Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként melyikben realisztikusabb a dogfight szimuláció haditechnikai szempontból? A falcon szériában, vagy a Lock on szériában?

Ui: Bocsánatot kérek az offért!
Az f-15C-n belül hány alváltozat található meg?
Molnibalage
USAF számára elvileg ennyit gyártottak.

360 F-15A/B
408 F-15C
61 F-15D
203 F-15E

http://www.f-15e.info/joomla/en/serial-numbers

A kölföldi mennyiségrõl szerinem még a wiki is pontos mennyiséget ad.
Japán, SZA és Izrael kapott vadász verziókat, F-15I-t Izrael és F-15K-t Dél-Korea.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az F-16-os sem vadászbombázónak képzelté el elsõ körben, könnyûvadász program gyermeke volt. Mivel F-15-bõl nem tellet elég gépre, ezért - ahogy Cifu is írta - az F-15A-hoz képest egy faké egyszerûségû és árú vadász kellett. Ez volt az F-16A Block 1. Pont úgy volt csapásmérõ képessége, de az USAF egy háborúban erre valesz a megmaradt F-4E és más gépeket használt volna, nem F-16-ot.

(Bár lenne idõm megírni a két cikket a két géprõl...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Még 1 kérdés: az f-15C-bõl hány széria/alváltozat készült?
Tehát a vadászbombázónak csak az f-16-ost képzelték el, míg a csúcsvadász kategóriát az f15 adta? Egyébként volt-e olyan repülõje az oroszoknak, amely a SZU összeomláaskor feltudta volna venni a versenyt pl 1 f-15C-vel?
Molnibalage
Õk egy vadászt rendeltek. A szállító saját költségére beletett ezt-azt. Készült pl. terveztek olyan illeszkedõ cuccot CFT helyett, ami SEAD avionikát tartalmazott volna. Nem kellett a légierõnek. Csapásmérõ gépként sem számoltak vele, volt arra más. Nekik Vietnám után egy csúcsvadász kellet. Pont. Nem érdekelte õket a csapásmérés. Volt nekik akkor F-111A/E/F és más gépek is. Más csúcsvadászuk nem volt.
A TFX program nem várt el csapásmérõ képességet.

Tehát az amik elpazarolták a bombavetõ képességét a típusnak?
Nem,ha leszoksz arról,hogy kiosztod a kérdezõt,mikor te nem érted, mit kérdez.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
A vicc az, hogy elvben sok(?) képes rá. Nem köztudott, de az én forrásaim szerint az összes F-15A gépet (a C-rõl nem tudok) elátták a megfelelõ bombacélzó üzemmódokkal, csak éppen a jenkik soha nem használták. Az izraeliek igen. A 200 éve USA fennálásának megünneplésére egy szép festésû F-15 repkedte körül a világot. Baromi sokszor bombafegyverzettel fotózák...

Illetve még 1 kérdés: a modernizált japán f-15-ösök képesek-e korlátozott csapásmérésre?
Külsõre milyen eltérések vannak az f-15C és a f-15J között?
Az 1. kérdésnél a tényre kérdeztem rá, míg a 2. kérdésnél az okra...
Molnibalage
Most grammar náciskodni akarsz?

Az amerikaiak csak 1 színben használják az f-15E-jiket?

A válasz, igen. Helyes választ adtam.

Ha megengeded Balázs....

A"Miért nem készült belõle terepmintás kivitel, mint pl Izraelben?"
az nem ugyanazt jelenti mint a "Miért, nem készült belõle terepmintás kivitel, mint pl Izraelben?"

Az egyik az okra kérdez,azaz miért nem készült?A második arra,hogy készült-e ilyen,illetve pontosabban arra,(akkornem) készült,ugyanis a kérdezõ nem tudja ezt.

Viszont amit te irsz ,egyik kérdésre sem válasz,ugyanis pld bennem mint olvasóban,fel sem merült hogy a kérdezõ keverné az izraeli f15 és amerikai f15 fogalmakat.

lehet rövidebb volna a lista hogy mik nem hordozhatták õket.
Walleye szinte minden gépen elõfordulhatot,A6,A7,F4,A4 stb...
sulyid:
Az elsõ F-15E k voltak terepezve,de harci bevetést csak szürkék repültek/nek.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Elõbb azt kérdezted, hogy amerikai F-15E. Az F-15I az nem E és nem amerikai...

Tessék.

Miért nem készült belõle terepmintás kivitel, mint pl Izraelben?
Molnibalage
Tudtommal igen.

Az amerikaiak csak 1 színben használják az f-15E-jiket?
Molnibalage
A B és C Bullpup változatokat milyen gépek hordozhatták?
A Walleye esetén szintén ez a kérdésem. Pontosabban foglamazva a legtipikusabb hordozó platform érdekelne.

A jenkik a '70-es évek vége után csak némi C Bullpupot használtak. És más? Ahova exportálták, ott mi volt?

Molnibalage
F-22 születik.

Body mate of the last F-22 Raptor to be delivered to the US Air Force (Air Force serial number 09-4195) was completed at the Lockheed Martin facility in Marietta, Georgia, on 23 August 2011. The fuselage was lifted out of the mate fixture by crane and set on a wheeled dolly. Over the coming months, the aircraft's landing gear, wings, vertical and horizontal stabilizers, and Pratt & Whitney F119 engines will be installed and final assembly completed. Raptor 4195 is scheduled to roll off the assembly line by early January. Delivery to the Air Force is expected to come early in the second quarter of 2012.

Igen, minden bizonnyal ez az ok...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ha 0-24-ben a fél erforsz a fejed felett kering, akkor én sem szeretnék aknavetõt cipelni. :-)
mortar-> régebben mozsár(ágyú), ma aknavetõ
grenadier-> ma (gépesített) lövész

Nálunk a tüzérek motyói közé tartoznak az aknavetõk, nem a lövészeké.
Nyugaton és keleten lövészfegyver az aknavetõ, de - egyes hírek szerint - nyugaton má' inkább szeretnék áttuszkolni a tüzérekhez.
Mo-on viszont ezzel szemben a lövészekhez szeretnék átadni a tüzérektõl.
Persze lehet, hogy tõlünk nyugatabbra ülnek fordítva a lovon és megin' mi vagyunk az okosabbak... 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Itthon is valami hasonlo volt nem? 1,5-2 millio forintért modernizálták a gépfegyvereket, de ennyiért akármyelyik fegyvert megveheték volna monden extrával. Vagyis kaliberben ezt olvastam anno.

Egyébként a "mortar"-nak mi a magyar neve? 😄
Illetve a gránátos (grenadier) a hivatalos nevük akik ilyenekel játszadoznak? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

[NST]Cifu
Óóóó... Isten hozott a való világban. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

*annak
OFF
Ha lehetõségem lenne, akkor azért erõsen a tyúkszemére lépnék aki anyagi elõnyök reményében megfúrja egy potensebb harceszköz beszerzését.
[NST]Cifu
A DefenseTech-en olvashatóak szerint egy Lockheed Martin Desert Hawk, aminek a farokrészét úgy módosították, hogy jobban emlékeztessen egy madárra.

[NST]Cifu
Az XM8 készen volt, rendszerbe akarták már állítani (éppen a megrendelésére kértek pénzt, amikor a Lobby beindult), akkor kapta a kaszát.

Willenbrock
Ok,megtaláltam.<#kuss>

Willenbrock
Találtam egy filmet a Bismarck csatahajóról de nem látom hol van a jelszó?

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jhetedikj
Elképzelhetõ. Bár én az eredeti OICW-s gránátvetõskütyüt túlzásnak éreztem.
Kár érte, pedig ahogy elnéztem egy nagyon ígéretes konstrukció lett volna...
Asszem Cifu a M4/M16/AR15 lobbyt írta, hogy õk fúrták meg.
Ez is ezt támasztja alá, bár 2005-ös az infó.
Miért hagyták annon abba a XM-8 fejlesztését?
Én meg sem mertem kérdezni. <#idiota>
Vogel
Sry, lemaradt a szárnyVÉG.

szerintem az a szárny külsõ része akart lenni

Molnibalage
A szárny körül kialakuló háromdimenziós áramlás miatt nyilazott szárny esetében a szárny esik át elõször.

Mi más eshetne át?

Vogel
Nem szoktam írni,de most megteszem, mert bizonytalanságot érzek az erõben😊

A szárny körül kialakuló háromdimenziós áramlás miatt nyilazott szárny esetében a szárny esik át elõször. Ekkor egyrészt hatástalanná válnak a csûrõkormányok, másrészt, mivel a belsõ szárnyrészen még termelõdik felhajtóerõ, az a magasba emeli a gép orrát, az egész szárny mentén leválást hozva létre. Ezt a hatást csökkenteni lehet a korai MiG-ek (jelen esetben SZU) szárnyáról jól ismert áramlásterelõ lemezekkel, illetve a belépõél fûrészfogszerû (F4) kialakításával, mely inkább a nyugati gépeken terjedt el. (Aranysas, Pilótasuli 2.)

Molnibalage
A WAPJ cikkben amit Freedának küldtem megerõsíti a lenti állításomat. Fotó is van róla.

Molnibalage
Mintha több változata is lenne. Fater szerint a vastagabban infracsapdák szóró is lehet / van.

Köszönöm mindenkinek. Így azért "magyarabb" volt. :-)

@Wampa: <#worship>
[NST]Cifu
Amennyire én tudom nincs, ugyanolyan Szu-24MK típusjelzést viselik mindkettét országba szállított gépek.