95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Palinko
    ezt úgy írtad mintha rossz lenne a glock :D
  • Papichulo
    Nem lenne praktikusabb 8 loszernel nagyobb tar CQB-nel?
  • qtab986
    Máshogy fogod.
    :
    Mit fogsz másképp? Markolatot?
  • qtab986
    Igaz és igen, az MR93-re.
  • aksurv2

Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2015.04.06. 13:35:40
  • aksurv2
    Akinek az élete függ a fegyvertől és van lehetősége fegyvert választani, az nem igazán törődik, a nemzeti hagyományokkal. Olyat választ ami lehetőség szerint egybe hazajuttatja. Chris Kyle konkrétan leírta, miért .45 és miért Springfield TRP Operator. Az M9 nem valami jó fegyver. Volt kezembe, bár nem lőttem vele, vastag, rossz a sütése, nehéz. Ennél még egy Glock 17 is messze jobb. Szerintem.
    A pisztoly egyáltalán nem lényegtelen harctéren. Épület harcban átvizsgálásnál stb. jobban használható, nem takarja ki fél szobát 5 m belül meg mindegy, hogy melyiket használod.

Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2015.04.06. 13:31:12
  • Master91
    azt hittem bekapja valami a haját legalább
  • JanáJ
    Miért lenne egyforma? Máshogy fogod. Amúgy az M4 ebből a szempontból nekem bejön (a nintendó gombot leszámítva)
  • Gunslinger
    A revolvereknek jellemzően dobnyitójuk van, nem tárkioldójuk. :) Az MR 93-ra gondolsz amúgy?
  • qtab986
    Ha már a kezelőszervek témája előkerült. Valahol az is érdekes, hogy mintha fel se merült volna a szándék, hogy pisztolyoktól a puskákig a kezelőszervek azonosak legyenek. Csak az egyik Manurhin revolver és az AR-15 és azon alapuló fegyverek jutnak eszembe, amiken a tárkioldó kb ugyanott van.
  • qtab986
    Locsolás
  • Garga Pitic #67641
    Szerintem Cessna 140, de a törzs és függőleges vezérsík átmenete nem szögletes, hanem a 170-hez hasonló ívű.
  • molnibalage83
  • Palinko
    Invalid Attachment specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
  • molnibalage83
    Ez milyen gép lehet? Egy kinti fórumon kérdik.
  • pinnacle
    Sziasztok!
    Hátha ti jobban tudtok keresni vagy esetleg van valakinél elfekvőben egy két galléria.
    Keresnék iraki vagy afganisztáni gallériákat, fotókat amerikai tűzszerészekről, ezen kívül Cougar vagy Buffalo járművekről is keresnél.

Esetleg van jó gallériátok iraki v. afganisztáni harcokról?

Köszi, üdv: :)
  • ximix #67636
    A Colt az amerikai nemzeti történelem része "Yeehaw", a legtöbb ilyen új állam foggal-körömmel ragaszkodik minden nacionális dologhoz, ezek általában felül írnak pár racionálisabb érvet .
  • Gunslinger
    Sportcélra jellemzően már a 2011-es frame a divat, az 1911 nem igazán. A tárkapacitás nem kicsi, sőt a 9x19 mm vagy .38 Super kaliberben 18-20-as tárkapacitással is bírhat a kétsoros tár miatt. .45 ACP-ben is jellemzően 13-14 belefér.

Sportcélra leginkább a szituációs ágak jellemzőek. Hogy miért jó? Kis millióféle kaliber választék, brutális tárkapacitás, nagyon jó tuning alap, jó modolhatóság ezáltal a reszelő bajnokok álma, komplett iparág épült arra, hogy különböző kiegészítőket gyártsanak hozzá és nem csak az USA-ban! Mindenféle kaliberrel, csőhosszal, irányzékkal, sütéssel elérhető ma már a 2011.
  • JanáJ
    A katona azt hordja amit kap. Nem tudom miért cserélték, lusta vagyok kigooglizni. Szerintem a Beretta jobb választás béke időben, mikor a katonai rendész oldalán fityeg, ez a felhasználás 90%-a lehet. Harctéren meg nem hiszem hogy sokat használják. Akin oldalfegyver lóg, a mellett csak van pár karabélyos (felettük meg a komplett erforsz). Szerintem nehéz és már van egyszerűbb, de seregen belül már tudnak fegyvert kezelni. De az érzelmi részt nem tudod kivonni belőle, nehogy már ne amcsi pisztollyal terjesszék a demokráciát. :-)
    Sportlövészetre miért jó? Melyik ágában? A kis tárkapacitást és nagyobb kalibert hátránynak gondolnám.
  • aksurv2
    "Asszem a srác nem egy átlagos rendőr vagy katona szintjén volt. SEAL-nél is láttam fotón 1911-est, ettől még nem ez a legideálisabb. Szerintem. Ha nem értesz egyet, mond miért? A kalibert hagyjuk."
    70 évig hordta az átlag amerikai katona. Nem okozott gondot. Cső alá töltve simán hordhatja bárki. Nem az mondom, hogy ideális, de azt sem hogy elavult. Egy profinak meg az egyik legjobb eszköz, nem véletlen sportlövészettel való rokonság, egy elit egység katonájának hasonló feltételek között kell használnia a valóságban, mint amit sportból kell egy sportlövőnek, csak ő nem papírra lövöldöz.
    Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2015.04.04. 22:45:39
  • Palinko
    azért megmutathatta volna rendesen is, hogy megfordítja és lassan a kamera előtt lenyomja, de azért tisztán és érthetően látszott mi van, érdekes a legkisebbnél legjobban.
  • JanáJ
    Asszem a srác nem egy átlagos rendőr vagy katona szintjén volt. SEAL-nél is láttam fotón 1911-est, ettől még nem ez a legideálisabb. Szerintem. Ha nem értesz egyet, mond miért? A kalibert hagyjuk.
  • aksurv2
    Cris Kyle egy TRP-t használt, amíg szét nem lőtték rajta. Raidereknél ez van rendszeresítve. Legalább öt aktív tagot ismerek akinek ez az önvédelmije.
  • JanáJ
    Vártam, hogy valaki jön a sportlövészettel, de az megint más világ. Én arról beszéltem, hogy rendvédelemre nem jó a 911. Szerintem.
  • aksurv2
    Ha megengeditek erős tévedés az gondolni, hogy a 1911 rendszer elavult. Ha az lenne akkor nem ezt használnák a legjobb lövők.
    A SA fegyverekkel lehet leggyorsabban a legpontosabban, és legnagyobb tűzütemmel lőni. Alapvetően már a fegyverre ráfogással kibiztosítják a fegyvert, és hüvelykujj végig a biztosítón nyugszik. A marokbiztosító pedig elég jól véd le esés és más vétlen sütés ellen.
    Egy CZ rendszerű fegyvert senki nem hord C&L módon, főleg ha jobb sütés miatt nincs benne passzív ütőszeg biztosító.
    Revolverező fegyver. Sokkal többet kell vele foglalkozni, hogy megtanulj vele lőni. Eléggé szívni szoktak még a sportlövők is ha 20 méterre kirakott kisfémet kell leszedni az első revolverező lövéssel.
    A legrosszabbak kiképzés szempontjából a szánbiztosítós SA/DA. fegyverek. Ha valami elavult akkor ezek. pl. beretta.
    Én alapból strikeres fegyvereket preferálom. Egyszerűek mint faék, nem kell semmit nyomkodni rajtuk, és ha egyszer megtanulsz velük lőni akkor egész jól használhatók, viszont egy versenyen hátrányba vagy az SA fegyvert használókhoz képest. Nem véletlenül külön divízió a kettő.

Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2015.04.03. 20:04:13
  • qtab986
    Melyik HK-ra és Walterre gondolsz?

Majdnem az összesre, amit a '90-es években és az után terveztek. A Walther PPX és PPQ kivétel, nyomógombos tárkioldósok.

• ximix #67626
    Сухой Т-50 és ..

• JanáJ
    Az a jó ha nem értünk egyet, legalább megvitatjuk. :-)
    A videón látható technika nem széles körben elterjedt és szerintem nem is lesz az. A rendőröknek vagy nicns idő/pénz rá, vagy ha van nem erre fognak fókuszálni. A katonáknál meg kutyát nem érdekel, mert nem ez a fő csapás irány.

Melyik HK-ra és Walterre gondolsz?

Szerintem még egy kezes lövést sem oktatnak a rendőröknek. Ez nem SEAL. Ha téged meglőnek, majd lő a másik két tucat zsaru. Szerintem sokkal fontosabb a lelki/szellemi felkészítés, hoy tud kezelni a szitut. Szerintem.
    Bőven elég, hogy a Glock átszerelhető.
  • qtab986
    Nem értek egyet. Ez nem Costa-ról szól, hanem egy technikáról, amivel használni lehet a pisztolyt. Egy kézzel is. Bármelyikkel.

A kétoldalas tárkioldó zavaró lehet az esetek többségében, mikor az erősebb kézzel használod.

Ez minden tárkioldóra igaz? Az újabb Heckler & Koch és a Walther pisztolyok tárkioldója nem nyomógomb.

De ezt a dolgot máshogy is nézhetjük. Megkérdezem. Milyen érv szól amellett, hogy egy pisztolyt csak egyik kézzel lehessen teljes értékűen használni? Hogy csak jobb kezes legyen, vagy csak balkezes. És ne foglalkozzunk most azzal, hogy van olyan pisztoly, hogy (csak) a tárkioldó átszerelhető néhány perc alatt a másik oldalra. Ki tud felhozni érvet?

Hát azért nem nevezném nüansnyinak azt az eltérést, hogy a orosz tipusú gépeknél a horizont a fix pont és a gép sziluetjét mozgatják a mühorizonton és a HUD-on, mig a nyugati gépeknél meg a gép a fix pont és a horizont mozog .

Tehát pont forditva csinálnád a bedöntést ha egy megszokott keletiből egy nyugati gépbe csak ugy átülnél.

Aki az egyik sztenderd szerint tanulta meg a műszereket használni az ne vezethessen más sztenderd szerinti gépet. Erre csak ez a megoldás van. Vagy képezze át magát, ha át kell ülnie mondjuk SU-35-ből F-16-ba.
    Egy ország légierője gondolom egy sztenderd mellett kötelezi el magát. Nem tudom, de gondolom a szárazföldi kína az orosz rendszert használja, pl. a magasságot is méterben számolják és hasonló. Tajvan meg a másikat, amit a nyugat használ és például lábban számolják a magasságot. Mivel nem cserélnek repülőgépeket ezért nem okoz zavart az eltérő sztenderdjük.
  • Pluskast
    Köszi az infót!
  • [NST]Cifu
    Igen van, a Type 039A/C / Type 041 (NATO: Yuan-osztály) exportváltozatát "S20"-ként árulják 2013 óta. Ez egy kisebb, egyszerűbb verziója a Type 041-nek, alaphelyzetben AIP nélkül, de akár azzal együtt is. A fegyverzet, szonár és tűzvezető rendszer a vevő igényei alapján változhatnak, tehát nem csak kínai rendszerekkel vásárolhatóak meg. Már tavaly szó volt róla, hogy Pakisztán 6db S20-ast vásárol, miután a Scorpéne-osztályra szóló üzlet kútba esett (nem tetszett nekik, hogy Indiának is eladták a típust).

Egyébként a Type 041 / S20 bizonyos szintig egy Projekt 636M Kilo másolat, minimálisan módosítva, szóval az oroszok megint morcosak lehetnek. :)

Adatok:
    Hossz: 66 m
    Szélesség: 8 m
    Merülés felszínen: 8.2 m
    Vízkiszorítás felszínen: 1850 t
    Vízkiszorítás lemerülve: 2300 t
    Csúcssebesség víz alatt: 18 csomó
    Hatótáv: 8000 tengeri mérföld @ 16 csomó
    Max. járőrözés időtartam: 60 nap
    Személyzet: 38 fő
    Max. merülési mélység: 300 m
    Fegyverzet: 6x 533mm torpedóvető-cső, 18 torpedó/hajó elleni robotrepülőgép

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.04.03. 10:27:08
  • JanáJ
    Persze Costa egy tipikus egységsugarú zsaru, vagy katona...
    Van aki túlélte 10e méterről a zuhanást, de az sem gyakori. :-)
  • Pluskast
    Vajon milyen típusú tengókat fognak eladni nekik a kínaiak? Van egyáltalában olyan saját tengeralattjárójuk amit exportra szánnak?
  • qtab986
    Ha a gyengébb kézzel kell használnod, akkor jó eséllyel úgyis le kell tenned a fegyvert a tárcseréhez, mert nincs mivel elő venni a teli tárat.

0:44-0:47 másodpercig tart, amit mutatni akarok. Volt egy olyan videó, amin embereket oktattak és jobban látni ezt a módszert de nem találom. Talán törölték.
  • ximix #67618
  • ximix #67617
    https://youtu.be/RhsylnKRdUo?t=40s
  • Palinko
    F 35 sisak, hűha
  • ximix #67615
    http://www.coatingspromag.com/articles/other/2014/11/into-the-coatings-anti-slip-deck-coatings

http://www.nstcenter.biz/writeup.aspx?title=Flight%20Decks,%20Hangar%20Decks%20and%20Vertical%20Replenishment%20Decks&page=NavyCommunityAppExtShipFlightHangarDeck.html

valami hasonló löttyök lehetnek
    http://www.farwestpaint.com/Catalog/INDEX2-1.html

Szerintem
    Amit linkeltél az egy fémszóráshoz hasonló eljárás, olyan mint egy festékszóró csak a szórófejnél elektromos ívet hoznak létre amin keresztül történik a szórás és festék helyett alumínium és cink por van, ami megolvad az ívben és nagy sebességgel rákenődik a felületre, hőfokánál fogva beleég a felső rétegbe így igen tartós, de szerintem ez csak amolyan alapozó réteg a fémre rozsda ellen annyi előnnyel hogy az Al és Zn miatt a hőt nagyobb felületen osztja el mintha sima vas lenne.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.04.02. 17:21:33
  • JanáJ
    Gondoltam, hogy nem ecsettel viszik fel. :-) Csak a hajókat sokat ápolják mert nem túl baráti közegben működnek, gondolom ez egy vállalhatóbb megoldás, mint a betonozás.
  • [NST]Cifu
    Ez azért nem "sima" festék, hanem egy speciális eljárással felvitt hőálló festék. Itt lehet olvasni az eljárásról. Magáról a hővédő anyagról viszont nem találtam semmi részletesebb leírást...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.04.02. 16:45:14