95080

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Trojan Armoured Vehicle Royal Engineers
wiki
A tutit nem tudom, de szerintem változó a megoldás ha csak egy nagyobb árokról van szó ahol egy ilyen köteggel áttudnak kelni ott manapság nemes egyszerűséggel bedózerolják, a mai harcjárművek sokkal jobban motorizáltak.
Ha köves, sziklás vagy betonárok, akkor lehet jó az ilyen rőzsenyaláb esetleg, de manapság arra meg ott vannak a hídvetők.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.20. 18:37:31 -
ToxiMaxi #94919 Köszi! Megtaláltam közben én is ugyanezt, csak egy letölthető formában, de a szó annyira ritkán használt, hogy kb. 1 órányi folyamatos keresés után találtam rá. Ami fura, hogy ha konkrétan a szóra (pőzs) keresek rá, akkor több helyen is népies kifejezésként szerepel. Nem tudom, hogy manapság használnak-e árkokon átkelésre valamilyen "modernebb" töltőanyagot. -
2000 Hungarian military terms, their English meaning and definition in Hungarian language
pdf
"pőzs /fascine/ : nyalábba kötött vesszők, gátak, védelmi berendezések építésére használják"
The Churchill Tank - A Visual History Of The British Army's Heavy Infantry Tank 1940-1945
pdf
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.18. 19:16:29 -
ToxiMaxi #94917 Még egybe belefutottam, ezúttal tank "Churchill AVRE with Fascine Carrier" mi a magyar megfelelője a fascine-nak? Már 1 órája keresgetem a neten, de csak ágnyaláb, meg hasonlóan ismeretlen szavak jöttek ki. Ha jól értem a fascine ez a rőzseszerű cucc, amivel a lövészárkokat töltötték fel hidalták át, de magyarul nem találok rá semmi értelmeset. -
ToxiMaxi #94916 Igen, a B-52 kapcsán én is megtaláltam, jó magyar megfelelőt viszont nem találtam rá, az újrahajtóművezett kicsit furán hangzik. -
JanáJ #94915 Tippre mikor új,modernebb hajtóművet kap. Pl most a Buff. Kevesebbet fogyaszt, kevesebb karbantartást igényel, erősebb, stb. -
Lehet már te is találtál azóta magyarázatot, de itt van két link
To Re-Engine or Not to Re-Engine: That is the Question
speednews.com
In Thrust We Trust: To Re-Engine Or Not To Re-Engine The B-52 Fleet…Is That Still The Question?
avgeekery.com -
ToxiMaxi #94913 Repülőgépeknél a re-engined az pontosan mit szokott takarni? Van valami magyar megfelelője? -
JanáJ #94912 Sziasztok! Van bárkinek bármilyen felületes infója, hogy hogyan alkalmazzákaz ukránok a légvédelmüket a ruszki CM-ek ellen? Tudom ezek érzékeny infók, de hátha olvasott valaki róla. A kapott NASAMS és IRIS_T SL ütegek mekkora területet tudnak lefedni? -
"ohhh shit"
-
gafzhu #94910 Vagy csak meghalt/súlyosan sérül a pilóta vagy meghibásodott a vezérlés. -
SZUsszan #94909 Jópofa urban sniper álcázások -
ToxiMaxi #94908 Köszi! -
-
lineáris tolózár ?
link
zársín ? ha ez mint alkatrész, amin vagy amiben a zárszerkezet halad
M242
"This paragraph provides an overview of the firing operation of the M242machinegun.
When a trigger signal is received, an electricmotor drives the track and bolt assembly and the feeder."
https://manualzz.com/doc/42419050/maintenance-of-the-m242-automatic-gun
https://www.bevfitchett.us/m242-automatic-25mm/no-acz.html
passz
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.04. 19:19:16 -
ToxiMaxi #94905 Egy puska esetén a "bolt track"-nek mi a magyar megfelelője? -
Itt az M1 Abrams új változata
sg.hu -
So this is in split Croatia. I know we (Croatia) don't have bad boy like this one. So who's is it
HMS Defender D36
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.01. 18:26:10 -
SZUsszan #94902 Jó kérdés. Gondolom élve nem jutottak volna ki a területről, ezért próbált minél közelebb repülni a saját oldalához. -
Szemlátomást egész jól bírta még egy ideig, miért nem szállt le rögtön? -
-
SZUsszan #94899 -
SZUsszan #94898 -
militavia #94897 A Szu-25 és A-10 felszopása legendás sérülésállóság terén.
Amikor SV idejéből találsz olyan Hornet és Jaguar képeket is, hogy ehaj.
A szomorú igazság az, hogy MANPAD találat feletti túlélést eléggé nagyítóval kell keresni...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.10.25. 09:37:02 -
az egyik oldalon már azt is irták, hogy ez még juniusban valahol oroszországban történt és egy villanyvezetéknek ütközött, tehát nem a háboruban történt. ha megnézzuk a függöleges vezérsik középtöl hiányzik -
Érdekes, a Szu-25 amúgy elég jó túlélő repcsi.
A videón a szárnyak mintha meglennének, ellenben a függőleges vezérsíkból mintha hiányozna és az egyik (vagy talán mindkét) hajtómű komoly narancs lángcsóvát húz, de hogy ez valami újraindítási procedúra miatt van vagy találat miatt azt nem tudom.
-
ami nekem elsöre furcsa, hogy a katapultálás elött nem középre pröbálja felvenni a helyes testtartást, hanem mintha elhajolna bal oldalra és elég gyorsan pöröghet a gép utána ha kb 10m-re a katapultált pilotátol már hanyatt helyzetbe van a gép.
szu25 -
militavia #94893 MANPAD IR SHORAD esetleg OSzA.
A videó alapján a gép szárny mintha úgy ahogy van leszakadt volna. Azért ehhez egy MANPAD szerintem kevés. -
SZUsszan #94892 Sajnos nem látom jól mi történt, de amikor katapultált akkor a gépe már lángolt. A kérdésem az, hogy vajon műszaki hiba okozta, vagy manpads? -
-
militavia #94890 Este 7-től premier.
-
militavia #94889 Azért egy "apróságot" ne felejtsünk el.
A videókon nyilvánvalóan csak azt mutatják meg, ami sikerült.
Ami nem, azt nem... -
SZUsszan #94888 Elég konkrétan death from above.
Ha jól látom, telibe találta, iszonyat mi pontossággal tudják ejteni a bombákat ezekkel az imprivozált drónokkal.
-
militavia #94887 Elég sok repcsire volt...
-
Ez nem Mig-es, de mintha lett volna videó róla az Aeroparknál vagy csak képzelem...
A Malév első pilótaképző szimulátora
iho.hu
-
SZUsszan #94885 Király, van róla esetleg valami videó? -
ilyen volt a Mig-23-as szimulátora is , egy kis terepasztal felett mozgatták a kamerát és azt látta a kabinba a pilota -
SZUsszan #94883
Ezt de kipróbálnám! -
Grad-1 | Többszörös indító rakétarendszer rádióbiztosítékkal
"Lefogadom, hogy idáig kevesen hallottak a Grad-1-ről, és ez nem meglepő, hiszen nagyon keveset gyártottak belőlük - csak körülbelül 500 darabot, és ennek megfelelően használták őket. De valójában ez a tengerészgyalogság ezredágyúja, amely általában meghatározza a Grad-1 ritkaságát"
Танк Т72Б против железобетонных стен / T72B tank vs concrete walls
-
SZUsszan #94881 https://www.portfolio.hu/global/20221006/elkepeszto-mentoakcio-ukrajnaban-meg-egy-javelin-raketat-is-tulelt-a-pancelos-de-kihuzta-a-bajbol-bajtarsait-571265?fbclid=IwAR33rxLTx1gl_gABXieTM99DwO-7_JajZbG840_5ggXFE-6u0v0v3O5dUgo