95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • dragon11
    egyetértek... remélem nem lesz háború..
  • modellmaker
    Ez csak egy darab papír, amit aláírtak. Mi történne az Egyesült Államok vezetőivel, ha nem csinálnák azt, amit 20 évvel ezelőtt vállaltak? Semmi...
  • qtab986
    Revealed: The forgotten treaty which could drag the US and UK into WAR with Russia if Putin's troops intervene in Ukraine

The agreement sees signatories promise to protect Ukraine's borders
    It was signed by Bill Clinton, John Major, Boris Yeltsin and Leonid Kuchma in 1994
    Ukrainian parliament has now reached out directly to all the countries who signed the treaty
    Putin currently has 150,000 troops on Ukraine's borders and it is reported some have crossed into the country
    President Obama says he is 'deeply concerned' by the news
    The US and Britain have both made 'crisis calls' to President Putin to warn him to respect territorial boundaries

By JILL REILLY and LIZZIE EDMONDS
    PUBLISHED: 18:05 GMT, 28 February 2014 | UPDATED: 02:47 GMT, 1 March 2014

Budapest Memorandum on Security Assurances was a international treaty signed on February, 5, 1994, in Budapest.
  • z0ty4
    Guided Missile Strike Against Two Insurgents

tudja valaki, hogy ez milyen rakéta?
  • JanáJ
    Vagy elfoglalják az oroszok kelet Ukrajna egy részét vagy nem. A Nato meg az USA meg max rosszalhatja. Tény hogy van egy nagyon nagy támaszpontja ott és azon a részen nem kevés az orosz anyanyelvű.
  • dragon11
    Sztetek mi lesz ebből az Ukrán dologból ?

Nyugtatják a népet, hogy a 4 napos hadi gyakorlat nincs összefüggésben a támadással, ahogy az sem, hogy kiküldték a sorkatonaságra a behívókat. Illetve természetesen az sem utal a támadásra, hogy olyan területre is léptek Orosz katonák, amik az egyezményben nincsenek benne, tehát fegyverkezésnek minősül ..

USA összehívta a gyűlését, ők már gondolkodnak a lépésükön.. a többiek pedig várnak USA-ra ..
  • JanáJ
    Szolnokra mentek haza gyakorlatról.
  • JanáJ
    Erről lemaradtam. Bár mindegy is mert úgyis mindkét fél a maga igazát szajkózza majd.

@63751: megerősítik a határt?
  • z0ty4
    volt vmi gyakorlat amiről senki sem tud?
  • flashpointer2
  • z0ty4
    van 20 működő BTR? ( bocs magas labda volt )
    Ukrajnában vmi fejlemény?
  • Random_
    Ha már az oroszok visszaveszik a területüket, akkor mi is? :)
  • mijki
    Csak nem Kárpátalja felé tartanak?
  • flashpointer2
    Az előbb előztem meg legalább 20db BTR-t a négyesen, mentek Szolnok irányába a saját lábukon.
  • Ninju
    OFF

Csak a parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt. Nem vagyok jogász, de szerintem ez azt jelenti, hogy megvonták tőle a miniszterelnöki jogköröket (kormányfő).

ON

Mondjuk vicces feladat lehet egy reptér visszafoglalása.
  • JanáJ
    Szerintem ők nem foglalhatnák el a támaszponton kívüli repteret. Ellenben az ukrán hadsereg nem tehetne semmit ismeretlen fegyveresek ellen, erre a rendőrség van. Ellenben te odamennél izmozni az orosz tgyalogosokhoz, menjenek má' innen?
    Szerintem most pont annyira lehet jogos önvédelem (még ha jogilag nem is korrekt) mint egy független állam életébe való beavatkozás. Pl jogilag ki az állam fő? Mert Janukovics nem mondott le, a forradalom/pucs meg nem tudom jogilag hogy működik/nem működik.
  • flashpointer2
    Köszönöm szépen a tájékoztatást én is követem, de most a felmerült kérdésre keresnék választ.
  • Pluskast
    Még egy új hír, ukránok megerősítették, hogy a repteret elfoglaló katonák oroszok.
  • Pluskast
    Katonai azonosító nincs rajtuk, de orosz nemzeti karszalag igen, plusz videók tanulsága szerint orosz rendszámú katonai járművekkel szállították őket. Ezen kívül a szevasztopoli öböl tengeri bejáratát ma elállta egy orosz hadihajó és jelentések szerint mintegy háromszáz ruszki tengerészgyalogos jött ki a bázisról. Friss hír, hogy nemrég nyolc katonai helikopter szállt le Szevasztopolban katonákkal megrakva (a pontos helyszínt nem írták meg).
  • flashpointer2
    A krími félszigeten léterjött helyzettel kapcsolatban: mindenhol azt írják hogy nem tudni hová tartozó hadsereg elfoglalta a repteret. ( http://index.hu/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/ (képek is vannak)
    Valami oylasmi rémlik hogy egyértelműen azonosíthatónak kell lenni a katonának vagy nem vonatkozik rá semmiféle hadijog. Akkor ezek lényegében terroristáknak vagy bűnözőknek kellene tekinteni nem? Ha meg igen akkor miért nincs már rég ott az ukrán hadsereg vagy a speciális egységek? Vagy most ott midneki azt csinál amit akar? Mintha nálunk 50 nemtudjukmilyen fegyveres csak úgy bevonulna ferihegyre aztán mintha mi sem történt volna?
  • Zoli007
    Puncik-e?
  • Her Laca
  • Molnibalage
    Ej... :)
  • qtab986
  • Tikal #63740
    és mi van ha nem kísérik és eltér az útvonaláról? ... gondolom azért kísérik hogy ne térjen el.
  • JanáJ
    Szerintem nincs átszámlázás. Gondolj bele ha egy kisgép eltéved akkor ráterhelsz x milliót?
    Én azt nem értem mi értelme annak hogy csak kísérgetik. Gondolom ha nem tér el a reptervétől akkor nem bántják, az a negyed óra amíg felettünk volt, az kevés volt bármire érdemben.
  • Her Laca
    kb.
    Ha csak nem bizonyított valami műszaki hiba .
  • z0ty4
    Gripenek követték az iraki gépet

a pilótával ilyenkor mi történik? leszáll és közlik vele,köszi a csak 8 gépet riasztottál koma. itt a számla......
  • JanáJ
    Készültségi gépnél a költséghatékonyság nem szempont.
  • Master91
    Janukovics ült rajta :D
  • polluxware
    azért a kemény 9 perc -ért érdemes volt ám felszállni...

• JanáJ
    Tudja valaki hogy ezt hogy? Miért kell 3 országon át kísérni? Ha rossz a rádió, akkor szálljon le. Biztos van valami értelmes oka, de mi?

http://index.hu/belfold/2014/02/25/riasztast_kaptak_a_gripenek/
  • mijki
    Van 1-2 szép felvétel :)
  • modellmaker
    *... több a volt ...
  • modellmaker
    Lehetséges. Én a Túlélőtábort ismertem, azért arra gyanakodtam, de itt több volt MN-es haditechnika.
  • Lacusch69
    "летний лагерь "-t ír, azért gondoltam nyári tábornak.
  • SZUsszan
    Ez szerintem inkább az ő művük:

https://www.facebook.com/militarytabor

A te linkeden airsoft fegyverekkel harcászatot is tanulnak. Ezek a srácok vaktölténnyel működnek.
  • Molnibalage
    Tárgytalan, megtaláltam.

• Molnibalage
    Régen fent volt több videómegosztón is egy olyan videó, ahol LGB használat volt alávágva valami durva zenével, a becsapódáshoz ütemezve a "boom" résszel a zenében.. Nem tudja valaki ennek a videónak az elérhetőségét? Az istennek sem találom meg...
  • modellmaker
    Ez félig MH támogatott rendezvény, Túlélőtábor néven fut, további info. Volt ilyen szervezve már 2009 nyarán is, azóta is többször. A linkelt képeken elég sok VSZ járgány van, gondolom valami hagyományőrző egyesület is segít benne.