Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Forrás
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A pisztolylõszert azért a legtöbb mai (és II.Vh-s) sisak megfogja.
Arra határozottan emlékszem, hogy pisztoly lövedék (9x19?) nem vitte át sem az acél, sem a kevlár sisakot.
Azt viszont olvastam, hogy a japán Zerók 7.7mm-es (Type 97) lövedéke simán keresztül ment az amerikai acélsisakon.
Gondolom ez igaz lehet minden hasonló kategóriában is.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Szvsz az én forrásom (MP.net) lehet hibás, mert most utánanézve több helyen is azt írják, hogy a Thomson nem vitte át a Japán sisakokat és ballisztikai mellényeket sem a II.Vh alatt, szóval erõsen valószínû, hogy a német sisakot sem vihette át.
Maxima Mea Culpa, itt én vagyok a bûnös. :)
A véleménycsere az, amikor bemész a fõnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
szeretjük a leopard 2-est... :)\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Ezt néztem most.....
@Ulvar
Engem a régi leo2 torony elölrõl a tigrisére emlékeztet...
A véleménycsere az, amikor bemész a fõnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Ez is egy példa arra, hogy G. hogyan csúsztat...
Nuclearweaponarchive
Wiki
Olyan (nem tudom mennyire megerõsített) történet is kering, hogy a Dél-Koreaiak késõbb már csak indirekt tüzérségnek használták a páncélosaikat. A felderítõk elõre mentek, a harckocsik szépen magas szögcsoportban elkezdtek lövöldözni, a felderítõk meg rádión jelentették, hogy mennyire és merre tértek el a becsapódások a céltól. Ez leírva nekem is elég furcsának hangzik, de állítólag mûködött, sõt, a Dél-Koreaiaktól az Amerikaiak is eltanulták.
Azt nem értem miért nem javították ki 5 év alatt a Pershing hibáit...
Javították, a motor és az erõátvitel problémáit egy új motor és erõátvitel oldotta volna meg, ez volt az M26E2. Ez lett aztán az M46 Patton. A probléma részben ez volt. Az M26-osok éppen átépítés alatt álltak ez idõben.
További problémát jelentett, hogy a harckocsizó egységek egy jó része még mindig Európában állomásozott. Plusz probléma volt a harckocsizó egységekkel kapcsolatban, hogy a "hagyományos" szárazföldi haderõ meglehetõsen hátra került a fontossági sorrendben. A légierõ és a nukleáris csapásmérés kapta a legtöbb figyelmet.
Nem számítottak konfliktusra?
Ebben a térségben nem annyira. De ha számítottak is, nem komolyra. Ráadásul a harckocsik az ázsiai hadszíntéren viszonylag kevés hasznot jelentettek a II.Vh alatt, ezért aztán a Japánban állomásozó egységeknek (amiket átdobtak Dél-Koreába) nem is volt komolyabb harcjármûvûk, egy gyalogos ezrednek volt egy századnyi M24 Chaffe-ja, és kész.
A Koreába küldött elsõ egységeknek egyszerûen nem voltak komolyabb harcjármûveik, mert a parancsnokok úgy vélték, hogy Korea (hasonlóan a korábbi ázsiai tapasztalatokra épülõ gondolkodásmód miatt) nem alkalmas a harckocsikat alkalmazó hadviselésre. Mikor mégis jöttek a hírek a T-34-esekrõl, akkor sebtiben kezdték el feltölteni a harckocsizó egységeket, Fort Knox-ban a 70-es harckocsizó ezred az emlékmûnek kiálított M26-osokat szedték le a talapzatról, hogy feltöltsék jármûvel az egységeket, de két századot így is csak M4A3E8-asokkal tudtak felszerelni. Az USMC-rõl pedig már írtam, a hadszíntérre kivezényelt USMC dandárnak öt Shermanja volt mindössze.
Ezért tértem ki arra, hogy volt Tokióban három M26 Pershing, na azokat gyorsan átzsuppolták, de a túlmelegedés miatt alig tudtak velük kezdeni valamit.
Másik dolog pedig hogy miért nem került sor atom támadásra?
1949 Augusztusában a szovjetek felrobbantották az elsõ atombombájukat. Nyilvánvalóvá vált, hogy az amerikai atomfölény (amit úgy véltek, hogy bõ 10, de akár 20 évig is kitarthat) alig 5 évig húzta.
Másodszor ne felejtsük el, hogy még mindössze öt év telt el a II.Vh vége óta. Még mindenkiben ott volt a háború borzalmainak az emléke, így kétségbeesetten próbálták elkerülni azt, hogy világháborúvá eszkalálódjon a konfliktus. Az, hogy a szovjetek is aktívan (de nem hivatalosan) részt vettek benne, horrorisztikus forgatókönyveket nyitott meg az amerikaiak számára. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Szovjetek sem akartak világháborút, mert messze nem voltak készek ilyesmire õk sem.
-1950.11.25.Toncshönnél, 40-50kt, 15-20.000 várható áldozat
-1950.12.27-9 között Kümcshön-Pengan térségében, 96.000 várható áldozat.
O.Groehler szerint ezt a kicsit korábbi (október) két szovjet atomrobbantás akadályozta meg.
(Groehler véleménye az esetek jelentõs részében szerintem fenntartással kezelendõ)
Másik dolog pedig hogy miért nem került sor atom támadásra? Féltek hogy ez még inkább kihúzná a gyufát? És már nem a jó fiú szerepet töltenék be hanem a rosszat?
Az tény, hogy kevés amerikai katona volt jelen, mivel még 1948-ban megkezdték a katonai erõk kivonását a félszigetrõl.
Szerintetek ez a gondolkodás nem lehetett oka az iraki 72-ek röpködõ tornyainak. Hisz ott a nyíl lövedék és a kopasz 72-ek ehhez nagyon jól aszisztálhattak volna.
De itt van egy összefoglaló videó a Koreai háborúról angolul, térképpel, szöveggel.
És még egy dolog, ami nem volt világos számomra: Az Észak Koreai támadás idején az UN erõk már dél koreában állomásoztak, vagy csak a támadást követõen érkeztek meg az országba? Tehát a meglepetésszerû támadás az UN erõket is érte, vagy akkor még csak DÉl Koreaiak voltak ott?
Kíváncsi vagyok a sok flottás tervbõl mennyi fog megvalósulni a ruszkiknak.
Szerintem nem szabad fennakadni azon, hogy egy konkrét eset nem egyezik pontosan a várt elmélettel.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás