Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ne haragudj, de nem bírom leírni, de neked nem szabadna lõfegyvert adni, mert úgy érzem minden bokor mögött ellenséget látsz. Remélem nincs igazam és sosem kényszerülsz használni a lõfegyvered.
Az egész témára Veszelka "aláírása" a legjobb. :-S
Valahogy sejtettem, hogy te is sün vagy, vagy legalábbis fõsün barát, ha van önvédelmire engedélyed, ami sima halandónak nem igen lehet és sün barátaid által egyre kevesebb lehet a sportlövõ is. :-(
elmagyarázod nekem, hogy lehet különbséget tenni a vásárláskor, hogy önvédelemre vagy gyakorlásképp akarod az adott lõszert felhasználni ?
kíváncsi vagyok, pláne hogy más személy részére is lehet lõszert vásárolni, vagy átadni a lõtéren (vagy bárhol)
Rohadtul nem így van! Ha önvédelmi lõfegyverre szól az engedélyed, akkor nem vehetsz és nem is tarthatsz expanzív lövedékes lõszert! Jó lenne jogszabályt olvasni jogsértõ okoskodás helyett.
Ha megáll a jogos önvédelem, akkor gyilkosságért nem fognak elkaszálni, külön fogják mérlegelni a tiltott lõszer birtoklása miatt az esetedet és azért fognak bevarrni a hûvösre.
Idióta barom jogszabály, hogy önvédelemre nem mehet JHP, de ez van, köszönd a sünöknek.
mindenesetre itt miskolcon volt már olyan, hogy két felbérelt verõlegény vasrudakkal váratlanul este hazaérkezésekor a háza elõtti úton megtámadta egy õrzõ védõ cég vezetõjét, aki a kocsiba visszaugorva elõ tudta húzni a fegyverét, míg a támadók csak a lábát tudták ütni, majd menekülõre fogták ezt látva.
õ kiugrott a kocsiból, és kilõtte a menekülõkre a tárat. kettõ talált, az egyik támadó életveszélyesen megsebesült, így lebuktak, mert hiába ugrottak be a kocsiba és hagytál el miskolcot, be kellett vinni azonnal a kórházba a sebesültet.
a jogerõs bírói ítélet szerint a jogtalan támadás következménye volt az, hogy a fegyver használója nem az elõírásoknak megfelelõen használta a fegyverét, hiszen a közvetlen életveszély már nem állt fennt mikor utánok lõt. sõt inkább jogtalan volt a fegyverhasználat, mindenesetre az indoklát szerint a támadónak kell viselnie a kockázatát, ha a megtámadott félelmében vagy idegességében nem a jogszabályokban foglaltak szerinti módon és mértékkel védekezik a jogtalan támadás elhárítására.
nos, adott esetben ha pl késsel vagy baltával támadnak vkire és az üreges lõsszerrel közelrõl megállítja a támadót, nyilván nem lehet büntetni a fegyverhasználat miatt. ha vétlen személyek is vannak a környezetben ahola konfliktus van, illetve pl zsúfolt helyen történik mindez, akkor meg kifejezetten védekezhet azzal, hogy a szabályokban rögzített lõszer használata esetén mások is megsérültek volna
Kérdés most már az, hogy ha jogosan használod a fegyvert akkor mennyire komolyan büntetnek azért, ha átszalad az FMJ és mást is meg sebesítesz/ölsz (gondolom nagyon) és mennyire ha kiderül hogy nem FMJ hanem valami más állt meg a delikvensben.
de ha rosszul tudom se érdekel a dolog... majd ha 1x az életben meg akarnak ölni, és EZÉRT muszáj lesz használnom a fegyveremet, és ne adj isten sikerül megvédeni magamat, akkor úgyis televarrom egy tárral. akkor nehéz lesz ráfogni hogy azért halt meg mert....
a megoldás megszületett, magyarországon fegyverboltban legálisan vásárolható üreges belsejû (hollow point) lõszert kapni 9mm-es ûrméretben 😊
látatlanban is biztos voltam benne, hogy létezik ilyen lõszer forgalomban, mégha nem is verik nagydobra. amúgy jóval drágább mint a normál para, viszont nem gyakorolni kell vele, hanem elég egykét tárnyi saját önvédelmi célra...
Nekem eddig pozitiv tapasztalataim vannak a járõrökkel.
Nyomozni meg szerintem nyomoznak, bár gondolom javulna a felderítési ráta, ha többen, többért gürizhetnének. :-)
On
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nem értem mitõl humánusabb, ha valakire ráduplázok mondjuk egy .45 ACP-vel, minthogy levarrom .357 Magnummal. A nagyobb Magnum kaliberek használata önvédelemre valóban felesleges, de nem azért, mert olyan nagyon trancsíroz.
Feltrancsírozni fejszével meg láncfûrésszel lehet.
Amúgy meg pont az új fegyvertörvényben lett volna, ha nem kaszálják el, hogy otthonvédelmi fegyver csak revolver lehetett volna, pont azért hogy a rendõrnek meglegyen az az elõnye, hogy nála félautomata van.
Egy ilyen esetet az USA-ban még civilek esetén is átlagosan 30 napon belül elintéznek.
Arról meg a rendõrök igazán nem tehetnek, hogy a vezetés nem engedi rendesen dolgozni õket.
De tény, hogy szinte akárkit felvesznek rendõrnek, csak menjen, ezért is van köztük sok tuskó.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
10mm AUTO nem csak Magyarországon, hanem egész Európában gyakorlatilag ki van halva, nem ritkán 300 Ft/darab áron lehet hozzájutni. Nem akciófilmekbõl meg lövöldözõs játékokból kéne fegyvert választani...
én a glock 19-et ajánlanám, a kompenzátoros modellt. Mindenféleképpen 9 mm-s fegyver kell, mert EU-ban ez a legelterjedtebb és legolcsóbb kaliber ilyen célra. TErmészetesen ezt is SP vagy JHP lõszerrel kéne alkalmazni, ehhez viszont normális törvényt kéne hozni.
A 10 mm-s lõszer ritka és ezért drága, valamint 1,5-2X nagyobb az energiája mint egy 9mm-é, pedig az is simán átmegy az emberen(FMJ).
A Beretta meg egy batár nagy vasdarab, az üres súlya nagyobb, mint a Glock 19 töltve.
Én is gondolkodok menjek e Kecskemétre, 3500 a beugró, helyszínen 5ezer. Állítólag 50% vasúti kedvezmény jár ha a pénztárnál fellobogtatod a repnapos belépõt. Sõt biztosan, nem csak állítólag...
\"one shot one kill..\"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Én részemrõl vagy a Glock 20-ast (10mm Auto cal.<#finom>#finom>) vagy a Beretta 92 FS two-t (ha gyártják még egyártalán).
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
MÉg nem tudni hogy mi volt a hiba.
utolso pillanatok
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Szerintem egyedüli fegyvernek nem jó, de meg lehet az alõnye pont az alacsonyan nagy sebességgel közeledõ rakéták ellen. Mire kifejlesztik, úgyis elkezdenek kacsázni a rakéták. :-)
Hmm, milyen szinten. Mondjuk bádogtank?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
-A lézerágyú energiáját ha elnyeli valami, akkor semmire sem jó. A lézeres távolságmérõk esõben, ködben, füstben egyszerûen nem használhatóak. A "lézerágyú" is ugyan így lesz. Egy kis köd, füst, zivatar, és a lézersugár energiáját nem a célponton, hanem az útban lévõ esõcseppeken, füst-részecskéken fogja leadni.
-Ez még egyelõre édeskevés, ideális körülmények között, egyenesen repülõ célpontokat lõttek le vele. Lézerrel ár lõttek le aknagránátot is. Még sincs lézeres elhárító rendszerben sehol a világon. Az úton haladnak, úgy 10-15-20 év még, amíg a harctereken megjelenhet. De a fentiek miatt akkor is kell mellé egy tartalék-rendszer, ami rossz idõjárásban kiválthatja...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!