95109

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Origo:
Blokkolják az oroszok a mobilhálózatot
Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Samantha Powers szerint tény, hogy:
- az orosz haderő átlépte az ukrán határt
- az orosz haderő elfoglalta a kercsi kompállomást
- orosz hadihajók mozognak Szevasztopol környékén
- az orosz hadsereg blokkolja egyes területeken a mobilhálózatot
- Oroszország gyakorlatilag átvette az összes ukrán katonai létesítmény felett az uralmat a Krím
félszigeten
- végül pedig az is tény a nagykövet szerint, hogy hétfőn orosz sugárhajtású gépek léptek be az ukrán
légtérbe.
-
Oddball29 #63888 "It is reasonable for Germany/Russia to be in sympathy with the German/Russian population of the Sudetenland/Crimea, and for that population to feel that the government of Czechoslovakia/Ukraine is insufficiently responsive to its legitimate concerns with regard to the use of the German/Russian language, etc. I believe that Herr/Mr Putin is an honourable man, & has no further territorial demands in Europe. I have in my hand a piece of paper..." -
flashpointer2 #63887 Ja igen, ott az a bazi nagy rét de vasárnap már elkezdték kivágdosni a fákat ami a kifutópálya és az út között van. -
flashpointer2 #63886 Jönnek a választások kell a kampány hogy mennyi új munkahelyet teremtettek.Az idehozott kínai munkásoknak.. -
Nincs más nagyobb üres zöld placc egész Szolnok közelében...? -
Már bocsánat, de akkor ki volt az marha, aki kitalálta az egyezményt? Az USA az egész hidegháború alatt azért nem tudott semmit kezdeni a SzU-val és felszabadítani az érdekszférát, mert atomfegyvere volt. Nem segített 56-ban, 68-ban és a lengyeleknek sem.
Akkor ki volt az barom, aki kitalálta, hogy Ukranak területi szuverenitását ennek az orszgának a jogutódja ellen vállaja, ami atomhatalom... Atyaég... -
Jogos, jogos...
Szerintem nem
Pontosan ezért hoztam föl példának én is a II. vh.-t. Ott is csak akkor volt érdemi lépés amikor már késő volt... valószínűleg a NATO sem különb(sajnos).
-
A hidegháború vége óta semmit nem ér. Amúgy kísérteties ez az egész. Mármint ha gáz van akkor a szokásos nagyhatalmak csak "pingvinezni" tudnak. Nem akarok 100% párhuzamot vonni az 1938, 1939-es eseményekkel, de utoljára kb akkor volt hasonló a helyzet Csehszlovákiával. Ott is megmutatkozott a nyugat tehetetlensége (no meg a Népszövetségé). Persze akar a fene háborút de azért ez mégiscsak azt mutatja, hogy a nyugat igazából nem halandó elmenni egy bizonyos határon túl hacsak nem a saját országáról van szó. Na és itt jön be a képbe az amit Cifu írt. Nevezetesen, hogy az a NATO szerződés amit a balti - államok aláírtak valóban olyan erejű, hogy az garantálja a szuverenitásukat? -
Félreértettél :) Én tudom ,hogy előírja Ukrajna szuverenitását ésatöbbi, ésatöbbi... De azzal szarba sem megyünk ha már az oroszok rég bent vannak 7000 katonával :D A többi aláíró ország és szövetség meg csak "kilátásba helyez szankciókat"... Amerikán kívül szinte senki sem mer mozdulni itt Európában. De ide már rég nem csak üres fenyegetőzés kellene... ezért említettem rögtön a 4. pontot. A többi már értelmét vesztette azzal, hogy az egyik aláíró/garantáló ország megszegte. Főleg hogy láthatjuk mennyit ér az ENSZ meg a NATO is... ezek után sok értelme lesz bármilyen ilyenfajta egyezménynek. :) -
No comment.... -
Azt az egyezményt egy olyan környezetben írták alá, hogy majdem súlytalan volt.
Ki szerint? Mi az, hogy egy nemzetközi egyezmény súlytalan? Mérlegre rakjuk azt a papírmennyiséget, amire írták, és ha nem éri el a 40kg-ot, akkor figyelembe se vesszük? :)
A tpikus esete annak, amkor alárírtak valamit és nem gondoltak rá, hogy egyszer be is kellene majd tartan.
Bocsánat, de ezt most az Ukránok aligha így látják. És aligha látták így 1994-ben, mikor aláírták.
Ha a másik három fél így látja, az meg akkor az ő szavahihetőségüket ássa alá... Ezek után Japán vagy Dél-Korea, esetleg Tajvan hogy fogja a jövőjét látni? Az ő biztonságukat az USA szava garantálná...
Ha a NATO/USA érdeke lenne katonailag beavatkozni, akkor megtehetnék. A NATO katonai ereje többszörösa az orosznak. Egy félszigetért meg senki nem fog korlátlan atomháborút vívni, mert az életösztön és a józan ész erősebb. A jelek szerint ennyit sem ér meg...
A NATO-nak érdeke talán nem, de az USA-nak a szavahihetősége (ismét) nagy csorbát szenved. -
Idézném Laca kollégát:
"Senki sem mukkan ahol ott vannak.
Én se hőbörögnék ,vagy te se lássuk be:) "
Persze, hogy ünnepelnek... eddig miért nem kérték, hogy had lehessenek oroszok? A végleget meg várjuk meg. Szerintem a minimum hogy ezután a Krím Orosz fennhatóság alá kerül. De lehet, hogy egész Kelet-Ukrajna... Mert majd ott is "örülnek nekik"... Mint a németeknek Ausztriában meg Ukrajnában. Sőt annak idején a szovjeteket is felszabadítóként ünnepelték sok államban... aztán észrevették, hogy nem nagyon akarnak elmenni :D Itt is mi volt? Először azt mondták nem akarnak leválni és nem akarnak felesleges feszültséget. Majd hirtelen Krími Autonóm Köztársaság... most meg már egyenesen Oroszország része akar lenni... Csak nekem gyanús? :) Az oroszok vannak az egész mögött... állítom még a tüntetésekhez is lehet közük. Ha az nincs akkor Janukovics uralmának lehet hogy vége idén, és jövőre már más az államfő. Aki lehet, hogy nem ennyire orosz barát és feléleszti az EU/NATO tárgyalásokat. Na? Akkor gyártsunk még összeesküvés elméleteket? :) -
Igen, Kínait nem lenne rossz, még is valahogy a Japán vonz.
Ha milliomos lennék akkor az üres napjaimba tanulgatnák nyelveket, japán tuti ott lenne.. -
A Budapesti egyezmény pedig nem sokat ér... tekintve, hogy csak akkor ír elő katonai beavatkozást, ha atomcsapással fenyegetnék Ukrajnát.
Szerintem mielőtt ilyesmiket állítasz, talán előbb olvasd el a Budapesti egyezmény szövegét...
Amiről te beszélsz, az mindössze az egyezmény 4. pontja... -
Mi bajod az orosszal? Jelzem ha eszed van akkor azt is tanulod a Kínai mellett. :) -
Jó, fáradt vagyok, meg igazából én csak agyalok hogy mi lenne HA.
Nem szeretnék oroszul tanulni :D -
Jesszus Mária Szent József:)) Azért ezt gondol újra át :))) De alaposan. -
Hát, én úgy érzem hogy a NATO meg az ilyenek csak akkor ugranának ha már lövések is lennének. Krímen nem tudok róla hogy valakit meg öltek e volna, csak meg jelentek, demonstrálnak, és ujjonganak hogy ők biza oroszok akarnak lenni.
Szerintem így végig ballagnak Ukrajna nagy részén, és félek, hogy ha Magyarföldre is lépnének az összes fideszes ( ha hatalmon marad ) ők is bólogatnának ,hogy igen, ez is a hitellel jött, legalább van valami hadsereg az országba , vagy ilyesmi (mondjuk ez már extrém helyzet lenne)
Minden esetre elkezdek újra codozni/wotozni
-
ManoNegra #63871 Egyelőre ott tartunk, hogy Ukrajnában lezajlott egy forradalom szerű dolog, ahol elzavarták az elnököt, a közbiztonságot husángos maszkosok "biztosítják", elfoglalták a különböző intézményeket, aki nem fogadott szót, megverték, megalázták, rendőröket vegzálnak stb. Na ilyen helyzetben nem árt ha valaki azt mondja, hogy eddig és ne tovább. Nem kell egyből Magyarország elfoglalását vízionálni, gazdaság szempontjából pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni egy ekkora piacot. -
Szerintem igen. Csak neked:)
-
Solt #63869 Tárt karokkal fogadták őket, ünnepelnek az utcákon, a katonaság jó része átáll... ha ők örülnek neki, nekünk innen mi közünk van hozzá? :) Főleg, ha nem végleg maradnak... -
r4pt0r #63868 Mi biztos nem kerülünk sorra. Ha jól tudom még a NATO tagja vagyunk. -
Hm.
Nem nagyon akarom tudni hogy mi forr ki a legrosszabb esetbe a Krím ügyből...
Viszont több helyről is olvastam/láttam hogy Putyin szívesen vissza állítaná a régi szovjet tagállamokat Oroszországhoz.
Lentebb is felvetődött hogy a balti államok is jöhetnek ha nem fékeznek. Akkor viszont mi is sorra kerülhetünk ( tegyük fel hogy Ukrajnán végig vonulnak + ők állítanak egy kormányt fel )
Csak nekem tűnik nagyon rossznak hogy most csinálta meg Orbán az évszázad üzletét, Paks bővítését ? -
Jól van megnyugodtam. Meg van az.
-
A problem az csak annyi,hogy míg te vagy én,vagy gipsz jakab ezt így gondolja az senkit (most értsd ahogy én gondolom,szóval nem megbántás meg ilyesmi :)) ) nem érdekel legfőképp Putyint. Itt az a lényeg ő mit gondol.
Majd ha pl a te kezedben van egy ország tejhatalmú vezetése akkor érdekes is lehet mit is gondolsz. Sajna ez van. Nincs demokrácia,nincs egyenlőség ,és nincs semmi ilyesmi:) sehol,legfőképp nem az oroszoknál. -
Khm...
"20:29 Betörtek több állami hivatalba
Az ukrajnai Luhanszkban és Donyeckben több százan ostromolták meg hétfőn a helyi közigazgatás épületét. Többen az épület tetejére másztak, és orosz zászlókat lengettek."
Vajon őket is elkapják majd? Kötve hiszem...
Másik: Mi az hogy nem akarják? :D Mi ez? :D Gyarmat? Ukrajna egy szuverén állam... had tegye már azt amit akar. Azért ha jól körülnézek ilyen posztszovjet intézkedéshez hasonló elnyomást nem nagyon látok sehol a világban! Ukrajna nem "nekik" van! Ezt kellene már felfogni az oroszoknak. De ha ezt így nézzük akkor Oroszország nem Oroszország hanem maradt Szovjetunió... vagy legalábbis szeretne újra az lenni. Hát rohadtul örülnék neki ha nem szeretne! :D Maradjon meg a valagán! :D -
"Mitől vagy kitől "óvják a békét"?"
Költői a kérdés:) Hát nem akarják,hogy zavargások legyenek ,áldozatokkal.
És ami tény az tény ezt el is érték. Senki sem mukkan ahol ott vannak.
Én se hőbörögnék ,vagy te se lássuk be:)
Osztán ott van még a nagypolitika,meg még sok egyéb apróság,ami véleményem szerint eléggé indokolja,az oroszok lépését.Ukrajna így jó nekik ahogy van ,nem szeretnék ha EU tag ,pláne nem hogy Nato tag legyen. Érthető szerintem.
Már jóval korábban leírtam ,de szerintem szépen elül ez a dolog,senki sem fog semmit sem csinálni,megy egy kicsit a szájkarate azt ennyi.
Ukránok meg így is ,úgy is megszívták.Nekik tökmindegy mi lesz. -
Mitől vagy kitől "óvják a békét"?
Ráadásul úgy, hogy Ukrán katonai támaszpontokat vonnak blokád alá? Az oroszok nagyon jól tudták, hogy mi lesz. Érdekes módon a tüntetések után a Krími vezetés még azt hangoztatta, hogy nem akarnak elszakadni Ukrajnától, és semmit kivetnivalót nem hoztak föl Janukovics leváltását illetően... most akkor mitől változott ez így hirtelen? Ja hogy közben több ezer orosz katona bemasírozott pár BTR meg helikopter társaságában... Amerika is egy híján húsz, de azért ott legalább volt indok, ha sokan nem is ismerik el. Esetleg ha itt lennének ilyen aktívak a terroristák akkor másképp gondolkoznánk lehet. Csak az utóbbi időben trendi lett Amerikát szidni...
Izraelt meg hagyjuk... mindenki tudja, hogy nekik mindent szabad. :) -
Gyerekek!!! Orosz főtiszteknél eltűnt a malomkerék nagyságú tányérsapka?
Gondolom Putyint nem valami kisember kísérgeti.
-
Fehéroroszok? Lukasenko kb. egyetlen haverja az orosz medve, közös légvédelmi rendszert tartanak fent... -
Vagy a 3. lehetőség, Japán atomhatalommá válik. Ez eddig is csak elhatározás kérdése volt. -
Azért árnyaljuk egy pöttyet. Az oroszok nem "elfoglalták " Ukrajna egy részét (szerintük) hanem a békét óvják. "Állítólag" nem is szándékoznak elszakítani ezen földterületet ,hisz azon ügyködnek,hogy megőrizzék Ukrajna területi és egyéb épségét,és nem mellesleg a "terroristák "által puccsal elzavart kormány (ami szerintük nem volt egészen korrekt dolog) legitimitását visszaállítani igyekeznek. Na most ha viszont az Ukrán nép ,vagy egy része bizonyos területeken kifejezi óhaját,hogy biza ők inkább a nagy Oroszországhoz szeretnének tartozni akkor ők a testvéreket nem fogják elzavarni maguktól.
És akkor most jön egy pár példa,hogy az ENSZ határozatok ellenére vagy felhatalmazása nélkül az USA pl hányszor ment neki más államoknak? Vagy Izrael? Amit szabad jupiternek ugye?:)
Mondjuk én nem foglalok állást ,mert végül is nekem tök mind1 ,de azért na:) -
ManoNegra #63857 Nagyon nem ugyanaz ez a helyzet. Az oroszok belementek, hogy külső megfigyelőket egednek oda. Ráadásul '45-ben mi is simán leszavaztuk a kommunistákat, nézett is a világ. -
Eszak Oszetia a krimhez kepest egy zsebkendonyi terulet volt. A krim utan melyik allam abszolvalasa lesz a kovetkezo lepes? Belarusszia? Mert ha megnezed a tetek es teruletek a "nagypofaju" Maci tanyerjan egyre nagyobbak es szerintem kezd ehes lenni...
Mellesleg egy nemzetkozi szerzodest nem 2-3 evre irsz ala, mert akkor lejarati datumot teszel ra. Az atomfegyverek akkora veszelyt jelentettek, hogy a kivaltasukra kotott szerzodes nem csak gazdasagi, de hadi mankot is jelentett az Ukranoknak a szovjet idok elmulasa utan. Joggal szamitottak ra, hogyha az oroszok bepofatlankodnak a spajzba akkor majd a "Nyugat Portalanit" nekik.... -
"ahogy mi is mindig megszavaztuk a kommunista pártot."

-
ManoNegra #63854 Nagyon úgy néz ki, hogy az USA is... -
Es ezen uzenet kovetkezmenyekent majd Izrael, Iran, Pakisztan is es India is azt fogja mondani, hogy koszonjuk, de mi megtartjuk az atomfegyvereket es a szomszedok homlokahoz nyomva fogunk leulni targyalni barmirol.
+ Japan is elkezd majd arrol gondolkodni, hogy vajon erdemes-e meg mindig USA erdekszferahoz tartozni, vagy melegedjunk-e Kinahoz...
A NATO es a Budapesti szerzodest alairo orszagok a hallgatassal nagyon komoly uzenetet k0ozolnek a nemzetkozi kozosseggel, miszerint "Szeretnenk beket, de nincs eronk es politikai akaratunk azert haderovel harcolni" -
Az oroszok valahogy mindig csak a gyengébbel tudtak keménykedni... -
Azt az egyezményt egy olyan környezetben írták alá, hogy majdem súlytalan volt. A tpikus esete annak, amkor alárírtak valamit és nem gondoltak rá, hogy egyszer be is kellene majd tartan. Akkor úgy tűnt, hogy Oo. nagyon hosszú ideig nem lesz rajta a fajsúlyos versenyzők térképén még az atomfegyver arzenálja ellenére sem. Egy ideig a jenkik pénzelték azt az arzenált és a leszerelését, hogy ne legyen környezeti katasztrófa, stb. Csak azóta eltelt 20 év és abból 10 évig az olaj ára ment felelfele és a Maci arca egyra nagyobb lett.
Ha a NATO/USA érdeke lenne katonailag beavatkozni, akkor megtehetnék. A NATO katonai ereje többszörösa az orosznak. Egy félszigetért meg senki nem fog korlátlan atomháborút vívni, mert az életösztön és a józan ész erősebb. A jelek szerint ennyit sem ér meg... -
flashpointer2 #63850 "Három ukrán város, Odessza, Herszon és Nikolajiv csatlakozni akar a krími autonóm köztársasághoz, a márciusi népszavazást követően" megszavazzák ezek, ahogy mi is mindig megszavaztuk a kommunista pártot.