Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ha valaki tud hozzá egy "varázslatot" hozzám vághatná 😛
A demoban (az letölthetõ, használható) vagy 9 féle fegyverrel lehet kipróbálni, szétszedni, összerakni.
Katt
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
@Rue: nem a technikai megoldást nem vágom, hanem nem tudom ezt hogy papírozzák, hogy pl egy magyar felségjelû, közös tulajdonú gépet egy holland tankolja. Bár lehet hogy a repórák mellett az átadott keró már nem olyan jelentõs összeg. Meg nem gondoltam, hogy a tankernek is fent kell tartani a képességét.
@Molni: Angol f-22 pilóta miért? Ez olyan mint a francia - ami hordozós kereszt képzés?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Történetesen van Magyar pilóta is.
A hivatalos oldalukon a cikkben itt épp egy Bulgár volt a pk.
A tankereknek is kell a gyakorlás , igy van, hogy csak azért repülnek, hogy tankoljanak a levegõben.
Az ok, hogy technikailag képesek rá, de hogy oldhatják meg. A két szemünkért tuti nem emel tankert mondjuk török o, vagy francia o.
Biztos hogy nem csak amik repülik? Mert senki másnak nincs C-17-e a SAC tagok közül. Nekem nem tûnik logikusnak, hogy pl: a finnek kiképezzenek valakit egy magyar felségjelû gépre. Ettõl még lehet igazad.
HA nem tudnának levegõben utántankolni, akkor a nagy távolságú szállitások hogy oldanák meg?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A két gép a legkisebb mértékben sem hasonlít egymásra, legyen bármilyen irányból a rálátás. Se a szárnyforma, se a beölõk helye és mérete, a vezérsíkok se, stb.
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
Gondolom hallottatok már az Aviadartsról, ami egy verseny a harcirepülõk között Oroszországban. Ennek van egy tankos verziója, a tankbiatlon. Most fogják megrendezni zsinórban másodjára július 26-tól, és 13 ország küld versenyzõket rá, hogy összemérjék tudásukat. Itt van egy kis videó a múltkori versenyrõl, szerintem eléggé érdekes: http://russia.tv/video/show/brand_id/47023/episode_id/662283/video_id/662283 Az elsõ eseményen mindenki egy modernizált T-72-est használt, de azt írják hogy ezen a VB-n az országok a saját tankjaikat hozzák el.
Vélemény?
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
Leesett a pofám, azt hittem ilyet csak francia katonai reptereken meg ruszki/ukrán etc. repnapokon látni.
A Minigun elméleti tûzgyorsasága 3000-4000 lövés/perc. A videón kb. folyamatosan lõttek, vágásokkal. Akkor szerinted a darálópuska ellõtt 2000et, mert feltételezed egyszer sem táraztak újra? Van 4500-as lõszerkonténer is a minigunhoz. 3 percig tüzeltek, tegyük fel vágás szüneteiben újratárazva. 3x3000, csak a két minigun kiköpött 20K lõszert, + a 2x4 géppuska. Amik azért a 3 perc alatt dettó ki tudtak küldeni gond nélkül tárazással hasonló mennyiséget.
Ettõl még igazad van, JanáJnak meg nem.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
De számoljunk. Nem keresem most vissza a videót, szóval írom mibõl indulok ki, ha te máshogy emlékszel akkor szólsz majd.
Volt két csónak, csónakonkét 1 darálóspuska az elején, meg 2-2 szaporapuska a két oldalán. A mozzanat nekem - nem szagértõnek - amolyan beleszaladtunk-odabaszunk-lelépünknek tûnt, újratöltésre nem emlékszem (nem is különösebben szokás ilyen esetben). Szóval amondó volnék a darálós elküldött 1000-t, de számoljunk 2000-rel, a szaporák meg egyenként 100-at, de számoljunk 200-zal (majd valaki sasszemû, akinek van kedve, visszanézi a dobozok méretét). Tehát csónakonként elment 10k, azaz összesen 20k géppuska lõszert lõttek el.
20k géppuska lõszer lótúró. Egy lövészzászlóalj egy lövészetén megy el ennyi, mire végigzongorázza csak az egyéni lõgyakorlatokat. Eleve van ugye kb 30 géppuskás akinek lõnie kell, ezekhez tartozik ugye legalább másik 30 mezei nyúl akinek másdbeosztása a géppukka, és ott van a 30 kupolanyuszi a BTR-hez. Lesz aki újratáblát is kap. Tehát összesen egy zászlóaljnál van majd 100 ember akinek ezért vagy azért lõnie kell.
ehhez hozzáadódhat a szakalap végén az újoncok lövészete amikor lõnek minden gyalogsági fegyverrel vagy a nem lövész alegységek másodbeora való felkészítésének lövészetei.
Namost nem egy lövészzászlóalj van az országban ugye és azok nem évi egy lövészetre mennek ki.
No de nem is ez a lényeg számomra, hanem az, hogy azé' csak voltál te is olyan faszagyerek, hogy egy ami propvideóból is azt tudod kihozni, hogy bezzeg a magyar sereg milyen fos... Amúgy az, de ha már olyan hozzáértõnek szeretnél tûnni aki ezt meg tudja ítélni, legalább olyat mondj ami igaz. Hidd el van elég olyan oldala a seregnek amibe teljesen jogosan lehet belerúgni. A gyalogsági lõszer megléte (egy-egy nem-alapvetõ típus kivételével)pont nem ilyen.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A második idõszak és a harmadik idõszak is kiment lõni az újoncokkal. (Én nem mentem ki, nem akartam a csúzlit dzsuvázni)
Azt is írtam, hogy én híradó voltam (R142 mûszerész, majd rádiórelé ápk.), nekünk valójában nem is kellett volna több; nem harcoló, hanem harcbiztosító alegység voltunk.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Állítottam a 3 éles lõszeres mókát, lett belõle 6 és 9. Azta. Lényegében porig aláztam magamat. Hiszen 3x annyit is ellõttek a fiaink az utolsó sorozás után. Lehet, hogy hülyeséget állítottam? Nem hinném. A 3 ugyanannyi mint a 9. Semmi.
Akkor mégse kövezzetek meg rambó írnokok. =)
A lézeres rendszer elsõ próbáiról van némi belsõ anyagom, mert egy barátom részt vett a mûszerek fejlesztésében
https://www.cubbyusercontent.com/pli/Film.wmv/_8db741ab680b436983812bd32397b52c
A halál csupán a kezdet...
Amit linkeltél lézeres lõszert azt sztem csak a fegyver irányzék beállitását segiti, hogy a csõben bekapcsol a lézer és igy pontosan látod hogy hova menne a lövedék. ehhez már lehet állitani az irányzékot, hogy nem kell ellõni 100 lõszert mire megvan a megfelelõ beállitás.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
20 volt egy magyar cég ami ilyen lézeres gyakorló cuccot gyártott. Lézeresre módosított (hatástalanított?) P9RC-vel. De azt hiszem csináltak AMD-set vagy valamilyen AK–63-asat. Ezekkel mi lett? Raktárban porosodtak?
Engem híradónak képeztek ki, de a 9db-os után (néhány hónappal) volt egy kötelék lövészet, azt hiszem, 20db lõszerrel. (Meg extra dolgok, pl. versenyek)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Igen a soros idõben 3 egyes és 6 rövid szorozatban(gyak 2x3) volt a leosztás , ugyan ez PKM-nél csak ott egy hevederbe kellett a lõszert úgy betenni hogy az elsõ három löszer között 1 helyet ki kellett hagyni, hogy fel kelljen húzni a lövések után .1db NYeles gránát dobás, 1 75g-os trotil robbantás és egy 22kgos kocsibejáró robbantás megszemlélése, ennyi volt a harcászati rész .MEg UAZ,Gaz-66 és Ural vezetési gyakorlatok ami a 3 hónapos alapkiképzésbe belefért, a maradék 6 hónap meg csapatnál volt.