95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kamionosjoe #63965 Alighanem valami ilyesmi volt a Soproni szavazáson is amikor arról döntöttek, hogy nem Ausztriához hanem Magyarországon fognak tartozni. Persze ez egy jóval kisebb terület és speciálisabb eset is mivel ebben az esetben az I. világháborút lezáró szerződés után történt a népszavazás. Ezért mondják, hogy "a leghűségesebb város". -
Fordítva. Ha a magyar törvényeknek megfelelően megszavazzák azt, hogy Zala megye legyen Ausztira része, akkor Ausztria beleegyezése kell hozzá. Az, hogy akkor csak Zala megye vagy az ország szavaz róla, az is jó kérdés, és hogy erre a népszavazásra vonatkozó törvények vonatkoznak, azt nem tudom.
Én semmféle akadályát nem látom annak, hogy egy terület eldöntse, hogy hova akar tartozni. Az én álláspontom az, hogy igenis lehet és a demokrácia felnkent bajnokai meg kussoljanak és ismerjék el egy törvényes szavazás eredményét. -
JanáJ #63963 Szvsz ilyet nem lehet hogy Zala megye úgy dönt inkább Au.-hoz tartozik. Ebbe bele kellene egyeznie M.o.-nak. -
Nem szarják le de szvsz katonai lépés nem lesz pedig az kellene. -
Erről a drón elfogásról van valami infótok.
Origós cikk
Én így laikusként csodálkozom, hogy a drón kényszerleszállást hajtott végre és nem automatikusan visszatért a kiindulási pontra. Ezek szerint akkor zavarták a GPS jelet is? -
A kérdés ennél azért bonyolultabb. Jogilag Krím még nem Oo. része, de a jelek szerint az lesz. Ha jogeszerűen elszakadnak Ukrajnától, akkor a B-i szerződés nem vonatkozik rá, hiszen Ukrajna területének katonai sértetlenségét biztosítja. Arról szó nincs benne tudtommal, hogy mi van akkor, ha kijelenti egy terület, hogy nem kíván tovább Ukrajnához tartozni és választások útján jogilag korrektül (?) kiválik. -
Repcsis blog. Eddig nem is ismertem. -
kamionosjoe #63958 Úgy néz ki, hogy ténylegesen átvették az irányítást az oroszok a Krímen.
Akkor most a Budapesti szerződés le van szarva? A Nato és az USA mindezt ölbe tett kézzel nézi? -
Jópofa -
-
Ok. Ezt én is tudtam, pont az időpont hiánya az, ami zavaró. Az ICE program úgy van említve, hogy 1982-ben kezdődött. Az ok, hogy AMRAAM képesség csak a '90-es évek legelejétől realizálódott, de mi van a többivel? Még, ha csak tanulmány szintjén szüttyögtek 1982-ben elég fura lenne, ha varázsütésre '92-re lett volna beért gép. Számomra a rejtély az, hogy mikor kapták meg az új radart és mikor AGM-65 képességet? Mert, ha radart korábban, akkor azzal sanszosan az AGM-65 integráció is megvolt sőt, elméleti szinten AIM-7-et is tudott volna használni, mert az Horneten használt radart kapta meg, vagy ahhoz nagyon hasonlót.
A dilemmám az, hogy egy repszimben, akkor milyen F-4F-et modellezek 1986-88 magasságában. Mert akkor ez alapján a butabombás AIM-9L-es F-4F a tuti, a többi meg csak találgatás. -
fonak #63954 Itt van, itt csak a Mk 82, BL755 van említve, meg sajnos időpont nélkül, hogy később Maverick is. Igen, csak Sidewinder volt, Sparrow sose, AMRAAM-ot csak a 90-es években kapták meg az ICE gépek.
Szerintem politikai okból kaptak a németek "lebutított" gépeket, mert az volt az elv, hogy Nyugat-Németo. légvédelmét a baráti/megszálló angolszász légierők látják el, a Luftwaffének nincs szüksége ilyen képességre, nekik vadászbombázni kellett volna csak háború esetén. Ez csak a hidegháború végével változott. -
A német F-4F gépeknek a '80-as évek végén milyen csapásmérő képessége volt? Ekkor ugye még mindig csak AIM-9 légihacfegyverzet volt (a gépágyú mellett)? -
Köszi! -
fonak #63951 Forrástól függően mozsár vagy tarack (kiegészítve óriás/nehéz/ostrom stb. jelzővel) -
JanáJ #63950 Nem a hollandok röpködnek itt? -
Azt nem tudjátok, hogy a II.Vh. alatt használt Karl self-propelled siege mortar-nak mi a magyar megnevezése? Karl önjáró mozsárágyú? -
madmanic #63948 Üdv! A pápai amerikai-magyar helikopteres hadgyakorlat közben lehet valahonnan értékelhető képeket csinálni?
( van-e látogatható ojjektum.. ) -
-
Sniper Team Films Incoming Missile

-
JanáJ #63945 pl ez, de modernebb cuccoknál is láttam. 8.30-tól:
-
fonak #63944 Pontosan mire gondolsz, pct. rakétákra? -
JanáJ #63943 A '80-as évekbeli vagy korábbi rakéta tüzérségi (?) lövészeteknél miért a hordozó teherautótól eltávolodva, hasalva lőttek? A rakéta robbanhatott volna fel, vagy a válasz csapás miatt? Egyik sem tűnik logikusnak. -
hadgyakorlat. na persze :)
a Lengyeleknek jól jön egy kis bandázás az amcsikkal -
Origo:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
15.40 |
Amerika hadihajót és repülőket küld
Az USA haditengerészetének rakétarombolója, a Truxtun a Fekete-tenger felé tart. Washington szerint ez rutinszerűnek számít, és az utat még a krími válság előtt tervezték be. Az amerikai légierő pedig hat további F-15-ös harci repülőgépet irányított Litvániába, az ott állomásozó – a balti légtérre felügyelő – repülők megerősítésére. A repülők nagyjából 480 kilométerre állomásoznak majd Ukrajnától.
17.23 |
Megérkeztek a NATO-gépek
Hat amerikai vadászgép és két légi utántöltő repülőgép érkezett Litvániába csütörtökön, hogy az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban erősítsék a balti országok légvédelmét. A vilniusi védelmi minisztérium közlése szerint a hat F-15-ös vadászgép és a két KC-135-ös tanker a nagy-britanniai Lakenheath légi támaszpontról érkezett a Baltikumba, ahol eddig egy négy F-15-ösből álló amerikai kötelék látta el Litvánia, Lettország és Észtország légvédelmét.
Washington szerdán határozott arról, hogy - válaszul az ukrajnai Krím félsziget orosz megszállására - megerősíti a közép- és kelet-európai NATO-szövetségeseinek védelmét, és növeli azoknak az amerikai harci gépeknek a számát, amelyek a balti államoknak a NATO által biztosított légtérellenőrzésében vesznek részt.
Az Egyesült Államok januárban vette át a három balti állam légtérének ellenőrzését. A tervek szerint jövő januártól négy magyar Gripen vadászgép járőrözik majd a harcászati repülőképességgel nem rendelkező balti országok felett.
18.36 |
F-16-osok Lengyelországban
Tizenhat F-16-os vadászgépet küld Lengyelországba az Egyesült Államok a jövő hét elején, amelyek egy hadgyakorlaton fognak részt venni. A vadászgépek a tervek szerint jövő hétfőn érkeznek a Lengyelország középső részén fekvő Lask légi támaszpontra - írták a Gazeta Wyborcza és a Rzeczpospolita lengyel lapok. A lengyel védelmi minisztérium szóvivője nem tudta megerősíteni a híreket. Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter szerdán már bejelentette, hogy válaszul az ukrajnai Krím félsziget orosz megszállására a Pentagon megerősíti a közép- és kelet-európai NATO-szövetségeseinek védelmét. Ennek keretein belül az Egyesült Államok intenzívebbé fogja tenni a lengyel légierővel folytatott közös kiképzést is - mondta Hagel.
-
flashpointer2 #63940 Vajon hány tengó lehet alatta? -
"Az ukrán politikusok szívesen várták volna, az amerikaiak már korábban is cáfolták, mostanra pedig világossá vált, hogy nem megy a Fekete-tengerre a Görögországnál horgonyzó George H. W. Bush repülőgép-hordozó, amelynek megjelenése egyébként is nemzetközi szerződések megszegésével járt volna, miután 45 ezer tonna vízkiszorítású hajóknál nagyobbak nem is úszhatnának fel a Fekete-tengerre. A 100 ezer tonna vízkiszorítású repülőgép-hordozó 17 hajós flottájának egyike viszont, az irányított robotrepülők bevetésére is alkalmas Truxtun 300 fős legénységével megjelenik a térségben, hogy a román és a bolgár haditengerészettel közös gyakorlaton vegyen részt."
-
fonak #63938 Hát valszeg olyan alkalomra szánják őket, amikor már eléggé eszkalálódott a helyzet, meg elsősorban elrettentésül. Tudtommal még nem is tesztelték.
A nagy próbája a dolgoknak akkor lesz, ha Kína játssza el majd azt Tajvanon, mint az oroszok a Krímben (és ők még nemzetközi jogilag sem lennének támadhatók, hiszen maguk a jenkik vonták meg a hivatalos elismerést Tajvantól, azt bizony a nemzetközi közösség többsége Kína tartományának tekinti). Persze kérdés, mennyi helyi szimpatizáns segíti majd őket. -
Az F-15-ösok már itt vannak.
A "Baltikum védelmére" átküldenek egy pár századot ha kell.
-
fonak #63936 Hát ugyebár a Boszporuszon elvileg nem haladhat hát hordozó nemzetközi egyezmény tiltja. A Kuznyecov admirális azért haladhat át, mert hivatalos besorolás szerint ő egy cirkáló. -
TomDantes #63935 Az utóbbi hírek szerint a George W. Bush sincs ott. Kisebb hajót küldenek. -
"És mi van a lopakodó hajóromboló rakétákkal?"
édesatyaszentisten. lábujjhegyen lopakodik?
-
fade2black #63933 ~1200+db F16 is hadrendben van... és a minnél élethübb dogfight gyakorlatozás miatt tartanak 3db Mig 29, meg pár darab Su-27et is agressornak.
amúgy ja sok a vérpistike -
Azzal a képességgel is csak óvatosan. Ugyanis bármiféle BM támadást az ellenfél akkor is nukleáris támadásként reagálhat le, ha nem olyan harci rész van rajta, mert ő nem tudja, hogy a közeledő rakétán mi van. Szóval Kína esetében, még ha létezik ilyen is, azért bevethetősége szerintem kérdőjeles, mert olyan szinten eszkalálhat egy konfliktust, hogy ehaj... -
Oddball29 #63931 A kínaiaknak vannak hajók ellen is bevethető ballisztikus rakétáik, szerintem azzal keveri a lelkem. -
Az. Irgalmatlanul hülye a lelkem... -

Mellesleg nem a George H.W. Bush van ott a közelben? :) Topol-al hajóra :D Meg MiG-29-esek az F16-osok ellen :D Gyerek valami régebbi dokumentumfilmet nézett a gépeket illetően :D Nem vagyok a technika ördöge, de ha jól tudom F18-asok és 22-esek vannak már nagyrészt hadrendben az USA-ban. Mondjuk az oroszok még mindig sok MiG-29-est használnak ha jól tudom. De ez jó volt
"Majd amikor akkor, majd akkor amikor a az!!!!"
-
Szerintetek láma? :)
Innen
Egy hsz.
Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.06. 07:56:15
Majd amikor az orosz "Topol" interkontinentális rakéta telibe találja a George Washington repülőgéphordozót, akkor majd kiderül, hogy ki a nagy legény!
Majd amikor a fordulékony Mig-29-esek leradírozzák az égről a mindenféle elektronikával teletömött, de korántsem olyan jó pilóták által vezetett F-16-osokat, akkor lesz meglepetés!
A Nyugat pofára fog esni a technokütyükkel. -
Vintage F-16A a '80-as évekből.
-
Katapultálás a víz alatt.