95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Köszi, épp most akartam a régieket újraolvasni, de akkor itt az új! :) -
Kép --> jobb klikk --> Tulajdonságok ---> link kimásolható -
Freeda Krueger #63922 Köszönöm
Igen maketthez kell ,a vonalrajz alapján nem is lehet komoly gond:)
Utánanézek a Hunnicutt könyveknek.
-
fonak #63921 Valahol azt olvastam, hogy az orosz védelmi minisztériumnak dolgozó magán "biztonsági cég" (orosz Blackwater:)) emberei lehettek a reptereket elfoglalók (ez mondjuk megmagyarázza a nyugati optikákat a fegyvereken stb.) Aztán persze lehet kaptak jó pár aktív állományú katonát is "kölcsön" :) -
Géppisztoly, Támadó gépkarabély vagy géppuska a jobb választás típusok közül ?
+1: mennyire fontos a tüzelési gyorsaság ? fontosabb ez a sebzéstől, kezelhetőségtől ? -
davidbog #63919 Jaj mennyit emlegettem, ebben a topikban is: Ha amerikai harckocsikról van szó akkor Hunnicutt könyvek. :)
Feltételezem maketthez kell, ezért harckocsiról készült egyéb archív fotókat most mellőzöm, nem látszik sok a görgők mögötti részből. De ha kell azokat is berakhatom.
Sajnos ezen a képen a fotók nem jó minőségűek, bár a semminél több az is. A vonalrajz nem nagy méretű de legalább viszonylag tiszta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tényleg érdemes beszerezni a Hunnicutt könyveket. Nagyon jó összefoglalók. Mellesleg vannak benne ajánlások, amiket különböző gyártók készítettek egy-egy kiírásra. Eszméletlen milyen elcseszett harckocsikat találtak ki néha, haverral egy órán át röhögtünk vagy ámuldoztunk rajtuk, és rájöttünk mi ihlette némely C&C játékok harckocsijait. -
Itt van pdf-ben is. -
M4A2E4, 1943-as kísérleti jármű a független torziós rugós felfüggesztésre és nagy(obb) futógörgőkre. Kettő épült, a tesztek azonban nem voltak túl sikeresek, a felfüggesztés problémásnak, sérülékenynek, és sok karbantartást igénylőnek minősült, így inkább a vele kb. párhuzamosan futó HVSS felfüggesztés mellett döntöttek (M4A2E8).
Sajnos sem fentmaradt példánya, sem részletesebb fotók, árbrák nem találhatóak a neten. -
fade2black #63916 Nem értem mit nem értesz. Krímen tudtommal egyetlen halálos áldozata nem volt az amúgy sem nagy zavargásoknak. Kellett egy indok kitalálták ezt.
Sztem jól mutatja az orosz blama abszurditását a tegnapi, a Temelini nuki tendert bukták a ruszki adott mai egyik reakció:
"Csak annyit tennék hozzá, ha kitesszük az oroszokat a tenderből, pontosan meg kéne tudni, hány orosz él Csehországban, nehogy Putyin hirtelen megtámadjon minket arra hivatkozva, hogy joga van megvédeni az orosz kisebbség igényeit és jogait."
-
fade2black #63915 eeegen:
https://www.youtube.com/watch?v=flC---s2moA -
SZUsszan #63914 -
Freeda Krueger #63913
Nincs véletlenül valakinek több infója erről a tankról?
Esetleg kép a görgők mögötti részről?
M4a2e4 -
Freeda Krueger #63912 Oroszország helyére bármelyik nagyhatalmat behelyettesítheted sajnos.
Ha nagyhatalmak egymással keménykednek akkor a háború borzalmassá válik a jelenlegi csodálatosból. -
Hát igen elég zavaros. De ha jól emlékszem ezek a fegyveresek eleve külön mozogtak a "mezei" rendfenntartó erőktől. Külön csoportokban, tetőkről lövöldöztek leginkább. Szóval valószínűleg nem sok közük volt a rendőrséghez, sőt talán még a berkuthoz sem. Még most sem derült ki pontosan kik voltak és ki adott nekik fegyvereket és engedélyt. Én sem szívesen bocsátkoznék találgatásokba ezt illetően. Mindenesetre a vízágyús kocsin lévő golyó ütötte lyukakra is megannyi magyarázat lehet. Főleg, hogy állítólag az egyik ilyen fegyveres bagázs még a rendőrökre is rálőtt, miután elkezdték lövöldözni a civileket.
Zavaros...
-
JanáJ #63910 Indulatok vannak, de lőni senki nem mer, mert abból gebasz lenne.
@63908: A tüntetéseket sem értettem. Az időrendiség sok mindent megváltoztathat. Pl ha a "felkelők" előbb szereztek lőfegyvereket és kezdtek el lövöldözni a rendőri egységekre, akkor ne csodálkozzanak ha vissza lőnek. Voltak képek két vízágyúról amin lövedék ütötte lyukak voltak. Na most ha számítottak volna rá, akkor nem vízágyúval mennek. -
flashpointer2 #63909 "A helyszínen lévő újságírók azt írják Twitteren, az ukrán parancsnokok készek a háborúra. Egyikőjük azt állítja, az oroszok már megfenyegették őket, hogy lőni fognak a lábukra."
Egy csomó ehhez hasonló hírmorzsa is van, meg hogy egy helyőrséget vissza akartak foglalni az ukránok és dulakodás után 10-et beengedtek a többi kint marad, ez valami paródia akar lenni? Mint valami kocsmai verekedés. -
Hát ha igaz lenne az elfajulás, akkor még igazat is adnék nekik. Isten lássa lelkem...
De éppen miattuk fajult el a helyzet.
-
JanáJ #63907 Tudtommal itt a hivatalos bullshit, hogy a Kijevi tüntetések elfajulása miatt védik a félszigeten található orosz állampolgárokat, tekintve hogy az ukrán vezetés erre nem képes / nem teszi meg. Van valami törvényük erre hogy ők megvédhetik az orosz állampolgárokat orosz o.-on kívül is. Az meg hogy ezt a nemzetközi jog nem engedi az nem érdekli őket. -
"Csak elkezdték használni őket..." istenem...
-
Azok ott nem orosz katonák III.
A putyini retorika közben elérte Beleket is, az ott állomásozó, oroszul beszélő katonák szerint ők nem orosz katonák, hiszen nincs felségjelzés az uniformisukon, és az orosz rendszámú autóik sem bizonyítanak semmit, mert azokat valakik hátrahagyták, ők pedig csak elkezdték használni őket.
Teljesen világos hogy nem orosz katonák. -
ManoNegra #63904 Képzelem mekkora lenne a riadalom/felháborodás, ha Kijevbe mentek volna... 
Van sapkád nyuszika? -
Egy valamit nem értek: Most ugyebár azt hangoztatja putyin, hogy a civilek védelmében mentek be, rendfenntartás céljából (bár azóta már azt is tagadja, hogy egyáltalán bent voltak).És ha továbbra is folytatódik a terror a civilek ellen, akkor beavatkozik. Namost... sejtem hogy az ukránokat leszarja, bár eddig "civilek"-et említett és nem Orosz ajkú ukránokat vagy oroszokat, de akkor miért nem lépett amikor a tüntető civilek(re) közé lőttek több városban is??? Akkor miért nem vonult be gyorsan a Krímre? Akkor hivatkozhatott volna a civilek védelmére egészen nyugodtan, talán még igazat is adtam volna neki. De most? Annyira átlátszó, hogy mire megy ki a játék... mikor már kialakult az a helyzet ami (gazdaságilag/politikailag) nem tetszik neki, akkor mindenféle koholt baromsággal bemegy, majd amikor kiderül hogy hülyeséget csinált, letagadja az egészet.
Már nem találom a cikket, de az imént véget ért sajtótájékoztatón mondta putyin, hogy "Ukrajna nem csak egyszerűen baráti állam, hanem egy testvér"
Akkor is testvér volt amikor a nagy barátja Janukovics engedélyt adott a civilek elleni éles fegyver használatra? Vagy amikor nem tudta megfékezni a kutyáit?
Vagy amikor "ismeretlen" provokátorok civileket lőttek fejbe?
Hogy melyik az igaz azt mindenki eldöntheti magában. A tény viszont az, hogy kicsit talán késő már ráfogni a rendrakásra a dolgot... -
Csak egy példa akart lenni a mi lenne ha felvetésedre :) -
JanáJ #63901 Én amúgy rájöttem, az oroszok a gyakorlaton rosz kompra szálltak és mivel mindenki oroszúl beszélt nem vették észre. Az ukránokat meg alájátszóknak gondolták.
-
JanáJ #63900 Nagy M.o. nagyobb gebasz lenne mint a mostani Ukrajna vagy a korábbi Jugosz. etnikum tekintetében. -
Na ja és ha létezne nagy magyarország akkor biztosan jobb lenne a gazdaságunk és a haderőnk is erősebb lenne. Ezzel szemben volt egy Trianon, meg van egy NATO is. -
JanáJ #63898 Lehet szidni őket, lehet nem csúcstechnikás a vasuk, de ha elindulnának és nem lenne NATO, akkor a német-olasz-észeki országok-lengyel o. vonalnál ütköznének ellenállásba. Tudod, vakok közt... -
JanáJ #63897 Ja és asszem 2017-ben jár le Szevesztopol(?) bérlete. -
JanáJ #63896 Nem vagyok egyik oldalon sem, de mindenki azt mondja hogy töketlen a nyugat és / vagy oroszokat lenyomnák mint a bélyeget. Szerintem ez nem ilyen fekete fehér.
Erősebb kutya szaporodik. A félsziget többnyire orosz ajkú, tudtommal ajándékba kapta anno Ukrajna. Az országban nem volt központi vezetés. A félszigeten van egy 26 ezer fős orosz támaszpont akik nem mind fegyveresek. Mellesleg innen egy köpésre van Románia a tervezett rakétavédelmi pajzsával. (nem tudom számít-e valamit a Krím ebben). Nem mondom, hogy ez feljogosítja őket arra amit tettek!
A NATO mi a fenét tudna tenni? Le kellene bombáznia a félszigetet ahol egyet nem lőttek az oroszok? Vagy küldjön szf-i erőket? Mert tudtommal senki nem hívta őket be. Az hogy ki a legitim vezető megint csak megy a vita.
Nem utolsó sorban nyugat húzogatja a maci bajszát, azt csodálkozik ha morcos. Grúziánál mindig kihagyják az ami kiképzőket.
Most a visszalépésre kíváncsi leszek, hogy mit kaptak cserébe fű alatt. -
Bajusz úr feltámad hamvaiból :) -
Az aerodinamikát kedvelőknek.
http://www.aviation.org.uk/docs/flighttest.navair.navy.milunrestricted-FTM108/c1.pdf
A c utáni számot felcserélve 10-ig lépkedve az összes fejezete leszedhető az anyagnak. Én biztos ami biztos alapon lementettem. -
Komolyan kész csoda, hogy ezek meg tudták szállni a Krímet. -
Anti Aircraft Gun out of control

-
Ahol már a telefont is blokkolják, ott kérem sumákság van :( -
fade2black #63890 Epic :) -
Origo:
Blokkolják az oroszok a mobilhálózatot
Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Samantha Powers szerint tény, hogy:
- az orosz haderő átlépte az ukrán határt
- az orosz haderő elfoglalta a kercsi kompállomást
- orosz hadihajók mozognak Szevasztopol környékén
- az orosz hadsereg blokkolja egyes területeken a mobilhálózatot
- Oroszország gyakorlatilag átvette az összes ukrán katonai létesítmény felett az uralmat a Krím
félszigeten
- végül pedig az is tény a nagykövet szerint, hogy hétfőn orosz sugárhajtású gépek léptek be az ukrán
légtérbe.
-
Oddball29 #63888 "It is reasonable for Germany/Russia to be in sympathy with the German/Russian population of the Sudetenland/Crimea, and for that population to feel that the government of Czechoslovakia/Ukraine is insufficiently responsive to its legitimate concerns with regard to the use of the German/Russian language, etc. I believe that Herr/Mr Putin is an honourable man, & has no further territorial demands in Europe. I have in my hand a piece of paper..." -
flashpointer2 #63887 Ja igen, ott az a bazi nagy rét de vasárnap már elkezdték kivágdosni a fákat ami a kifutópálya és az út között van. -
flashpointer2 #63886 Jönnek a választások kell a kampány hogy mennyi új munkahelyet teremtettek.Az idehozott kínai munkásoknak.. -
Nincs más nagyobb üres zöld placc egész Szolnok közelében...?