95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Halkan kérdem meg, hogy egy nem NATO tagért a NATO-nak hogyan kellene reagálnia...?
A Grúziai háború után? Hát tudja fene, szerinted a balti államok miért vannak extrém módon kitérve a hitükből? Ukrajna után ők jönnek, ha így halad tovább az orosz gőzhenger...
De facto háborúban állnak Ukrajnával és azonosítás nélküli egységek...? Ej.. 60 éve az ilyeneket kémkedésért agyonlőtték. Sőt, néha még egyenruhásan is az SF alakulatok tagjait...
60 éve egy más világ volt. Senki sem akar igazából háborút, szerintem az oroszok sem. De megvan a katonai erejük ahhoz, hogy "elnyomják" az Ukrán ellenállást, főleg, hogy az nem szervezett és pláne nem koherens a kettészakadt ország miatt. -
Oddball29 #63843 Zsoldosok, legalábbis az első hullám, ami biztosította reptereket,felállította a félsziget bejáratánál a checkpointokat. Megcsinálták az utat a 76-os gárda ernyősöknek és a 810-es tengerészgyalogos dandárnak.
Olyanok, mint a Blackwater az USA-ban. Privát szekuritis cég, persze az orosz állam megbízásából. -
Halkan kérdem meg, hogy egy nem NATO tagért a NATO-nak hogyan kellene reagálnia...? Az meg valami egészen vicces, amit az oroszok művelnek. De facto háborúban állnak Ukrajnával és azonosítás nélküli egységek...? Ej.. 60 éve az ilyeneket kémkedésért agyonlőtték. Sőt, néha még egyenruhásan is az SF alakulatok tagjait... -
Ez már csak részben katonapolitika, de Ukrajna éppen egy Budapesti egyezménynek köszönhetően adta át nukleáris fegyvereit Oroszországnak, illetve szerelte le nukleáris csapásmérő erejét nemzetközi segítséggel - cserébe a két szuperhatalom (USA és Oroszország) garantálja a határait.
Szóval ami itt történik az nem más, mint hogy deklaráltan kijelentette Oroszország, hogy nem érdekli a Budapesti egyezmény, ergo innentől kezdve akármilyen egyezményt is írnak alá, azt nem tekintik kötelezőnek magukra nézve.
Valahol ez lehet a mögött, hogy az Orosz egységek felvarrók, nemzetiség- és egységjelzések nélkül poroszkálnak fel-alá, mert annyira még Oroszország sem tökös, hogy egy ilyen mérvű pimaszságot teli arccal vállaljon. Egy (egyre inkább távolodó) hátsó kiskapu, melyen keresztül ha tényleg kiborul a bili, még viszakozhatnak ("csak orosz egyenruhákba bújt Krími orosz szélsőségesek voltak azok, nem pedig orosz katonák").
Az már mindenestre kiderült, hogy a NATO katonailag rém gyengén reagált, a pusztán politikai fenyegetések pedig nem igazán hatolnak át az orosz medve bundáján...
Az Ukránok pedig utólagosan lehet már bánják, hogy átadták a nukleáris fegyvereiket anno, mert az biztos, hogy Oroszország ezt egy atomhatalommal nem játszotta volna el... -
Most olvasom,lehet nem is igaz a hír:) Nem baj legalább van miről írni.:) -
Oddball29 #63839 Na de mire hivatkozva? Tán abból az ukrán laktanyából fenyegetik a krími oroszokat? -
No ahogy olvasom ultimátumot adtak a Krimben lévő Ukrán hadseregnek. Kedd hajnalig ha nem hagyják el a bázisaikat akkor támadnak. Úgy látszik megelégelték a szarakodást ,az amúgy sem egy orosz sajátosság. Pontot akarnak tenni a végére úgy látszik. -
Akkor Kínai a cucc. :) Az meg baráti ,úgy mán biztos lehet:) Arról meg úgyse mondod meg ,hogy eredeti e vagy sem:) -
szenyor Lopez #63836 A tengerészgyalogosokat tekinthetjük kvázi SF-nek ;) -
SZUsszan #63835 Van nekik minden, mint a vurstliban: -
SZUsszan #63834 És ha a baka a saját pénzén vette meg a technikát? A mieink sem szívesen vannak kint éles bevetésen a pure honvéd felszereléssel. -
USA, Oroszország esetében elképzelhetetlen, hogy olyan felszerelést használnak, amit a másik országban bejegyzett/működő cég gyárt. Kivéve az SF-ek. Ilyenről még nem hallottam. Ettől még lehet, de nem hinném. -
szenyor Lopez #63832 Miért is? Van nekik saját optikájuk, de az amiké jobb.
Usa is használ import fegyvereket, kiegészítőket. -
Lesújtó az oroszokra nézve, ha ezek nem orosz eredetűek. -
Azért ezek nem semmik:)
Kíváncsi vagyok ez mennyi időbe fog telni nekik:)
"A Kercsi-szoroson átvezető, Oroszországot a Krímmel összekötő híd építését rendelte el az orosz kormányfő. A krími kompkikötőt már az orosz katonák uraják" -
Mindamellett igazad lehet,hisz én sem gondolnám,hogy ezt az egészet úgy kezdték el,hogy Putyin felriadt az álmából,és azt mondta.Most pedig megvédjük orosz honfitársainkat:) -
Oddball29 #63828 Egyik sem tartozik a Fekete-tengeri flottához. Ezeket már hetekkel előbb elindították. -
Mondjuk érthetetlen is lenne a dolog,hisz a terület fölött kb átvették az irányítást, a reptereket mintha már rég a magukévá tették volna ,a határ sincs nagyon messze ha a levegőből akarnának vitézkedni,akkor meg minek úsztassák a nagy hajóikat (lásd a Kuznyecovot)fölöslegesen. -
"Ha Kijev az ilyen húzásokat ki akarja védeni, ahhoz központosítania kell, ami viszont éppen keleti területek ellenállásába fog ütközni."
Vagy már azt sem. Pár perces hír, hogy Donyeckben és Odesszában megtámadták az ukrán állami intézményeket. -
flashpointer2 #63825 Már kijavították partraszállóra, azért nem mindegy :D -
A Kuznyecov ezen felül nincs tudtommal még a környéken sem. -
Oddball29 #63823 Ha nem lesz belőle Abházia vagy Moldova, akkor sem teheti meg a NATO, hogy importáljon a határain belülre egy "befagyott konfliktust", ebben igaza van Rácznak. Ergo Oroszország a Krímmel túszul tartja az ukrán EU- és NATO-tagságot.
Másrészt Moszkva a Krímet a jelenben és a jövőben egyfajta bázispontként, precedensként fogja használni, hogy az orosznyelvű régiókat az államhatárok módosítása nélkül, de mégiscsak valahogy leválassza Kijevről, illetve destabilizálja az országot a májusi választások után is. Titkosszolgálati munkával (provokációk, tüntetések, milíciák fegyverhez juttatása raktárak foglalásával, erőszakszervek behálózása, stb.), gazdasági nyomásgyakorlással/mézesmadzaggal, amivel csak lehet. Nagyon ki van ez találva. Ha Kijev az ilyen húzásokat ki akarja védeni, ahhoz központosítania kell, ami viszont éppen keleti területek ellenállásába fog ütközni.
Nyilván a Putyin mögött álló oligarchák is féltik a gazdasági vadászterületüket, hogy egy EU társulási szerződés esetén új ragadozókkal kell osztozniuk. -
Valszeg igazad van.
-
Csak ennyi volt a hírben, mint "anyahajók" voltak megnevezve:)
-
Olvastam én is az origón, de itt szerintem szokásos újságírói pontatlanság lesz. A ruszkiknak egy darab repülőgép hordozójuk van A Kuznyecov admirális. A másikat (ugyanezen hajóosztály darabját a Varjagot már rég eladták Kínának). Szóval nem tudom mire gondolhattak. -
JanáJ #63819 kettő az oroszoknak sincs. -
JanáJ #63818 indexről:
Szintén vasárnap éjjel két anyahajó érkezett a szevasztopoli kikötőbe, illegális módon. Az ukrán határőrség szerint az Olenegorszkij Gornyak és a Georgij Pobedonoszec érkezett a kikötőbe, az egyik az északi, a másik a balti flottából.
Ezek szerintem desszant/partra szálló hajók. Megjöttek a nehéz vasak. -
Orosz:) Nem hinném,hogy más odaküldene akár egyet is:)Ukránoknak nincs is ha jól tudom. -
JanáJ #63816 gondolom max heli. :-) -
JanáJ #63815 kinek? -
JanáJ #63814 Szerintem gyalogot. BTR-ük lehet ott elég, tekintve a tenggy.-ok azzal szállnak partra. Tuti csónakázik valami nehéz vas arra. De a keleti kompkikötő is 10-20 km-re van az orosz határtól. -
Hordozó....? Milyen hordozó...? -
No állítólag két hordozójuk már Szevasztopol környékén variál.
-
Igazából arra gondoltam, hogy katonai járművet vagy gyalogságot. Ha jól tudom az IL-76-os katonai változata 42 tonna hasznos terhet tud szállítani.
Az testvérek között is 3 db BTR-80-as :) -
Abból a tézisből kiindulva,hogy a sok fegyvernél jobb a több vagy értsük akár katonára is,nem hiszem,hogy meglepő következtetést lehetne tenni a vaj mit hozhattak kérdésre:) -
Plusz ha jól tudom még leszállt pénteken 4 IL-76-os is a Szevasztopoli reptérre (amit ugye elfoglaltak). A fene tudja mit hoztak magukkal. -
JanáJ #63808 Tömören a ottani lázongások miatt a Krím (?) félsziget orosz ajkú lakosságának védelmére hivatkozva orosz katonák jelentek meg a parlament, repterek és egyebek védelmére. z ottani ukrán erők jó része átállt. Úgy néz ki az oroszok nem mennek tovább, de BTR-nél nehezebb vasat még nem láttak. Főleg könnyű gyalogsággal vannak. Bár átröpent két tucat heli, meg ki tudja mit hoztak a szállító gépek, meg ugye van ott egy haditengerészeti támaszpont is.
A nyugat diplomáciával harcol, csóri ukránok meg pislognak. -
Papíron 260. A gépeknek meg a jóégtudja, hogy hányada harcképes vagy röpképes egyáltalán, ezen felül a pilóták repórája állítólag 20-30 óra/év táján van. -
JanáJ #63806 Nem ezt mondtam, hanem hogy 1-1-ben. Értsd azonos méretű/mennyiségű erők esetén egy képzeletbeli csatában. Ezzel arra céloztam, hogy az örökösen lesajnált MH innen a fotelből gyakorlottabb, mint az ottani sorozott sereg. Az tény hogy sokkal többen vannak, ezért amúgy esélyünk sem lenne. -
szenyor Lopez #63805 Azért ekkora marhaságokat már ne írjunk, hogy mi megvernénk őket... Majd négyezer harckocsi a mi tizenötünk ellenében, nem szólva az egyéb páncélozott erők számáról. 260 vadászgép, aminél ha vannak is morális problémák (említett kevés repülés), akkor sem kis szám. És itt sem Mig-21-ekről beszélünk.
Aztán lehet, hogy tévedek és elsöpörnék őket, mint a sivatagi viharban az irakiakat... De Magyarországot azért ne említsük egy lapon.