetében pedig a radart (?! pedig õk is AESA radart igértek).
Szaud Arábia pedig nem kaphat F-15SE-t (Silent Eagle, az F-15 lopakodóbb változata) és AMRAAM-ot, a rossz nyelvek szerint az Izraeli lobby miatt. Ez azt eredményezheti, hogy inkább európai vadászgépeket és fegyvereket vásárolhat az arab ország.
Végül pedig az elsõ nem orosz eredetû (a BrahMos-t én orosz eredetûnek tekintem) szuperszonikus hajó elleni robotrepülõgép a japánoké lehet, az XASM-3 kódnevû típust most tesztelgetik.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Érkeznek a gépek,reméljük az idõjárás is jó lessz.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
CSodás állapotok itt sincsenek. Van egy kétéltû, meg pár teherautó ami nagyn szép állapotban van. Van egy hk teknõs mûszaki mentõ, szvsz 72-es alapon. 1-2 BRDM ha jól rémlik. Meg valami csónak.
Ha mész, nézd meg kérlek mi a fene a neve a földrobbantó harci készüléknek".
Lehet, hogy holnap meglesem a lellei telepet.
Itt látszik lentebb
PW-LWD
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Bár oda kell figyelni, mert ha a torony el van fordítva akkor útjában a rakéta és.....<#wave>#wave>
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Talán segíthet,Kraz,Zil,Ural?
Rakétás átjárónyitó lehet a "tetõbox" szerüségekben.
Mint itt:

szoval ez volt az. elsõ pár kép - csak a linkelés nem jött be
Szent Haba-kukk
Szent Haba-kukk
Sherman M-50 @ Israeli-weapons
az m-50 és az m-51 (super) sherman, a harckocsiágyún kívül miben tért el az alapváltozattól ?
Elsõ poszt
Második poszt
Especiel én nem tudok olyan szovjet ekranoplanról, ami tényleg 2000 méter magasságig repülhetett, a kaszpi tengeri kísérletek minden esetben kifejezetten csak a talajhatást kihasználó eszközök voltak. A pár éve felmerült gigászok, a Boeing Pelican és a Berijev Be-2500 az, amelyek képesek nagy magasságba is felemelkedni, de ha megnézed, ezeknél sokkal nagyobb is a szárnyfelület.
Téma: ekranoplan
Index cikke: INDEX EKRANOPLAN
Van egy olyan említés, hogy 2000m(!)-ig ment fel ilyen dög. Borzasztó elírásnak gondolom. Tud valaki igazolni? thx
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Y
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
http://propeller.hu/tagok/Dr_Nyikos_Attila?show=o
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Ezt érdemes elolvasni, de szerintem már ismered.
Végül is te írtad jól, ebben is benne volt, hogy csak indok kellett a lesöpréshez.
Magyarországon látott már valaki normális és fõleg ésszerû törvényt?
Magnum pisztoly lõszerekre visszatérve a .357-es Magnumnak 2" snubbieból lõve kb. akkora energiája van, mint egy teljes méretû .40SW öntöltõbõl kilõtt lövedéknek, vagyis alig 15-20%-al nagyobb, mint a 9x19mm. Ez azért nagyon nem trancsírozás.
Igazából nem nagyon van olyan pisztolylõszer, amibõl mindig elég lenne egy lövés, ezért kell duplázni/triplázni, de ön és otthonvédelemre valóban a legjobb egy 12-es shotgun.
Értem, akkor a 12x76-os helyett is 12x70-t kellene használni. Szomorú, de ezt még valahogy ki lehetne bírni. <#hehe>#hehe>
Ha jól tudom a rendõröknek csak fegyverviselésijük van, fegyvertartásijuk nincs. Lehet így egyáltalán lõszert venni?
Itt most nem a szolgálati célú fegyverérõl van szó! Az úrfinak saját önvédelmi fegyvere van, arra van viselési engedélye, ami egyben ugye tartási is, vehet hozzá és tarthat is lõszert, de csakis a jogszabály által megengedett kategóriából! A lõtéren mutyizás és cserebere nem az, ezt gyakorlatilag bármely állampolgár eljátszhatná, hogy befizeti magát egy lõterezésre és hazacsempészik illegálisan lõszert, sün barátunk ugyanerrõl beszél, ami egyértelmûen illegális cselekedet!
Más személy részére vásárolni meg igen bonyolult lehet. Jó kis papírmunka, mert egy ellenõrzés során minden lõszerrel el kell tudnod számolni.(vadászoknál így van)
Ha jól tudom a rendõröknek csak fegyverviselésijük van, fegyvertartásijuk nincs. Lehet így egyáltalán lõszert venni?