Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2 külön fegyvert itthon?
nálunk a konzerválás azt jelenti, hogy az bizony rohadni fog XD, és amikor kéne szerintem használhatatlan lenne.
Az amd-65rõl eléggé hallgatnak, gondolom kukába ment a nagy része vagy rohad valahol.

Pluskast
Na persze mert pártunk és kormányunk kijelentette - az a barom Szekeres barmabb elõdje a Juhász mondta anno-, hogy nekünk már nem kell olyan honvédségben gondolkodnunk mint 25 évvel ezelött mert már nem lesznek olyan nagy háborús konfliktusok mint 70 éve, és különben is nekünk itt van a NATO és az majd megvéd minket. Áááááá értelem az van<#wilting><#wilting>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
Mit értesz "régi" gép alatt? Az 1950-es években a radar távolságmérõk rohadt megbízhatattlanok voltak kis magasságban, földháttérben. Az 1960-as években indul meg komolyabban a földháttér kiszûrésének folyamata. Az 1950-es évek színvonalán a közelebbi cél adatait adta meg a radar távolságmérõ, az 1960-as években már a MiG-21F-13 is képes volt arra, hogy a befogott célt "kövesse" ilyen téren.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
már bocs de akkor lett volna 20 ezer használható + 70 ezer konzervált vésztartalék baj esetére.

amúgy a többi vasat már mind elajándékozták? elméletileg több mint fél millió AMD lett legyártva, azt mind szétosztogatták vagy mi? a többirõl nem is beszélve.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jelenleg már az nagyszám lenne ha összetudnának gyûjteni 70 ezer embert 😊
De örök reménykedõ vagyok, hogy a honvédség nem válik teljesen, vagy végleg terrorista elhárítós missziós csapattá. A 20 ezer g36 ezt a nato vonalat erõsítené, amibõl nekem már t@köm ki van 😊.
Szégyen, hogy semmi ország védelembe nem gondolkodnak.

[NST]Cifu
Yupp. Koreában és Vietnam esetében azért még sûrûn elõfordult, hogy két CV/CVN egymás közelében volt, ilyenkor 10-15km távolság nem tétel...

Molnibalage
Cifu, a régi gépeken levõ céltávolságmérõk fölkdháttérben repülõ célokkal is boldogultak? Ha két cél is a látómezõben volt akkor melyikét mérte?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

veszelka
ehhez vedd hozzá még a logisztika/tárolás átalakítását, az újraképzést, stb.

Pluskast
Na ja. 70 ezer az mire elég? Két gyalog hadosztály? És a többi baka mit fog kapni egy háború esetén? Betörnek a Hadtörténeti Múzeumba és kilopkodják a KuK puskákat?

még ez is csodának számít, hogy az elcs@szet nato misszió "nemzeti" stratégiában megtartottak ennyi mennyiségû fegyvert.

7700 ( nato hülyéskedéshez) + ugyanoly alap felépítésû 50 ezer tartalékban + a lõszer. Ezt mind ki kellet volna dobni, és teljes "rendszerváltás" kellene csinálni új 20 ezer darabért.. Mégha modern is szerintem l@fasz mennyiségben ennyi. Azt jelentené, hogy az összes fegyver tartalékkal együtt is csak 20 ezer.
Ennyi mennyiség Nato hülyéskedéshez biztos jó, de remélhetõleg a jövõben már az ország védelemre fognak koncentrálni.

Molnibalage
Mármint, ha csak tévedésbõl? Mert késõbb ritkán operált két CV egymás mellett..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Asszem egyszer felvetette egy japán miniszter(elnök?), hogy kellene japán atomfegyver biztos ami biztos alapon. Ha jól emlékszem másnap már nem volt miniszterelnök. Van amitt ott sem vesznek jó néven...

[NST]Cifu
Egy kis érdekesség addig is:

Az US NAVY hordozóin a II.Vh ideje alatt kialakult egy kis "mókás" szokás. Ha egy hordozóra egy másik hordozó repülõgépe szállt le, a szerelõk a "visszaküldés" elõtt kipingálták a gépet. A szokásból tradíció lett késõbb, igaz az egyre modernebb navigációs berendezések miatt egyre ritkábban fordul elõ ilyesmi...

Punker
7700 db-ot akarnak sufnituningolni annyi pénzért amiért vehetnének 20-25 ezer modern fegyvert.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pluskast
Ez egy elég komplikált dolog. A háború után a japókat totál átnevelték és az alkotmányukban benne van, hogy támadó háborút nem viselhetnek. Namost ugye mindannyian tudjuk, hogy a japcsik eléggé mereven ragaszkodnak a hagyományaikhoz. Egyszerûen nem tudnának kivitelezni egy támadó háborút mert az az adott kormány bukását jelentené. Sõt még az alkotmányt sem lennének képesek megváltoztatni ilyen téren, mert egyszerûen nem szavaznák meg.

kiszolgáltattnak --> kiszolgáltatottnak ( ma fáradt vagyok 😄)

Azt picit eltúloztam 😊 Ha van eszük nem lesz f@s, hanem hozza mondjuk az alap szintet.
Az elõny pedig az lehetne, hogy ennyibõl már normális gyárat lehetne venni, és újra beindulhatna egy alap szintû fegyvergyártás itthon, ami folyamatos fejlesztést is vonna maga után.
Kézi fegyverben érdek lenne, hogy itthoni gyártás legyen. Nem kell minden téren kiszolgáltattnak lenni

Molnibalage
Megvan a hazai gyártás elõnyei is mégha fos is.

Mi értelme egy fost legyártani és rendszerbe állítani? Pénzkidobás. Aztán vehetsz helyette hamar mást. Tényleg okos húzás..

szerintem nem tudnak másolni, mert ahhoz olyan felszerelés vagy gyár kéne.

hol írtam, hogy fikázod? Magamra mondtam, hogy nem szeretem elõre leírni még nincs kész, és HM 😊

Az tök mindegy, hogy más kitalált jobbat. A lobbi sehol sem úgy mûködik, hogy mi a legjobb hanem mi az érdek 😊
Mindig elsõdlegesnek számít bármelyik országban a hazai fejlesztés, hazai gyártás, hazai mutyi. ( nálunk a mostani helyzetben nem hiszem, hogy hazafiság játszana szerepet, hanem az itthoni lobbi jó lehet 😄)

Megvan a hazai gyártás elõnyei is mégha fos is.
Például a többlet nyereséget kihasználhatnák (amit már említettem). Mert így a jövõben lehetnének jobb fegyverek is. De sajna szerintem ez szép 😊 álom, mert valszeg nem lesz elõrelépés..

Molnibalage
Simán. Dél-Koreának vannak GBU-31 bombái (GPS vezérlésû) és az F-15K hatótávolsága elég nagy ahhoz, hogy körberepülje az egész Koreai félszigetet...

Sok csöves cucc, csak mind reménytelenül elavult. Mit kezd egy éjszaka 10-12 km-en repülõ 1 Mach sebességû cél ellen? Semmit...

Hajító bombázásban csak az SA-5 megsemmisítési zónájába kéne berepülni de abból jó, ha 3-4 üteg van és szétszórva. 30-40 km-re el lehet hajítani így a bombákat.

[NST]Cifu
Nem fikázom azért, mert MH. Azért "fikázom", mert õszintén szólva összehasonlítva a többi AK felújításokkal, vagy akár a civil piacon elérhetõ AK válltámaszokkal és szereléksínekkel, nem csak szánalmasan néz ki (és nem csak a kinézet, de a használhatóság terén is problémás lehet), de drága is, ráadásul most kiderül, hogy a minõséggel is komoly problémák vannak.

[NST]Cifu
Kétlem, hogy nem élne a lehetõséggel. Közelebb lehetne Kína és Oroszországhoz pár száz km-el. Szvsz legalább mobil radarrendszeket, és kisebb reptereket biztosan kiépítene. Az állapotokról pedig elég annyi, hogy Kazahsztánban is megoldották, pedig az sem volt kutya állapotok terén....

qtab986
Csak annyit kellett volna csinálni, hogy vesznek néhány különbözõ kiegészítõt. Kipróbálják, és amelyik tetszik és jó azt lemásolják. Ha már mindenáron itt akarják gyártani.

Ezzel csak az a gond, hogy létezik (rész)megoldás a problémára.
Õk ki találtak egy jobbat, pontosabban Szép-ebbet.
G36 jó, de abból tuti(még ekkora "mutyi" költségvetésnél) sem vennénk 70 ezer darabot + lõszer logisztika stb.
Ennek az egésznek akkor lesz értelme ha Szépék ebbõl vesznek egy rendes gyárat, vagy valami fejlesztést eszközölnek ( amit sajna kétlek).
Mert fõleg ezért drága, mert nem tudják könnyen legyártani.

Nekem elég felszínes a légi/légvédelmi tudásom, de tudtommal nagyon sok csöves védelmük van és gondolom robotgépnek az sem esik jól.
A másik hogy vannak-e D. Koreánek vagy Japánnak ilyen támadó fegyverei, tudja-e hova kell lõni és az ottani védelmen át tud-e jutni (légvédelem, bunker, stb.)
Mert gondolom egy olyan berepülés - mint anno Izrael tette Irakba - már nem megoldható, vagy csak nagyon sok veszteséggel.
veszelka
a külföldi fegyverek, telepakolva minden jóval, hány lövés után esnek szét?

No ezt most nem értem.
Az alkotmányt kb 3 perc alatt változtatják meg, ha atom fegyvert szegeznek a szigetüknek...
valszeg nem is az ak-63 eset szét hanem a sín amit rá tettek. Nem védem õket, de tény, hogy ezért van a csapatpróba hogy nyúzzák.
Ha nem javítanak akkor szimplán megint tusk@k.
De nem szeretek elõre már fikázni valami mert honvédségi. Az annyira uncsi meg egyébként is uncsi a honvéd fika 😊

Molnibalage
Miért telepítene oda? Borzalmas állapotok lennének ott. Dél-Koreában pont elég van és ebben az esetben a régi határközeli támaszpontok is biztonságosabbak lennének.

[NST]Cifu
Az Oroszok feltehetõen a politikai állásfoglalás szintjén lesznek a dologgal. Õket Észak-Korea nem érdekli, maximum abból a szempontból fognak szenvedni, ha egy esetleges Koreai egyesítés után az USA légi támaszpontokat telepít É-Korea területére.

qtab986
7700 gépkarabély modernizálása 7 260 000 000 Ft. Tehát még nem költötték el annyit.

Molnibalage
Kína nem tudom, hogy hogyan reagálna.

Technikailag simán megvalósítható. Ahogy már írtam, a KNDK fegyveres ereje múzeumba való alapvetõen...

Molnibalage
Ez nekem is eszembe jutott. Vigyázni kell, hogy mit nem bombázznak. Mondjuk erre az tudom mondani, hogy a talán ne hajózzon oda kínai ahol lõnek...

Vogel
Oroszok reagálnak valamit az ügyben? Gondolok itt a fokozott amerikai jelenlétre a térségben, ha beindul a buli. Határ menti készültség?

Pluskast
Japán tuti nem fog megindúlni. Márcsak azért sem mert az alkotmányuk ezt nem engedi. Én inkább É-Kóreát látom esélyesnek. Szar a gazdasági helyzetük, éhínség várható ott van egy totál degenerált vezetõ.. Mondjuk ebben az esetben talán Kína nem lépne fel olyan mértékben mint abban az esetben ha a KNDK-t támadnák meg.

Vogel
Elbszták már a 7 mrd-t? És most újra el akarnak ennyit? Enyje, sok lesz így a 30 millió feletti lakás...

Van rá esély hogy valaki megindul (Japán, Dél K.) hogy szétbombázza az atomlétesítményeit az észekiaknak?
Kína mit reagálna? Mennyire megvalósítható. Rendelkeznének ilyen fegyverrel a támadók. (Itt elsõsorban valami pilóta nélküli megoldásra gondolok)
Pedig olyan jó lenne, ha ezt nem b@sznák el. legyen inkább 7 helyett 20 milliárd a program és vegyen jót, és a lopásra is több marad.
Ez kicsit fontosabb lenne mint hogy mennyire jó bakkancsot rendszeresítenek...
[NST]Cifu
Tûzszünetet kötöttek, de formálisan nem szünt meg a két ország között a háborús állapot, vagyis békekötés nem volt.

[NST]Cifu
A fenét nem. Csak gondolj bele, hogy a jelenlévõ Kínai hajókra külön figyelni kell, ha egy tengót észlelnek, akkor jöhet a kérdés, hogy Észak-Koreai vagy Kínai-e, és a többi. Hidd el, nagyon is jelent az valamit, ha felvonul a Kínai flotta akár csak erõdemonstrációs célból...

[NST]Cifu
Ne hidd, hogy az USA és D-Korea keresni fogja a konfrontációt Kínával. Nem fogják, mert nem hiányzik nekik, hogy magukra haragítsák a térség egyik nagyhatalmát...

veszelka
formálisan japán és oroszország se kötött békét.

Ja, tenyleg, 2009 van 😛

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Pluskast
"Mondjuk en az index cikkben azt nem ertem, hogy azt irja, hogy haduzenetnek tekinti a csatlakozast. De hat... 15 eve hadban allnak! 😊"

Õõõõ lemaradtam valamirõl?? Tudtommal a fegyverszünet óta fegyverszünet van 😊 Vagy tévedek?

55 eve. csak megzavartak iras kozben 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Molnibalage
Mármint 56?