95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fonak
    Lehet, bár ettől még lehet, hogy a vége mégis ez lesz.
  • Molnibalage
    Mert aboszlúte nem értem, hogy mi történik, nem is követem figyelemmel. Most írok a katpolra, hogy homályosítansak fel, mert nem vágom, hogy mi történik egyáltalán.
  • JanáJ
    "De akarja-e valóban annektálni a Krímet Moszkva?
    Rácz szerint nem, márcsak azért sem, mert azzal, hogy a félszigeten orosz katonai támaszpont van, csak akkor tudja Moszkva megakadályozni Ukrajna NATO-tagságát, ha a Krím Ukrajna része marad. Rácz szerint ez így is lesz, legfeljebb a státusza változik valamelyest. Az elemző szerint nem lesz Abházia vagy Dnyesztermenti Köztársaság a Krímből. A fő célja Rácz szerint Moszkvának az, hogy ne engedje a NATO-ba lépni Ukrajnát, biztosítsa a semlegességét"
    indexről.
  • Her Laca
    Akár maradhatnak is ,csak mint írtam szerintem,ismétlem szerintem ! megpróbálják olyan színezetben eladni a dolgot,hogy abba ne nagyon lehessen belekotyogni. Bár az oroszokat ezen dolgok nem sokat érdekelték soha sem.
  • Pluskast
    Abszolút igaz. A nyugat meg a bekiabálásokon kívül mást nem fog tenni. Mondjuk az már megint más kérdés, hogy a Krím annektálása milyen mértékben vonja majd be Kelet - Ukrajnát is az orosz érdekszférába, illetve, hogy ezen veszteségek mennyire destabilizálják az amúgy is szétesőfélben lévő maradék Ukrajnát.
  • JanáJ
    Nem támadásból, de néztél térképet? Ez egy rohadt földnyelv. Északon alig lehet lejutni, délen meg tolhatják az utánpótlást. Ha egy rendezett, lelkes ukrán hadsereg lenne, annak is kemény lenne. Vízen a ruszkik az úr, szvsz a levegőben is. Szföldön meg a prémium technikát tudják tolni. Eközben meg nincs lelkesedés, nem kapnak fizut, a világ egyik legnagyobb hadserege ott van a spájzban. Molni írta, hogy valamelyik repnapra átdobott ukrán pilóta az év augusztusáig valami 5-10 órát repült. Így távolból nézve 1-1 ben lehet mi megvernénk őket...
  • JanáJ
    Szvsz pedig maradnak és Ukrajna lenyeli a keserű pirulát. Nem mész neki orosz o-nak egy földnyelvért. Az oroszok első vonalas egységeket raktak át. Egy 10-20 km-es szoroson annyi technikát tolnak át amennyit akarnak. Szevast.-ba szintén. Még partra sem kell szállniuk. Azonkívül a helyi lakosság több mint 2/3-a velük szimpatizál. A maradék meg kussol, mert nem akar mártír halált halni. Irak akkor lenne ha nyugat Ukrajnát is bekóstolnák, mert ott már nem olyan nagy az orosz barátság.
    Szerintem ezzel bebiztosítják a kijutást a Földközi tengerre. (2017-ben jár le a kikötő bérlete) Közelebb kerülnek az Román rakétavédelemhez. Meglóbálták a himbilimbijüket is mekkora kemény csávók és lehelletnyivel nagyobb is lett az ország.

A politikai veszteség nem tudom mennyire nagy.
    Mondom ezt a neten fellelt magyar forrásokat végigolvasva, szóval nem lehülyézni, hanem kijavítani tessék, ha balgaságot állítok. :-)
  • JanáJ
    Hogy később ne lehessen felelősségre vonni. Biztos ami rendőr. :-)
  • JanáJ
    Miért nem? CSak mert feltűnt.
  • Her Laca
    Én minap olvastam,hogy hiába a számokban magas technika,de lévén a seggük ki van így jó része bevethetetlen a cuccaiknak. Ugyan az mint nálunk volt,van papiron egy raklap gépük,de annak pl jó része használhatatlan már.
  • szenyor Lopez
    "Arra azért kíváncsi vagyok most milyenek lehetnek az erőviszonyok. "

Igen, erre én is kíváncsi lennék. Papíron elég masszív az ukrán haderő. Van bőven páncélos és viszonylag ütőképes légierő. Itt most nem a szuperfejlett amerika lenne az ellenfél, hanem oroszország, akik annyiból hátrányban lennének, hogy nekik ide mindent szállítani kell.
    Viszont hallani, hogy sok katona szimplán átáll, ez erősen gyengíti őket mint harcértékben, mint morálban. A technika alapján egyáltalán nem tűnnek esélytelennek az ukránok. Totális háborúban persze biztosan elbuknának, de kérdés, hogy kiterjedne e annyira ez a konfliktus.
  • Molnibalage
    Milyen videómban? :)

Az ukrán témában se itt se semmilyen más felületen nem szóltam hozzá. Okkal.
  • fade2black
    molni videojában van egy rész ami taglalja. Amit elfoglaltak, anektáltak... az az övék. Ha rendeznek bármi népszavazást nem mert érdekli őket, hanem, hogy igazolják amit nem lehet, főleg a 94es szerződés után. Amúgy nincs kétségem, hogy bármi lesz az mint a kommunista párt nyert 99%al féle szavazás lesz.
    Krím jogilag pont 94 miatt imo sokkal rosszabb mint 2003 Iraq és ennek ugyanúgy meg lesz az ára.
  • Inquisitor
    Elég valószínűtlen, hogy onnan valaha kimennek önként. Pláne, mert 6 milliárdot odaígértek helyi bábkormánynak, amiből 1 milliárdot már meg is kaptak.
  • flashpointer2
    Mert nem katonák hanem terroristák
  • VO101 tvr
    az agyadban
  • z0ty4
    mert hideg van XD
  • VO101 tvr
    Miért takarják a katonák maszkkal az arcukat?
  • Molnibalage
    Új Olli írás, HMS Nelson.
  • Her Laca
    Nagyon nem akarok én szakérteni,meg nem is igen konyítok a dologhoz,de én azt gondolom,hogy nem fogják erővel magukhoz csatolni semelyik területet sem. Addig maradnak amíg nem lesz egy általuk is elismert kormány Ukrajnában (ehhez kell a katonai demonstráció,hogy ezt elérjék) majd max kiíratnak egy népszavazást a hovatartozásról ,ami a lakosság összetételét nézve keleten és a mostani reakciókat is figyelembe véve az embereknél,nagyjából borítékolható ,hogy milyen véget is érhet. Így a kecske is megmarad és a káposzta is. De már az is elég ha Orosz barát kormány lesz. Az Ukránok szegények,a hadseregük sincs valami jó állapotban,no meg ott se hülyék az emberek ,nem hiszem,hogy neki akarnának menni az orosz hadseregnek. Látszik,hogy sokan átálltak már.
    Ha az oroszok elkezdenének lövöldözni elvesztenék a lakosság szimpátiáját ,azt meg nem hiszem ,hogy akarnák.
    Most olvastam,hogy 600 önkéntes jelentkezett kárpátalján a felhívásra,hogy megvédjék ukrajnát.Mit ne mondjak ,nem egy acélos mennyiség.Ebből is látszik,hogy az emberek nem akarnak harcolni.
  • JanáJ
    Szerintem meg nem akarnak, de felkészülnek rá. Nem véletlenül vittek RPG-ket. :-) Szerintem azért csak BTR van, mert a teherautó jobban eladható a médiának, meg nincs még más. Elvégre itt csak úszóképes vasak lehetnek. Persze lehet a nehéz vasak útban vannak valamelyik orosz ladikon. Addig meg a vadászok és a helik elvannak.

Arra azért kíváncsi vagyok most milyenek lehetnek az erőviszonyok. Eddig csak retardált összehasonlításokat láttam. (2 tank az 5 ellen, stb)
  • joebacsi
    Nem akarják ingerelni a T84-eseket...még
  • Her Laca
    Na jó azt nem egyszerű tárazni,de a többiben én nem látok.

Szerintem az nem kell,ezek a srácok nem háborúzni indultak ,ha megfigyeljük ,akkor egy lövés nélkül megoldották ,hogy a félsziget az övék legyen. Okosan kisakkozták ezt az oroszok én asszem. No meg csak tengeren lehetne odavinni a cuccokat,az se biztos ,hogy nem várakozik kicsit arrébb már egy raklap szállító hajó,az általad hiányoltakkal:))Meg átállnak az ottani erők is ,így készen kapják a cuccot. Persze ne tréfáljak ,mert azért ez nagyon komoly dolog ,azért hamar lehetne belőle komoly vérontás is. De szerintem nem lesz.
  • JanáJ
    Hat pl az elso kepen ott figyel a heveder a pkm-ben. Az elejen meg tenyleg nem latszottak tarak a fegyverekben de most mar mindenhol.

En azt nem ertem hol a nehez technika.
  • Her Laca
    Azért beszédesek a képek ,nem nagyon van olyan ahol a tár benne lenne a fegyverben,nem akarnak hál istennek lövöldözni,no meg minek is tennék.
  • Her Laca
    Mindegy milyen. Jófélék:) az a lényeg.
    Így közelről nézve ezek a gyerekek . Mennyi lehet az átlagéletkorul ? 20?
  • szenyor Lopez
    Fölső jobb oldali Eotech 552-nek tűnik. Természetesen nem orosz :)
  • qtab986
    Milyen orosz(?) optikák ezek?
  • Molnibalage
    Harry J. Hillaker is 89 volt, mikor elment. Az utolsó túlélő, aki a B-52 tervezésében részt vett 94 évesen.
  • BRAT
    Ezek az orosz fegyverkonstruktőrök megélnek ám egy szép kort.
  • qtab986
    "What is the large rifle at 5:16, 5:17, 5:18, 5:19 etc..."
    Answer: Swiss Solothurn S-18/1000 20mm anti-tank rifle - off to Google you go.

A videó leírásában ott van.
  • Molnibalage
    Elég sok gyakran előforduló téveszme van ebben.Javaslom ezt a témában.

Telejsen mindegy, hogy lett volna arab-izraeli háború vagy sem '56-ban, akkor sem tudtak volna semmit csinálni a jenkik.
  • Inquisitor
    "Hát nemtom, '56-ban értünk nem kockáztatták az atomháborút, ..."

Az ugye meg van a töri könyvből, hogy közép keleten mi is volt akkor? Annak fajsúlya nagyságrendekkel nagyobb volt ám.
    Egyébként állítólag Kelet-Európában a CIA izzította a parazsat, hogy legyenek felkelések, csak ők 1-2 éven belüli eredményre számítottak és állítólag már rég feladták, amikor ugye a lengyelek belengettek az orosz nagy testvérnek, majd nálunk elkezdődtek a szimpátia tüntetések.
  • Molnibalage
    RIP
  • dragon11
    én is hasonlóan gondolom, valami 'békés'(háború mentes) megoldásra gondolok az USA részéről, de ha az oroszoknak ez nem fog tetszini, akkor igazán nagy baj lehet..
  • fonak
    Hát nemtom, '56-ban értünk nem kockáztatták az atomháborút, Ukrajna miatt miért tennék? Persze ha úgy lépnek fel, mint a kubai rakétaválság idején, akkor valószínűleg most is visszavonulót fújnának az oroszok, mint hogy bevállalják a háborút, de az ugye az USA "előkertjében" történt, ez meg az oroszokéban. Szóval max. fegyverszállításokat kezdhetnének az ukránok részére, esetleg. De ilyet is max. egy republikánus elnökből néznék ki, hogy meglépné.
  • xotyi
    Nem jött össze normálisan a linkelés, az 5:16-nál lévő monstrumról lenne szó.
  • xotyi
    Valaki meg tudja mondani mi az a batár dög amivel az úriember sniperkedik?
  • Molnibalage
    Új HTKA cikk tőlem.
  • dragon11
    csak usa már figyelmeztette az oroszokat h vonuljanak ki ukrajnából, amit le@szrtak.. ha USA becsatlakozik, könnyen baj lehet..