Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gondolom ez azért van, hogy gyorsabban vállba lehessen venni, viszont nem veszélyes ez így?
A halál csupán a kezdet...
Mentségükre legyen szólva érdekesek voltak a hozzászólások <#eljen>#eljen>
Meg a lepkéknél évente van úgy generáció. A humán reprodukciós ciklus ennél egy "picit" lassabb és az utódok / szülõk aránya totál más.
ON
A HT topik átment valami egészen másbsa. Javaslom ezt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A zsákmányállatoknál ugyanez a helyzet. Amelyik beolvad a környezetébe azt nem veszi észre a ragadozó és nem eszi meg, ergo tud sokasodni.
Lehet volt eredetileg bagolyból is sárga, kék vagy piros, de azon a tájon ez a szürke volt életképes és a többi elpusztult. Úgy ahogy a havas területeken a hóbagoly.
Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A szmog, pollen, stb. nem befolyásolja jelentõsen az életképességet a nemzési idõszakon belül, hogy 60 vagy 80 évesen hal meg a delikvens, ebbõl a szempontból pedig nem reveláns. Akadnak, akik nem érzékenyek a pollenre, kevésbé keseríti meg életüket a szmog, de ez látványosan nem jelentkezik.
A pillangós példánál azok a pillangók, amelyek nem alkalmazkodtak (mutálódtak) azok elpusztultak, tehát a változás látványos és drasztikus volt. Mi, emberek egyszerûen kiiktatjuk a Darwini elméletet a fejlõdésünkben, köszönhetõen az orvostudománynak és szociális intézkedéseknek, de legalábbis nem jelentkezik olyan drasztikusan, mint a vadvilágban.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az ember meg ilyen béna, hogy nem képes néhány évtized alatt immunizálódni az UV sugárzásra, a pollenekre és a szmogra pár mutáció miatt?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
De van x ragadozó, akik mennek a kaja után a szavannán barna rejtõ színnel. Eltelik pár száz év, a kaja fogy, néhány példány szerencsét próbál északabbra. Zöld környezet, a szín miatt a zsákmány hamarabb észreveszi.
Erre kialakul hopp egy mutáció, ami mit ad isten, csíkosra varázsolja a bundát, így el tud rejtõzni a növényzetben, több kajához jut, a nõstények is valami rejtély miatt inkább vele párosodnak, az utódai valamiért pont ezt a mutációt öröklik.
Na ne már. Ebben annyi a talán, meg a ha, hogy inkább azt is beveszem, hogy az állat direkt szándékosan az utódaiba más rejtõszínt eredményezõ genetikai utasításokat ad le, mert látja, hogy az övével handicap van...
Ez gyakorlatilag minden állatnál elõfordult, a random mutáció lehetõsége nekem nem hihetõ. Kifejezetten szándékosságnak tûnik.
A harmadik képen a bagoly pölö valaha szürke volt, de egy mutáció miatt szürke és pöttyös lett. Ettõl nem lett se nem sikeresebb, se nem sikertelenebb, de ettõl örökítette, késõbb lettek benne csíkok késõbb meg ez meg az, aztán végül teljesen fakéreg mintázatú lett??
Vagy az állat látta hogy mire lenne szüksége és upgradelte az utódai génjét?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Híres példa Birminghami lepkék esete. Alapból fehérek voltak, hogy a világos fakérgen ne virítsanak. Mikor az ipari forradalom következtében a fakéreg nem volt annyira világos (korom rakódott le), akkor a világosabb lepkéket ették meg, a sötétebbek megmaradtak és tovább szaporodtak, azok közül a sötétebbek megint jobban tudtak szaporodni ésatöbbi. Néhány évtized alatt egészen besötétedtek, majd a környezetvédelem beköszöntével , ahogy a fakéreg kivilágosodott, úgy a lepkék is visszafehéredtek.
A természetben szoktam nagyon durva álcákat látni.
Az elõzõ havazásnál láttam egy dalmata szerû korcsot, ami egy a havas, árnyékos árokban feküdt. Amíg nem mozdult meg felém, észre sem vettem 3m-rõl!
Ilyenkor elgondolkodok rajta, hogy mégis lehet egy felsõbb hatalom, egy tervezõ, vagy akármi, aki ilyen szinten belenyúl a természetbe. Hogy alakul ki évezredek, milliók alatt ezekhez hasonló profi rejtõszín, "spontán mutációkból"?
Ilyenkor csod
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Idézet a következõ IFF cikkbõl:
A leghíresebb eset a 288-as magaslatért vívott csatában esett meg, ahol brit Argyll and Sutherland
Felföldiek (Argyll and Sutherland Highlanders) miután elfoglalták a magaslatot, a szomszédos, észak-koreaiak által birtokolt 388-as magaslat ellen légi támogatást kértek. Három amerikai F-51 Mustang jelent meg hamarosan, a skót egység fehér azonosító panellel jelezte hovatartozását, ám az észak-koreaiak ismerték az eljárást, és hasonló fehér panelt helyeztek el pozíciójukban. A három Mustang rövid ideig keringet még a levegõben, majd lecsaptak a 288-as magaslatra, géppuskatüzet és napalmbombákat zúdítva a baráti erõkre. Ez egy iskolapéldája annak, hogy a barát-ellenség azonosítás bizony kétélû fegyver...
Tehát velük szembe fordulva rejtõzködni tudnak, viszont a haverok meg jól látják ki merre van. Az UAV is biztos könnyebben tudja kiemelni õket a susnyából.
Amúgy meg Airsoftos tapasztalataimból kiindulva az átlag ember elõl elbújni nem kell semmilyen extra rejtõ ruha. Lehet sima OD, vagy fekete, barna, kopott terep, de még akár fehér is. A legsötétebb bokor legmélyén mozdulatlanul feküdve pár méterekre mennek el az emberek elõttem.
Az meg a ráadás, hogy 2m-nél magasabbra nem sokan néznek fel. Komplett szakaszt mészároltam le egyedül egy fa ágán állva, fedezék és lomb takarás nélkül, csak mert 2.5m magasságban volt a lábfejem és hagytam õket elhaladni és hátbalõhettem mindet.
De ez már félig off! =)
A kérdésem az, hogy miért fehér színû a seal-esek hátán a ruha? Elölrõl és oldalról teljesen terepszínû, de a hátuk már messzirõl világít. Van ennek valami értelme? Mert szerintem a fehér a havas tájon kívül sehol sem jó terepszín.

Kreatív, de hogyan céloznak vele precízen? =)
A GSF munkahengereknél nem biztos, hogy jól értem az elnevezéseket, hogy miért convergent és divergent. Az GSF lényegben ez változtatható keresztmetszerû Laval-fúvóka. Tehát, ha az áramlás irányában haladva elõször szûkül (convergent) aztán bõvül (divergent). Tehát a feliratozott munkahengerek az elsõ szekciót mozgatják?
Egyébként optikai rendszerrel lehet rávezetni kézzel. De igazából itt egyértelmûen "overkill"...
Jav: álló hajót, száguldó repülõt =)
De ha 400m-en nem talál el egy hajót, csak 100 lövésbõl 5x akkor egy repülõt, rakétát több száz méteren?
Arra nem gondoltam, hogy direkt alá célozva felkaszált a kezelõ. Gondoltam ennél vannak jobb megoldások is. Asszem jómagam a Tomphsonnal "céloztam" így a lõtéren, mikor rájöttem hogy milyen rof mellé micsoda felmászást produkál. De én nem vagyok profi lövész és nem is lõttem többet azzal a fegyverrel 100 .45-ösnél többet el.
Vagy ez az AK-630-as radarvezérelt alapból és hajók ellen nem szokták bevetni, ezért kézi célzással vették tûz alá a ladikot. Viszont erre nem szolgál megfelelõ irányzék, ezért locsolták?
Másodszor, azért a pontosság terén nem biztos, hogy ez mérvadó (ha jól látom, kézzel irányíthatták az AK -630-ast a célra, mégpedig egy "alá célzok, majd felhúzom" módszerrel).
Ha ez a gatling cucc ilyen pontatlan, akkor hogy szedi le a légbõl jövõ áldást?
Másodszor, ha megnézed, a hajó farát és nem a hidat lövik (ahol a személyzet nagy esélyel tartózkodik). Még a tüzet nyitás után sem lassít egy ideig...
Természetesen ettõl még tény, hogy elég agresszívan álltak a témához, de mint említettem, ez egy eléggé hosszú ideje húzódó ügy, a halászok tudták, hogy bajba kerülhettek (nagyon sok halászhajót fogtak már el a(z) szovjetek és oroszok). Szóval ez nem tilosban parkolás, hanem rádvillog a rendõr, hogy húzódj félre, de te mész tovább még akkor is, amikor már elég egyértelmûen mutogat, hogy igenis TE húzódj le. Ilyenkor a rendõr is a fegyveréhez nyúl...
Minha tilosban parkolásért lõne agyon a rendõr...
Amúgy a Kurir-szigetek körüli vita régóta tart, és nem kispályás téma. Japán halászatának kb. évi egy milliárd dolláros bevétele van a Kurir-szigetek környékérõl. A két ország között a mai napig nincs valós béke-szerzõdés a vita miatt...
Nem rossz ez a Holland tengerészet se, ha már kalóz irtásról van szó.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Ahogyan írták elõttem is: bõven megérdemlik. Semmivel sem jobbak mint bármelyik random terrorista. Az pedig, hogy sokan csak ebben látják a megélhetésüket az egy szegénységi bizonyítvány arról, hogy mennyien nem becsülik a munkát, csak a gyors pénzszerzést.
Amik bohóckodnak ezzel. :-) Oszt lehet ha nincs ott a kamera akkor õk is megsorozzák õket és pont.
Amikor megpróbáltak segíteni rajtuk (1993)akkor csúfos kudarc lett a vége.
Szerény meglátásom szerint ez semmivel sem rosszabb mint az akasztás,csak modernebb.
Meg kinek lenne arra ideje és pénze hogy a jogi eljárást lefolytassa.
És a maradékot eltakarítja a természet.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Furcsa hogy pont TE kérdõjelezed meg.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Emancipate yourself from mental slavement!