95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Wampa reloaded #65446 Na, ezt a spoiler dolgot még gyakorolni kell :) -
Freeda Krueger #65445
-
Wampa reloaded #65444 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyrészt nem erről volt szó amit irsz, hanem konkrét dolgokról.
Én éltem benne, te meg nem, úgyhogy: ssss.
Azon mosolyogsz amin akarsz, a szokásos arcoskodásoddal, te olvastál róla, én meg láttam.
A 80 as években már a jobb gimikben itt Miskolc környékén sokkal kevesebb volt azok aránya, akik a munkásosztályból jöttek.
Általában értelmiségi szülők gyerekeit vették fel már oda is.
Egy szóval nem mondom, hogy ez mind valamiféle értelmiségi mutyi volt, valószinűleg ennek a szociális, kulturális háttér volt az oka.
Állitom, hogy a 80 as években semmilyen hátrány nem ért senkit amiatt, hogy milyen háttérrel rendelkezett, legalábbis akkor, ha volt elég esze. Persze, a szokásos baráti kapcsolatokról most ne beszéljünk.
Nyilván aki sötét volt mint az alagút, az egyből erre kente később a dolgot.
Egymillió partizán országa voltunk, később meg egymillió űzött értelmiségié.
Olyan szakokon, mint a jog vagy az orvosi szakok, vagy bölcsész, történész vagy a tanárképző intézetek már szinte generációk óta,
többségen vannak orvos, jogász, értelmiségi szülők gyerekei.
A haverom jogra járt a 80 as évek végén, kilencvenes évek elején, az ELTE-re esélye nem volt igy bekerülni, az apja bányász volt,
MIskolcra vették fel és ott is fehér hollónak számitott. Másik srác ugyanez, ugyanott közgazdászként, bár ott más volt az arány, az prolibb szak volt, ugyan a szobatársainak is apja anyja tanár volt, de nem a környék jogászkrémjének kölkei voltak, hanem általános iskolai, nmeh középiskolai tanárok.
Unokahúgom 4 éve végzett Debrecenben mint orvos, szinte az egyetemen fehér holló volt, az ált. orvos szakon mindenképpen, minden barátnője orvos familiából jött, sokaknak a nagyapja is az volt. Azok hol kapták a diplomákjukat ? Maguknak rajzolták.
És mégegyszer,a 80 as évekről beszélek, nem a rákosi éráról.
Részemről befejeztem, marhára nem érdekel már a téma sem, csak felidegesit mikor te, meg a másik srác faszságokat irkáltok olyan dolgokról, amikről lövésetek sincs.
Ráadásul akkora önbizalommal, hogy egy kocsmában bármelyik irányba eldobott random sörösüveg téged találna képen.
Cifutól és a többiektől meg elnézést, ha a "faszság" szó beleesik a jelzős szerkezetes tilalomba.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.11. 15:33:51 -
Freeda Krueger #65443 Én nem hinném hogy történt volna ilyen.
De lehet URL=http://nypost.com/2014/06/08/how-the-taliban-got-their-hands-on-modern-us-missiles/]link[/URL]
bár nem tudom mennyire megbízható
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 15:03:43 -
Ha en valaszthatnek?!
-ket szazad Mi-171v5 (cirka 10-12db minimum, de idealisan 20, ebbol min.5 felfegyverezheto, es akar 1 vip)
-meg 5db Gripen, teljes fegyverzettel minden amire szukseg van legitnak gyakorlas stb.
-2-3db C-130J egy minimu melgi tanker kepssegel, es vagy 2 C-130, plusz egy Airbus MRTT ami teherszallito is egyben.
-Tankok teren nemet Leo2 ugy min 50db loszerrel miegyeb
-APC vonalon valami kerekes izet ezeket nem ismerem, Cifu majd jol megmondja melyik a legjobb most, ebbol 50-100db es akkor BTR-ek mehetnek a a kohoba..
-legvedelemnek normalis felszereles ne ilyen mistral izet...ezekbol en csak az oroszaokat ismerem, majd lezs itt aki ebbol is megmondja a frankot, es elfogadom hogy S-300 sok lenne nekunk...heli vonalon is csak azert oroszt mert az uz. kepessegunk meg meg van ra. ki kellene hasznalni. egyebkent az orszag nem huz arra hogy orosz fegyvereink legyenek.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 14:48:13 -
Wampa reloaded #65441 Hú tényleg, köszi és sorry -
rokettyak:
-
Nah meg 1x:
"Fenyegető..."
-
Egy kérdés, ami felmerült bennem.
Tegyük fel, hogy az ország vezetése úgy dönt, hogy a Honvédséget szeretné modernizálni, harcképessé tenni az ország "méretéhez" képest, gondolok itt a terület nagyságára, létszám stb. úgy, hogy anyagiakban nem lennének kb. a 0-ra korlátozva, hanem bőven lenne pénz, amely erre fordítható lenne. Megérné-e, ha nem is vadi új hanem használt/modernizált fegyverekkel felszerelni a hadsereget, és ha igen mi lenne az, amit Ti "választanátok" ? Arra gondolok ez alatt, bár gondolom erre 0 az esély, hogy például az USA-ból alacsonyabb felszereltségű Abramseket lenne-e lehetőség vásárolni ? Tudom, hogy elég sok ország használja, na jó 5-6 az USA-n kívül, például, ha minden igaz Görögország is rendelt 300-400 darabot, de gondolom a megrendelő külföldi országok, jóval olcsóbb, alacsonyabb felszereltséggel rendelkező darabokat kapnak/vásárolnak. Persze azt is tudom, hogy ez sosem fog velünk megtörténni, hiszen a gazdaságunk a béka segge alatt van, de érdekelne elméleti szinten, hogy láttok-e ebben lehetőséget? Bocsi, ha kicsit összekuszált lett a szöveg
-
Pilla megnezem masik iprol.
update: valoszinu le van tiltva a megosztas, feltoltom oket mashova.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 14:34:18 -
Csak én nem látok képeket?
-
Fenyegetoen nez ki
-
Utolso kepen a szarnyvegen nem egy sima R-73 van, hanem minimum egy R-73EL, de lehet M, M1,M2 is. (lezeres koz. gyujtos) -
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 14:04:07 -
Eleve Kazahsztanban van. Szerintem ha leszamitjuk azt hogy esetleg fellohetnek onnan olyan ureszkozt(jellemzoen hordozo raketaval muholdat) ami az urben bevetheto, nem sok. -
Bajkonurnak mekkora katonai szerepe van, ha van ? -
Valami olyasmi. Allah szo jelentese isten, az akbar meg hogy legnagyobb. -
SZUsszan #65429 Nem Allah hatalmas? -
Eurosatory 2014
http://www.eurosatory.com/eurosatory-media-library/photo-library.aspx
IAI Harop Drone -
Jah bocs. Tenyleg. Nem volt hsz-re hivatkozva az irasod es en azt hittem a Proton-M-re jott. -
Freeda Krueger #65426 Szerintem azt gondolta hogy a másik videóra reagáltál. -
Ezt nem értem. A videó Szíriában készült. Hogyan jön ide Bajkonur...? -
Freeda Krueger #65424
Ki másé lenne?
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.10. 19:45:13 -
Nekem meg mindig elkepszto hogy a homokturok hogy tudnak obegatni ha valami sikerul nekik...."isten akarata"....aha
-
Eshetne feléjük vagy 1,5 méter hó mindjárt nem lenne kedvük háborúzni mondta anno öregapám :)
Hiba az van dögivel, oktatófilmnek is jó lenne.
-
Bajkonur a nagy semmi kozepen van. Vegulis ez lehet eleg nekik. -
Skacok, ti tudtok olyan esetről - amit konkrét bizonyíték támaszt alá - hogy a tálibok valaha is indítottak Stinger rakétát 2001 után amerikai gépre Afganisztánban?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.09.10. 19:26:42 -
Ugye csak egy rakétát indítottak, de két nézetből van filmezve? Egyébként furcsa, hogy egy reptér ennyire nincsen biztosítva. Totál nyílt terep és így lövöldöznek...? -
Jobb oldalt kicsivel lejjebb van a közelebbi felvétel.
Russian Proton M
-
Drazse23 #65417 Az iskolákhoz hozzászólva:
Nagyapám is így volt (bár ő az 50-es években), elment pártiskolába és agronómust képeztek belőle, pedig kezdetben fingja nem volt róla. Majd párttitkár lett. Családunkban ebből kifolyólag senki sem volt és most sem vallásos. (Nem mintha hiányzana.) Ha jók voltak az ember kapcsolatai és lelkes komcsi volt, akkor magasra juthatott, nem feltétlenül volt szükség arra, hogy értsen is ahhoz, amit csinál. korrupció és protekcionalizmus uralta a rendszert. -
Kornet ATGM destroys SAF helicopter -
Robbanás légnyomása rendesen leamortizálta az üveget!
-
Что это ракета?
Это Proton-M ...... :)
MZ/X "Küld fény post" „Valamit elfelejtettem… Ja, igen! Az ablak!!!” – Mézga Géza
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az utobbi par hozzaszolas is megerositett abban hogy ez a nagy gyulolkodes mind otthonrol hozott zsigeri belenevelt ellenszenv. Amivel nem lehet mit kezdeni. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A Kádár rendszer sógor koma rendszer volt" Most meg uram bátyám világ van mint anno a horthy korszakban :) Lásd Móricz : Rokonok. Volt egy "nagy dolog" ami már soha nem lesz, és most hiányzik a "zembereknek" a létbiztonság.
Ma ha kidobnak meghalhatsz szépen az utcán aztán szeva. Amikor meghalt édesapám, éppen minimálbérért dolgoztam. Gondoltam kérek némi segítséget az önkormitól. Ahol megtudtam hogy túl sokat keresek, és vannak nálam szegényebbek is és ennyi pénzből dőzsölhetek. Szóval sok minden változott és sok minden nem.
Nekem mint 72-ben születettnek nincsenek rossz emlékeim erről a korszakról. De ne keverjük össze a rákosi féle uralommal. Nem véletlenül pattant ki 56.
Sok minden úgy volt ahogy írod, pl a középsuliban már kemény rokkerek voltunk, és igen lenéztünk az egyéb vonulatokat :)
Lehet hogy egyetemre nehéz volt bekerülni, viszont volt a kétkezi munkának becsülete. Nem lenézték a cipészt meg a többit, és vicces módon meg is lehetett élni szakmákból. Viszont a szakember képzésünket faszán gajra vágta a nagy szabadság. Most kiváló pizzafutárokat és mosogatókat képzünk az egyetemeken angliának.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy egy kis haditechnikai rész is legyen benne ( :D), apám mellől spec. egymás után két szovjet katonát lőttek ki marha messziről a németek 44ben úgy, hogy neki semmi baja nem lett- thx -, pedig éppen a lábukat fogta (4 éves volt), de azért inkább ők is elmentek otthonról, biztos ami biztos, miután eltemették a két arcot. :) Végül persze semmi sem lett. Amikor hazamentek, jöttek az illetékesek, kihantolták a szerencsétleneket, és minden ment tovább ahogy addig. Ráadásul még mindig áll a ház is. :)
Szovjetekkel kapcsolatos élmény az is, hogy nagyanyáméknál a románok vitték volna az utolsó tehenet, de a mama - rögtönzött - és papírt mutatott fel Mihály király aláírásával - természetesen tök másról szólt -, de mivel a románok nem tudtak olvasni, de a nevet felismerték, a tehén maradt. :) (A velük lévő szovjet tisztes meg tudta mi a helyzet, de csak mosolygott, nem szólt. (Thx utólag is!) Nagyapámék - apámék - spec. emiatt nem haltak éhen a télen ...)
Kitelepítésről és tripla államosításról is tudnék - baromi közeli hozzátartozós (nagyszüleim) családi példákat, de leszarom, rég volt.
Sőt, nekem személyesen inkább olyan élményeim vannak, mint amit Wampa írt. Csak ilyenek vannak. A gyerekeim nőnek fel, nos, sokkal szarabb helyzetben vannak sok tekintetben bölcsiben, oviban, mint én voltam, de ez nem ide tartozik.
Szovjetek? Laktanya? Amikor "adtak", a közelükben szar volt a TV adás. Ennyi az emlékem. :) Meg a copfos kis egyen szovjet gyerekek, meg a rohadt sok katonai teherautó az utakon. (Mondjuk ugyanezt megéltem amerikaiakkal is az NSZKban, és csak a márka volt az egyetlen különbség az teherautóknál: ugyanúgy sok fehér ember között sok ferde szemű integetett nekünk, mint a ruszkiknál, de ahol több fekete is volt a platón, ott páran még ki is röhögték a Ladánkat előzés közben, amit a ruszkik nem találtak nevetségesnek 87ben. :)
Amúgy meg tény. Sok kapcsolatunk/kapcsolatom nem volt velük. 1x mondjuk komolyabban fociztam szovjet gyerekekkel, és még nyertünk is, ők meg elfogadták, nem volt dühöngés. Az NSZKban már ugyanez hatalmas verekedésbe torkollott helyi németek és szerbek ellen, mondjuk török srácokkal voltam együtt egy csapatban... :D
Személyes élménykém viszont kiemelném, hogy a "szovjetek idejében" legalább nem lőttek soha felém és a családom felé még gumilövedékkel sem, amikor hazafelé mentünk egy kulturális programról, nem mint demokratáék alatt később, egy bizonyos napon októberi napon, akik ugye semmit sem hitelből fedeztek ...
Az egyetemre való bekerülésnél a valutalapos időkig nézték, hogy ki kinek a fia-borja (pl. anyámat amiatt nem engedték be, mert nagyapám - "szegény" - az USAban született, ami a hatvanas években még nem volt túl nyerő, de érdekes módon pl. anyám testvére már simán bekerült az orvosira, szóval franc se érti ezt), utána már csak nagyon kirívó esetben kádereztek. De tény, hogy létezett ilyen, viszont még mindig jobb volt a helyzet, mint hatalmas csöcsökkel szóbelizni, bekerülni, majd lediplomázni valami büfé szakon, majd kiállni valamelyik szépségversenyen, és benyögni, hogy az illető bizony diplomás. (Kötelező film a korszakból: Fűre lépni szabad)
A lopás viszont tény, mindent vittek meg átmentettek, használták az állami szektor javait. De most a helyzet ugyanolyan, ha nem rosszabb. (Kötelező film a korszakból: Kár a benzinért) -
ManoNegra #65410 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy honnan ez az oroszbarátság? Azt nem a történelemben kell keresni, hanem a jelen események miatt vannak ügyek, ahol lehetnek közös nevezőink
A Coordinated Revision of Eastern Europe
Hungary’s approach is different. After WWII the Hungarians became a divided nation: ethnic Hungarians live in Slovakia, Ukraine, Romania and Serbia. As early as 1991, Prime Minister József Antall voiced the idea of uniting Greater Hungary. As a result, Budapest has taken a very soft position on Russia’s actions. The government of Viktor Orban sees Ukraine as a useful precedent for gaining recognition of fully-fledged Hungarian autonomies in Transylvania, Transcarpathia and probably southern Slovakia. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem beszélve arról, hogy "mindenki" lopott. Konkrétan, amit lehetett a munkahelyéről mozdítani és nem hiányzott azt vitte haza. Fusizás népsport volt. Mégis, hogy volt olyan alacsony a munkanélküliség... áhhh felesleges is beszélni róla. NDK NSZK mégis hol lett volna jobb élni? Két kirakat "szektor". Nyilván a sok jóság miatt nem maradtak itt és inkább szöktek át.
Nem értem honnan ez a fene nagy Orosz barátság egyes embereknél, biztos annyi jót tettek velünk. -
OFF
Jáj... Teljesen mindegy, hogy kinek mik az emlékei, az egész egy csalás volt, mert hitelekből fedezték a végén az egészet, egy illúzió volt, hogy az a rendesz működött...
Az egyetemes részen külön röhögtem. Régen egyetemre bekerülni kurva nehéz volt, az '90-es évek előtt a diplomások aránya 10%-ot sem érte el. A milstory bolgon olvasba többször futtotam bele olyanban, akik ilyen-olyan okból nem lehetett egyetemista és nem azért, mert hülye volt...
ON -
Wampa: ott van a hozzászászólás doboz alatt a SPOILER gomb... meg kell nyomni.
A többiek pedig legyenek szívesek személyeskedés nélkül, nyugodtan társalogni, mert jön a büntipont osztás. Köszönöm.