Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jézus szíve
Én is megnéztem az egyik újságosnál és tényleg szinte csak a modellbõl áll, ezért nem vettem meg,mert alig többért tudok venni egy sokkal részletesebb makettet is.

[NST]Cifu
Pár hónapja írtam az USS San Antonio (LPD-17) kálváriájáról, amelyik valószínûleg ki fogja érdemelni az US NAVY legsilányabb mûszaki állapotú hajója címet. Nem túl szívderítõ eredmény egy olyan hajótól, amelyik csaknem egy milliárddal került többe a NAVY-nek, mint eredetileg tervezték, és ami 2003-ban készült el, de egybõl 3 éves késéssel vették csak át, mivel meglehetõsen kritizálható minõségben épült. A 2006-os rendszerbe állítása óta többször is kénytelenek voltak már komolyabb javításokat végrehajtani rajta. Nemrég Bahrain kikötõjében kellett két hetesre tervezett javításra vonulnia, miután komoly hibák merültek fel az olajcsöveknél. A képek tanulsága szerint egy héten belül három komolyabb szivárgás/törés történt...

A hajó mottója "Never retreat, never surrender", bár a "Never be combat-capable" találóbb lenne... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

degenerator
közben megvettem. T-80 Bw-1990

rá van csavarozva a talapzatra. csõvel együtt olyan 13 cm lehet saccra. a teknõ rész fém, a torony mûanyag. és még a felségjelzés is élethû. egyébként ez nem újság, mert egy lapra volt "ráhegesztve", annak a hátán pedig a T-80 fõbb ellenségei voltak felsorolva (leo2, abrams1)

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

[NST]Cifu
Legalább 20 ember meghalt egy Csendes-óceánon haladó orosz nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjárón, az Project 971M (Akula II.) osztályú Nerpán. A Nerpa a feltételezések szerint az egyik 971M osztályú tengeralattjáró, amit India lizingelni szándékozik Oroszországtól. Ez lehet a magyarázat arra is, hogy a hírszolgálatok szerint az elsõ komolyabb tesztútján a fedélzeten 204 ember (!) tartózkodott, ami két és félszerese a standard személyzeti létszámnak. A balesetet állítólag a tûzoltórendszer hibája okozta. A baleset nem okozott semmiféle komoly károsodást a tengeralattjáró fõbb berendezéseiben, saját erõbõl indult vissza a kikötõbe, de egy hadihajót azonnal kiküldtek kíséretnek mellé.

Molnibalage
A cár bomba az egyik legtisztább robbantás volt amit valaha összehoztak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
Köszi. Ezek szerint dolgoztunk rendesen 😊 Csak azért jutott eszembe, mert valahogy az emberek gondolkodásában az "atom" az csak Hiroshima meg Nagaszaki. Pedig petárdáztunk rendesen. Voltak valamiféle szabályai a kisérleteknek? Jó az oké hogy nem lakott területen 😊 De mondjuk el kellett telnie bizonyos idõnek, vagy a sugárzási szintnek le kellett csökkennie x alá, vagy nem tudom. Elsõsorban a nyugatiakra gondolok, az oroszok szerintem nem nagyon foglalkoztak ilyesmivel, fõleg a cár után 😊
India? Pakisztán? Vagy õk csak föld alatt robbantottak?

Molnibalage
Az egyéb tesztekkel számítva bõven 1000 felett volt a USA és az oroszok is..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
A "gombafelhõs" a légköri teszt. A magaslégköri és a föld alatti mellett víz alatti robbantások is voltak.

USA: 331 (+2 bevetett nukleáris fegyver)
Szovjetunió: ~200 (pontos számot nehéz mondani)
Franciaország: 50
Kína: 23
Anglia: 19

Jézus szíve
Na most már ideje nekem is megnéznem. Két helyen eddig újságot írtak.

Jézus szíve
Én azt olvastam, hogy mûanyagból és fémbõl készülnek keverten.

Molnibalage

degenerator
engem érdekelne. miféle hk-kat adnak hozzá? papírmodell?😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
ne jöjjenek ilyenek, az airsoft egy játék, kikapcsolódás, hobbi semmi szükség ilyen önkéntes rambókra! 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem az nem újság, csak egy model egy kartonpapírra ragasztva. (tescoban vizslattam)
Jézus szíve
Ma este olvastam a hírt egy forumon, tehát az újságot még nem láttam.

Na megnéztem a Véderõ videjóját.
Ijesztõ, v. röhejes?
És ilyen szintig terhelt emberek szabadon mászkálnak..
Komoly, cipõboksz mint álca festék, rendõr meg késsel támad a honvédre..
Ameg hárítja... Tisztára, mint Linda a rendõrlány..

RatBaG
esetleg vmi kép róla?

Per Aspera Ad Inferi.

Gundark 1 1
Egy kérdés. Mennyi nukleáris eszközt robbantottunk fel , los alamostól? A föld alattiakat meg a magaslégkörieket nem számitva, tehát csak olyan ahol vót cép nad gombafeehõ 😊
Jézus szíve
neve helyett inkább címe 😊

Jézus szíve
Hátha valakit érdekel:
Megjelent egy újság aminek a neve Páncélosok, kéthetente jelenik meg és minden számhoz jár egy 1:72 méretarányú hk. Az elsõ számhoz M26 Pershing a másodikhoz T-80B.
Az ára 955 Ft.

SgtChris
HA szolgálni akarják a hazát arra találhatnának valami értelmesebb elfoglaltságot is...mondjuk irtsanak parlagfüvet. Ha az egyenruha a fétisük, álljanak be katonának, ha megfelelnek.
Mondjuk az elit szerintem nem onnan elit, hogy így kezdi hívni magát egy csapat, hanem onnét, hogy mások szemében kivívja azt az elismerést, hogy így tekintsenek rá. Ahhoz olyan tettek is kellenek, nem az urban-terepszínû gönc, meg vörös barett, mert szerintük jól néz ki, és ebben magamutogatóan masírozni az utcán...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator
tudják õk, mi az, hogy elit? találkoztam pár ilyennel, erõsen hivatkoznak a werwolfra, de konkrétumot nem is tudnak róla.

Köszi szépen, eddig még nem ismertem azt az oldalt, elég korrektnek tûnik, ment a kedvencek közé.

Ez idáig oké, de miért hivatkoznak magukra elit címszóval? Egy valódi elit katona kiképzése bizony belekerül 1-2 millió euróba, ha nem többe. (Igen, voltam olyan elvetemült, hogy rájuk gugliztam és megnéztem a honlapjukat :-D)

akkor menjen airsoftozni, vagy quake-ezzen... (szvsz)
degenerator
ezek azok az emberek, akik nem feleltek meg a honvédségi toborzáson, és magánban katonáskodnak.

I.C.ram
Aztan ok is osztodnak 😄
Õk most váltak ki a MOVE-bõl, és lettek azok, amik. Ketten 😄

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

I.C.ram
Ez MOVE szerintem. Magyar Orszagos Vedero Egylet. Van mar harcjarmuvuk is 😄 Egy meseszep Opel Astra Classic 😄
A Brian élete címû filmben hasonló nevû szervezetek voltak.(Júdeai Népfront, Júdea Népe Front, Júdeai Nemzeti Front.)

#35990. Most pl. az egri kórházat szeretnék a hospinvest irányítása alól. De ne politizáljunk. <#nyes>

qtab986
Ezt nem értem.

Õk kit és mitõl szabadítanak fel?
Értem. <#vigyor> Épp arról beszélek, hogy neked van igazad, és lemaradt a http...
Bucser
nem. csak akkor fogadja el az sg a linket ha http://-el írod be különben eléteszi, hogy www.sg.hu érted?

tehát a link helyesen:http://www.cougar.hu/+downloads/vmh59_at_mh59_2008_short.wmv

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

BEAST
ok lennenek a kopkodok? :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

😄

[NST]Cifu
Nekem is ez ugrott be elsõre... 😊))

Torzonborz
tiszta brian élete 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Na megvannak, õket láttam, "Véderõ Honvédai Nemzeti Felszabadító Front"-nak hívják magukat.

nézzétek meg mire hivatkozik a link:
http://www.sg.hu/www.cougar.hu/+downloads/vmh59_at_mh59_2008_short.wmv

egy "www." elég lenne :-D
Molnibalage
Én is így tudom. Nem véletlenül van az - gondolom én - hogy a 300 db leszálított R-77 nagy részét ellövöldözték és inkább a PL-12 fejlesztésébe fogtak. A nagy kérdés számomra az, hogy rendszerben áll -e és, hogy ha igen akkor melyik gép tudja vinni és hányat.

És a reptetés miért fáj egy rakétának? Hõmérséklet változás? G erõk?
<#worship>
[NST]Cifu
Kínai témában az a legjobb forrásoldal, írnak oda Kínában élõ vagy talán Kínai emberkék. A fórumban pedig rengeteg jó kép található (a kikötõben rozsdáló, majd felújításon átesõ Varyag-ról is ott voltak leginkább használható képek).

Amúgy a Kínai rakéták jelenleg a nyugati és az orosz rakéták közé lehetne bepozicionálni. Az elektronikájuk pl. fejlettebb, mint az orosz standard...

Molnibalage
A kínai fegyverekrõl nem sokat tudok és kérdés, hogy mennyit lehet tudni. Cifu nekem a Sinodefence oldalt ajánlotta. Mivel majd egyszer én is ott kérdezek kínai témakörben ajánlom neked is. Elég hardcore arcok vannak ott amennyire meg tudom ítélni.

[NST]Cifu
Az egyik, hogy a modern katapultülések kíméletesebbek, jobban rögzítve van a pilóta, illetve a kilövéshez ideálisabb pozícióba kerül. A másik, hogy a egyes régebbi katapultüléseknél néha még 30G vagy a feletti gyorsulás is elõfordult, ami csúnya hatással volt a gerincre és a nyakra. A mostani üléseknél 18-25G közötti értékek a jellemzõek.

[NST]Cifu
Azon túl, amit Molnibalage is írt, itt a fõ változás a mai rakétáknál az elektromos diagnosztika lett. A rakéták általában úgy vannak megtervezve, hogy minden részelemük nyugalmi pozicióban van, egyes típusoknál az energiaszolgáltatás pl. priotechnikai alapon mûködik. A leginkább kényes téma az elektronika, ezt pedig lehet ellenõrizni, adott esetben cserélni. A szilárd hajtóanyagú rakétahajtómûvek nem igényelnek törõdést, csak ne érje õket semmi külsõ behatás.

Köszi szépen. Az új orosz és kínai rakétáknak milyen lehet? Gondolom hasonló, de vajon már megközelítik a nyugati fegyver szavatosságot?

Molnibalage
A naptári szavatosság már fogósabb kérdés mindkét oldalon. Mind a mai napig mennek éleslövészetre AIM-7M-mel az egodriver zsokék, mert olcsóbb az AIM-120-nál és a Hidegháború örökségeként szó szerint hegyekben állnak. Mindegyik cirka 20 éves lehet. (Asszem ez az AIM-9P-re is igaz. Irgalmatlan sok készült belõle, és ezt is nyomatják éleslövészeten.)

A naptári szavatossága a szovjet rakétáknak is 20 év körül van névlegesen tudtommal.