95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Vogel
    Tudomásom szerint a Gripen MB ülésének a limitje 185cm/89kg. Egyébként a sok létrának ajánlom az AN-26-os rádiós posztot, mert az kb unlimited :)
  • ximix #65485
    Egy kis military fantasy :)
    http://www.youtube.com/watch?v=PXWJrpA8FnE

A lengyel speckók
    http://www.youtube.com/watch?v=6sOFVmOQxUs

Komoly veszélyt jelenthetünk az oroszoknak, ha ennyien rámozdulnak a "sárga magyar csodafegyverre"
    http://www.youtube.com/watch?v=Fownrg7_eN8
  • ximix #65484
    off
  • Seaweed
  • SZUsszan
  • Freeda Krueger
    Még semmilyen harcjárműben és repülőben sem ültem,de ezek alapján csak beszorulnék....
  • repvez
    Akkor sokmindenben hasonlitunk. Méretben ,szakmában és a tipusokban is, bár én forditva 29esben 1x ültem ,de F16-os, 21 és a 23, szu-22 is kipipálva márcsak a Gripen maradt ki a sorból.
  • Seaweed
    Egyebkent olyan a tizenhatos egy huszonkilences "mely" kabinja utan mintha egy mini samlira raulnel a tepsi tejere..fel segged kint van a kabinbol, jo a kilatas az biztos ...raadasul meg furan hatra is van dontve az ules. (jah vagom hogy a tulterheles jobb elviselese miatt terveztek igy...de akkor is olyan minta egy labdan ulnel hatradolve...huszonkilences meg korbeolel, csak a fejed van kint)
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 17:44:47
  • Seaweed
    Kilora volt vagy 60 kilo a muki :Dpiszkafa vekony volt, de nalam magasabb volt! Jo lehet nem fel fejjel csak par centivel :) Vegulsi elfert benne, tizenhatosban a laba ugyis a ynakaban van, nem olyan mint huszonkilences ahol ha hosszu a labad akkor koccolod a muszerfalat :D
  • Molnibalage
    Két méteres? Hm... Biztos? Asszem az már fizikai képtelenség, mert egyszerűem az ülés beállítása és a sisak miatt egyszerűen nem fér be a kabinba. Egyébknét 190-195 centi táján már nagyon elérhetik az ülések biztonságos felső súlyhatárát. Az alacsony nőknél pont fordítva van. Asszem egyes nyugati üléseknél az alsó limit 45 kg a felső olyan 95-110 kg táján van.
  • Seaweed
    :) Pl. a Mi-24-es is dog tagas. elol hatul.
  • Seaweed
    Azert hadgyakorlatrol emlekszem en majd ket meteres (nalam fel fejjel magasabb), nyurga holland F-16 pilotara. Igaz vekony volt, elhajtogatta gondolom magat a kabinban :D
  • Molnibalage
    Egyszer üljél be Gripenbe. Én 175 vagyok és be sem csukták a kabint és csak farmer és kabát volt rajtam nem G ruha, de minden volt csak nem kényelmes. :)
  • Seaweed
    29-es kabinjaban nagyon kenyelmesen elfertem. A 21-es (amiben egyszer ultem) mar kisse szukos volt.

De egyebkent csak sarkanyos voltam.
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 17:28:28
  • Molnibalage
    190 centi? Akkor te szinte semmilyen katonai járműbe nem passzolsz, hiszen messze átlagon felüli vagy. Ekkora pilótákkal már azért a nyugati repcsik is szűkek. A Gripen ma pl. olyn szűk, hogy egyesek szerint, még a MiG-21-et is meghaladja a szardínia faktora.

Valahol valaki azt írta, hogy a T-72 belső teréhez képest a T-54/55 vonalé olyan, mint egy operaház.
  • Seaweed
    En konretan T-72-ben "ultem". 97-es "Nato Express"-re elhoztak a Hodmezovasarhelyi sracok a vasaikat, es akkor belepreseltem magam a parancsnoki ulesbe..alig fertem el! Pedig akkor meg "csucsformaban" voltam (96 kilo/190centi)....utana megmutattuk nekik a "mi" vasunkat is (Mig-29)
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 16:46:54
  • SZUsszan
    Szerintem ilyen zuhanásnál mindegy, hogy a torony ott marad, vagy sem. Én ültem már pár alap páncélosban nyílt napokon, meg roncstele izé múzeumban. Hát qrva kevés hely van és nagyon könnyen betörném a fejemet egy váratlan erős manővernél is, nemhogy egy ilyennél.

Mondjuk ebben a típusban a toronyban még talán egyszerűbb is a helyzet, de a drivert nem irigyelném ebben sem.

Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.09.11. 16:43:48
  • Seaweed
    Jovannna' Nem vagyok en mindent tudo

De juhasz kutya se hogy tereljek
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 16:40:39
  • Freeda Krueger
    Elegáns kitérés

Molni dobna mellé egy jó képet is valami egészen másról,mondjuk egy hadihajóról :)
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:36:02
  • Seaweed
    Tudja a banat...egy biztos sosem tartozott egy tank a jo helyek koze ha azzal tortenik valami. Ha talalat eri, ha borul, ha kigyullad....job kint mint bent.
  • Freeda Krueger

T-55 menekülőajtó.
  • Freeda Krueger
    Itt sem a gravitáció dolgozott ha megnézed(mármint a fotódon)

a vízbe fordult T-64 nél is látszik hogy teljesen helyén van a torony.

link
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:31:28
  • Seaweed
  • Seaweed
    Ez mondjuuk pont be van szorulva ennel kiesni se tudna ha akarna se :D
  • Freeda Krueger
  • Seaweed
    Mert nem arra van tervezve a perem, hogy fejjel lefele megtartsa a tornyot. Sok foton látni borult tankoknal hogy a torony elindult kifele, vagy majdnem ki is csuszott a testbol. aztan hogy T-64-nel pontosan milyen a kialakitas, es a rogzites a fene tudja se igy se ugy nem lehetett kellemes a borulas majd fejjel landolas :/
  • Freeda Krueger
    Nehéz elhinni,egy nagyobb zökkenő után meg sem bírnák mozitani többet.
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:09:04
  • Molnibalage
    Egyes harckocsikon csak a gravitáció tartja helyén a tornyot, pl. az M1-nél.
  • Freeda Krueger
    link
  • Freeda Krueger
    Miért csúszna ki a torony
  • Seaweed
    Ha kicsuszott a torony, es benne voltak akkor tuti nem
  • Freeda Krueger

Ott látható egy kis ajtó,bár ez T-72 alváz a fotó meg T-64,de hasonló
  • SZUsszan
    Vagy csak talpra borítják egy vontatóval és kimegy a saját "lábán".

Gondolom a személyzet nem élte túl ezt a zuhit...
  • Seaweed
    Ha a kerdes az volt hogy magabol a tankbol? Feneklemezen.
  • Seaweed
    Ket daru hirdol?!
  • Zoli007
    Ebből hogy másznak ki?
  • Seaweed
    Eleg kicsi a valoszinusege annak tenyleg hogy uzemkepoes legyen. Foleg ha szamitasba vesszuk az eleg homalyos libanoni polgarhaborus dolgokat is ahov allitolag az akkor meg működőképes stinger jutott...ha igaz...HA! igaz.
  • Seaweed
    Hoppáka
  • Freeda Krueger
    Sejtettem hogy nem saját gondolat hanem ilyesmi,2001 ben lefutott a kör a néhai "origo" fórumon is.
  • Molnibalage
    Egy kinti fórumon bizonygatja egy fócer, hogy 2005/06 táján A-10C-re indítottak Stingert. Mondam neki, hogy annak esélye, hogy a szovjetek ellen szállított rakétából akár egy is működőképes az 0. Aztán jött egy ex Ranger és közölte, hogy ők hogyan tudják, röviden megerősítette azt, hogy sci-fi.

Az lehet, hogy néhány olyan országból szereztek Stingert, ahova adtak el a jenkik, de hogy 1988 előtti Stinger lenne üzemképes...? Áh...