95140

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #16113 Szerinted létezik , hogy az N-t kimondottan éjszakai harcra optimalizálják ? -
SZU #16112 Igen emléxem rá! Mit ütne, ha kiderülne, az M4-el csinálta ezt =). Persze, a lőtáv harárán és mondjuk reddottal, vagy nyílt irányzékkal =]!
Egyébként itt nagyon szép torkolattüzek vannak! -
Asszem január elején írtam róla, hogy ez lett most az új csúcs a "kis" teljesítményű (tehát nem 12.7mm-es) mesterlövészfegyverrel elért találat terén. Akkor is M24-et említettek. Valószinüleg azért M4-el "pózol", mert akkor éppen az volt kéznél, vagy azt jobban szereti, mint az M24-et. :) -
de akkor miért nem M24 van a képen miért M4
-
SZU #16109 Lehet, hogy vicc fotó, de akkor is jól néz ki! =)
Tudom, hogy nem ő tartja a legmesszebb találat rekordját, de így is szép munka! -
Cat #16108 8-26-03 From Sgt WKM:
This is actually an M109 Self Propelled howitzer which has a 155mm canon and a range of over 30km with a kill radius of 100m and can make a crater of over 50m with HE shells. As for the object it is parked behind, I have no idea what the hell it is except that it could be used to test muzzle velocities and calibration perhaps, or is someone's idea of a joke photo. -
Cat #16107 szerintem ez egy kuki :) -
SZU #16106
Ez most valóban egy silencer?? =)
Valaki tud esetleg egy kis történetet mesélni az stg45-ről? Nem is tudtam, hogy létezett a terveken kívül. Mivel volt jobb a 43/44-nél? Mert csúnyábbnak csúnyább =) -
Most találtak az infoparkba egy 500kg amcsi rombolóbombát:) Vidáman fényképezkednek a tűzszerészek vele...:) Tenakodnak erősen...:) -
és még csúnya is :) -
Abból a változatból (Ka-50-2 "Erdogan") csak makett készült, repülőképes változat még nem. És lehet soha nem is fog...
[center]
Ka-50-2 makett -
StarFist #16102 Nem értem ezt a mizériát a Ka50-el. Tudtommal létezik belőle egy egymás mögötti üléses két személyes verzió, amit a török légierő tenderjére készítettek/neveztek be. -
-
LizardX #16100
-
Ha már a szkennelt képeknél tartunk:
-
Hamarosan megkezdődik a Mi-28N tesztelése oroszországban. Anno a Kamov és a Mil iroda késhegyre menő küzdelmet folytattak a szovjet hadsereg Mi-24 váltótípusának szánt gép létrhozásáért. A Kamov Ka-50 több téren is alapos újításokat hozott (kezdve az egyfős legénységtől), és meggyőzte az szovjet/orosz tiszteket, hogy az lesz a következő harci helikoptertípus, amire szükségük lesz. A Mil iroda minden politikai kapcsolatát latba vetette, hogy a tendert újraértékeljék, háromszor futottak neki, de mindháromszor a Ka-50 lett győztesnek kikiáltva. Úgy tünt, hogy a Mi-28 a szemétdombon végzi, mivel a gép külföldi megrendeléseket sem kapott, ráadásul a pénzhiány miatt a fejlesztése sem lett befejezve. Igaz, a Kamov sem örülhetett maradéktalanul, mert a Ka-50-ből évi átlag két darabot szállíthattak csak le az orosz hadsereg rossz anyagi helyzete miatt. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, az éles harci repülések Csecsenföld felett kínos problémára világítottak rá - hiába a Ka-50 fejlett robotpilótája, az egyetlen pilótát egyszerűen túlterhelte, hogy a gép vezetésén túl a navigációval, a célok azonosításával és leküzdésével is neki kellett foglalkoznia. Első körben felmerült, hogy az eredetileg kiképzőváltozatnak szánt Ka-52 lesz inkább favorizálva, ám a Mil iroda ekkor újabb sikert ért el - a csigalassúsággal haladó fejlesztések felvázoltak egy északai bevetésre is használható változatot, a Mi-28N-et, és ezzel újra kilincselni kezdtek. Nemrég döntés született, hogy az orosz hadsereg új fő harci helikoptertípusa a Mi-28N lesz. Igaz a várakozások szerint 2010-ig így is csupán 50 darabot adnak át, sőt, a rendszerbe állítás előtt még magát a fejlesztést kéne befejezni, mivel még valójában annak is csak az elején jár az iroda (noha több, mint 10 éve dolgoznak a Mi-28N változaton). 2005 decemberében elkészült az első előszériás-prototípus, amit még kettő fog követni, a berepüléseket pedig idén márciusban kezdik el. Várhatóan 2007-ben kezdődhet meg a sorozatgyártás.
[center] -
az bizti hogy a felvonulásos szkennelt mert szamárfüles a jobb alsó sarok de az a lényeg hogy látszik a színeken milyen öreg felvételek mint ahogy a filmeknél is látszik melyik készült kb 30 éve
-
nem is a te hsz-edre válaszoltam hanem a Gerzsonéra mert szerintem ő is csak online lövöldözik mint én 
-
harcu #16095 Egyébként a szírek ekkor még Pz IV-eseket vetettek be. -
harcu #16094 A 67-es háború volt at utolsó, amikor Shermaneket még harckocsiként vetették be, bár már ekkor is a tartalékot képezték, nem a főerőket. Ekkorra viszont már többet átfegyverezték 105 mm-es lövegre, de még voltak francia 75mm-es löveggel szerelt példányok is. Ezután ezt a szerepet átvették a zsákmányolt szovjet tankok. -
Képzeld, én nem csak a búcsúban lövöldöztem/lövöldözök, de ettől még nem szólom le a másikat!
-
És ha scanelték ? :) -
előbb írták hogy azok és ahogy elnézem a képek minőségét kb. 70-es 80-as években készülhettek
-
Lehet hogy BF-zek de nem vagyok te aki leszolja a másikat mert Ő például a BFV-t szereti és tudod nem csak a DC-van a világon, ja és még anyit hogy ezek nem II.vh. "szarok" -
ne nyalizzál nekik te is csak bf-ezel lőni max a búcsúba lőttél 
-
Csatlakozom... -
no comment -
Cnut #16086 De a maximumot kihozták ezekből, vagy még többet is! -
katz #16085 A II vh után "pár 100" zsir új, a gyárból kikerülő tankot leselejteztek amcsi zsidó tisztek és ócskavasáron szépen eladták az ujonnan alakuló Izraelnek. Később ezt az ami kormány megtoldotta még párral, és ugye mivel másuk akkoriban nem nagyon volt, ezeket meg a zsákmányolt technikát használták. Ma már azért van pénzük/lehetőségük fejlettebb rendszerekre is. -
én csak DC-tem az ilyen régi szaroknak nem ismerem a nevét
-
M4A1 Sherman tank aljának néz ki ha jól láttom. -
ugye ezek nem a ll.vh-s tanknak az alja
-
Cnut #16081 Megint csak Izraelből, variációk egy témára:
-
harcu #16080 Ha azt vesszük, hogy a zsidók a komplett Mirage XXX tervdokumentációját ellopták, és azt kezdték el gyártani Kfir néven, igen, akkor van köze a Mirage-hoz. :) -
szerintem a donald kacsásítás amerikaibb megoldás lenne
-
haxoror #16078 Ez az arcvédő szinte kiált azért hogy cápafogakat rajzolanak rá az unatkozó katonák!
-
Itt van pár jobb kép a korábban bemutatott FAST arcvédőről:
Itt pedig a vele kapcsolat apró probléma - nem lehet tőle rendesen használni az irányzékot, mivel egyszerűen nem tudja az ember az arcát a válltámaszhoz, pofadékhoz nyomni. Persze van megoldás - ha egy tornyot húznak fel a fegyverre az optikai irányzék számára.
[center]
-
kamov #16076 A kicsi, (6-10) jelölt tárban a puskagránát lövéséhez kellő vaktöltények szoktak lenni. -
-MIrage??
-Mirage Mirage hát a kocsi rázs:D -
Cnut #16074 Én meg már találkoztam Kfir pilótával