95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Tök jó, hogy ti is pont úgy viselkedtek egymással, mint anno...
-
SZUsszan #65365 Most jött vissza az orosz átnevelő táborból.
-
Egy részén igen. Az említett Párizs-Szöul járat meg szerinted viccből ment Anchorage felé és után Japán és DK irányba? Két gépet is lelőttek az szovjetek navigációs tévedés miatt. A KAL007 esete az ismert, de volt még egy korább is Korean Air Lines Flight 902, ami csak azért nem ismert annyira, mert csak ketten haltak meg.
Nem értem, hogy miért lenne torz képem a világról...
Egyébkét hol bújkáltál évekig? A 2000-es évek közepén aktív voltál it az sg-n és máshol is, aztán eltűntél. -
Eleg torz keped van a vilagrol...de ez a te gondod, mindenkinek megvan a keresztje igy nekem is.
De csak nezd meg a flightradar24-en a tavolkeleti jaratok utvonalat. Ma mar nagyon nem mind1 hogy 9ezer kilometer vagy 12 ezer. Foleg hogy arab teruletek felett kell elrepulni.
Egyebkent felvilagositalak hogy a szovjet idokben is atrepulhettek a kereskedelmi jaratok a szovjetunio felett!
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.08. 16:08:05 -
Az is baromság, hogy emiatt csődbe menne bármelyik légitársaság. Ha valaki X pontból Y-ba akar menni, akkor nagy távon nincs alternatíva. Repülni kell. Pont. Az, hogy ez mennyibe kerül az függ a távolságtól is. Ha valakinek el KELL mennei valaholva, akkor leszarja, hogy hosszabb az út. Régen is repültek Párizsból Szöülba és most is.... Más útvonalon más árral. Vagy tényleg valaki azt hiszi, hogy emiatt valaki nem fog oda menni, ahova akar? A legtöbb járatnál egy 10-20%-kal hosszabb utat jelent, ami azt jelenti és csak a nagyon hosszú járatokat érnti, am elve drága. Aki azt megengedhette magának, az most is meg tudja... -
A Szovjetunió létezése alatt sem lehetett a Szu nagy része felett repkedni, akkor is működött a légiközelkedés. Ha lezárják a légteret, akkor hosszabb út és drágább lesz az utazás egyes irányokban. Ettől még nem omlik össze a világ... -
http://index.hu/kulfold/2014/09/08/a_fold_egy_kilencedet_lezarnak_az_oroszok/
Hmmm. Vegulis megtehetik. En azert biztos nem rugdosnam az alvo medvet. Diplomaciaval, targyalassokal kell megoldani mert ennek csunya vege lesz ha igy eroskodik mindket fel. -
Rue East #65359 Szóval ez az igazi indoka, hogy az oroszok nem engednek be több gyümölcsöt az EU-ból.
Biztató elképzelésük van a készítőknek. Polgári kamion. Gyors motorok a meneküléshez. Az utolsó célpont... -
Az ilyen max egy par buta politikust remiszthet meg, mert fingja sincs mennyire all messze a valosagtol. meg "Jajj ha tenoristak kezebe kerul".... -
Szep animacio, tessek helyen kezelni ezt is. Tele a net hulyeseggekkel. -
Édes istenem, hogy ez mekkora zskat fos...
A repterek körül a jenkiknél hadműveleti zónában olyan légvédelem van, ami bejövő aknagránátokat szed le. Ez a heliszar gyakorló célpont se lehetne...
Ezen felül az elephant walkkal meg B-2-vel példálózik? B-2 csak USA otthonban vagy max. az angoloknál állomáshozhat, mert máshol nincs hozzá spec. hangár. Az elephant walk meg nem hadműveleti tevékenység.
Láttam már viccesen szar marketing videók, de ez aranyérem esélyes... -
Őőőő...........
Ja, A-4-esek, F-111-esek aktív szolgálatban. Robotkarok szerelik fel a rotorlapátokat, de gépágyút kézzel kell megtölteni. Forgó radar van a tetején, mindenféle aerodinamikai burkolat nélkül. Nagy reakcióerejű, természetesen forgócsöves gépágyú, de a terminátor-helikopter meg se rezzen lövés közben. Sőt, van rakétahordozó-robot-helikopter is, amely alig, hogy felemelkedik, máris ellövi az összer rakétáját. Ugyanezt megcsinálja a hajók, majd harckocsik ellen.
Végül is igen. Igaz, hogy egy álcázott (ez valamiért ebben az esetben nagyon fontos), teherautóra épített tüzérség is képes a legtöbb, itt látott dolgokra (rotorok és robot-mizéria nélkül), de sebaj. A lényeg, hogy látványos legyen. Arra jó. :D -
-
Magyar Honvédség
Csehországig követte a magyar tankokat a Blikk: http://bit.ly/t72_blikk
-
Szerintem igen, legalabbis kabinteto.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.07. 12:37:37 -
fonak #65351 A balti államok a NATO tagjai, ha cserbenhagynák őket, lehet lehúzni a NATO szerződési papirosait a wc-n.
Oroszok aligha akarnak inváziót végrehajtani, a cél inkább a "DNR" és "LNR" fenntartása a transznisztriai, abháziai, dél-oszétiai minta alapján (mivel az ukránok közel álltak hozzá, hogy ezeket felszámolják, muszáj volt fokozniuk az orosz beavatkozást), esetleg ezen felül egy szárazföldi korridor elfoglalása a Krímhez. Persze az orosz nacionalisták rajzolgatnak térképeket, ahol több mint a fél jelenlegi Ukrajna orosz terület, beleértve a teljes Fekete-tenger parti részt Odesszával, vagy Putyin kijelentheti hogy két hét alatt Kijevben lenne, ha akarna, de ezeknek nincs túl nagy realitása szerintem, mert a nyugati kormányok akkor már nem tehetnék meg, hogy ne kezdjenek legalább fegyvereket szállítani az ukránoknak nagy tételben, az pedig elhúzódó háborút jelentene. Szerintem az orosz közvélemény sem tolerálna egy ilyen szintű vérfürdőt sokáig, Ukrajna kicsit nagyobb, mint Csecsenföld.
Szerintem abban bíznak, hogy a nyugat nem vállal be új hidegháborút, pláne forró háborút Ukrajna keleti végeiért, hanem benyeli a dolgot.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2014.09.07. 12:35:12 -
Drubowski #65350 "Csakhogy van egy apró probléma, az, hogy ha komolyabb konzekvenciák nélkül letesznek arról, hogy Ukrajna bármit is érjen, a számukra, az egy üzenet. Üzenet, hogy a balti államok se számíthatnak sok jóra, mert hát ha túl sok fájdalommal járna adott esetben a megvédésük, akkor őket is simán cserben hagyhatják, és átengedhetik az oroszoknak..."
Gyanítom hogy emiatt alakulnak NATO bázisok az említett országokban, szerintem ily módon fogják megoldani ezt a kérdést...
-
Nálunk a raktárban Mi-2 és MiG-15 alkatrészek is vannak lezsírozva. Bármi elképzelhető. -
Teljesen kizárható, hogy akadnak raktárban lévő (ie.: nem karcos, nem mattult) kabintetők, kabinablakok, amiket ilyenkor (jó pénzért) elővehetnek, és felrakhatnak az ilyen gépekre? -
@Janáj: Úgy értettem, hogy az ukránokhoz/oroszokhoz közel ők az egyetlen potens haderő, aki már komolyan fájna a ruszkiknak. Románok nem hiszem, hogy sokkal jobban állnának mint mi.
De ismét: miért a közelség számít? Ha megvan az akarat, akár Spanyol vagy Olasz egységek is megjelenhetnek az ukrán határnál. Amúgy igen, a közvetlen ukrán szomszédságból Lengyelország messze a legkomolyabb.
@wednes: 1. Szerintem háborús helyzetnél az első nehézség az orosz "hazai pálya". Itt a NATO-nak kéne inkább bemennie és az oroszok várnák őket.
Attól függ, kelet-ukrajna még csak-csak, de nyugat-ukrajnában lehet inkább a NATO-t várnák virágokkal, és az oroszokat tányékaknákkal...
2. Politikai, társadalmi visszhang: Az EU jóval kevésbé tolerálná a veszteségeit, mint az oroszok. Szerintem rövid időn belül 100 halott katona is kiverné a biztosítékot. Illetve könnyű beleszaladni a késbe egy erősebb félnek is. Ami önmagában katonailag lehet messze nem a vég, de a politikai, társadalmi hatása sokkal erősebb lehet, ami megakasztja a további lépéseket.
Nem ok nélkül figurázták ki az orosz médiában is Merkelt amiatt, hogy több alkalommal is "utolsó figyelmeztetés" szófordulattal élt. Az EU számára látszólag tényleg nem éri meg Ukrajnáért a kisújjánál többet mozdítani. Csakhogy van egy apró probléma, az, hogy ha komolyabb konzekvenciák nélkül letesznek arról, hogy Ukrajna bármit is érjen, a számukra, az egy üzenet. Üzenet, hogy a balti államok se számíthatnak sok jóra, mert hát ha túl sok fájdalommal járna adott esetben a megvédésük, akkor őket is simán cserben hagyhatják, és átengedhetik az oroszoknak... Az EU-ban sem síkhülyék a politikusok, tisztában vannak vele, hogy önmagában Ukrajna nem éri meg a véráldozatot. De adott esetben egy gesztus lehet, amely megmutatja, hogy Putyin eddig mehet, és nem tovább. Egy helyen egy ilyen gesztust olyasminek tartanák, mint a II.Vh-s Görögországi beavatkozást Churchill részéről.
3. Főleg felépítés, haditechnikai különbségekről beszéltünk. Az oroszok eddig sem a technikai fölényük és a kiváló vezetés miatt nyerték a háborúikat. Nem tudom itt mennyire érvényesülhet a sok lúd disznót győz elv.
Önmagában azért az orosz technológiát nem írnám le, a II.Vh elején azért nekik voltak ott a "legyőzhetettlen" KV-1, KV-2 és T-34 harckocsijaik. A háború alatt gyártott eszközeik egy része is elismerésre méltó (pl. La-5FN, La-7, JSz-széria, SzU és ISzU szériák többsége, a "Katyusák", stb. ), még ha nem is technikai mérföldkövek.
Ami inkább probléma, hogy például megfelelő éjjellátót építeni még mindig nem képesek (bár állítólag az Armata-ban már a Thales Chaterine FC éjjellátónál jobb kerül... más kérdés, hogy akkor miért licencelték az FC utódjának számító XP-t... ). A másik problematika pedig az, hogy szép és jó, ha eljutnak valahova, de azok rendszeresítése, gyártása lassú és körülményes szinten megy még mindig nekik, minőségbiztosítási problémákkal.
Valahol az a félelmetes az oroszokban, hogy iszonyú jó tervezőmérnökeik vannak, de a gyártástechnológiák és a gyártáskultúra terén egyszerűen elvéreznek a nagyszerű terveik... No és persze a pénzhiány miatt...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.09.06. 22:19:30 -
Vegulis elkepzelheto. -
Persze, meglehet,de én azt is el merem képzelni, hogy aki pénzt adott rá, hogy átfessék és orrkupot tegyenek rá( ami azért nem látszik trehány munának) az lehet hogy uj plexit is tetetett bele, lévén ezek már nem fognak repülni ,nem kell kibirnia az időjáráson kivil mást. -
Mikor katona voltam, nalunk is forgattak egy ZS kategorias filmet, ott meg az epp rotacioban levo (kannibalizaciora hasznalt) Mig-29 lett izraeli F-16-osra lefestve :D -
Lacusch69 #65343 ZS-kategóriás pót-F16-osok, nem létező USAF farokkóddal...
-
Ha a csehektol, a szlovakoktol vagy epp a lengyelektol hoztak akkor onnan nincs orszagut felenk?!
Tele a net Papan tarolt 21-esek fotoival. Teljesen ki vannak mattulva es szurkulve a kabintetok.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.06. 20:23:46 -
DE mert pár hete irta valaki hogy látott egy 21est és 23ast országuton szállitani pest felé.
A szereplők elözö filmjei nem annyira gagyi filmek, még akár jó is lehet, végül is scifi film lesz , oda nem kell levegő a hajtómünek
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.06. 20:06:16 -
*lettek -
Freeda Krueger #65339 Asylum? -
Ezek mar ugysem repulnek az eletben 
(Gyanusan csillognak a kabintetok, lehet nem is exmagyar gepek lehhet megbarmolva...) -
Legalább az értékelendő, hogy ujralettek festve és igy nem romlik az állapotuk olyan gyorsan ha kinn maradnak . -
-
Filmforgatás Budaörsön. Ki ismeri fel a repülőket? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vajon honnan kap levegőt a hjmű? :) -
Még mindig osztom, hogy az egész ukrajnai balhé kapcsán a Krím kellett volna a drágáknak, de nem jött össze. Pedig már előre elfantáziáltak azon, hogy milyen klassz kis bázisa lesz majd az a NATOnak miután a bérlet lejár és az ukránok nem hosszabbítják meg, de nem jött össze. (Ahogy Szíriában sem.)
Amit meg írtok, erők így v. úgy ...
Még ha össze is jönne egyfajta csapatösszevonás amivel akár ki is csinálhatnák földön, vízen, levegőben a ruszkikat, azok azonnal teljes készültséget rendelnek el az atomarzenáljuknál, ami azonnal megállna minden esetleges előrenyomulási kísérlet, főleg az EU államok miatt. Senki sem kockáztatna meg egy atomháborút főleg Ukrajna miatt, ha már megúszta a világ a hidegháborút.
Technikailag meg fene se tudja hol tartanak az oroszok valójában. Tény, hogy legyártani, felszerelni nekik is fel kellene az újdonságokkal szerelkezniük, de szerintem ez éppen zajlik. Amikor az űrverseny elkezdődött az amerikaiak röhögtek, hogy sétagalopp lesz a dologból, nagyjából minden a nyilvánosság előtt zajlott. Aztán mégis az oroszok voltak azok, akik hamarabb előrukkoltak a szputnyikkal, az első emberrel, stb. stb., pedig hatalmas hátrányból indultak, és az Uráltól kb. mindent újjá kellett építeniük, míg az USA ipari kapacitása semmilyen sérülést nem szenvedett. -
Ezt fordítva is mondhatnám, ma divat fikázni Európát és a jenkiket... -
wednes #65332 Igen, amit leírtál azért abból látható a NATO fölény. Mert, ha meglenne az orosz fölény esetleg más események zajlanának most.
Most mindkét fél kerülgeti egymást és a hatalmi vákuumba lévő területen osztozkodnak, méregetik egymást. Komoly háború per pill nem hiszem, hogy lesz sokkal több a veszteni való. mint egy gazdaságilag lenullázott Ukrajna fölötti ellenőrzés.
De elméletben ha eljátszunk a gondolattal és kizárjuk, hogy elsőre a felek totálisan egymásnak esnek, mint 2 öklelő bika akkor azért a NATO-nak sem olyan könnyű a helyzete (persze ha már van konfliktus gyorsan eszkalálódhat a helyzet és csökken a "kézben tartás" esélye).
1. Szerintem háborús helyzetnél az első nehézség az orosz "hazai pálya". Itt a NATO-nak kéne inkább bemennie és az oroszok várnák őket.
2. Politikai, társadalmi visszhang: Az EU jóval kevésbé tolerálná a veszteségeit, mint az oroszok. Szerintem rövid időn belül 100 halott katona is kiverné a biztosítékot. Illetve könnyű beleszaladni a késbe egy erősebb félnek is. Ami önmagában katonailag lehet messze nem a vég, de a politikai, társadalmi hatása sokkal erősebb lehet, ami megakasztja a további lépéseket.
3. Főleg felépítés, haditechnikai különbségekről beszéltünk. Az oroszok eddig sem a technikai fölényük és a kiváló vezetés miatt nyerték a háborúikat. Nem tudom itt mennyire érvényesülhet a sok lúd disznót győz elv.
Persze sok múlhat azon, hogy kinek kell lépnie. Ha az oroszoknak kéne kitámadnia, arra tényleg nem tennék komolyabb összeget. De a NATO bevonulást sem tartanám lefutott meccsnek. -
JanáJ #65331 Szerintem ez megint olyan, hogy ha valamit eltalál, akkor ott okoz komoly károkat. De kérdés mennyiből találod el. Pl ha a ruszkik rendes felderítés mellett tudják mit kell megszórni, arra tökéletes lehet (most az ukrány helyzetben). De egy modern ellenfél szerintem pik pak szétkapná őket. Most ez van kéznél, ezt tudják használni. Valaki írta, hogy konvojban olyan rakéta tüzérségi eszközt látott, amit már kivontak. Gondolom ami van, azt előszedték. -
JanáJ #65330 "NATO oldalról a földön szinte semmi sincs. Kb ami a lengyeleknek van. "
Úgy értettem, hogy az ukránokhoz/oroszokhoz közel ők az egyetlen potens haderő, aki már komolyan fájna a ruszkiknak. Románok nem hiszem, hogy sokkal jobban állnának mint mi. -
Aviadarts 2014, Kinai Su-30 resztvevovel, UB blokkos eles loveszet, gepagyu, bombazassal, tuzoltassal, vegeredmennyel
http://englishrussia.com/2014/08/11/look-mig-planes-are-burning/
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.06. 01:55:58 -
-
Erdekes ez a BM-21 Grad rendszer. Jopar eve mar leirtak mint nem "precizios fegyver", es sok hadero ki is vonta (persze van ahol nem, sot fejlesztik...es messzire se kell menni eleg csak Szeged fele elindulni ..). Megis lathatoan hatekony.
http://englishrussia.com/2014/08/26/when-a-multiple-launch-rocket-system-grad-hits-the-target/