95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Wampa reloaded
    Ja, elnézést mindenkitől az off-ért.
    Spoilerbe tettem volna én is, ha tudnám hogy kell :P
  • Wampa reloaded
    Te végül is mikorról beszélsz ?
    Mert abból amit írsz, annyi igaz a 80 as évekre, hogy itt voltak a ruszkik, csakhogy ezt az ország 90% a csak tudta, de sose látta.
    Én is csak katonaként találkoztam velük 90- ben.

Itt Borsodban, ahol akkor is a legrosszabbul fizették az embereket, a legtöbb lakatos jobb házakban, lakásokban lakott a 80 as években- pedig ismertem párat- mint manapság.
    Persze hogy maszekoltak, mert az ember ilyen, mindig több kell neki. Jobb nő, jobb ruha, pia a haverokkal etc.
    Nem emlékszem hogy a tankönyvért fizetni kellett volna és csak középiskolában kaptam pár használtat, mert ott volt olyan amit le kellett adni év végén. Egész életemben volt farmerom, lehet hogy Trapper, de nem azért nem Levis 501 mert nem lehetett hozzájutni, hanem mert drágább volt. Mikor borotválkozni kezdtem, nem feltétlenül kellett Barbon arcszeszt használnom, vehettem Denim-et (én is a kéket szerettem- tény, hogy volt mikor nem lehetett kapni, hát a KGST hiánygazdaság volt).
    Az tény, lakásra sokat kellett várni, viszont mégha utána évtizedekig fizetted is, volt és hozzájutottál.
    Mennyivel jobb, ha van, de nem tudod megvenni ? A 80 as években már ez ügyben is nagy szabadság volt, simán cserélgethetted ráfizetéssel, vagy megvehetted ha volt rá keret.
    A 80 as években tele volt nyugati áruval minden bolt. Nekem nem Mk 27 es meg Videoton magnóm volt, hanem Sanyo, meg Aiwa.
    Egy csomó műszaki cikknek nem is volt keleti alternativája pld, a Videoton tv az népszerű volt, mert olcsóbb volt mint a nyugati. Csak robbant néha. A 80 évek közepétől meg elárasztottak mindent a Bécsből behozott cuccok.
    A narancs, banán dolog az igaz, az ritkaság volt, de az pld. hogy pult alól ment bratyiban, az nem a rendszer hibája volt, a magyar ilyen fajta.
    Jelzem a 90 es évek elején meg errefelé csak banán volt, meg narancs valamiért, alma meg ritkán és aranyáron.
    Húsok...lehet hogy van marhamáj, meg vesepecsenye, de én pld nem nagyon látok ilyet se a Tescoban, se a Lidle ben se a Sparokban se a Coopokban...nyilván van valahol, csak az emberek többsége errefelé csirkefarhátat vesz, nem bélszínt.
    Beat zenét nem lehetett hallgatni ???
    Meg külföldi adókat ????
    Te a Rákosi éráról beszélsz ?
    84 magasságában csak Iron Maident meg Judas Priestet hallgattam, amit a magyar rádióból vettem fel, komplet lemezt leadtak, szvsz le se sz.va a jogdijakat. Művelődési házakban ingyen lehetett a kazettáikat másolni. Előtte, gyerekkoromban (70 es évek) Beatles fan voltam, a magyar tv x szer leadta pld a Nehéz nap éjszakáját. Amerikai rockzenén, Elvisen, Bill Haley-in etc. szocializálódtam. A Karl May regényeken, meg az Egy ifjuság regényén kivül nem olvastam csak amerikai, meg francia irodalmat, zene ugyanez. A hétfői kivánságműsorban, a poptarisznyában, Komjáthy műsorában csak nyugati zene ment (Jó, a kivánságműsorokban helyet kapott a magyar nóta is:P)
    A Kádár korszak végén már dolgoztam is, ott már szóba se került, hogy párttag akarok e lenni, még előtte se, hogy KISZ tag, nem is lehettem volna, mert meghuztak szakrajzból :) Annyi igaz, hogy 86 ban kiderült, x évig plusz egy főnek fizették a KISZ tagságot, az osztályfőnök meg önkéntes alapon, mert senki nem vállalta, rámtukmálta- igy visszamenőle az lettem.
    A hosszú hajó haverom, nekem nem állt jól, mert seggig ért a homlokom akkoriban is, megcsodálta, a szép új igazolványom, az akkor 2 éve punk cimborám, kakastaréj, bőrdzseki, tele pistolsos, Ramones. kitűzőkkel, csak ezt hallgatta és a zenekaruk is ezt játszotta, az oszifő előtt köpött bele a KISZ tagkönyvembe, nemhogy le se lőtték, egy büdös szót nem szólt a tanerő.
    Volt nyugati cigaretta, igaz talán nem minden ABC ben, de a trafikokkban igen, szivtunk Marlborot, Dunhillt, Pall Mallt és egyes helyeken kuriózumként még Gitane is volt, amit az R Go meg is énekelt, bár kis túlzás a szöveg, hogy a Gitane füszje a csaj ajkacskáján száll, a Gitane meg a Caporal fos kapadohány, olyan erős hogy a lovad letüdőzi, megdöglik.
    Orkán is volt, de az volt az 50 es években is, lehet hogy azért nem hordták szivesen mert a bőrkabát mellett ez is ÁVH s viselet volt.
    80 as években kutya nem foglalkozott vele, ha nem voltált pártitkár minimum, ki jár templomba meg ki nem. Falun mindenki járt, kivéve a hithű komcsikat, de aki ateista, az ma se jár. Templomi eskövő dettó, de az tény , hogy nem volt divat.
    Ezt az értelmiségi hátrányt is honnan veszed ?
    Igy lehetett az 50 es években , de a 60 as évektől kezdve pont forditva volt, ugyanis ha nem tudnád, a Kádár rendszer sógor-koma-kolléga alapon működött, nem zárult ugyan be a kapu a munkásgyerekeknek, de jó eszűnek kellett lennie, amég értelmiség háttérrel minden hülye gyerek bekerült a jobb gimikbe, később egyetemre (A Géza fia ? Nem mondod...persze)

Na, ezzel nem azt akarom mondani, hogy visszasirom ,meg jó rendszer volt, csak én 20 évet éltem benne és egyáltalán nem azt láttam, amit te leirsz.
  • qtab986
  • Drazse23
    Engem az ACR-re emlékeztet. Irigylésre méltó a lengyel fegyvergyártás. A rendszerváltást követően nem épült le úgy, mint a magyar. A lengyel hadsereg pedig a legütőképesebb a kelet-közpép európai régióban. Sok fejlett nyugati színvonalú, saját fejlesztésű haditechnikával.

Valamit jobban tudnak. Persze egy 38 millós ország GDP-jéből könnyebben lehet költeni a hadseregre, mint a magyarból. Bár Ukrajna az ellenpélda, hogy hiába nagy az ország, a hadserege messze van az ütőképestől.
  • benőmenő
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ehhez hozzá tartozik, hogy többen vannak a nem értelmiségiek. Pl. a szüleim azért nem is próbáltak meg a felsőoktatásba bejutni, mert ha volt egy szakmájuk akkor az iskolába már jöttek nekik munkát ajánlani, akár szállással.
    Én nyilván nem éltem akkor, így csak azt tudom, amit a szülőktől/nagyszülőktől hallottam.
  • qtab986
  • Seaweed
    Ez lesz a legjobb nem ide valo. pont fejezzuk be.
  • Seaweed
    Semennyi kerdest nem akarok. Kiragadsz tenyeket amik valoban negativok voltak, minhta csak ebbol alt volna a vilag akkoriban. Lehet hogy azert mert en videki parazstgyerek vagyok, de nekunk volt mit enni. Volt haztaji, sajat szollo, gyumolcs amibol volt bor palinka stb...lehetne sorolni de latom felesleges. ha valakiben zsigeri belenevelt ellenszenv van azon nem lehet esz ervekkel, elo peldakkal sem segiteni. Pedig az en szuleim sosem voltak partagok, sot apam egesz csaladja maszek volt egesz eleteben. Vajdasagi "bevandorlo" magyarok voltak. A Front elol menekultek, elobb szegedre majd onna kecskemetre. Oseim jo hirben allo femmegmunkalo csalad volt.(nehezgep-esztergalyos) Mindig volt betevo, es munka is....szoval nekem nem kellenek a peldak. Sokat szivtunk azert mert nem lepett be apam a kommunista partba..o egyebkent autoszerelo volt....anyam ertelmisegi. En mas nevelest kaptam. Olyat hogya kemeny munka mindig meghozza a gyumolcset, nem kell fanyalogni, lazadni. Dolgozni kell!...de anyai agon "se jobb a helyzet". nagyapam orosz hadifogsagbol jott haza megse szidta sosem a muszkakat csak ha kerdeztek elmeselte miket muveltek....minden csak neveles es csaladi kultura kerdese. nem vagyunk egyformak! mint mar leirtam en tudok egyutt elni a mas velemenyuekkel...ha valaki nem akkor csak anyit kerek hogy ne akarjon a kepere formalni. hagyjon beken. pont.
  • Pluskast
    Ok ok! Sorry és ezer bocsánat mindenkitől! Való igaz nem ide való. Elnézést, csak van olyan téma amit nem bírok szó nélkül hagyni, de befejeztem.
  • horthy
    Elöször is ez Haditechnika forum ! Most nem azért irom hogy Cifu-nak puncsoljak de ez nem ide való téma ! A másik hogy a New World Order-en vagy bármelyik forumon ahová ez a téma való nyugodtan vitába szállok veled ezzel kapcsolatban ! Nem azt mondom hogy nem voltak meg a szocinak a hülyeségei de ne démonizáld azt a rendszer annyira mert ez a konzumidiota USrael barát bankárfeudalista se sokkal jobb !
  • Seaweed
    Senki sem sirja vissza, csak ne legyunk demagogok.
  • JanáJ
    +1
  • Molnibalage
    Bárki aki visszasírja az előző rendszert legszívesebben fejberúgnám...
  • Pluskast
    Nem tudom, hogy neked mit mondta el a szüleid, s hogy voltak e személyes élményeid. Az adót Kupa Mihály vezetésével 1988-ban vezették. Tb-t, azaz társadalombiztosítást akkor is kellett fizetni. Lehettél lakatos egy életen át, de a fizetésedből nem tudtál megélni, mert kevés volt, s ezért a meló után feketén, bejelentés nélkül "swarczban"-ban dolgoztál. Az oktatás sem volt ingyen, tankönyvért fizetni kellett, még akkor is, ha nem a tényleges bekerülési összeget fizetted. Apám elmondta, farmert nem lehetett kapni, csak a valutaboltban, valutád azonban nem lehetett, mert az bűncselekménynek számított, ugyanis ha véletlenül hozzájutottál, köteles voltál a bankban beváltani.. Lakást sem mindenki kapott(illetve ige, de az egy egyszobás luk volt beépített wc nélkül), csak az aki jó káder volt, azaz párttag, munkásőr, vagy önkéntesrendőr. De nem csak farmer nem volt. Nyugati árú nem volt a boltokban. Narancs például csak a meghámozhatatlan Kuba-i fajta volt. Ha banán érkezett az országban, a rádió, a tv, az újságok harsogva közölték a tényt. Olyan ételek sem voltak, mint marhamáj, mint pacal. Borjúhús nem létezett, vesepecsenye szintén. Beat zenét nem lehetett hallgatni, a külföldi jazz adókat nem tudni miért zavarta az elhárítás. És még lehetne sorolni. Azt pedig mondja MEG VALAKI, MIÉRT VOLT JÓ, HOGY AZ OROSZOK ITT VOLTAK? Amikor elmentek egy csomó szart itt hagytak. A laktanyáik semmiben nem feleltek meg a magyar építési előírásoknak, az összes laktanya földjét elszennyezték, s ráadásul több milliárdos tartozásuk volt felénk. Az pedig legenda, hogy a Kádár-korszak végén már csak a szakma számított. Csak akkor érhettél el valamit, ha jó elvtárs voltál, ha a párt politikailag megbízhatónak tartott. Miért nem lehetett utazni? miért nem lehetett farmert hordani a nyolcvanas évek elejéig? Miért nem lehetett hosszú a hajad? Miért nem lehetett nyugati cigarettát kapni? Miért nem lehetett orkánkabátot (eső) kapni. Miért voltál megbélyegzett, ha templomjáró voltál? Miért számított a káderlapodon fekete pontnak, ha templomi esküvőd volt? Ha értelmiségi szüleid voltak, miért kerültél hátrányba, a beiskolázásoknál a nem értelmiségi gyerekekkel szemben? Hány kérdést akarsz még?
  • Seaweed
    Kosz az infot!
  • Massari
  • [NST]Cifu
    Az, hogy valójában nincs szövetség. Egy politikai irányadást értettek félre (véletlenül vagy készakarva), és ebből lett vezető cikk mindenhol. A korrekcióból már nem lett vezető hír, így a valóság ismét félszegen megbújik a sötétben.

A valóság annyi, hogy korábban egy iráni-támogatású iraki (a hivatalos iraki kormánnyal szemben korábban felkelő) csoport ostromolta Amerli városát, amelyet az ISIS vett birtokba. A két hónapos ostrom alatt amerikai drónok is beavatkoztak, a városban felhúzott ISIS erődítmények bombázásával, és így segítve az ostromló erőket.

Ez persze csak egy a kiderült, nyilvánosságra hozott esetek közül, de a lényeg az, hogy az amerikai erők az "ellenségem ellensége a barátom, de legalábbis amíg az ellenségemet lövi, addig nem bántom" elvet alkalmazza a konfliktusban, így abszurd módon olyan erőknek segít, amelyek korábban éppen az amerikaiak ellen hajtott végre támadásokat.

A szépen megfogalmazott diplomáciai szövegek mögött annyi van, hogy Irán és az Egyesült Államok számára egyaránt nem kívánt az IS (vagy magyarosan IÁ, vagyis Iszlám Állam) létezése a lassan romokba dőlő Irak és Szíria területén. Ettől ugyan még koordinálni nem fogják a katonai erőiket, és (legalábbis hivatalosan) nem fogják megosztani egymás között a hírszerzési információkat sem. Irán például gyorsan korrigált, felhívva a figyelmet, hogy az USA csak akkor kezdett el beavatkozni, amikor már több véres mészárlás lezajlott, míg irán sokkal korábban elkezdte az IS ellenségnek tekinteni, illetve az iraki siítákat támogatni az ISIS / IÁ ellen. Azt persze nem teszik hozzá, hogy emögött leginkább az áll, hogy az IÁ alapvetően egy szélsőséges szunnita mozgalomból indult, és ez alkotja a magját is. Míg ugye irán (és a perzsák többsége) inkább a siíta vallást követi, és a szunnita-siíta ellentét miatt amúgy sem valószínű, hogy jó barátok lehettek volna valaha is...

Az együttműködés nem csak az eléggé terhelt múlt miatt problémás, hanem sokkal inkább a lehetséges jövőkép miatt. Ha az IÁ túl veszélyessé kezdene válni, lehet, hogy Irán katonailag is beavatkozna, ergo katonai erőket küldene a ma már jobbára csak térképen létező Irak területére. Ebből pedig feltehetően az lenne, hogy a dél-iraki területeket Iránhoz csatolnák, ami semmiképpen nem igazán kellemes látvány az USA részére. Irán számára egy nyugat-barát "új-Irak", vagy egy esetlegesen a nyugat által elismert Kurd állam nagyon sok fejfájást okozna (részeben az irániak által elnyomott iráni kurdok miatt is), ezért számukra viszont az USA, vagy az USA által támogatott, nyugatbarát beavatkozás sem túl vonzó.

Hogy mi lesz ebből az jó kérdés. Az IÁ azonban valójában csak addig "nagyfiú", amíg komoly katonai erővel nem kerülnek szembe, legyen az iráni, nyugat-barát arab, vagy esetleg USA katonai erő. Az USA még egy katonai bevonulást szinte biztos, hogy nem fog megtenni, ergo csak külső támogatóként valószínűsíthető. A fentiek miatt viszont a várható jövőkép nehezen kisilabizálható, ám egy közös USA-Iráni tengelytől aligha kell tartani az IÁ-nak. Legfeljebb kevesebbet lőnek egymásra, amíg az IÁ is a régióban van...
  • Seaweed
  • Seaweed
    " hogy ne kelljen senkinek sem dolgoznia"

Nem tudom te milyen kornyezetben eltel akkor, de az en kornyeztemben mindenki kemenyen dolgozott, mindenki kuzdott a nyolcvanas evek vegen a megelhetesert. Teny hogy akkor mar jobb lett amit hozott a valtas. De en meg emlekszem a nyolcvanas eveke elejere meg ha kisgyerek is voltam....akkor azert nem ilyen volt. Nem volt a leheto legjobb. De azert anyira szar sem.

"...egy hatalmas államadósságunk, ...Mondjuk lehet, hogy megérte, mert előbb - utóbb úgyis elengedik, mert nem fogjuk kifizetni. "

Nem tudom hogy direkt ferditesz e, vagy csak nem vagy tajekozatlan. De azert az ne allitsuk mar hogy a mai allamadossagunk a regi rendszerbol van! (gyk.1989 elottrol). Sot! Nem egy jobban nyalizo, vasfuggonyon inneni orszagnak el is engedtek a kilencvenes evekben joreszet azoknak az adossagoknak! pl lengyelek...
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.09. 18:29:33
  • JanáJ
    Ne haragudj, de ez neked jó volt? Már az hogy most van egy hatalmas államadósságunk, amit arra költöttünk, hogy ne kelljen senkinek sem dolgoznia? Mondjuk lehet, hogy megérte, mert előbb - utóbb úgyis elengedik, mert nem fogjuk kifizetni.
  • JanáJ
    Ezt most mire válaszoltad? Egyáltalán nekem szántad? Hogy jön ide, hogy az USA mit csinált?
  • V43 1105
    Jó vicc.
  • ManoNegra
    A nácik és a vörösök között annyi a különbség, hogy a nácik vesztettek, amúgy egykutya.
  • j0nNyKa
    stílus, ha nem tetszik valami, írj neki privit, vagy szólj nekem
  • Seaweed
  • Seaweed
    Oroszok szallitanak fegyvert folyamatosan Asszadnak. Ez biztos.

Engem ez az uj "szovetseg" erdekel hogy vajon mi lesz ebbol?! Marmint az USA es Iran az IS/ISIS ellen.
  • Seaweed
    Ingyenes oktatas, egeszsegugy, nem volt ado, semmilyen, se afa se szemelyi jov ado (csak a vege fele), volt elet perspektiva. ha elhataroztad hogy pl lakatos leszel, eleted vegeig volt munkad. kisebb volt a fluktuacio....stb.-stb hosszasan lehetne sorolni...mint ahogy a hatranyait is, de senki se allitja hogy ne lenne tobb a negativ)

Mondjuk 36 evesen nem emlekszel par dologra?!

Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.09. 15:40:55
  • horthy
    Egy kicsit haditechnikázzunk ! Mi a helyzet a Sziriai polgárháboruval ? Igaz-e hogy Romániábol kaptak harckocsikat az Asszad ellenes erök ? Milyen amerikai gyártmányu fegyvereket használnak a lázadok pl: láttam TOW páncéltörö rakétás youtub-os videot is . De Kinai kézi légvédelmi rakétás felvételeket is . A lázadoknak kik az ellátoik és milyen fegyvereket kapnak milyen eredményességgel vetik be öket Asszad harckocsijai repülögépei ellen ? Asszad milyen utánpotlást kap kapott-e uj feggyvereket ? Sziriai T-72-eknek Kontakt-1-es vagy 5-ös kisegitö páncélzatuk van stb ?
  • Pluskast
    "Annak is volt pozitiv oldala, epp csak ma mar divat ezt is letagadni."
    Igen?! No és micsoda!?

Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.09.09. 15:13:00
  • a.carkey
    Talán mert az amerikaiak csináltak egy puccsot, olyan ultranácikat ültettek döntési pozícióba, akik ellen kézzel-lábbal tiltakoznak ha teszem azt Jobbik a nevük, miközben a kedvenceik első rendele a nyelvtörvény volt, majd nemrég csak ukránul mehet a felsőoktatás is? Kösz, de az egész háború nem kóser sehogy, és tele a tököm, hogy Tripoliól-Damaszkuszig csináltak egy puccssorozatot, aminek nyomán a helyzet sokkal szarabb, mint előtte, és az Al-Kaida helyett egy sokkal durvábbal kell szembenéznie a térségnek.
  • immovable
    Nem vita indítónak szánom, de nem értem egy magyar hogy szimpatizálhat az oroszokkal.

Mert turbó körökben, most ez a divat.
  • Molnibalage
    Inkább kussoltál volna te is, mert személyeskedsz ráadásul még barmoságot is írsz. A nickedből meg eddig is lejött, hogy tipukus turbómagyar vagy...
  • Seaweed
    En reszemrol nem akarom tagadni. Azert persze nem tapsikolok minden lepesukert. Sot. Helyen kezelem oket. USA-t sosem szivleltem. A nyugati kulturaval sincs semmi bajom. Pedig en meg az "atkosban" szocializalodtam, raadasul rendszeridegen kornyezetben. Talan ezert van az hogy mindent szamitasba veszek, nem vakon vagy demagog modon allok dolgokhoz.
    Az hogy szimpatikusak az oroszok az nekem a 2VH-s tortenelembol jon. Gyulolom a nacikat, amit muveltek europaval, es szegyellem hogy a magyarok mellejuk alltak. (persze azzal is tisztaban vagyok hogy sok valasztasuk nem volt). Nem nincs zsido felmenom, sot svabok vannak.

Gyulolhetnem nemeteket is, nem teszem. Az egy masik nemetorszag volt es a mai oroszorszag is masik orszag mar mint akkor volt.

Az hogy az oroszok megszalltak minket, az nem vita targya. Az sem amiket muveltek. Epp csak attol nyilik ki a bicska a zsebemben hogy egyesek (nem feltetlen itt) ugy allitjak be mintha a masik oldal soha nem csinalt volna ilyeneket, vagy meg kulombeket. Sot ahogy a nyugat intezi a 2VH utan a dolgait, a hatterben.. nah szoval ez nem is ide valo tema, egy par sor mellett lehet jokat beszelgetni errol, nem ellensegeskedve, mintha mindig ellenseget kellene keresni. (Igen van nagyon jo nacionalista baratom, sosem tudjuk (nem is akarjuk) egymast meggyozni, megis jokat dumalunk ha osszejovunk)
    Az meg hogy azert kell utalni az oroszokat mert megszalltak minket?! Szerintem eleg szuklatokoruseg. Annak is volt pozitiv oldala, epp csak ma mar divat ezt is letagadni.

En bekesen megferek azokkal akik nem igy gondolkodnak mint en, csak nem szeretem ha buta modon betamadnak azert mert mashogy gondolom a dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.08. 22:15:28
  • JanáJ
    Nem vita indítónak szánom, de nem értem egy magyar hogy szimpatizálhat az oroszokkal. Megszálltak minket, meg fél Európát majd 50 éven át. Semmibe veszik az emberi életet, kb mindig mindenben hazudnak a saját népüknek meg a világnak is. Van mikor megértem a tetteiket, pl Grúzia. Vannak dolgaik amivel lenyűgöznek milyen nagyot alkottak, akár a világ legjobbjai voltak. De hogy szimpatizáljak velük.
    Lehet szidni az amikat is, de szerintem szinte bármelyik nemzet még rosszabb lett volna náluk, ha egyszer arra ébred, hogy ő maradt az egyetlen szuperhatalom.
  • horthy
    Nem kell haragudni rá nagyon szereti az USA által vezetett Atlantista és különösen Izrael barát tömböt és nehezen tudja elviselni ezek kritikáját ! Én nem tagadom se az USA-t , Izraelt meg különösen nem szeretem és ezt nem is szégyellem Putyin százszor egyenesebb mint ez a két állam néhány rossz tulajdonsága ellenére is !!! Egy biztos jönnek fel a kinaiak a tenger alol haditechnikailag is az USA hajója meg apránként de merül egy kicsit a tengerszint alá ugy néz ki 3 polusu lesz a világ és ezt az Atlantista tömb nehezen viseli el !! Az USA megszokta a világcsendör szerepét de az idö vasfoga majd egyszer öket is bedarálja !
  • Seaweed
    Jo itt fejezzuk be. Ez nincs hasznara a topicnak. Teged es engem is erdekel a haditechnika, korunk harci esemenyei. pont. reszemrol itt a vege.
  • Molnibalage
    Személyeskedés? Csak megjgyezetme, hogy furcsa módon évekig távol voltál. Eszem a mimóza lelkivilágod... Kulturáltan? Leírtam, hogy akkor is volt repülés, amikor a SZU nagy része tiltott volt. Erre te azzal jössz, hogy torz a világképem. Akkor ez mi, ha nem személyeskedés? Azon felül totál inkoherens is...
  • JanáJ
  • Seaweed
    En probalok kulturaltan beszelgetni, de neki nem sikerul felemelkedni. En meg nem fogok az o szintjere lesullyedni az biztos
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.08. 17:13:01
  • Seaweed
    /Figyelj nem tudom mi a problemad, de hogy valami van az biztos. Alapvetoen nincs semmi gond a hozzaszolasaid mondanivalojaval, csak a stilusoddal. Azzal az allando sertodott, "dogoljon meg mindenki" hangnemmel ahogy kommunikalsz. Neked ez biztos jo, de en nem kerek belole. Nem kotelezo se reagalni arra amit irok se frocsogni ra. Ha kulturalt hangnem hozzaszolsz akkor fogok beszelgetni rola. Ezert van a forum nem azert hogy M.Balazs leoltsa a vilagot./

Konkretan: - Ha mar ilyen szep tamado hangnemben irkalsz arra amit irtam, felvetettem, erdekelven hogy masoknak vajon errol mi a velemenye. Ugyan mond mar meg, idezd be hogy hol irtam azt hogy ettol hol "omlik ossze a vilag", vagy hogy ez barmin is sulyosan valtoztatna . Mondandombol szerintem elegge egyertelmuen leszurheto hogy arra utaltam hogy kemenykedik mind ket fel ,es ez nem biztos hogy jo irany, vagy barmi jot hoz a jovoben. Tekintve mind ket felet. (EU vs Oroszok)

"Egyébkét hol bújkáltál évekig? A 2000-es évek közepén aktív voltál it az sg-n és máshol is, aztán eltűntél."

Kezdesz szemelyeskedesbe belemmeni. Nem tuntem el, sg-t olvastam, aki akart megtalalt (pl. Cifu is). Egyebkent ha mar annyira kivancsi vagy a maganeletemre, ugy hozta az elet hogy tobb olyan dolog jott ami fontosabb volt annal hogy sg forumra irkaljak. Most viszont mar van ra idom.