95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #51301 Nem tudom, nem vezettem még soha igazi helikoptert! Csak azért írtam a BF-DC-t mert ott már szinte zongorázol, mire nagyjából megtanulsz repülni a kopterral...
Ha egy picit erősebben bedöntöd a gépet valamerre, szinte már nem fogod tudni visszahozni. Nehéz megszokni, de utána a többi játékokban lévő "autohover" már nagyon idegesítőnek fog tűnni. -
Tudom, hogy off, inkább az ArmA2 topicba kellett volna csak meg akarok győződni róla, hogy a valóságban is úgy működik-e az irányítás mint gondolom, mert úgy látszik, hogy a devheavenen nem rajonganak az ötletért és nem tudom, hogy én tévedek vagy ők.
Tehát hogyha teszem azt bedöntöm a helikopter orrát előre majd elengedem a botkormányt akkor a helikopter kis előre sodródás után visszaáll vízszintesbe és lelassul. Nagyjából így van nem?
-
SZU #51299 BF1942-höz Desert combat mod! No ott a heli irányítás külön művészet! =) -
harcu #51298 Azért ez enyhén szólva sem így van, a D-10S (alias Szu-100) 1000 méteren 160 mm-t ütött át, míg a Pak-40 75 mm-ese 1000 méteren 90 mm-t. (KwK-42 111 mm, KwK-43 160 mm) -
Tehetnének bele 'analog left/right/up/down' amihez a joystick tengelyei rendelhetők és akkor mindenki boldog lenne. -
OK én nem is Black Sark szintű szimulációt várok el csak ez ellehetetleníti a joystickkal való repülést mert nem lehet apró korrekciókat gyorsan végrehajtani.
Így pont olyan mintha az autó kerekei nem fordulnának vissza egyensbe ha visszaeresztjük a kormányt hanem továbbra is jobbra/balra mutatnának és csak ellenkormányzással lehetne kiegyenesíteni őket.
Felraktam ezt DevHeaven-re de úgysem fogják kijavítani a közeljövőben. -
JanáJ #51295 Szeritem ennek az oka pont az általad leírtak, hogy ne legyen különbség a billentyűs és joyos irányítási elvekben. Az ilyen minden az 1-ben szimulátorok mindig butítottak, mert különben elég kevesen tudnának repülni. :-) -
Kurfürst #51294 Hát harckocsi szimulátornak sem mondanám :) (arra ott van a Steel Fury) -
Lássuk be, hogy az OFP és az ArmA I.-II. sose volt szimulátor a légi járművek fizikáját tekintve. :) -
Köszi, sejtettem, hogy valami nem stimmel a helikopterek irányításával ArmA2-ben.
Ha a játékban előrenyomom a joystickot akkor a helikopter orra előre billen és elkezd előre mozogni ahogy az várható, viszont ha visszeresztem a joystickot alapállásba nem történik semmi, a helikopter orra ugyanabban a szögben marad és csak akkor tudom vízszintesbe hozni ha hátrafelé húzom a kart.
Olyan mintha a billentyűzettel irányítanád. -
JanáJ #51291 Logikusnak tűnik. Látszik én milyen repszimulátorosan gondolkodom :-) -
ambasa #51290 Ha végiggondolom, amit írtál, akkor nagyjából ennek kell történnie, hiszen ha nincs ciklikus állásszög, akkor (feltéve, hogy a kollektív állásszögből adódó felhajtóerő egyensúlyban van a gép súlyával) a gép némi sodródás után függésbe kell, hogy átmenjen.
Természetesen, a valóságban amikor a botot előrenyomod, kell növelned az EVK-val a gázt és a kollektív állásszöget, mivel az addig csak felfelé mutató felhajtó erő eredőd előre billen (vagyis a függőleges erőd csökkenni fog, mivel megjelenik egy előre mutató erő is aminek az eredője az addigi felhajtó erőd) amit kompenzálnod kell. Vagyis, szerintem JanáJ véleményével ellentétben, pont meg fogsz süllyedni.
TG
-
Gunslinger #51289 Előzőbe rossz videó sikerült, kéretik törölni.
-
Freeda Krueger #51287 link
Ez volt már?
Tüzérség témához,mert érdekes a téma. -
BEARCAT #51286 Bár Görögország gazdasági helyzete hadi beszerzésekre nem ad megfelelő alapot, a Jerusalem Post értesülései szerint nemrégiben egy izraeli küldöttség járt az országban és az izraeli légierőből kivont, modernizáláson átesett F-16-osok eladását ajánlották fel Athén számára.
A németországi Ramsteinben települt 76. szállító század december 7-én megkapta az első C-37A gépét. Ez nem más, mint a nagy hatótávolságú Gulfstream V üzleti repülőgép katonai változata. A pilótákat a korszerű műszerezettség mellett HUD segíti repülési feladataik végrehajtásában, a szállított személy részére pedig olyan high-tech szélessávú kommunikációs lehetőségek állnak rendelkezésre mintha csak az irodájában ülne. A 9600 kilométeres hatótávolságú géppel a kormány és a hadsereg magas rangú vezetői is non-stop képesek lesznek megtenni a Ramstein San Francisco, Stuttgart és Johannesburg, vagy Frankfurt Peking távolságot. A 110 fős század vegyes gépállományát a C-37A mellett C-21A, C-20H, C-40B gépek alkotják.
Bár a Lockheed Martin F-35 Lightning II programon munkálkodó csapata elérte idei célját a 2010-re tervezett 394 felszállást, sőt december 13-ára már a 400. repülést is végrehajtották a típussal, a tengerészgyalogság tábornak James Amos immáron hivatalosan is bejelentette, hogy az első bőrnyakú F-35B század nem fogja elérni műveleti képességét 2012-re. Emellett a kaliforniai Edwardsra a tesztelést végző egységhez megérkezett a harmadik F-35A.
A hét hónapig a tengeren hajózó USS Harry S. Truman repülőgép-hordozó és harccsoportja a jövő héten befuthat honi kikötőjébe, Norfolkba. A Normandia cirkáló valamint a Winston S. Churchill, Oscar Austin és Ross rombolók által kísért hordozó fedélzetére települt 3. Hordozófedélzeti repülőezred ezen idő alatt több mint 2900 felszállás során támogatta az Irakban és Afganisztánban folyó hadműveteket.
A Saab szándéknyilatkozatot írt alá a thaiföldi Aviasatcom Co. Ltd vállalatban történő 40 százalékos tulajdonrész vásárlásról. A mintegy 120 embert foglalkoztató Aviasatcom-ot 1992-ben alapították és hadsereg részére végez fejlesztéseket.
Lorientben a DCNS hajógyárában megkezdték a francia haditengerészet számára készülő harmadik FREMM-osztályú fregatt építését. A gyárban 11 francia és egy marokkói fregatt épül majd 2012 és 2022 között. A most elkezdett hajó 2015-ben kerül átadásra.
December 13-án először csatlakozott rá a RAF számára készülő első A330 MRTT-re egy spanyol EF-18-as. A törzs alatti ponton üzemanyag átadása nem történt.
India saját építésű hordozója az INS Vikrant építése lassabban halad a tervezethez képest, ezért vízre bocsátása 2011 előtt nem fog megvalósulni, míg tengeri próbajárataira is csak 2014 után kerülhet sor.
-
JanáJ #51285 játszól =játszol
-
JanáJ #51284 Nem értek hozzá, de szerintem ha csak a bottal játszól akkor ebből emelkedés lesz, mert nem vetted vissza a "gázt". -
Lenne egy kérdésem a helikopterek irányításával kapcsolatban.
Ahhoz, hogy előre repüljön a botkormányt (cyclic) előre kell mozdítani ami megváltoztatja a rotorlapátok dőlésszögét, a helikopter orra a botkormány helyzetétől függűen egy bizonyos szögben lefelé mozdul és elindulunk előre.
Ha most visszeresztjük a botkormányt és hagyjuk, hogy az visszatérjen az alappozícióba akkor a rotorllapátok és helikopter orra is visszatér vízszintes pozícióba és szépen lelassulunk igaz, nem kell "ellenkormányozni" a botkormány hátra mozdításával? -
JanáJ #51282 No akkor nem értem miről szól a vita :-) -
Csak átprögettem. Igen, ez annak tűnik, amit én akartam vizságlni. -
kiskorúbézoltán #51280 Előtte nézd meg ennek a 7. fejezetét, szeritem ott van amit szerkeszteni akarsz. -
Már volt tegnap. -
JanáJ #51278 CEP -
Holnap, ha lesz időm, akkor firkálok majd és megpróbálok egy gyors számítást Excellel csinálni. -
kiskorúbézoltán #51276 Most lehet, hogy én értek félre valamit de az ellipszis egyszerűen abból adódik, hogy - tüzérségi eszközök gyakorlatát tekintve - a hosszúsági szórás mindig nagyobb a szélességinél, rendszerint a szélességi többszöröse.
A többire fogjuk rá hogy értem nagyjából.
Amit elfelejtettem írni, hogy elképzelhetőnek tartom, azt, hogy gyakorlati tapasztalatok is vannak ebben a dologban, bár mintha rémlene valami matematikai okfejtése is, de ha a nyakam elvágják sem emlékszem többre. -
A probléma a dolog fizkája lehet, ami nem feltétlen egyeztethető össze az én letni primitív valszám modellelemmel, de nem vagyok szakéről Mivel a lövedék valamilyen szög alatt érkezik, ezért a körszimmetrikus megközelítés nem áll a paraméter változására a becsapódási pontnál.
Viszont a céltól a becsapódás estén az eltérés statisztikai értelmezésében szerintem egy ponttól mért távolság a lényeg.
Az ellipszisnek fontos paramtétere a kis és nagytengely. Ha megvan az adott szélességi és hosszúsági közepesekre eső gránátszám adott kis és nagytengely mellett. A szeletek a súlypontjába véve a találatokat és a találatok számával arányosan súlyozva 8 db távolságot számolva a számpélda segítségével kiszámítható a szórás (sigma) és azzal az, hogy hány méternél lesz a találat valószínűsége X érték felett.
Ez érhető?
A számok amiket leírtál gyors fejszámolással és saccolással kb. azt mondják amit én írtam. Pár % eltérés lehet. -
kiskorúbézoltán #51274 Nincs ábrám, deegyszerű elképzelni, a gránátok egy ellipszis alakú trületen csapódnak be ugye. Ezt hosszirányban nyolc egyenlő szélességű csíkra vágod így megvan jobbra és balra is a négy négy szélességi közepes, ha merőlegesen vágod, akkor a hosszúsági közepes négy-négy darabját kapod meg, azaz négy rövidet (Ami közelebb cspódtak) és négy hosszút (amik meg távolabb).
Azért vettem csak a szélességit mert így nem kell foglalkozni a hosszúsággal, az elv meg ugyan az. -
Ren #51273 A Type 99-ből is csak kb 200 van a kínaiaknak (legalábbis a legtöbb forrás ezt írja) az sem egy számottevő mennyiség. Az új hk-ról meg leginkább orosz források írnak, úgyhogy fenntartásokkal kezelném. De ha esetleg valóban a leírtakhoz hasonló lesz, akkor is jó pár év mire szolgálatba állhat és a Type 99 alapján elég valószinütlen hogy nagy számban elterjedne. -
Részemről KwK42,D25,D10,KwK43.
Apropó:Melyik volt 1939-ben a legjobb könnyű harckocsi? -
Nekem a szélességi közepes értelmezése a problémás és a negyedek. Ábra nincs erről valahol? -
A 122-esnek egy fokkal jobb a páncéltörő képessége, mint a 75 mm Kwk42-é, legalábbis a Nehéz harckocsik című könyvben ez áll. (160 mm vs 140 mm) -
kiskorúbézoltán #51269 A matek részéhez megmondom őszintén nem tudok hozzászólni. Ha jók a kiindulási adataid és jó számoltál akkor biztos valami jó dolgot hoztál össze.
Mindössze egyetlen apró pici probléma van, az hogy a teljes szóráskép a CEP, vagyis a szélességi és hosszúsági közepesek négyszerese minden irányban, abban tőlünk keletre és nyugatra is egyetértenek. Egészen biztos, hogy e mögött matematika áll. Én nem hogy elmagyarázni, de elmondani sem tudom a bizonyítását.
Szóval ezt vagy elfogadod, vagy nem. Indokolni nem tudom.
Látom, hogy matekból jó vagy, vagy legalábbis nálam kategóriákkal többet tudsz ezért még egy dolgot megpróbálok, hátha tudsz hozzá tenni valami matematiaki indokot.
Nézzük csak szélességben a dolgot. Ahogy én tudom. A gránátok 50% csapódik egy szélességéi közepesen belül, jobbr is, meg balra is 25-25%. a következő negyedben a gránátok 16-16%-a jobb és bal oldalon, a következő negyedben ugyanígy 7-7%, és a legkölső részben 2-2%.
Tehát ha kilövök egy célterületre 100 gránátot mondjuk 10m-es szélességi közepesnél, akkor 50 gránát 10m-en belül hullik le. 32db 10 és 20m között. 14db 20-30m között, a maradék 4db pedig 30-40m között.
Ha ebből ki tudsz hámozni valamit akkor örülök, ha nem akkor sajnos én mást nem tudok tenni. -
bgabor #51268 Bakker, már azt hittem rossz topikba tértem be. -
Én úgy vagyok ezzel a kínai 155mm-es hk.á. dologgal, hogy hiszem ha látom. Tény, hogy öles lépésekkel haladnak, de eddig az összes kínai harckocsi T-54/55 illetve T-72-re épülő volt. Az ágyúk is szovjet ágyúk továbbfejlesztett változatai. Szóval a semmiből előhúzni egy ilyet... hát szóval majd ha valami érdemleges forrásból látom. :) -
A kép ez lett volna.
-
http://www.tankonyvtar.hu/statisztika/biostatisztika-normalis-080904
Gyakorlatilag csak be kell helyettesítened, de úgy tűnik, hogy kellene konkrét mina az álagérték is a visszaszámoláshoz, hogy normalizálni lehessen a mintát, ha van olyanod. Viszont nincs. Ezért alapból lehet nézni magán a normalizált sűrűség függvényt szerintem.
(A linken levő példa elvét felhasználva, ott a normalizálás látszik. Két pontra kiszámolta azt az értéket, amit a pdf táblázatban találhatsz. 1-hez a 0,6915 tartozik.)
Mindenesetre szemre látik, hogy +/- 1 sigma estén bőven 50% feletti a terület.
Tehát, ha a CEP = 50% a R sugáron belül találat, akkor a szórás sugár értéke kisebb, mint a CEP. Szemre legyen 0,8*R(CEP) = R(sigma). Tehát 1,6-szeres CEP értéknél kb. 95% (%) csapódik be. 2,4-szeres CEP értéknél gyakorlatilag 100%.
Így megfelel neked? -
Az, hogy két kép (amelyen ráadásul le van ponyvázva a torony) kikerült nem jelenti azt, hogy él a program. Csak azt, hogy szívágornak a csatornák. :) -
Freeda Krueger #51263 1 link
2 link
csak érdekesség... -
kiskorúbézoltán #51262 Jó szórakozást hozzá, én azé' tartom amit mondtam. ;) -
75 mm jobb, mint a szovjet 100-as. Én legalábbis ezt olvastam még talán pont itt évekkel ezelőtt.
A német 88-asnak meg nem nagyon volt párja.