Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kétség kívül... 😄DD Mondanám, hogy nagyon elméleti oldalról nézed a dolgot és hogy a élet folyik két repülés közt is de nem hiszem, hogy értenéd. A dolog kissé összetettebb és a nõi - vagy akár nem nõi - pilótákkal nem akkor van probléma amikor ippen a repcsiben vakargatják... amijük van.
Hogy mi az ami nem kell egy UAV-ra abból ami egy ember vezette gépre kell? No, no... fel tudod te ezt sorolni magadtól is, tán még nálam is jobban. 😊 Mondjuk kompletten az a felszerelés ami életben tartja õket meg mondjuk az amit életben tartanak. De beugratós kérdésnek azért jó volt. Mindamellett, hogy mennyi ember alkalmas arra, hogy karosszékbõl vezessen egy gépet (ugye sok? 😊) és mennyi arra, hogy meg is lovagolja a jószágot?
Kissé elvult nézeteid vannak. Vagy csak pusztán szar érzés, hogy egy nõi pilóta elkalapálhat egy férfit?
Ha öt UAV meg tuja csinálni azt amit egy ember vezette és ennek az ötnek fele annyi a (össz)költsége mint annak az egynek akkor bizony megéri.
És mitõl lenne olcsóbb? Mindaz a rendszer kell rá ami egy embervezette gépre, sõt még több is, a szenzorok miatt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A másik résznél félreértést sejtek:
"Az emberben amúgy sem keltene ez jó értést." Azt hittem elgépelted és az utolsó szó az "érzést" lett volna. Amivel ugye bizonyos helyeken nem sokat foglalkoznak... Sõtt. Ha ez a nem kedves érzést a másik félnek lehet okozni az kimondottan elõnyös is lehet. No, én erre gondoltam.
A nõi pilóta dolgot meg nagyon is komolyan gondoltam, civileknél minden további nélkül, de van amibe nem kéne, hogy beleüssék a csinos orrocskájukat.
Jelen állás szerint nem. Még lehatárolt környezetben sem verik meg sokszor az ember. Mint pl. a sakk vagy más táblás logikai vagy startégiai játékok. Totálisan behatárolt és mégsem tud veled mit kezdeni. Namármost a valóság érzékelés az egy picit durvább. Sehol sem vagyunk, áttörésnak nyoma sincs, hiába lett a harverteljesítmény 50-100-szoros az elmúlt 10 évben.
Bizonyos dolgok esetében pont ez a cél...
Nem. Nem ez. Az emberi gondolkodás lassúságát meszüntetni. A gép hiába gyors, ha buta. Jelenleg a légiharrakéták elérték az a manõverezhetõségi szintet, hogy emberi korlátja van annak, hogy bizonyos kinamatikai feltételek estén esélyed legyen. Ember nélkül viszont sokkal durvább gépeket lehetne felvinni. Ez egyelõre csak álom.
Nézd meg, még Predator szintû gépekkel sem nagyon megy a dolog.
Ha már nõi pilóták lehetnek... Én adnék az MI-nek is egy esélyt... 😄
Persze. Csak nem ma. A nõi pilóták dumát remélem nem gondoltad komolyan.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Az emberben amúgy sem keltene ez jó értést."
Bizonyos dolgok esetében pont ez a cél...
"Az MI vicc, fényévekre van attól, hogy realtimban szenozrok értékeit dolgozza fel, értelmezze és döntsön is."
Ha már nõi pilóták lehetnek... Én adnék az MI-nek is egy esélyt... 😄
"Dolgozzanak a gépek, gondolkozzanak az emberek."
Murphy
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Volga-Dnyepr légitársaság (Oroszország): 10db An-124-100(M) (5db An-124-100M-150 megrendelve)
Polet légitársaság (Oroszország): 8db An-124-100(M) (5db An-124-100M-150 megrendelve)
Antonov Airlines (Ukrajna): 7db An-124-100(M)
Lybian Arab Air Cargo (Líbia): 2db An-124-100
Maximus Air Cargo (Egyesült Arab Emirátusok): 1db An-124-100M
Hogy hol repülnek ennyit? Nos szinte mindenhol, például 2(+4) An-124-et a SALIS keretében a NATO bérel, mégpedig úgy, hogy évi minimum 4000 repült órát vesznek ki. Ez a szerzõdés 2010-ig él, elvileg akkora kellene az A400M-eknek rendszerbe állni, dehát az még olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtõl. Szóval lehet tovább hosszabbítják. Persze tény, hogy közben a NATO a saját kapacitását bõvíti, lásd a "Magyar" C-17A gépek esetét.
Ezen kívûl pedig akinek nagy méretû és nehéz terhet kell szállítania, az szinte mindenki az An-124-esekhez fordul, mûhold, metró vagy vasúti kocsi, egyre megy. Olcsóbbak, mint az alternatívák, és páratlanok a civil piacon, hiszen egy metrókocsi ki és berakodása bajos lenne egy 747 cargoból.
BTW ajánlom figyelmedbe az An124.com oldalt, ott mindent megtalálsz naprakészen.
Az An-124-esekkel kapcsolatban viszont megjegyzem, hogy azoknál is a több már túl van a 15000 repült órán, és tervben van egy olyan további élettartam-kitolási vizsgálat, amely szerint az An-124-100 (és késõbbi) modellek 40000 repült óra és 40-45 éves naptári élettartamon át repülhetnek.
An-124-100M: D-18 Series 3 hajtómûvek, amelyek erõsebbek, halkabbak és kisebb fogyasztásúak, a személyzet 6-ról négyre csökkentve a modernizált elektronika segítségével (megszüntetve az egyik fedélzeti mérnök és a kommunikációs tiszt posztját).
An-124-100V/MV: A menetszél zaját csökkentõ áramlásterelõkkel és új hajtómûpilonokkal felszerelt An-124-100 ill. An-124-100M gépek, hogy a zajterhelési elõírásoknak megfeleljenek.
An-124-100M-150: Nyugati elektronikával felszerelt 100M változat, megnövelt felszálló és hasznos teher tömeg, kitolt élettartam (24000 repült órára, 7500 repült óráról), ez a változat teljesen megfelel a ICAO nyugati repterekre vonatkozó elvárásainak.
Voltak nyugati hajtómûvekkel ellátott változatra tervek (GE és RR hajtómûvekkel), de ha jól tudom, ezek egyike sem készült el, az összes jelenlegi An-124-es a D-18 valamilyen változatát használja.
An-124 frissítés mit takar? Mert azokkal az õsrégi hajtómûvekkel nem repülhetne be a zajvédelmi elõírások miatt szerintem nagyon sok helyre.
Érdekes mondjuk, hogy amíg az An-124 frissitésrõl és gyártásról lehet hallani, az An-225-ösbõl senki sem akar vásárolni, a második példányát elvileg jövõre fejezik be, de az is az Antonov saját privát cége fogja birtokolni.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
...a Boeing gyár üzemében készülnek a világ legnagyobb katonai szállítórepülõi.
Nem a C-17A a világ legnagyobb katonai szállító repülõgépe. A C-5 Galaxy és az Antonov An-124 inkább. Utóbbi ráadásul újra gyártásban van...
Ha jól tudom, a Szojka-III sose volt rendszerben. Tervezgették nagyon, sõt, mintha rémlene, hogy még az állománytáblára is felvezették a pilóta nélküli gépeket alkalmazó felderítõket, amin aztán jót röhögtek utólag a fórumokon, mert a beosztott katonák sose láttak UAV-ot, lévén a rendszeresítés elmaradt, de az egység megmaradt...
Összeszerelték az elsõ C-17-est
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
BAe Mantis UCAV azzal a 2 toló légcsavarral olyan ormótlan és viccesnek tûnik.
Majd megkérdezem a srácot,mi volt vele a gondja a palinak.
Lehet hogy csak utálja a belgákat😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
BAe Mantis UCAV, ami az MQ-9 alternatívája kíván lenni
MCA szélcsatorna modell, a legfeltünõbb, hogy immár kettõs deltaszárnyat használnak, és a korábbi rajzokkal szemben van függõleges vezérsíkja. Érdekes kérdés, hogy miért viszik tovább, ha egyszer elvileg a PAK-FA (indiaiul: FGFA) programba is beszálltak...
Minden estre érdekes módon inkább csak a nyugati fórumozók/netezõk vágták hanyatt magukat a videó láttán. Tudni kell hozzá, hogy az utóbbi idõben India elég erõteljesen fordult Izrael felé, az oroszokkal szemben Izraeliek lettek megbízva a rövid távú légvédelmi rendszerek indiai fejlesztésével, és a pletykák szerint a T-90S harckocsikra szánt aktív védelmi rendszernél is az orosz Arena-E helyett az izraeli Iron Fist rendszert szándékoznak megvenni.
Amúgy az engem is érdekelne, hogy mi volt a baj az FN F2000-el. A szlovénok egyenesen imádják, és fõleg azt emelik ki, hogy könnyebb karban tartani, mint a G36-ost.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Hát ez kész😊)<#worship>#worship>
Pedig én vadászok az indiai zenei,meg filmes gyöngyszemekre.
De most tényleg,az indiai döntéshozóknak készült?Vagy lenyomják a tv-ben,hátha Shami Baba vesz pár rakétát?
Nemrég irt egy srác,valahol összefutott az FN2000 EL,ki nem tudta próbálni,de a "felhasználók" nem voltak nagyon megelégedve vele.aki bemutatta nekik,azt mondta,nem egy jó fegyver.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A sisak hiánya azért nekem meglepõ nekem és a fegyvert sem ismerem fel.