Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rövid távon persze marad a "jó öreg" M4, de azért készülget az utód:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A halál csupán a kezdet...
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
TG
karosszéktábornok.blog.hu
TG
TG
Csak viszonyítás képen a CFM 56 adatai (zárójelben a V2500)
0 (0) = környezeti érték
10 (1) = szívócsatorna belépõ keresztmetszet
12 (2) = ventilátor fokozat belépõ keresztmetszet
13 (12.5) = ventilátor fokozat kilépõ keresztmetszet
25 (2.5) = kisnyomású kompresszor kilépõ keresztmetszet
30 (3) = nagynyomású kompresszor kilépõ keresztmetszet
40 (4) = tüzelõtér kilépõ keresztmetszet
42 = turbina belépõ keresztmetszet
-- 4.5) = nagynyomású turbina kilépõ keresztmetszet
49 (4.9) = kisnyomású turbina kilépõ keresztmetszet
50 (5) = fúvócsõ
TG
Mondjuk van 1-2 érdekes hõmérséklet adat ami baromi magasnak tûnik nekem. Átszámolva 1500 celsius körül lenne ami szerintem túl magas pl az égõtérhez vagy a fúvókához ahol TGT/EGT-t mérnek.
A hajtómûben levõ nyomás és hõmérséklet értékek. Az indexálás sajnos nem egyértelmû. Találkozott már ezzel valaki?
@Aquir, köszi neked is.
A másik meg, hogy valami ami statisztika volt, hogy 400 -rõl (?) 9x%-os az átlag baka találati aránya álló alakra. Ez redukállódik 10%-ra (???) ha eközben rá is lõnek. A számok nem stimmelnek, de az arányok igen.
De én azt a 600m-t ilyen szempontból - találat - erõs túlzásnak érzem, de inkább kérdezek.
Melyik az a gépkarabély aminél kielégiti ezt a 600m-es követelményt?Esetleg valami újragondolt/felújított M14/G-3/brit L-akármennyi puskáról tudnám elképzelni valami optikai irányzékkal (ACOG az 4x-es, nem?).
7,62-es kalasnyikov változatok is max távcsõvel, de azoknak már nagyon a végük lenne a 600.
5,56-5,45-tel szerintem reménytelen a 600m, optika ide vagy oda.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Azon távolságot, amelyen belül reális esély eltalálni a célpontot, és a lövedék elegendõ energiával rendelkezik ahhoz, hogy a célpontot (embert) le is küzdje.
Pont bejött a fõnök és gyorsan kellett válaszolnom. Nem figyeltem, hogy te a második felére reagáltál, ahol mesterlövészekrõl általánosítottam.
Ettõl függetlenül nem gyakori a 600m feletti lövöldözés a mai meserlövészeknél.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Az hogy mire képesek, még nem jelenti azt, hogy effektíve rendszeresen lõnének kint a háborúban 600m felett.
Ezt tervezem beleírni egy cikkbe.
Röviden arról van szó, hogy az amerikai fegyveres erõk jármûparkjának rendszereiben mérhetõ (fém)szennyezõdést és olajminõséget folyamatosan monitorozzák az ’50-es évek óta Ez egyrészt az alkatrészek kopásának és hosszútávú korróziós vizsgálata miatt fontos,másfelõl magának a kenõanyagok és hidraulika folyadékok az alkalmasságának hosszútávú értékelése és üzemeletetési követelmények meghatározása is a program célja a mért adatok és tapasztalatok függvényében.
Bár ez is bullshit. Szerintem a mai katonai mesterlövészek sem nagyon lõnek 600m felett. A távolsági rekordok nem hétköznapi körülmények között születtek.
--- Mit tekintesz hatásos lõtávolságnak?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Utóbbiak közé tartozik, hogy az 5.56x45mm NATO gépkarabélyokat úgy kategorizálja, hogy 300 méter feletti lõtáv esetén már nem igazán célszerû használni, pláne felesleges a pontosságáról beszlni. Nem sokkal az után, hogy kijelenti, hogy a G36 gépkarabályhoz képest egy meglehetõsen pontos fegyver.
Lehet én vagyok alulinformált, de azért a gépkarabélyoktól (5.56mm included) általában az elvárt hatásos lõtávolság 600 méter... Szóval ez egy kicsit furcsán jön ki.
Az is említésre méltó, hogy a fegyver túlhevülését elõször a sorozatlövéshez köti, majd megjegyzi, hogy a körülmények (így az alkalmazott tûzmód) pontos ismerete nélkül nem lehet megállapítani, hogy mi is a szituáció. Amennyire én vágom, azért egy gépkarabély csöve nem csak sorozatlövéstõl hevülhet fel, hanem egyes lövéstõl is...
Nekem úgy tûnik, hogy a HK a G36-ost próbálja védeni, de rossz oldalról. Itt egy adott körülményrõl van szó (Afganisztáni hadszíntér), ahol a G36 (és minden 5.56x45mm-es gépkarabély) hátrányban van a 7.62x51mm-esekhez képest. Ezt három mondatban el lehetett volna intézni, és ez alapján viszont nem a G36-ost támadja a Spiegel sem, hanem egyszerûen rámutat a tényre, hogy az adott helyen és idõben a G36 nem felel meg az igényeknek. Errõl nem a G36 tehet - azt más igénylista alapján fejlesztették.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szent Haba-kukk
A töltény Usa változata 300BLK pont azért lett volna szimpibb , mert nagy távra elméletileg csak jobb lehet, bár nem láttam konkrét összehasonlítást.
Ezer-Párezer minõségibb skúló azért nem feltétlen jelentene hátrányt, a bulpup FN-bõl is vásárolgatott vki jódrágán ilyen kissebb mennyiségeket ,a híroldalak szerint
Szent Haba-kukk
Minden körülmények között ideális fegyver nem létezik...
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.