Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.boon.hu/instant-mesterlovesz-lehet-17000-dollarert-video/2165008
Lehet. A SIG se tömegzáras (MP5 késeltetett tömegzáras), tehát a SIG-nek is kisebb lehet a lengõ tömege, ami lövés során "cibálná" a fegyvert. MP5-nél jobbat csinálni nem egyszerû.
Az ergonómiából viszont látszik, hogy az USA és az AR15 designe-os fegyvereket használók piacát célozzak. Az egész fegyver egy lekicsinyített AR15 ha csak kívülrõl nézzük. Minden ugyanott van, minden ugyanolyan. Ez már egy pozitívum felhasználói oldalról.
A 40 sw meg pld az USA ban népszerû a rendvédelmieknél, éppen a SWAT rákaphat.
Igen, valóban egyszerûbb, ha a pisztolyoknak és a géppisztolyoknak is ugyanaz a lõszere.
Izraeliek odáig mentek, hogy csináltak egy olyan változatot a Micro Uzi-ból, amibe Glock tár való. A markolatát megdöntötték. Glock pisztolyok vannak rendszeresítve valamelyik egységüknél és ha már mindegyik 9mm-es, akkor a tárak is legyenek egyformák.
A 40 sw meg pld az USA ban népszerû a rendvédelmieknél, éppen a SWAT rákaphat.Erõsebb lõszerr vannak PDW k, utána meg a kompaktabb .223 asok.
A marketing meg marketing, most reklámozzák ugy, hogy szemmel nem jobb a régieknél, de ezt vegyed ? 😛
Még mindig jobb, mint mikor fotomodelek reklámoznak egy katonai fegyvert
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
AR15 lower receiver is alkalmas rá, hogy 9x19mm-es géppisztolyt építsenek belõle. A tárfészek nem jelent problémát. Úgy tûnik a hossza megvan. A HK és az FN lõszerei meg kisebb átmérõvel rendelkeznek a 9x19mm-esnél, ezért a tárfészek belsõ szélessége is megvan.
(Az nem derül ki a videóból, hogy cserélik-e a zárfejet, mikor 357/40-esrõl 9-e állnak, vagy fordítva. Vagy igen, csak nem emlékszem?)
A gáznyomás az tényleg problémát jelenthet. A 4.6 és az 5.7 lõszerek nagyobb nyomást hoznak létre. Ez szerintem nem megoldhatatlan mérnöki probléma. A P90 tárját természetesen sehogy se lehet használni (a Five-seveN-ét sincs értelme), de a 4.6-osét lehetne. De saját tárakat csinálni nem példa nélküli. Akkor talán a tárfészekbe se kell adaptert(?) helyezni.
Szerintem akkor lenne nagy durranás a SIG, ha a testpáncél elleni lõszerekre is átalakítható lenne. A SIG nem erõs a géppisztolyok kategóriájában. Ebben a kategóriában valami nagyot kell csinálni, ha valaki szeletet akar magának kihasítani.
Marketing az egész, ha jó a fegyver ezek nélkül a sallangok nélkül is el kell tudniuk adni, de így max csak annyit tudok elképzelni az egész koncepció mögé, hogy vedd meg 2000 dollárért az alap fegyvert, vegyél hozzá csöveket darabját 500 dollárért, mert az úgy jó lesz neked, nézd milyen gyorsan tudod cserélni, csak nehogy összekeverd a nagy cserebere közben, hogy .40SW-re töltött tárat raksz a .357-es csövû fegyveredbe.
Ezt lehetne még fokozni amúgy, ha olyan sínrendszert tesznek rá, mint amit a HK csinál, hogy a pisztolyaikra csak a saját gyártású kiegészítõk (lámpák, lézer irányzékok) rakhatók, amik két-háromszor drágábbak, mint kéne.
STANAG sár, na.<#hehe>#hehe>
357 SIG-re tervezni fegyvert, az gyakorlatilag egy halott kaliber
SIG fegyver, SIG lõszer. Nem hagyhatták ki.
A Glock is csinál abban a kaliberben pisztolyt. Szemérmesen csak 357-es, SIG megjelölés nélkül.
Néhány rendvédelmi szerv is rendszeresítésre érdemesnek találta.
Még érdekesebb lett volna, ha 4,6 és 5,7 mm-ben is van hozzá csõ.
The SIG MPX employs the SIG SAUERŸ battle-proven gas-operated short stroke piston system for unequalled reliability in the field, even under the most adverse conditions.
SIG SAUERŸ short stroke pushrod gas system -- reduced recoil, superior
reliability and reduced fouling
Closed, fully locked rotating bolt system -- providing maximum safety in case of bullet or water obstruction in the bore
Easily convertible to 9mm NATO, .357SIG or .40S&W
SIG MPX... THE NEXT GENERATION OF SUBMACHINE GUN IS HERE
KGP-9: a FÉG 9x19 mm-es parabellum kaliberû géppisztolya
A HMK alapján kiírt pályázatra három terv érkezett, 2 a HTI-bõl (1 tömegzáras rendszerû; 1 gázelvételes), 1 a FÉG-bõl (tömegzáras). A pályázatokat szakemberekbõl álló bizottság több fordulóban értékelte és a FÉG-bõl érkezett pályázatot tartotta a legjobbnak, a két HTI-pályázat pénzjutalomban részesült. A gázelvételes rendszert eleve megvalósíthatatlannak ítélték a bírálók, mivel azt feltételezték, hogy a 9 mm-es parabellumtöltény nem termel annyi gázt, amenynyi az automatika megbízható mûködtetéséhez mindenképpen szükséges.
kaliber.hu
Emancipate yourself from mental slavement!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Aki az indexen tájékozódik HT-ról, az sikeresen ember nem lehet. Gyakoraltilag azon a szakterületen, amihez értek (energetika és haditechnika), értelmesen hiba nélkül leírni bármit még soha nem sikerült nekik, még a legalapvetõbb dolgokat sem. Múltkor a cégnél a fõnökkel együtt röhögtünk, amikor egy mondatban három(!) tényt nem sikerült helyesen leírni a magyar gáztározókkal kapcsolatban. No comment...
Akarsz egy másik példát? Ott van fonak linkje. Okádni támad tõle az embernek. A Mi-28-ról egy kibaszott fotót sem sikerült feltennük ezeknek a balfaszoknak...
Még példa...?
Böffentettek egy ilyet.
Csak a legfontosabb tételeket pécéztem ki. Hányszor lett hosszabb, mint a cikk.
Szóval ennyit a srácokról. Iszonyatosan hülyeségeket hordanak össze, kis híja, hogy egy szeget nem kevernek össze egy csavarral...
Az index arra jó, hogy megtudd, hogy történt valami. Az, hogy mi, arra nem jó. Minden általam ismert területen baromásgokat írnak folyamatosan, ezek alapján én extrapolálok arra, hogy minden téren ilyen "pengék".
Rheinmetall Defence
Bár ez legalább megpróbált unánanézni, de a jelek szerint fingja nem volt szegénynek semmirõl, forráskritkua nuku, még közgáz oldalról is, ami vicc annak fényében, hogy:
Kyle Meema teaches business and law
Ennyi erõvel egy pék is írhatta volna... (Elnézést a HT-hez érõ pékektõl, ha van ilyen.)
A marine úgy jött ide, hogy kollektíven amcsit írtál, ami így azért elég pontatlan, mert ezzel az erõvel írhattál volna Springfield M1903-at is, hiszen azt is használják még...díszelgõ alakulatok.
Miért ne tudna egy hadsereg "egzotikus", elektromos elsütõszerkezetû fegyvert hasznosítani? Egy katonai mesterlövész nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy a szûk keresztmetszet a puska?
Ha egy civil olyan jól lõ, hogy már a fegyver a szûk keresztmetszet és ezért jobbat vesz azt megértem. Ha már a dombot majdnem eltalálja, de vesz villanypuskát, az nálam pöcsnövelés. Szerintem.
A Marine hogy jött ide? A SEAL-t is azért írtam, mert az egyenruhások közül õk szinte bármit kérhetnek, mégsem valami egzotikus kis szériás csodapuskát használnak.
Most hogy jön ide, hogy az ami baka mit használ? Ráadásul a Marine-oknál nincs is M4. Mi az hogy lõtéri pöcsnövelõ? Ha most egy civil szofisztikáltabb, drágább, minõségibb fegyverre vágyik, mint egy G.I., akkor az lõtéri pöcsnövelés? Még az US Armyban is vannak ilyen pöcsnövelõnek tûnõ egzotikumok, lásd JP Enterprises AR-15-ök, amiket a céllövõ elit használ, kiegészítõk nélkül darabja alulról és igen közelrõl veri az 1 millió forintot. Az AR-15 platform az amerikai haderõben az évtizedek óta töretlen intenzitású lobbi erõ miatt van még talpon, nem azért mert olyan hûdejó fegyver, bájdövéj.
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
Nem az extrém 10 tár/sec a kalasnyikovban championokról beszélek.
Én amugy ennél a gránátvetõnél, video alapján, azt mondanám, nem a hossza rövidült annyival, hanem stabilabbnak tünik a lõpozicio, nekem jobban megfoghatónak tûnik lövéskor a visszarugás- de tényleg rövidebb is valamivel.
Amugy érdekes eszköz, biztos van egy szûkebb piaca
Villany elsütõbõl én csak a géppuskáknál tudok, mikor valami gördülõ halálosztóba építik be. Pl a PKM-nek asszem a PKT.
Például a Remington EtronX.

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!
American 180
Mk V Sterling
Lanchester
vagy ilyesmi tárkialakítások. ez talán kiegészítõje a te kérdésednek.
Érdeklõdnék, hogy létezik-e hasonló kialakítású gépkarabély mint PAW-20 "Neopup". Elsõsorban a jobb oldalra kitolt elsütõszerkezetre gondolok. Ugye a legtöbb karabély pisztoly markolata "hagyományos módon" a tár mögött található (M4, G36, ACR stb.)
A másik elterjedt kialakítás a Bullpup, amit ugye szintén nem kell bemutatni senkinek. Ennél ugye problémaként jelölik meg az effektíve lassú tárcserét.
A pisztoly markolatban a rendelkezésre álló korlátozott hely miatt nem fér el a karabély lõszer, bár lehet van rá példa, de az eredmény nem lehet túl ergonomikus.
Csak felmerült bennem, de mért nem terjedt a Paw-20 hasonló kialakítás, hogy a markolat se nem a tár elõtt, se nem mögött van elhelyezve, hanem a tár jobb vagy bal oldalán egy moduláris markolat résszel?
Persze az egybõl látszik, hogy nem kétkezes - csak átszerelés után. De így sokkal rövidebb (Bullpup) hasonló de annál egyszerûbben újratölthetõ. Lásd MP7.
A másik, hogy létezik-e olyan elsütési rendszer ami nem mechanikai (hagyományosan), hanem elektromos. Leegyszerûsítve egy gombra gondolok ami nincs közvetlen kapcsolatban az elsütõszerkezettel, csak "kábelekkel".
Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!