95084

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZUsszan #66706 Egyértelműen PSL. Nézzétek meg a tusnál hiányzik az SVDn található ?szétszedő? kar, valamint az SVD-nek nem ilyen a hátsó irányzéka sem, és nincs rajta gázhenger leszorító kar. Az SVD tűzváltó kar is teljesen máshogy néz ki.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.01.21. 11:31:09 -
Papichulo #66705 Ezek alapján oroszok (vagy ciprusiak :P) lehetnek.
Akkor ciprusiak, Ukrajnaban ugyanis nincs RF eredetu haditechnika... Putin is megmondta :) -
Köszi a választ Cifu! :) -
Rossz minőségű és torz (szvsz 4:3-as képarányú felvételből csináltak 16:9-es képarányút), de nekem T-80U-nak tűnik, leginkább a torony bal hátsó részén lévő kiálló dobozok miatt. Ami elbizonytalanít az a toronygéppuska, mert mintha előrébb lenne jóval, mint a parancsnok búvónyílása, de nem tudom hova rakni miért tűnik így (talán a torzítás miatt?). Ezek alapján oroszok (vagy ciprusiak :P) lehetnek.
-
Valamelyik szakértő meg tudná nekem mondani, hogy a videó elején milyen típusú harckocsik láthatóak (én T-90-re tippelek de lehet tévedek)?
-
szenyor Lopez #66701 Valóban PSL alapú lehet, a tárból látszik. Érdekes az infrabakra helyezett távcső szerelék, jó magas. -
Nem értek túlzottan hozzá, de keresgéltem a PSL-re hasonlít leginkább, kapott pár kiegészítőt gukkert, buzogányt , 2 asztallábat, meg egy kis festést, a tussal meg mokányoltak valamit.
---------------------------------------------------
(a fényképész már nem aktív legalábbis a domain-t árulják, van egy hasonló cég USA-ban hogy ő-e az passz, valaki nagyon englis megkérdezheti a helyszínt ha akarja ha jó a tel. szám
)
----------------------------------------------------
Na ez már klafa :) a kakas taréjával lehet célozni is ? -
A #66691-esnek én is szívesen elhamvasztanám a hüvel.... oké, elnézést, ciccer volt. :D
Leánykorában ez amúgy egy SzVD volt? Mármint a fegyver. -
SZUsszan #66698 Vajon hány lövéstől forrósodna fel annyira, hogy zavarná a lövészt? =) -
Szinte biztos, hogy custom. A kisebb szériás átalakító műhelyek általában ügyelnek arra, hogy a fegyveren jól látható logón vagy feliraton hirdessék magukat. :) -
Freeda Krueger #66696 az a plussz,de aki megtalálja hol van helyileg ,ahol a foto készült az mindent kideríthet 
-
JanáJ #66695 Azt hittem az a kérdés mi van letakarva mögötte a ponyvával. -
Freeda Krueger #66694 Na igen,ettől jók az ilyenek...
persze a feladvány a jármű lesz amin pózol
-
Erről jutott eszembe , hogy ifjú koromban egy vadászújság oldalain láttam egy kiskaliberű 4,5mm-es vagy 5,5mm-es lőfegyvert ami elektromos gyújtásos elhamvadó hüvelyes lőszerekkel üzemelt, a képeken vélhetően egy sárga réz végű, fehér hüvely és szabályos kúp hegyű lőszer volt. -
Én észre sem vettem a puskát a képen...
-
Freeda Krueger #66691
ez vajon "custom made" puska lehet,vagy valami kisebb gyártó/átalaíitó terméke? -
Hmmm, érdekes megoldás, nem kell aggódni az ütőszeg-törés miatt, viszont lehet elemet cserélni a zárdugattyúban, és nem használhatsz bármilyen lőszert... :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.20. 13:29:35 -
Ütőszeg helyett lézer.
VOERE Laser Ignition
-
DCS topikból. MiG-21 dezertálási kísérlet. -
Egy 2012-es bemutató, a tüzérség még "rajzolgat" is, lőnek egy Fujit :) (6:23)
A magyarok tudnának Hortobágyi gémeskutat szürkékkel ? vagy búsuló juhásszal?
7:30-nál az az igazi önjárólöveg :)
Japán wiki
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.20. 01:43:54 -
Találgatok, a felhasználási területtől függhet, pl egy olyan ország rendelne ahol sokk a sík vidék és messziről pufogtatnának akár állóhelyből ott jó a "sniper" L/55 ahol dimbes-dombos menetből tüzelős ott meg elég a rövid ?
A hosszabb cső első sorban nagyobb páncélátütést jelent. Sajnos a japán (saját) pct. lövedékekről nincs még csak komolyabb becslés se, de a német DM63 az L/44-es csővel 680mm RHA páncélt tud átütni @ 2km, míg L/55-össel 720mm-et. Látszólag nem nagy különbség (~7%), de mindezt "mindössze" a hosszabb csővel hozták össze. A koreaiak meglépték ezt pl. (az ö K2-esükbe L/55-ös lett szerelve)
Ez amolyan első gondolat, miszerint ha a stabilizátor egy picit bizonytalan az a hosszabb csőnél felerősödik, nagyobb az elmozdulás a cső végénél mérve + belül a forgáspont mögött kell plusz annyi súly,mint amennyivel hosszabb vagy ezt hidraulikával kompenzálják lehet benne annyi tartalék ?
Nem tudok róla, hogy a stabilizátor problémázott volna, valami olyasmi rémlik, hogy a Leo2A5->A6 upgrade esetén ezt nem kell cserélni. Amúgy a hosszabb cső "csak" 153kg pluszt jelent összességében (1347 vs. 1190 kg a lövegcső). -
A CVT váltó még nagy sárban is jó amikor a tank súlya és a nagyobb talaj ellenállás közösen akkorára ellen erőt fejtenek ki, hogy egy magasabb fokozat váltásakor szinte megáll a tank, elveszti teljes lendületét.
pl: itt az alacsony fokozatban nincs meg a lendület a magasabb fokozatban meg a dombon elfogy a szufla és pont váltani kellene az emelkedő közepén
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Találgatok, a felhasználási területtől függhet, pl egy olyan ország rendelne ahol sokk a sík vidék és messziről pufogtatnának akár állóhelyből ott jó a "sniper" L/55 ahol dimbes-dombos menetből tüzelős ott meg elég a rövid ?
Ez amolyan első gondolat, miszerint ha a stabilizátor egy picit bizonytalan az a hosszabb csőnél felerősödik, nagyobb az elmozdulás a cső végénél mérve + belül a forgáspont mögött kell plusz annyi súly,mint amennyivel hosszabb vagy ezt hidraulikával kompenzálják lehet benne annyi tartalék ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.19. 23:40:51 -
Nem, hydromechanical transmission. Nem tisztán hidraulikus.
Itt egy doksi a működéséről: link
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.19. 18:38:08 -
Ez angolban a hydrostatic lenne? -
Fade2Black a lényeget belinkelt, lényegében egy hidromechanikus váltót szereltek bele, így a motor maga közel állandó fordulatszámon pörög, miközben a harckocsi sebessége közel lineárisan változhat. Egyfelől bár bonyolultabb, mint a hagyományos sebváltó, de a motort magát kevésbé veszi igénybe (nincsenek durva fordulatszám-változások), másfelől mivel a lánctalp is egyenletesen kapja a nyomatékot, így terepen sem okozhat gondot az, hogy laza talajon sebességváltásnál esetleg "megkaparjon". -
fade2black #66681 CVT -
Mi az a CVT? -
Na igen, a CVT váltóval alkottak egy szépet a japánok. :)
Mondjuk az számomra picit meglepő, hogy csőhosszban maradtak az L/44-nél (még ha ki is emelik, hogy opcionálisan van L/50 vagy akár L/55 csőhosszra lehetőség), el nem tudom képzelni, mi lehet a döntés mögött a mozgató rugó (nyilván nem a költségek csökkentése, de akkor mi?). -
Az alacsony fordulatszámú, nyolchengeres motor hangja tetszik a legjobban.
https://www.youtube.com/user/UsaMilitaryChannel/videos
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.19. 12:24:47 -
Japán Type-10 harckocsik az amerikai Yakima gyakorló lőtéren.
-
JanáJ #66676 htka -
Armisael #66675 Nem találtam külön topikot ennek, akit érdekel távoli élő stream a Donecki reptérről. ahol most Ukrán ellentámadás van a tegnap/ma elvesztett új terminál visszaszerzésére... -
Hogy saját gépre mértek, mert a közelében megjelenő ellenséges gépet így gyorsabb befogni?
Alapvetően erről lehet szó. Persze felteszem itt az indító-célrávezető egységről beszél, mert a keresőlokátor közben dolgozik normálisan. -
JanáJ #66673 Innen ez mit jelent?
Ha volt egy kormányzati repülés, akkor ráálltunk és folyamatosan kísértük, hogy, ha idegen repülőgépre éles célt adnak, három perc alatt élesbe állhassunk.
Hogy saját gépre mértek, mert a közelében megjelenő ellenséges gépet így gyorsabb befogni? -
JanáJ #66672 Nem győztél meg, de elfogadom. :-) -
Nem tudom hol láttál ilyen sub revolvert
Tegnap ágyaztam be a #66657 kommentbe. -
Pl ez egy sub revolver
Az inkább snubnosed revolver. -
Miért jó, hogy lehet több fajta lövedékem?
Mert nagyobb a mozgástered, akarsz egy hatásos önvédelmi lőszert - kipróbálód A gyártó termékét, de nem vagy vele elégedett (mondjuk rohadtul kormol), válogatsz még B, C, D,... gyártó termékeiből, és remélhetőleg találsz olyat, ami megfelelő lesz a számodra.
Itthon, ahol a .38 Special félig-meddig elterjedt csak, méginkább igaz ez. A fegyverboltok többségében 1, esetleg 2 féle lőszer közül választhatsz. 9x19-esből a legtöbb esetben azért 3-5 előfordul...
Drága a lőszer, akkor vegyen gázsprayt. Meg nem egy géppuskáról beszélünk.
Számolj azzal, hogy lelkiismeretes az ürge, heti 1x lemegy a lőtérre. Ellő egy dobozt alkalmanként. Legyen évi 45 alkalom (nyaralás, elfoglaltság, stb.), legyen csak 3$ dobozonként a különbség:
45 x 3 = 135 $ (~36 e Ft) a külömbség...
Pl ez egy sub revolver, akkor minek rá rail ami csak beleakad mindenbe?
Nem tudom hol láttál ilyen sub revolvert, tény, hogy vannak ilyenek, de az is, hogy nem annyira ideálisak rejtett viselésre. -
Tétény Promontor Polgári Lövész Egylet -
Lacusch69 #66667 Hát van olyan is, aki nemcsak nézegeti, hanem gyakorol is a revolverével.
Ha éves szinten ellő 1000db-ot, mindjárt van kb. két 50-es doboz Para lőszere pluszban.
Egyébként a csehek is gyártanak 9x19-es forgót.
LINK
(Egyébként ilyet vettem volna, ha ne adj Isten, véletlenül, tévedésből stb... elfogadják a fegyvertörvény-javaslatot)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.01.16. 15:11:43