Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De mi rossz lenne abban?<#fejvakaras>#fejvakaras>
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Nem, nem billenõrotoros)
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Ja a wikin szerepel egy ilyen
"Type 73 Light Machine Gun. Indigenous design apparently based on the Bren light machine gun or the Type 99 light machine gun design" akkor az lesz az.
F16 Edwards
Ha ez a gép létezne,akkor a törzse fehér lenne mint a képen vagy inkább aluminium színû,esetleg szürkésebb?
Ahol találtam,ott nem nagyon térnek ki rá.
Más típusoknál is fehérnek látszik,de inkább rákérdezek.
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
A további 3 milliárdos leépítés (ami persze nem elhanyagolható) mégsem olyan drasztikus, ha azt nézzük, hogy a többi tárcánál arányaiba milyen megvonásokat foganatosítottak.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Erm...egyre kutyább a honvédség helyzete, pedig mintha pár hete még azt mondták volna hogy a honvédelemtõl nem vonnak el több pénzt...
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Babos-Papp: A modern kor háborúi és csatái (3. fejezet)
TG
karosszéktábornok.blog.hu
Ui: Valaki betudná nekem scennelni a magyar médiában megjelent cikkeket az perzsacicákról (f-14) és a fantomokról (f-4)?
Boy, they got lucky: The remarkable story of how the U.S. Air Force accidentally dropped a nuclear weapon onto a little girls' playhouse in 1958… and no one was killed
Pár pillanatig csak tátogni tudtam a megdöbbenéstõl...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Nevetséges. Azt sem értem hogy miért olyan nagy probéma ez, tekintve hogy az Tálibok ugyanolyan vagy rosszabb képességû, lerohadt AK-kal rohangálnak, mégis valahogy lassacskán veszik vissza az országot.
Adjanak minden NATO rajba két normális 7,62-es géppuskát, egy-egy bakát aki cipeli hozzájuk a lõszert, és meg van oldva a nagy távolságú tûzharc kérdése, ezerszer jobban mintha ugyanilyen ûrméretû gépkarabélyokkal szarakodnának. Tökéletesen feleslegesek az új fejlesztések, a megoldás 80 éve megoldott.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A videó maradt le.
Ez tényleg igaz? Nehezen tudom elhinni, hogy annyi háború alatt egyetlen eset sem volt, amikor bombákkal megrakott gép indított légiharc rakétát és ért el légigyõzelmet.
TF30-P-12.
Tolóerõ karakterisztikák üzemmód, fordulatszám és magasság szerint. Bár a hajtómû elavult, de az arányok és a jellegek szerintem igazi aranybányát jelentenek.
Tudományosnak nem tudományos, de azért finoman szólva nem primitív a cikk, máskülönben nem lenne a végeredmény 300 ezer karakter... (kb. ez a cél)
Ez a "buta tonnázás" és fontozás annyira elterjedt, hogy gyak. senki nem használja a kN a fizikusokon kívül. Gyakorlatilag minden könyv, amit olvastam, prospektusok, fórumok lbs-ban vagy kg-ban számolnak és dumálnak. Miért? Mert személetes. Most tényleg azon a 9.81-es szorzón kell lovagolni meg azon, hogy a kg nem erõ? Mindenki tudja gyak. senkit sem érdekel.
Szó se róla, az általam látott Szu-27 tolóerõkarakterisztika diagramján kN, az F-15-nél meg lbs van...
A tolóerõnél erõ van és annak a Newton a mértékegysége, egy buta átalakítás ez a tonnázás. A Kelvin meg miért fontos? Mert minden számolás ezen alapul, a legegyszerûbb helyi hangsebesség is. Az egész hajtómûkört Kelvinben számolják.
Az elsõ keresztmetszet mindig nemzetközi egységes légkör alapján van megadva (NEL), mint ahogy a többi hajtómûnél is látható, de ez esetben eltérõ ami teljesen más teljesítménymutatókat ad az egész hajtómûre nézve. A körfolyamat úgymond elcsúszik, így nem összevethetõ a többi hajtómûvel a kapott eredmény. A beszívott levegõ a hajtómû rövid szívócsatornájában végighaladva minimális fojtásos nyomásveszteséget szenved. Oké, de a többinél is létezik legalább ekkora szívócsatorna darab, mégis NEL értékeket használ. Csak ezt a furcsaságot véltem felfedezni.
A tolóerõt kg-ban adtam meg, mert ez a bevett. Átírhatnám kN-ba, de minek? (Egyébként az angol nem féletlenül használja az lbf egységet. Ez font erõ egyenértéknek fordítható talán a legszebben. Tehát az erõ ekkora tömeget tartana meg.)
A cikkben lesznek - pontosabban vannak - általam számolt fajlagos értékek és ennél a kg lesz a szemléletes. A fajlagos fogyasztást is teljesen szokatlan kg (üa)./kg (tolóerõ)*óra formában adtam meg.
Odaírható zárójelben a kN-t, de szerintem ez nem elvi hiba, hacsak nem vagy mérnök fizikus és nem tudományos cikket írsz. A kN egy szép mértékegység, de ismeretterjesztés szinten pont annyi haszna van, mint a kp-nak anno. Az égvilágon semmi... Nem is használják a kp-od idestova 30 éve...
A hõmérséklet meg minek legyen Kelvin fokban? Rohadtul nem szemléletes. Az életben nem láttam még ezt a mértékegységet soha, semmilyen szakcikkben vagy flight manualban sem. Celsius vagy Farenheit van. Pascal mértékegységet sem szokás használni, mert nem szemléletes, psi vagy bara/barg/atm a bevett.
A fajlagosításnál a levegõátfutás kg /s van.
A
Az lenne a kérdésem, hogy a Tiger II-nek miért asszimetrikusak a futógörgõik? (jobb oldalt az egész hátrébb van (elöl a hézag) baloldalt pedig hátrébb (hátul a hézag az utolsó futógörgõ, és a meghajtógörgõ közt)).
Köszi!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-